|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Kinga - bardzo dobrze
jedzonko o polnocy, 3:00 i 6:00 a tak to spalismy razem ![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś Twój maż z mamą, misja Ikea - oby wrócili ze wszystkim Trochę ich pracy czeka, aby przygotować wszystko na jutro.
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra z tymi lekarzami, coś zamruczy, tylko zdenerwuje i pójdzie :-(
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
CASA, niefajnie
nie lubię braku informacji w szpitalu...Cytat:
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
No ba!
W ramach usamodzielnienia maluchów stworze żłobek z internatem
|
|
#2591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piatek juz tuz tuz takze ma niewiele czasu.Chcialam z aplikacji Wizazu przerzucic sie na Tapatalk ale jakos nie potrafie go ogarnac
|
|
#2592 |
|
Rozeznanie
|
Casaa trochę dziwne to co wymyślają.
Co do chust to ja tez kupiłam z littlefrog, ale drugi gatunek żeby było taniej trochę a defektów szczerze mówiąc nie widzę żadnych. I od razu tkaną. Na początek polecane są elastyczne ale służą tylko do pół roku a jak juz wydaje wolałam na dłużej mieć. I jeszcze upolowalam używane bondolino- to będzie mój faworyt cos czuje w ogóle niezniszczone szare z gwiazdką tak jak chciałam ![]() Idę sie ogarniać bo o 13.30 wizytuje do usłyszenia
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z chust mam też tkaną z Little frog, pożyczoną, ale na tak długo jak będę potrzebować i kupiłam jeszcze kółkową jak była obniżka 20%, może się w domu przydać. W poniedziałek po zajęciach SR mam warsztaty z chustowania.
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba bym poszla na warsztaty tylko musze poszukac. Gdzie szukalyscie?
U nas wypis raczej w sobote bo jeszcze chyba naswietlany bedzie bo znow jest lekko zolty. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Tż wrócił z pracy o 3 i mały się obudził i przypomniało mu się, że jest strasznie głodny Tłukł się strasznie, jeszcze na koniec czkawkę złapał o i spałam na przytomnego ![]() Dzięki temu o 6:30 przebudziłam się z myślą, że o 8 przyjdzie typ do wody to ustawiłam budzik, napisałam mu karteczkę ze stanem i zamknęłam drzwi żebym nie musiała się ubierać No i jeszcze podczas "spania" doszłam do wniosku, że muszę serial nadrobić. Boże myśleć o serialu podczas spania Cytat:
Tak Olkę kąpałam, bo oni wanny nie mają i ona to uwielbia! Tylko trzeba pomalutku i nie bezpośrednio strumień a dziecko bo się wystraszy. Ale zanim się zorientuje to już czysta jest. No i ja wychodziłam po części mokra, a u siebie w domu bym po prostu weszła w czymś krótkim Także wanienka nie jest taka konieczność |
|
|
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Nie jestem w stanie was nadrabiać choć bym chciała...
![]() U nas dobre wiesci... Po transfuzji Martynka bardzo sie wzmocniła. Od poniedziałku jesteśmy na cycu. I nawet w nicy zjada z butli. Spadki saturacji jeszcze sa ale juz sporadyczne. Sondę juz pożegnaliśmy ![]() ![]() ![]() I przymiarki sa do wypisu w poniedziałek. Pani dr chciała nas puścić nawet juz jutro ale wole po weekendzie bo tz przeziębiony jest ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka super wiesci!!! Ale sie zbieraja te nasze dzieciaczki!
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze wszystko jest juz tak dobrze
|
|
|
|
|
#2599 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to nie mamy miejsca za bardzo wiec choinka jest mała. Kiedyś zawsze żywa była w doniczce, ale TŻ się zbuntował (bo on odkurza ) i mamy sztuczną od jakiegoś czasu.... śliczny stroik zrobiłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ale argument przeciw trzymaniu dziecka mniej niż trzymiesięcznego w pozycji pionowej też rozumiem co do "łamania" chusty to nam radziła babka żeby jak ktoś ma nowa chustę, nieużywaną, to żeby sobie ją włożyć do łóżka pod prześcieradło i śpiąc na niej trochę "złamać" Cytat:
![]() my cały czas chcieliśmy zielony wózek a kupiliśmy niebieski ostatecznie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) a po godzinie minimum ten drugi lek i dopiero po nim śniadanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niefajnie Cie tak bez informacji zostawili... mam nadzieję ze szybko się sprawa wyjaśni Cytat:
Jeszcze w temacie chustowania to w SR nam babka pokazywała takie połączenie chusty z nosidłem, w którym można maluszka od początku nosić w pozycji kangurka, bardzo fajne. Mój TŻ się na to napalił bo wiązanie jest o wiele prostsze niż wiązanie chusty, a właściwości ma podobne (tzn szeroki pasy na plecach które równomiernie rozkładają w ciężar i materiał tkany w poprzek tak jak w chuście) To się nazywa BB Tai i wygląda tak: Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-12-17 o 10:14 |
||||||||||
|
|
|
#2600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie ma opcji na wcześniej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli Święta spędzicie z całą rodzinką
|
|
|
|
|
#2602 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
To sie ciesze
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez dzialam przez aplikacje wizazu, tapatalka nie ogarniam ![]() Cytat:
My na 12 ktg. Oby byl moj lekarz, bo jak zobacze tego palanta od ostatniego razu to chyba padne tam w tym szpitalu.. |
||||
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
Kamilka gratulacje! Dobrze, że w końcu wychodzicie
![]() Dotka jeden dzueń to spokojnie, byle tylko Witek kolory odzyskał
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać ze trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
bo chyba sporo ich mamy
|
|
|
|
#2605 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomnialam Wam napisac w ogole.
Wczoraj pisala do mnie kolezanka, jak sie czuje i kiedy rodze itd.. To ja do niej,ze mam cesarke we wtorek. A ona na to: tak przed swietami, ale lipa,okropnie, nie mozesz tego zmienic? A ja: nie bede sama decydowac o dacie urodzenia swojego dziecka, jesli lekarz tak zadecydowal to znaczy,ze tak jest dobrze. Ona: bez sensu, swieta w szpitalu, mi by bylo strasznie smutno, straaaaaaasznie smutno. Juz Ci wspolczuje. Poza tym, wszyscy Kubie beda dawac jeden prezent -gwiazdkowo urodzinowy i zawsze bedzie pokrzywdzony. Dziwna jestes,ze nie poprosilas o inna date. Wtf? Powiedzcie mi, czy ludzie to sa normalni? potem jeszcze z 5 razy powtorzyla jak to bedzie mi smutno w swieta i jak ona by sie na taki termin nie zgodzila
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też cięgle od wszystkich słyszę że "byle nie święta w szpitalu" itp. No jejku, nie ja o tym decyduje, jak się zechce urodzić przed świętami albo w trakcie to pojadę i urodzę i i tak będą to moje najpiękniejsze Święta bo spędzone z synkiem |
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja juz 3 noc z kolei przesypiam od 22-10 mały przestał buszować tak, może jest juz za duzy i ma mało miejsca ![]() Czarna współczuje nocy Kamilka super ![]() Fajne macie te stroiki, ozdoby. Ja mam choinke sztuczną, już ubraną Teraz sie wzięlam za zamawianie firany balkonowej bo ta co wisi jest obrzydliwa ![]() Wczoraj mąż przyszedł z pracy i mówi ze po nowym roku kupimy stolik do pokoju bo on mi 2 prezenty zamowil na allegro na świeta i dojdzie jeszcze telefon no zwariował ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() A co do urodzin to co za różnica kiedy są, nie mamy na to za duzego wpływu moja mama sie w Walentynki urodziła, moj dziadek w Sylwestra
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
E h
,bn .. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- M |
|
|
|
#2609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia,wlasnie, nawet jakbym w Wigilie miala rodzic to jakos mi to nie przeszkadza
wszyscy przynajmniej by spiewali Bog sie rodzi ![]() Lune,to Twoja Mama wodnik jak ja ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
ze taki post?
|
|
|
|
|
#2610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

jedzonko o polnocy, 3:00 i 6:00 a tak to spalismy razem 

Trochę ich pracy czeka, aby przygotować wszystko na jutro.

nie lubię braku informacji w szpitalu...

Tłukł się strasznie, jeszcze na koniec czkawkę złapał o i spałam na przytomnego
Tak Olkę kąpałam, bo oni wanny nie mają i ona to uwielbia! Tylko trzeba pomalutku i nie bezpośrednio strumień a dziecko bo się wystraszy. Ale zanim się zorientuje to już czysta jest. No i ja wychodziłam po części mokra, a u siebie w domu bym po prostu weszła w czymś krótkim 

Takie mnie skurcze łapały, że nie chcę myśleć nawet, jakie są te prawdziwe. Skończyło się na tym, że czuję się jakbym nic nie spała.
21.06.2014r.