|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W nowym roku nareszcie ujrzę dwie kreski na teście. Staraczki 2016
Cytat:
Ja jak narazie odstawiłam "przed chwila tabletki anty" i biorę kwas foliowy, a na wyniki cytologii właśnie czekam, bo akurat byłam na badaniach kontrolnych u gina, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o naszej decyzji ;-) to chyba tez zrobię badania krwi postawowe i dodatkowo na toksoplazmozę. Chyba narazie wole Wasze wsparcie i doświadczenie ;-) |
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Lama jesli mozna podpowiedzieć to zrob rowniez tsh
Ja biore kw foliowy w tm momencie 5mg ,wit E,cynk i wit b1,b6 i ćwiczę ale to raczej dlatego by sie lepiej czuc i stracić ciutkę jeszcze na masie moze bedzie nawet brak przeszkód był o delikatnie w ciazy ćwiczyła zobaczymy
|
|
|
|
#723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne, że można podpowiedzieć, dzięki! A powiedz mi dlaczego ten test taki istotny? |
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, co mu trochę spadnie ta gorączką to znowu rośnie. Teraz znów 38.9. Jutro chyba pójdę z nim do doktora. Bo później weekend i przychodnia nieczynna. Wydaje mi się, że dziwnie przełyka sline, więc może coś z gardłem.
Raduska raz daje mu ibufen raz paracetamol. Jejku, żeby mi się nie rozchorował ![]() Cześć lama |
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parametr fukcjonowania tarczycy bardzo wazne przy staraniach no i ogolnie ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Bojatoja jeju biedny synek. Idźcie niech oslucha lekarza chociaz moj pediatra twierdzi ze jak gorączka nie przechodzi po 3dniacj to wtedy do lekarza ,ze zazwyczaj po 3dniach zaczyna sie juz cos klarować i mozna najbardziej prawdopodobnie powiedziec co jest Grane. Moze na wszelki wypadek podawaj wit c,rob inhalacje ? Hm. Zdrowka i jeszcze raz zdrowka
|
|
|
|
|
#726 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Kiedy testujesz? Cytat:
Zdrówka dla synka. Cytat:
Kciuki za dobre wyniki. Cytat:
![]() Wróciłam z pracy, pomylam szkło, jeszcze rybę muszę na jutro usmażyć.
|
|
#727 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To że dotyczy tarczycy to wiedziałam tylko sie zastanawiałam, jak sie ma to do ciąży, jak wpływa na nią... ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Witam ![]() O, to świetny rok na udane małżeństwo ;-) |
||
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Lama gdy jest za wysokie dziecko nie dostaje odpowiedniej dawki hormonu przez co ciaza moze sie nie utrzymać albo zle rozwijać, pomijam utrudnione zajście w ciaze.
|
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Malaja Ty juz mozesz dni odliczać do testowania
juz niedługo trzymam kciuki oby dzisiejszy losos zwiastował wesoła nowinę
|
|
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie!
narazie czuję się jak zawsze przed @ więc zobaczymy co to bedzie. Nie chcę sie nakrecać bo prawie każdy miesiąc tak wygląda ;(Misiak- testuje 25.12
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Malajaa - jeszcze kilka dni zostało, ale bądźmy optymistkami
ale będziemy dużo kciuków w grudniu trzymać! ![]() witaj lama ![]() Powiem Wam, że trochę mi się dłuży już czas oczekiwania na rozpoczęcie starań...
|
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
lama - nas blokuje ślub w lipcu, chcę się napić na własnym weselu i oczywiście być bez brzuszka w sukni ślubnej
chociaż takie panny młode też mi się bardzo podobają chociaż mój Tz byłby bardzo szczęśliwy, gdybym już teraz była w ciąży ![]() a co Was blokuje?
|
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Oj, my też jeszcze kilka miesięcy i startujemy ze staraniami. Już sie nie mogę doczekać. Gdy lekarz pozwoli, dzialamy
|
#736 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nas, a w sumie to tylko mnie, praca. Podejrzewam, że to kwestia max miesiąca. Takie tam sprawy formalne... Od stycznia zmieniają się przepisy naliczania macierzyńskiego i chce wiedzieć dokładnie, jak to bedzie wyglądało, a okaże sie właśnie w styczniu. Chce mieć spokojna głowę, a te "kilka dni" mnie nie zbawi wiec mam nadzieje, że w rocznice ślubu będziemy mogli już działać ;-). Gratuluje ślubu ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
A dlaczego lekarz? Jakieś specjalne badania będziesz robić, czy jak to wygląda w Twoim przypadku? |
||
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
lama - dziękuję
to super, już Wam zostało niewiele czasu do rozpoczęcia starań w takim razie - bardzo się cieszę, że coraz więcej z Nas będzie zaczynać starania, testować się itp.
|
|
|
|
#738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z jednej strony się strasznie cieszę, a z drugiej mam mnóstwo obaw... I taka straszna ekscytacja pomieszana z niepokojem. I pytania w głowie: a co będzie, jak się w międzyczasie rozmyślę? Hahahaha ![]() Prawie 2 tyg temu odstawiłam tabletki i hormony mi buzują. Tragedia ;-) |
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Lama no rozmyślać sie nie mozna ,trzeba działać odpowiedzialnie
To normalne ze sie boisz wkoncu czeka Cie jedna wielka niewiadoma Odnośnie hormonów to moj tz mowi ze zawsze mam wymówkę a to ze jestem przed okresem, a to ze w trakcie albo ze w ciazy hehehe
|
|
|
|
#740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ci Faceci to maja z nami jednak ciężko ale w sumie niech się cieszą, że nie spędzają z nami 24h 100% czasu, a nam czasem ciężko wytrzymać samej ze sobą te 24h
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
No z naszymi hormonami to różnie bywa, hehe
![]() lama - rozumiem Twój niepokój, ja też długo biłam się z myślami czy zacząć starania zaraz po ślubie czy jeszcze poczekać i cieszyć się nadal 'wygodnym' życiem, ale klamka zapadła, decyzja podjęta raduska - mój Tz jak go wkurzam to zawsze pyta 'tak mimochodem to kiedy masz okres?" Osioł :P
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Moj ostatnio mowi zebym spalane dzien jak cora idzie spac bo "Ty jak sie wyśpisz to jestes wredna ,a jak nie to masakra "
![]()
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
ciężko z nimi żyć, ale zabić szkoda, haha
|
|
|
|
#744 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
4.11. miałam zabieg usuniecia ciąży z prawego jajawodu i teraz czekamy na kolejną próbę pół roku. Tak więc na wiosne wznawiamy starania. A badania, owszem TSH, FT3, FT 4, TSO, TOKSOPLAZMOZA. ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- hahaha REWELACYJNE stwierdzenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
Kochana, jak zobaczysz II kreski to dopiero będzie strach... ja tam miałam... a jak straciliśmy maleństwo, które nam sie ukryło w jajowodzie, to poczułam, ze zostało mi zabrane cos najcenniejszego...mój aniołek. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki malajaa ktoś musi otworzyć Nowy Rok
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
Temperatura mi spada także cos czuję że to niestety nie będę ja
ehh czas chyba będzie ruszyć z jakimś konkretniejszym leczeniem bo to już rok starań i rozczarowań ;(
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
malajaa - głowa do góry kochana
jeśli nie tym razem to pójdziecie do lekarza i na pewno znajdziecie rozwiązanie - znam bardzo wiele pozytywnych przykładów Malogosia - moja znajoma bardzo szybko zaszła w ciążę po ślubie, ale niestety również była to ciąża pozamaciczna - z drugą ciążą po odczekaniu chyba też pół roku, nie było żadnych problemów, udało się od razu i maleństwo już ok. miesiąc jest na świecie
|
|
|
|
#747 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiesz, ile wsparcia i nadziei mi tym dałaś ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Nawet jakby doszło do konsultacji lekarskiej, to wlasnie to daje szanse na zajście w ciąże. Może jakaś mała, z porozu nieznacząca rzecz sprawia, ze sie nie udaje, wystarczą jakieś lekarstwa i się uda.
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie, że się uda, co ma się nie udać!!!
![]() ![]()
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Ja standardowo przed okresem (ale cos za wcześnie -nie chce nic sobie wkręcać bo jakos nie czyje by sie udało a poprzednio jakos czułam ze tak) chodze non stop do toalety
męczące to jest.
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim nam się uda
![]() A wtedy założymy forum MAMUSIE 2016 i będziemy "marudziły", jak to nam ciężko z brzuszkami
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

witamy
i tyle...byłam u gina ale badania robią dopiero po roku nie udanych starań także w tym temacie nic nie robiłam

moze bedzie nawet brak przeszkód był o delikatnie w ciazy ćwiczyła 
. Kiedy testujesz?
mam nadzieję, że to zęby..
🏻 marzą nam sie bliźniaki ale w tej kwestii to niestety nie koncert życzeń. Szczerze mówiąc mam wiele obaw związanych z ciąża czy to dobry czasu itd ale doszliśmy do wniosku, że na dziecko nigdy noe bedzie idealnego momentu, bo zawsze "coś". 

jeśli nie tym razem to pójdziecie do lekarza i na pewno znajdziecie rozwiązanie - znam bardzo wiele pozytywnych przykładów
męczące to jest.