|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
z tą betą to wogóle dziwnie właśnie..takie mega widełki są że w sumie to sam jeden wynik nie za wiele mówi(przynajmniej mi).. chyba z tego to wynika, że ten hormon właśnie szybko wzrasta i już w ciągu paru dni tak wielokrotnieje jego ilość..
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego sprawdza się przyrost i po nim się ocenia, czy jest ok z ciążą.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#483 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() zgłaszam się i ja. wg różnych kalkulatorów wychodzi mi termin około 12 sierpnia. Wizytę miałam w zeszły piątek. i wg lekarza był to 4 tydzień. Następna wizyta we wtorek
|
|
|
|
#484 |
|
Rozeznanie
|
U mnie po wizycie u lekarza właściwego z marszu usg pecherzyk ma 047mm i stos badań do zrobienia część płatnych mimo nfz-56zł za wr,hiv,hcv,toxoplasmozy dwie, mam też skierowanie na grupę krwi, ale ja swoją znam to chyba nie jest koniecznie? kolejne usg 30 grudnia może będzie serducho
narazie wpisał bardzo wczesną ciążę,ale wszystko przebiega o.k też pojawiły się mdłości takie małe a tak szaleje i przykaz witamin do łykania
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#486 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Witaj. Serdecznie gratuluję! |
||
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba musisz mieć potwierdzenie grupy krwi na papierze |
|
|
|
|
#488 |
|
Przyczajenie
|
To będzie nasze pierwsze dziecko a co do samopoczucia- boli mnie brzuch ( głównie winowajca - prawy jajnik), od kilku dni mam mdłości i spałabym cały czas
|
|
|
|
#489 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak dziewczyny, wynik bety nic nie znaczy tak na prawdę, ważny jest przyrost, który w początkowych tygodniach powinien wynosić minimum 66% po 48 godzinach. Dlatego są te widełki... Po przekroczeniu 4 tys przyrost jest nieco niższy....
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konieczne. Musisz mieć przy sobie wynik (i to oryginał), na słowo nikt Ci nie uwierzy. Ja 20 lat żyłam w przeświadczeniu, że mam brh+, bo tak mam w książeczce zdrowia dziecka, a w badaniu grupy przed operacją okazało się, że mam 0. To bardzo ważne badanie, przy przyjęciu do szpitala musisz miec je przy sobie nawet mimo tego, że grupa zostanie ci wpisana do karty ciąży Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po całym dniu pracy. Jeszcze 4 tygodnie orki u mnie...Ale za to czas leci szybciej.
U mnie znów powrócił ból piersi - choć i tak wolę to niż mdłości;/ Za to brzuch już mnie przestał boleć. Nic nie ciągnie, nie boli. Może przy kaszlu czasami. Dziś wychodzi 7t1d. Ja się niestety nie potrafię jeszcze ekscytować. Może po USG w 12 tyg jakoś bardziej do mnie to dotrze, ale tak to liczę by przetrwać kolejny dzień....i kolejny.Najgorsze jest to, że wszystko się może zdarzyć a ja nie będę wiedziała Za pierwszym razem miałam scan w 6 i 9 tyg i już byłam przeszczęśliwa a w 12 okazało się, że serduszko nie bije;/Za drugim razem, plamienie zaczęło się w 7 tyg, a na scanie mi powiedziano, że ciąża przestała się rozwijać w 5tyg. Bardzo się cieszę, że pracuję bo inaczej bym chyba nic innego nie robiła tylko myślała i myślała. A tak mózg mam zajęty....Do 12 tyg szybko zleci. Oby ten raz był ten szczęśliwy. |
|
|
|
#492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie termin jest na 16 ale kto wie może fasolka zrobi mi niespodziankę w urodziny ![]() Mnie męczą bóle w okolicy jajnika i od dwóch dni pomagałam sobie gorącym termoforem... dopiero dziś pomyślałam że może on nie być wskazany w ciąży mam nadzieję, że nie zaszkodziłam... Jak tam czytam ile wydajecie na wszystkie badania i usg to dosłownie oddycham z ulgą bo mam zapewnioną prywatną opiekę lekarską przez pracodawcę, dzięki czemu wszystkie badania mam darmowe. Chyba poleciała bym z torbami przy takich opłatach jak mówicie 250zł za wizytę
