Jednak nie pociągają mnie kobiety....nie chcę Jej ranić - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-16, 22:45   #1
ThinyGirl
Przyczajenie

Jednak nie pociągają mnie kobiety....nie chcę Jej ranić

Do teraz (wiek 21 lat) myślałam, że jestem osobą biseksualną. Bardzo dużo angażowałam się w lokalne grupy osób LGBT, uczestniczyłam co roku w paradach równości, prowadziłam bloga mówiącego o homoseksualizmie oraz o szerzeniu tolerancji. Mówiąc krótko - uważałam się za bi oraz aktywnie działałam w środowisku.

Dzięki temu poznałam swoją obecną dziewczynę. Zakochałam się w Jej wnętrzu, Jej charakterze. Sposób Jej bycia oraz to kim była i jest nadal spowodowało, że była i jest Ona dla mnie wszystkim. Kimś za kogo byłabym gotowa oddać życie oraz wszystko co jest mi bliskie. Jednocześnie nasza relacja jest luźna - staramy się żyć tak, aby jedna nie była zależna od drugiej, aby korzystała z życia i aby miała też "swój kącik". Wydawałoby się, że nasz związek nie ma problemów, ale niestety ma...

Seks z kobietami był zawsze u mnie czymś pięknym z duchowego oraz psychicznego punktu widzenia. Nie czułam jednak podniecenia seksualnego na widok kobiecego ciała. Każdy seks z kobietą, oraz moją obecną dziewczyną był bez orgazmu bez spełnienia - za to druga połówka wprost przeciwnie. Jednak duchowość i zachwyt psychiką i osobowością Jej (oraz mojej byłej) spowodował, że uznałam siebie za bi oraz myślałam, że bi jestem. Niestety....

Pod względem seksu mamy tzw. otwarty związek. Czasami spotykamy się na imprezach dla swingersów. Cóż - wiem z tego m.in. to że moja dziewczyna jest 100% homo ale nie w tym problem.

Powiem wam tak - nigdy faceta nie miałam. Za to seks zdarzał się i to z nie jednym i generalnie dawał mi on to czego nie zaznałam w łóżku z dziewczynami - orgazm prawdziwy, podniecenie. Strasznie pociąga mnie męskie ciało, męski zapach, charakter męski, zaradność, odwaga.

Niestety tak się składa, że od jakiegoś czasu spotykam się częściej z pewnym kolegą na seks bez zobowiązań (ona wie o tym i się zgadza). Cóż - zakochana w nim nie jestem, ale generalnie powstało we mnie jakby "przeorientowanie":confus ed: Powiem wam tak - jak wcześniej mój biseksualizm nie stwarzał dla mnie problemu tak teraz się to odmieniło. Unikam seksu z moją obecną dziewczyną mimo, że bardzo ją kocham. Odpycha mnie kobiece ciało, nie chce nawet myśleć o seksie z kobietą.

Doszłam do wniosku, że jestem jednak heteroseksualna. Wyznałam to mojej dziewczynie i zerwałam bo uznałam, że ten związek nie ma sensu, jednak wróciłam bo kocham ją....to kim jest, Jej charakter, Jej dusza powoduje, że nie potrafię przestać Jej kochać....a z drugiej strony ta seksualność. Czasem myślę że oddałabym wszystko, aby pozbyc sięswojej orientacji aby nie ranić mojej dziewczyny.

Mowiąc krótko - pociągają mnie mężczyźni. Kobiety - kompletnie. Nie wiem tylko co mam z tym fantem zrobić w obecnej sytuacji. Jest mi bardzo ciężko - proszę was o pomoc.
ThinyGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-16, 22:53   #2
Monster66
TheBill

Dot.: Jednak nie pociągają mnie kobiety....nie chcę Jej ranić

Musisz zaproponować jej przyjaźń,wyprowadzić się jak mieszkacie razem,bo prędzej niż później dojdzie do konfliktu.A najlepiej żeby każde poszło w swoją stronę, odpoczęło od tej znajomości.Bo tak na gorąco to przyjaźni z tego nie będzie,a po czasie być może tak.
Stary 2015-12-16, 22:59   #3
thirky
on tired little feet

Jesteś pewna na 100% że jesteś hetero a dalej jesteś w związku z kobietą. Po co?
Rozstań się z nią, nic innego poradzić nie można.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 01:41   #4
hairytale
Rozeznanie

Nie będę oryginalna, raczej nie masz innego wyjścia niż zaproponowanie jej przyjaźni. Uczucia, jakie wobec niej żywisz są raczej normalne, ja też kocham swoją przyjaciółkę, jednak to nie oznacza, że nie miałam szans na spotkanie faceta, który również ma dobre serce, jest uczciwy, troskliwy i zaradny. A do tego pociąga mnie seksualnie.

Skoro interesują Cię mężczyźni, to przecież będziesz miała jeszcze wiele okazji się zakochać we właściwym facecie i żyć z nim szczęśliwie.
hairytale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 11:46   #5
bluebluesky
Zakorzenienie

Trudna sytuacja, poniewaz stawia pod znakiem zapytania, bardzo wazna czesc ciebie.

Nie wiem czy wiek ma tu znaczenie, ja mam bardzo duzo przyjaciol homoseksualnych (znam bardzo malo prawdziwych bi) i slyszalam wiele historii, gdzie ludzie odkrywali sie na nowo. Bedziesz musiala zaakceptowac nowa siebie i swoje potrzeby. Data waznosci waszego zwiazku juz wygasa.
Stary 2015-12-17, 12:29   #6
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ThinyGirl Pokaż wiadomość
Cóż - zakochana w nim nie jestem, ale generalnie powstało we mnie jakby "przeorientowanie":confus ed: Powiem wam tak - jak wcześniej mój biseksualizm nie stwarzał dla mnie problemu tak teraz się to odmieniło.
Podziel się tą historią gdzie tylko możesz, żeby odpowiedni filozofowie mieli kolejny argument na to, że orientację seksualną można zmienić .
Najlepiej dzięki dużej ilości seksu z mężczyznami.
Nawrócenie i takie tam.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 12:45   #7
Bananalama
jestę wieszczę

im szybciej z nią zerwiesz tym lepiej. Naprawdę, poboli i przejdzie.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 13:12   #8
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Czas edycji: 2015-12-17 o 21:58
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 14:05   #9
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-12-17 o 14:18
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 14:13   #10
Untrue
BAN stały

Orientacja to pociąg fizyczny i psychiczny do płci. Nie można mówić o jakiejś orientacji, jeśli jeden nie występuje. Można kochać platonicznie kobiety, wewnętrznie, ale to jeszcze ani biseksualizm, ani lesbijstwo. Krzywdę tylko robiłaś tym kobietom, wmawiając im coś, czego nie ma... Powodzenia z mężczyznami.
Untrue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 14:20   #11
kahoko hino
Zakorzenienie

jesteś dość młoda, może proces odkrywania Twojej seksualności ciągle trwa. jednak zostawiając nazewnictwo na chwilę na boku, tej dziewczynie powinnaś zaproponować przyjaźń. związek to też miłość fizyczna, a Ty obecnie nie możesz tego dać.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 15:08   #12
Kredusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Untrue Pokaż wiadomość
Orientacja to pociąg fizyczny i psychiczny do płci. Nie można mówić o jakiejś orientacji, jeśli jeden nie występuje. Można kochać platonicznie kobiety, wewnętrznie, ale to jeszcze ani biseksualizm, ani lesbijstwo. Krzywdę tylko robiłaś tym kobietom, wmawiając im coś, czego nie ma... Powodzenia z mężczyznami.
O to to to!

Autorko, sytuacja jest trudna, ale nie brzmi że jest ona dla Ciebie kimś więcej niż dobrą przyjaciółką, której nie chcesz tracić. Rozstań się z nią koniecznie, w tej chwili tylko ją krzywdzisz robiąc sieczkę we łbie.
Kredusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 15:30   #13
Limonka2738
Zakorzenienie

A teraz pytanie dodatkowe. ŻADNA dziewczyna cię w ogólne nie pociąga, tak?

Zdarza się tak, że jakaś osoba, niezależnie od płci nas nie pociąga. To nie ma nic wspólnego z naszą seksualnością.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 17:48   #14
mama001
Raczkowanie

Z tego co piszesz wynika, że kochasz ja jak przyjaciółkę, wiec może po prostu przyjazn z nia bedzie najlepszym rozwiazaniem?:P)
mama001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 18:49   #15
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Untrue Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Nie byłaś, nie jesteś i nie będziesz biseksualna.

Zaproponować przyjaźń? SERIO?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 19:15   #16
ARAKSJEL
Hrodebert

Z całego opisu wynika że byłaś, jesteś i będziesz heteroseksualna.

Odpycha cię kobiece ciało....ewidentnie coś poszło nie tak, może pewne środowiska powinny przyhamować z indoktrynacją.

Dla mnie jesteś ofiarą, niczym się nie przejmuj i żyj w zgodzie z sobą. Wszystkie sprawy zakończ definitywnie, nikogo nie należy oszukiwać.

Edytowane przez ARAKSJEL
Czas edycji: 2015-12-17 o 19:21
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 21:09   #17
Nicola333
Raczkowanie

Zapewne jesteś hetero a ją kochasz jak siostrę lub przyjaciółkę
Nicola333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 21:47   #18
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Dla mnie jesteś ofiarą, niczym się nie przejmuj i żyj w zgodzie z sobą. Wszystkie sprawy zakończ definitywnie, nikogo nie należy oszukiwać.
A dla mnie trollem.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-17, 22:24   #19
Kredusia
Raczkowanie

A to swoją drogą.
Kredusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości