Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-17, 09:19   #2581
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Kinga - bardzo dobrze jedzonko o polnocy, 3:00 i 6:00 a tak to spalismy razem

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:25   #2582
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Super, czyli są bardzo duże szanse na wyjście jutro. Czyli co 3 godzinki Witek je, nawet i czas na spanie się znajdzie. A dziś Twój maż z mamą, misja Ikea - oby wrócili ze wszystkim Trochę ich pracy czeka, aby przygotować wszystko na jutro.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:25   #2583
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:26   #2584
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Masakra z tymi lekarzami, coś zamruczy, tylko zdenerwuje i pójdzie :-(

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:31   #2585
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Super, czyli są bardzo duże szanse na wyjście jutro. Czyli co 3 godzinki Witek je, nawet i czas na spanie się znajdzie. A dziś Twój maż z mamą, misja Ikea - oby wrócili ze wszystkim Trochę ich pracy czeka, aby przygotować wszystko na jutro.
On tak roznie bo w dzien co 2,5h a rano nawet po 2h 15' wolal. Jedynie co to ubyl na wadze od wczoraj mimo ze je tak duzo. Ale ubyl 10g i mowia ze to mozliwe po odstawieniu kroplowek, zobaczymy co na wizycie powiedza.

Stary 2015-12-17, 09:33   #2586
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

No to super. Ale Witus jest laskawy dla mamy

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:34   #2587
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

CASA, niefajnie nie lubię braku informacji w szpitalu...

Cytat:
Powodzenia na wizytach.

Czarnulax współczuję nocy, oby się nie powtórzyła.

Co do snu, Med nie wiem jaki cudem, ale śnilas mi się dziś że oduczylaś dziecko w ciągu 3 miesięcy pampersow. I w karcie było wpisane szybkie, nagłe odpieluchowienie. Nie pytajcie skąd taki sen nie mam pojęcia.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Aha i jeszcze choinki, ciekawią mnie te z naturalnymi produktami. Będę czekać na zdjęcia.
Bo jak już mówiłam, do macierzyństwa podchodzę bardzo zadaniowo. ...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:36   #2588
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
No to super. Ale Witus jest laskawy dla mamy

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
No juz dosc stresow mialam przez niego to niech sie ogarnie

Stary 2015-12-17, 09:36   #2589
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Bo jak już mówiłam, do macierzyństwa podchodzę bardzo zadaniowo. ...
Także mój sen nie był bezpodstawny
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:38   #2590
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Także mój sen nie był bezpodstawny
No ba!
W ramach usamodzielnienia maluchów stworze żłobek z internatem

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:38   #2591
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No juz dosc stresow mialam przez niego to niech sie ogarnie

Dokladnie piatek juz tuz tuz takze ma niewiele czasu.

Chcialam z aplikacji Wizazu przerzucic sie na Tapatalk ale jakos nie potrafie go ogarnac

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:40   #2592
niezdara
Rozeznanie

Casaa trochę dziwne to co wymyślają.

Co do chust to ja tez kupiłam z littlefrog, ale drugi gatunek żeby było taniej trochę a defektów szczerze mówiąc nie widzę żadnych. I od razu tkaną. Na początek polecane są elastyczne ale służą tylko do pół roku a jak juz wydaje wolałam na dłużej mieć. I jeszcze upolowalam używane bondolino- to będzie mój faworyt cos czuje w ogóle niezniszczone szare z gwiazdką tak jak chciałam

Idę sie ogarniać bo o 13.30 wizytuje do usłyszenia

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:44   #2593
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ja z chust mam też tkaną z Little frog, pożyczoną, ale na tak długo jak będę potrzebować i kupiłam jeszcze kółkową jak była obniżka 20%, może się w domu przydać. W poniedziałek po zajęciach SR mam warsztaty z chustowania.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:55   #2594
Dotka90
Zakorzenienie

Ja chyba bym poszla na warsztaty tylko musze poszukac. Gdzie szukalyscie?