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na razie nie mam żadnych drastycznych objawów, prócz większej senności i ogromnego bólu piersi (a mam spore). Gorzej bo jestem już na L4 i lekko wariuje w domu. Moja gin stwierdziła, że nikt o mnie nie zadba jeśli sama tego nie zrobię, a potem kierowniczka zasugerowała żeby już nie wracać. No i tak... A co do wizyty za miesiąc to myślę, że zleci - święta idą, poza tym chodzę prywatnie więc i finansowo złapiemy oddech. Dziewczyny wiem, że jeszcze wcześnie ale macie jakieś pomysły na imiona? Bo my owszem na dziewczęce a na chłopięce to nic
|
|
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
Lunalov u nas podobnie, dziewczęce tak, ale dla chłopczyka nie mamy :-( u mnie od zawsze dziewczynka.... Amelia ewentualnie Natalia
|
|
#496 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
My dla dziewczynki mamy Wiktoria a dla chłopca myśleliśmy Wojtek albo Darek ale nie jesteśmy zdecydowani. |
||
|
|
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiktoria
piękne, moje drugie imię :-D
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Polskim przedszkolu miała 4 Oliwki w klasie i byłam trochę zła, ale teraz nie ma dużej konkurencji więc jest ok ![]() Jeśli będzie mi dane mieć jeszcze dziewczynkę to będzie Patrycja - albo Emilka - moja córcia chce siostrę Emilkę. A jak syn to nie mam pojęcia. |
|
|
|
|
#499 |
|
Przyczajenie
|
U mnie w pracy właśnie jedna dziewczyna poszła na L4 z powodu ciąży, nieładnie to załatwiła - po prostu wysłała L4 nie rozmawiając z nikim. I teraz taka nieprzyjemna atmosfera jest a ja tylko potakuję głową
![]() Czy któraś z Was już informowała w pracy? |
|
|
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ja to tez mam problemy z imionami dla chlopcow.
Dla corki tez mam Emilię na liscie, ale zauwarzylam, ze staje sie popularne ostatnio. Bardzo podoba mi sie polączenie Klara Emilia, nazwisko mam dlugie wiec nie chce przesadzić z dlugoscia imion. TZ chce dwa nadac, w sumie ja tez. Osobiscie mam tylko jedno. Ewetualnie dla chlopca myslalam Seweryn. Musze tez wybierac imiona latwo wymiawiane i dobrze brzmiace za granicą. |
|
|
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeszcze trzeba to połączyć z typowo Polskim nazwiskiem Dlatego Emila albo Patrycja - łatwe do wymówienia tutaj. Kiedyś mi po głowie dla chłopca chodzili Mateusz i Szymon. Ale wszystkie najbliższe koleżanki mają tak nazwanych chłopców Mi się jeszcze podoba Jaś i Staś ale mojemu TŹetowi już mniej
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce zeby brzmialo klasycznie i mesko. Oczywiscie tez zeby sie zle nie kojarzylo mi. Baaardzo trudne zadanie. Podoba mi sie Artur, ale to imie mojego brata wiec nie bardzo Jas i Stas brzmia fajnie zdrobniale, ale pelna wymowa brzmi jakos staro. Stanisław, Jan....nie moja bajka
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2015-12-17 o 21:18 |
|
|
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w okolicy i wśród znajomych jest mnóstwo Emilek
|
|
#505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja bardzo ciesze sie ze mam to juz za soba )A co do imion, chlopiec Aleksander a dziewczynka Pola <3 moi faworyci, a wlasciwie nasi faworyci
|
|
#506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleksander w mojej pierwszej piątce Tylko troche przydlugie wiec nie wiem. Mam dlugie nazwisko ![]() Pola bardzo ładne |
|
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
Pola, Jagoda,Emilia, