|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV
Cytat:
Zdziwiło mnie, że machnęła się na wełnę. Ale dość przykre, że dalej w składzie sztuczne pogania sztuczne, czasami nawet przewyższając procentowo wełnę. W takich chwilach wręcz się zastanawiam "to po olerę ta wełna? dla picu? bo ładnie brzmi w składzie, mimo śladowej ilości? bo podnosi cenę produktu?". Nie żebym ganiła sztuczne. Sama mam akrylową czapę. Ale ja wiem, że to akryl i z czym to się wiąże. A wiele konsumentek nie wie, kupi bo ładne a potem płacz, "bo czapusia mi się zmechaciła jak szmata". |
|
|
|
|
#452 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem jaki to ból, kiedy okazuje się, że lakier wygląda nie tak jak chcieliśmy. Miałam tak z tym Inglotem - przychodzę do domu i myślę sobie cholera no, za ciemny, za ciemny! a w sklepie wyglądał tak pięknie! Na szczęście na paznokciach wyszedł jaśniej, kamień spadł mi z serca. Żeby nie było, że odcień lakieru wzbudza we mnie takie emocje, bardziej cena, czyli 26zł za buteleczkę, dla mnie to całkiem sporo za lakier. Jednak kwota jaką trzeba za niego dać jest adekwatna do jakości - lakier ma idealną konsystencję, dobrze się nakłada, ma wygodny pędzelek i nie staje się glutem w tempie ekspresowym. Edytowane przez 2011607111034 Czas edycji: 2015-12-17 o 18:10 |
|||
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo fajne zachowanie
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ważne pytanie - czy któraś z Was miała kiedyś przekrwiony jeden kącik oka przez długi czas? Chodzę tak od miesiąca, byłam u dwóch różnych okulistów, jedna babka stwierdziła bakteryjne zapalenie spojówki, dostałam dwa rodzaje mocnych kropli i nic. Potem byłam u starszego gościa, okulisty - badał, badał, ale mówi, że on nic nie widzi złego w tym oku i nie wie, czemu jest czerwone, dał znowu dwa rodzaje kropli, innych, i nic. I tak uboższa o 200 zł i cztery tygodnie bezskutecznego leczenia nie wiem, co dalej z tym okiem. Nie swędzi, nie ma ropy, ale czerwone jest, wieczorem najgorzej - kącik jak u wampirzycy, próbowałam już świetlika, rumianku, szałwii chyba, czy czegoś, i nic. Nie chcę znowu wydawać na wizytę i krople, skoro okuliści rozkładają ręce. Może któraś z Was tak miała albo słyszała o takim przypadku?
|
#455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już kilka lat nie miałam Sylwestra. W sumie aż zatęskniłam za huczną domówką. Ale raczej jeszcze nie w tym roku. Szkoda. Może za rok machnę się na Sudety z koleżanką. |
|
|
|
|
#456 |
|
Konto usunięte
|
Matko, jakie cipodramy jak mnie nie ma. A co do filmiku Agaty, fajnie się zachowała.
Munka, tulę Cię mocno Sama mam jutro mega ciężki dzień, stres mnie zaczyna chwytać i mi z tym źle
|
|
|
|
#457 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Odwazne, konkretne postawienie sprawy.
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, muszę się Wam wyżalić.
Jestem na studiach licencjackich na jednej z państwowych uczelni w Krakowie. Ogólnie tyle ile mnie to kosztowało nerwów przez te trzy lata, przez wykładowców-idiotów to druga sprawa. Ale teraz jestem w beznadziejnej sytuacji. Chodzi o to, że piszę pracę licencjacką od września. W tamtym semestrze miałam zaakceptowany plan pracy. Pod koniec września( mieliśmy bardzo późno podane wyniki z wielu egzaminów jako jedyny z kierunków, więc od nas nikt nie obronił się w lipcu ani we wrześniu) poszłam do promotora, aby ocenił pracę, którą napisałam. Liczyłam , że nakieruje mnie co jeszcze trzeba napisać, co poprawić, ale ogólnie skoro zaakceptował plan pracy i bardzo go wcześniej pochwalił to będzie dobrze. Ojj jak bardzo się myliłam. Facet przy mnie bardzo szybko obejrzał pracę, nie wiem, zajęło mi to może z dwie minuty. Po czym jakby ją olał i powiedział: no to teraz trzeba ustalić plan pracy i będzie Pani pisała, myślę, że za 4 tygodnie będzie się pani bronić. Wcięło mnie, bo pracę miałam właściwie gotową przecież a tak ją olał. Złożyłam potrzebne papiery do dziekanatu i dostałam przedłużenie oddania pracy dyplomowej do 19 grudnia. Promotor ustalił mi nowy plan, według siebie. Musiałam od nowa poszukać źródeł itd. Średnio tak na prawdę rozumiałam, czego ode mnie oczekiwał, chodziłam do niego co tydzień i nigdy niczego konkretnego się nie dowiedziałąm, facet jakby mnie nei słuchał. Napisałam pracę, oddałam mu do poprawy i poprawiał 4 tygodnie. Nie raz było tak, że byliśmy juz umówieni a ten na 30 minut przed spotkaniem odwoływał je... dodam, że dojeżdżam do Krakowa i dla mnie jest to wyprawa bo nie mieszkam bardzo blisko. Wiele razy pisał, że nie zapoznał się jeszcze z moją pracą i mam przyjśc wteyd i wtedy a później znów to samo. Oczywiście nie wysyłał mi niczego na maila, żadnych poprawek. W końcu mnie przyjął. Powiedział, że praca wymaga wielu poprawek, że widzi ile pracy w to włożylam, ale to jeszcze nie to, że widzi potencjał bla bla bla, że niewielu studentów byłoby stać na to, aby tak się przyłożyli do pisanai pracy??? ( o co chodzi). Trzeba przeredagować całą pracę, bo są dobre momenty, ale część do wyrzucenia. powiedział, że tak na prawdę to nie będzie mi wysyłał tego co poprawił, bo właściwie to są jego tylko takie myśli i niczego konkretnego nie napisał??? Siedziałam u niego godzinę,a le nie wyslał mi na maila poprawioen jpracy więc nadal nie wiedziałam co tak właściwie jest dobrze a co źle, same ogólniki. Na koniec powiedział, że pracę trzeba skrócic(chyba tylko dlatego, że nie chciało mu się czytać) i że to trochę jego wina, bo nie sprecyzował dokładnie i kazał zawrzeć w tej pracy za dużo rzeczy a to nie jest możliwe. Tak więc poprawiłam pracę, ogólnie to cała ta sytuacja mnie załamała. Na studiach miałam dobre oceny, zawsze się przykładałam. Wszystkie przedmioty mam zaliczone. W każdym razie w tamtym tygodniu wyssłałam mu poprawioną pracę i od tej pory nic nie odpisywał, ani na maile ani na smsy. A ja w sobotę mam ostateczny termin złożenia pracy. Jesli tego nei zrobie, co jest oczywiste, skresla mnie z listy studentow. Moge pisac podanie o wznowienie studiow na czas obrony, ale niby jak mam to uzasadnic? Tym ze promotor sie nei wywiazywal? Zbywal i mial gdzies? W zyciu czegos takiego przeciez nie mogę napisac. Podobna sytuacje z tym wlasnei promotorem ma kolega, ktory codziennie do niego wydzwania a ten podobie- zbywa go. Chlopak tez juz nie wie o co chodzi i stresujemy sie razem. Dodam ze u tego faceta obronilo sie paru moich znajomych i nie mieli az takich problemow. Po azaakceptowaniu wzeszlym semestrze planu pracy, napisali ja, oddali, poprawili i w ciagu miesiaca mieli obrone. Ale to okolo 1/4 wszystkich studentow, reszta nie obronila sie jeszcze. Nie mam pojecia jak to rozwiazac, nie moge mu nic powiedziec, bo przeciez jest na obronie. W dziekanacie rozniez, jak zapytaja dlaczego jeszcze nie oddalam pracy to jak mam to wyjasnic? Zamierzam isc w sobote z kolega do dziekanatu i sie dopytac, bo on am identyczna sytuacje. Dzwonilam do promotora i oznajmil ze mam przyjsc do niego w poniedzialek, ale to bedzie za późno, juz mnei skresla. Dodatkowo, mozliwe ze powie, ze znów praca mu nie pasuje i jest zła i nie wiem ile jeszcze będzie się to ciągnęło. Mam zamiar dzownic do niego dzis o 19 i zmusisc go jakos zeby powiedzial, czy chociaz rzucil okiem na moja prace, ile bedzie tych poprawek bo chce wiedziec an czym stoje. Nie wiem dziewczyny, sytuacja dla mnie jest straszna. Przez te 3 lata studiow, mam o tej uczelni jak najgorsze zdanie bo wiele bylo dziwnych sytuacji, w ktorych czułam sie jak pionek i ze nic nie moge. Nie wiem co teraz mam zrobic, jak sie zachowac zeby bylo dobrze i sie obronic.
|
#459 | |
|
niepolubiecie
|
Cytat:
![]() ale zdecydowanie nie dla mnie jej kanał. Jakoś nie przepadam za ludźmi nadmiernie emocjonalnymi i "przeżywającymi" takie gunwobórze ![]() przepadłam, palę/kupuję yankee candle jak oszalała
|
|
#460 | |
|
Konto usunięte
|
Hermiona111, a zmiana promotora nie wchodzi w grę? Ja swojego zmieniłam i to była słuszna decyzja.
Cytat:
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olimpia wrzuciła zdjęcie dziewczyny, wraz z imieniem i nazwiskiem i wiadomość która od niej dostała, żeby pokazać jakie wiadomości otrzymuje. Dziewczyna ja tam ostro zjechała, nazwała m.in dziwką, przyczepiła się też do Olimpii męża i syna. Stwierdziła, że Olimpię matka tez pewnie kiełbasą za 10 zł karmiła. I jeszcze na koniec ze dwa zdania o dziadku Olimpii. Dla mnie tak obrzydliwe, że nie potrafiąc tego dokładnie przytoczyć nawet nie chce próbować tego tutaj wklejać. Dziewczyny youtuberki trąbią o hejtowaniu ale jeśli otrzymują tego pokroju wiadomości to się na prawdę nie dziwię. Wypowiedź była szczerze obrzydliwa
|
|
#462 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pokrętna ludzka logika. Ktoś obrzydliwie ją zjechał oraz jej najbliższych, a teraz publicznie jej słodko wybacza. Ale wizaż to zło, nie przeproszę, nie wysłucham, łolaboga.
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam do szuszy jaki jest % skład tych czapek nie odpisała. Za to w jej imieniu jakaś laska napisała mi polska wełna
Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem swoją drogą podobno te czapki cieszą się dużym powodzeniem. 100 zł za czapkę to za dużo jak dla mnie. |
|
|
|
#464 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niech już nawet jest 100% akryl, ale nie wyżej jak 20 zł. |
|
|
|
|
#465 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#466 | |
|
niepolubiecie
|
Cytat:
Przy czym akurat takich moich "ocen" nie należy brać poważnie (ani troszkę). Mogę współczuć koleżance czy znajomej problemów/stresów/przeżyć i być dla niej miła/odciążyć ją z pracą np. , ale dłuższe przebywanie czy częste kontaktowanie się z ludźmi intensywnie przeżywającymi problemy i "problemy", biorące dużo rzeczy do siebie, często czujące się "urażone" jest dla mnie męczące i nie do przejścia (oczywiście nie mam na myśli kataklizmów życiowych w typie śmierć bliskiej osoby itd.), więc oglądanie takich ludzi w internecie to już w ogóle abstrakcja
dzień dobry wszyscy umrzemy Edytowane przez roseplum Czas edycji: 2015-12-17 o 18:39 |
|
|
|
|
#467 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#468 |
|
♥
|
|
|
|
|
#469 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moze powinnismy ustalic jakas stawke za wspomnienie w postach? Ten post powstal we wspolpracy z kanałem...
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale to była chwila zaćmienia z miłości od pierwszego wejrzenia :"D
|
|
|
|
|
#471 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#472 |
|
Konto usunięte
|
Madzik, swego czasu publicznie zaczęła wylewać żale na swoję przyjaciółkę. A ona na nią. Już nie pamiątam szczegółów, ale wyszło na to, że wielka psiapsi okazała się łajzą. Smrodek ta sprawa zostawiła spory. Madzik między innymi przez to - to znikała, to się znowu pojawiała jak feniks z popiołów.
Jednym z tekstów (chyba jej ex psiapsi) było "ostanie słowo będzie słowem", napisane na koniec jakiegoś emocjonalnego wyjaśnienia. W każdym razie cipodrama okraszona okaleczoną polszczyzną. Natomiast niedawno okazało się, że ta sama okropna zdrajczyni co wbiła Madzik nóż w plecy, od niedawna robi jej sztuczne rzęsy i widocznie znowu piją sobie z dzióbków ![]() Jeśli coś pokręciłam, sprostujcie
|
|
|
|
#473 |
|
Konto usunięte
|
madzik kiedys nadawał na siarke niejaką, ze costam, ze jej mame obraża itd, takze tu na wątku, potem siarka sie tłumaczyła, madzik sie tłumaczył i znowu siarka i... okazało sie, ze to onthelinewithalex stała za plotkami o madziku i jego mamie i próbowała wszystkich skłócić i historia zakonczyła sie tym, ze madzik oli nie chce znac a ostatnie słowo jest słowem
czy jakos tak, mogłam pokręcic |
|
|
|
#474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby to była wełna z dodatkiem kaszmiru albo inne naturalne włókno można się zastanowić. Dobrą jakościowo czapkę można kupić już od 30 zł. Dziwię się, że ktoś to kupuje rozumiem święta itd. ale płacić za marną jakość. Jednak to było czysto marketingowe posunięcie bo jeśli wierzyć jej słowom to nieźle na tym zarobi. Jeśli coś jest dobrej jakości z dobrego surowca to można w to zainwestować niż kupować coś innego licząc, że się zaoszczędzi ale nie w przypadku kiepskich materiałów. Edytowane przez lexi221 Czas edycji: 2015-12-17 o 18:49 |
|
|
|
|
#475 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Obserwuje to forum od dluzszego czasu, ale dopiero dzisiaj postanowilam sie zarejestrowac i cos napisac Ogladam duzo filmow na youtube, ale te duze kanaly mnie nudza... Pojawiaja sie same filmy sponsorowane i konkursy :/ Szukam kanalow, ktore maja malo subskrypcji, albo sa po prostu nowe, a ciekawe Polecicie? Sama moge polecic DailylifebyM (widze, ze juz ogladacie ), Izabela Niemiec i VlogLola Pozdrawiam!
|
|
|
|
#476 |
|
Konto usunięte
|
Nie wprowadzilo. Zawsze tak bylo ze jesli watek jest zamkniety to nie mozna z niego cytowac ani edytowac postow.
|
|
|
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
A jakby tak normalnie, wprost i kulturalnie powiedzieć - mam termin złożenia pracy magisterskiej taki i taki, co zrobimy, żeby wspólnie termin ten dotrzymać?
Nie obraź się, ale opis sytuacji robi na mnie konkretne wrażenie: nie odzywam się, bo boję się odezwać, ale dziwię się, że nic konkretnego się nie dzieje. Nie namawiam do postawy roszczeniowej, ale asertywności podszytej dbałością o własne interesy. Weź sprawy w swoje ręce, bez zbędnego "przepraszam, że śmiem przeszkadzać". Każdy z Was ma obowiązek do wykonania. |
|
|
|
#478 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli naprawdę jakieś ładne i wyjątkowe to ci wybaczam. Ale takie proste byle co za 100 zł z marnych materiałów? Słabiutko. Rozumiem chęć zysku i podatki, ale jakoś mnie to jednak zniesmacza.
|
|
|
|
#479 | |
|
♥
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Koteł
|
Cytat:
ale co prawda ja studiowalam na slaskiej uczelni. moze w krakowie maja inne standardy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

i wypić lampkę szampana o północy. Byle tylko żadnych imprez, domówek, parcia na zabawę do rana.

Ja czekam na 026 My Love z Semilac. Czuję, że to jest to czego oczekuję na święta. Jak okaże się za jasna to się chlastnę

ale to była chwila zaćmienia z miłości od pierwszego wejrzenia :"D
)