U nas wypis raczej w sobote bo jeszcze chyba naswietlany bedzie bo znow jest lekko zolty.

Stary 2015-12-17, 09:56   #2595
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hejo
Tż wrócił z pracy o 3 i mały się obudził i przypomniało mu się, że jest strasznie głodny Tłukł się strasznie, jeszcze na koniec czkawkę złapał o i spałam na przytomnego
Dzięki temu o 6:30 przebudziłam się z myślą, że o 8 przyjdzie typ do wody to ustawiłam budzik, napisałam mu karteczkę ze stanem i zamknęłam drzwi żebym nie musiała się ubierać

No i jeszcze podczas "spania" doszłam do wniosku, że muszę serial nadrobić. Boże myśleć o serialu podczas spania to dziecko faktycznie robiło wszystko żebym już wstała i poszła coś zjeść, a ja go oszukiwałam wodą

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
masz prysznic tylko? to tak jak ja w naszym mieszkaniu (bo w tym co teraez mieszkam jest malutka wanna). jak będziesz kąpała dziecko jak już z wanienki wyrośnie?
Pod prysznicem Tak Olkę kąpałam, bo oni wanny nie mają i ona to uwielbia! Tylko trzeba pomalutku i nie bezpośrednio strumień a dziecko bo się wystraszy. Ale zanim się zorientuje to już czysta jest. No i ja wychodziłam po części mokra, a u siebie w domu bym po prostu weszła w czymś krótkim Także wanienka nie jest taka konieczność
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 09:57   #2596
kamilka
Zadomowienie

Nie jestem w stanie was nadrabiać choć bym chciała...
U nas dobre wiesci... Po transfuzji Martynka bardzo sie wzmocniła. Od poniedziałku jesteśmy na cycu. I nawet w nicy zjada z butli. Spadki saturacji jeszcze sa ale juz sporadyczne. Sondę juz pożegnaliśmy
I przymiarki sa do wypisu w poniedziałek. Pani dr chciała nas puścić nawet juz jutro ale wole po weekendzie bo tz przeziębiony jest

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:02   #2597
Dotka90
Zakorzenienie

Kamilka super wiesci!!! Ale sie zbieraja te nasze dzieciaczki!

Stary 2015-12-17, 10:04   #2598
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
U nas dobre wiesci... Po transfuzji Martynka bardzo sie wzmocniła. Od poniedziałku jesteśmy na cycu. I nawet w nicy zjada z butli. Spadki saturacji jeszcze sa ale juz sporadyczne. Sondę juz pożegnaliśmy
I przymiarki sa do wypisu w poniedziałek. Pani dr chciała nas puścić nawet juz jutro ale wole po weekendzie bo tz przeziębiony jest

Super, ze wszystko jest juz tak dobrze
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:12   #2599
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ubierzecie choinki to się pochwalicie ?
W jakim tylu ubierać choinkę, np dwa kolory bombek,jeden, wszystko pasujące, czy wszystko inne, bombki z tradycją, jak to u was jest. A może ktoś ma biała lub czarną choinkę ?
my mamy zawsze taką samą: czerwono-złotą, bo taka nam pasuje do kolorystyki salonu
W ogóle to nie mamy miejsca za bardzo wiec choinka jest mała. Kiedyś zawsze żywa była w doniczce, ale TŻ się zbuntował (bo on odkurza ) i mamy sztuczną od jakiegoś czasu....

śliczny stroik zrobiłaś
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Zrobiłam pierwszy wianek! godzinę mi zajęło Pokazuję! Tylko zdjęcia jakieś takie bez rewelacji.. I kokardki narazie nie przyczepione, bo zabrałam z choinki

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A jakie wiązania polecała dla takiego niemowlaczka ? Zawitkowski poleca tzw. kołyskę ale wiec że część osób uważa że przesadza i można w pozycji pionowej od początku nosić a o wiązaniu brzucha też słyszałam - sposób na "łamanie" chusty
u mnie w SR na zajęciach z chustowania polecali kangurka dla maluszków. Mnie tez dziwi ze Zawitkowski poleca kołyskę bo dla mnie ta pozycja jest mega dziwna, taka ściśnięta....
No ale argument przeciw trzymaniu dziecka mniej niż trzymiesięcznego w pozycji pionowej też rozumiem w SR właśnie ta babka mówiła ze po prostu na początku nie można zbyt długo nosić, żeby ta główka nie ciążyła maluszkowi

co do "łamania" chusty to nam radziła babka żeby jak ktoś ma nowa chustę, nieużywaną, to żeby sobie ją włożyć do łóżka pod prześcieradło i śpiąc na niej trochę "złamać"
Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
I najważniejsza informacja !
Kobieta zmienna jest a w ciąży to już w ogóle pojechaliśmy do smyka obejrzeć ten wózek. Obok stał jasno niebieski i był w promocji za 1260zl.... promocja do jutra i padła szybka decyzja. Bierzemy. Stwierdziłam że na granacie będzie widać mocno plamy i odbarwienia od słońca. ... He he byliśmy z mężem zdecydowani na granatowy od września a tu masz ... chyba też zdecydowaliśmy się żeby mieć już spokoj psychiczny przed świętami. Także wyprawka cała skończona !!!!! Jupi !!!!!

my cały czas chcieliśmy zielony wózek a kupiliśmy niebieski ostatecznie
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość

Dzisiaj za to szylam z filcu elementy do karuzeli, mam z canopola i tam przy tasiemkach są rzepy, to na początek przyczepie te moje zawieszki, a dopiero po jakimś czasie te kolorowe maskotki.
Zostało mi tylko zszyc te kwadraty.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Chyba nie chcę już więcej takich nocy Takie mnie skurcze łapały, że nie chcę myśleć nawet, jakie są te prawdziwe. Skończyło się na tym, że czuję się jakbym nic nie spała.

Cytat:

Moze pomozecie dziewczyny bo biore na czczo Sorbifer i Euthyrox razem chyba nie mozna ich brac. I nie wiem w jakiej kolejnosci i odleglosci czasowej byloby najlepiej...
najpierw Euthyrox najlepiej przez sen jeszcze (ja tak zawsze robię, jak się budzę nad ranem do kibelka to już wtedy biorę, albo jak TŻ do pracy wstaje ) a po godzinie minimum ten drugi lek i dopiero po nim śniadanie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość

Po wizycie u endo wszystko ok. Dała mi zalecenia na najbliższe pół roku, kazała tylko dzwonić raz w miesiącu ze świeżymi wynikami. Przepisała mi 6 opakowań tabletek Przy okazji zakupiłam podkłady i inne potrzebne rzeczy do torby także mam co spakować i mogę iść rodzić. Chociaż dla mnie to za wcześnie jeszcze i wolałabym po Nowym Roku A i GBS ujemny

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Witam sie. Nie wiem o co kaman ale od rana mialam godzine ktg i lekarzowi sie ono nie podobalo, rezydent przyszedl i powiedzial, ze z profem skonsultuje test oksytocynowy zeby zobaczyc jak mlody w stresie reaguje.... Nie wiem co o tym myslec.... Byl teraz obchod, glowny lekarz mruknal tylko i poszli :-/

Wyslane z Lumia920.
o kurcze niefajnie Cie tak bez informacji zostawili... mam nadzieję ze szybko się sprawa wyjaśni
Cytat:

super

Jeszcze w temacie chustowania to w SR nam babka pokazywała takie połączenie chusty z nosidłem, w którym można maluszka od początku nosić w pozycji kangurka, bardzo fajne. Mój TŻ się na to napalił bo wiązanie jest o wiele prostsze niż wiązanie chusty, a właściwości ma podobne (tzn szeroki pasy na plecach które równomiernie rozkładają w ciężar i materiał tkany w poprzek tak jak w chuście)
To się nazywa BB Tai i wygląda tak:

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2015-12-17 o 10:14
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:13   #2600
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Ja tam co prawda termin na styczeń ale przed terminem nie chce rodzić. Naczytałam się że każdy tydzień dla dziecka w brzuchu jest ważny , nawet ten ostatni bo później dzieci miewają problem z synchronizacją ssania i oddychania. I podobno poród wywołuje jakieś białko które tworzy się w płucach dziecka dopiero wtedy kiedy są już w pełni dojrzałe. I to jest sygnałem dla organizmu matki żeby zacząć poród. Tej wersji się trzymam i nie przyspieszam porodu nawet w myślach Teraz trochę przygotowań mam świątecznych wiec nie na rękę mi rodzić
Też nie chce przed styczniem, stwierdziłam że torbę do szpitala spakuje na początku stycznia dopiero wiec nie ma opcji na wcześniej
Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
naprawdę takie wiązanie przynosi ulgę, ja wczoraj korzystałam jak musiałam iść na spacer z psami a mega mnie bolało spojenie- dzieki zawiązaniu nie dośc, że ciepło w brzuch to dodatkowo chusta go unosi do gory,

Zawitkowski poleca kołyskę?? To mnie zszokowałaś.
Temat chustowania zgłębiałam dośc mocno i z tego co sie dowiedziałam od jakiegoś czasu odchodzi się od kołyski bo jest niebezpieczna dla dziecka (ze względu na ułożenie głowy - ucisk na tchawicę grozi uduszeniem) - nawet doradcy chustowi ją odradzają. Dla takiego malucha polecany jest kangurek ze względu na dobrą stabilizacje boczną i można nosić od pierwszych dni życia.
On poleca kołyskę z uwagi na to ze dziecko jest ułożone bokiem a nie w pionie - a on uważa że za częste układanie malucha w pionie powoduje za duże obciążenie stawów (które są jeszcze nie gotowe na takie pionowe obciążenie), ale z tego co wiem to własnie większość raczej nie uważa że to jest uzasadnione u dzieci które nie są wcześniakami i że od razu można bez problemu bardziej w pionie nosić
Cytat:
I przymiarki sa do wypisu w poniedziałek. Pani dr chciała nas puścić nawet juz jutro ale wole po weekendzie bo tz przeziębiony jest k
Stary 2015-12-17, 10:17   #2601
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

świetne wieści
czyli Święta spędzicie z całą rodzinką

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-17, 10:18   #2602
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Jerzyczka teraz się uspokoiło.

Powodzenia na wizytach!
To sie ciesze

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Mojej siostrze śniło sie ze nasz Jasiek byl ... piernikiem hahaha

Powodzenia na wizytach dziewczyny!
ale sen!

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Witam sie. Nie wiem o co kaman ale od rana mialam godzine ktg i lekarzowi sie ono nie podobalo, rezydent przyszedl i powiedzial, ze z profem skonsultuje test oksytocynowy zeby zobaczyc jak mlody w stresie reaguje.... Nie wiem co o tym myslec.... Byl teraz obchod, glowny lekarz mruknal tylko i poszli :-/

Wyslane z Lumia920.
Jezu jak ja nie lubie takich akcji..

Cytat:
Dokladnie piatek juz tuz tuz takze ma niewiele czasu.

Chcialam z aplikacji Wizazu przerzucic sie na Tapatalk ale jakos nie potrafie go ogarnac

Ja tez dzialam przez aplikacje wizazu, tapatalka nie ogarniam
Cytat:

My na 12 ktg. Oby byl moj lekarz, bo jak zobacze tego palanta od ostatniego razu to chyba padne tam w tym szpitalu..
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:23   #2603
hariett
Zadomowienie

Kamilka gratulacje! Dobrze, że w końcu wychodzicie

Dotka jeden dzueń to spokojnie, byle tylko Witek kolory odzyskał

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:24   #2604
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać ze trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty bo chyba sporo ich mamy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-17, 10:24   #2605
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Zapomnialam Wam napisac w ogole.
Wczoraj pisala do mnie kolezanka, jak sie czuje i kiedy rodze itd..
To ja do niej,ze mam cesarke we wtorek.
A ona na to: tak przed swietami, ale lipa,okropnie, nie mozesz tego zmienic?
A ja: nie bede sama decydowac o dacie urodzenia swojego dziecka, jesli lekarz tak zadecydowal to znaczy,ze tak jest dobrze.
Ona: bez sensu, swieta w szpitalu, mi by bylo strasznie smutno, straaaaaaasznie smutno. Juz Ci wspolczuje. Poza tym, wszyscy Kubie beda dawac jeden prezent -gwiazdkowo urodzinowy i zawsze bedzie pokrzywdzony. Dziwna jestes,ze nie poprosilas o inna date.

Wtf? Powiedzcie mi, czy ludzie to sa normalni? potem jeszcze z 5 razy powtorzyla jak to bedzie mi smutno w swieta i jak ona by sie na taki termin nie zgodzila
Stary 2015-12-17, 10:26   #2606
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
A ja: nie bede sama decydowac o dacie urodzenia swojego dziecka, jesli lekarz tak zadecydowal to znaczy,ze tak jest dobrze.
Ona: bez sensu, swieta w szpitalu, mi by bylo strasznie smutno, straaaaaaasznie smutno. Juz Ci wspolczuje. Poza tym, wszyscy Kubie beda dawac jeden prezent -gwiazdkowo urodzinowy i zawsze bedzie pokrzywdzony. Dziwna jestes,ze nie poprosilas o inna date.

Wtf? Powiedzcie mi, czy ludzie to sa normalni? potem jeszcze z 5 razy powtorzyla jak to bedzie mi smutno w swieta i jak ona by sie na taki termin nie zgodzila
nie przejmuj się , ludzie takie bezsensowne rzeczy gadają ze aż żal
ja też cięgle od wszystkich słyszę że "byle nie święta w szpitalu" itp. No jejku, nie ja o tym decyduje, jak się zechce urodzić przed świętami albo w trakcie to pojadę i urodzę i i tak będą to moje najpiękniejsze Święta bo spędzone z synkiem

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-12-17, 10:31   #2607
lune1992
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja juz 3 noc z kolei przesypiam od 22-10 mały przestał buszować tak, może jest juz za duzy i ma mało miejsca
Czarna współczuje nocy
Kamilka super na Święta z dzieciaczkiem w domku

Fajne macie te stroiki, ozdoby. Ja mam choinke sztuczną, już ubraną
Teraz sie wzięlam za zamawianie firany balkonowej bo ta co wisi jest obrzydliwa
Wczoraj mąż przyszedł z pracy i mówi ze po nowym roku kupimy stolik do pokoju bo on mi 2 prezenty zamowil na allegro na świeta i dojdzie jeszcze telefon no zwariował

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:

Jaka dziwna łaśnie było jej powiedziec ze ty bedziesz miała najpiekniejszy prezent na Święta w postaci Kubusia i wcale sie tym nie przejmujesz ze Święta w szpitalu
A co do urodzin to co za różnica kiedy są, nie mamy na to za duzego wpływu moja mama sie w Walentynki urodziła, moj dziadek w Sylwestra
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:40   #2608
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

E h
,bn
..

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

M
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-17, 10:42   #2609
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Ewusia,wlasnie, nawet jakbym w Wigilie miala rodzic to jakos mi to nie przeszkadza wszyscy przynajmniej by spiewali Bog sie rodzi
Lune,to Twoja Mama wodnik jak ja tylko,ze ja z 16 lutego

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
E h
,bn
..

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

M
Zuken,rodzisz? ze taki post?
Stary 2015-12-17, 10:45   #2610
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Ewusia,wlasnie, nawet jakbym w Wigilie miala rodzic to jakos mi to nie przeszkadza wszyscy przynajmniej by spiewali Bog sie rodzi
Lune,to Twoja Mama wodnik jak ja tylko,ze ja z 16 lutego

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Zuken,rodzisz? ze taki post?
haha
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości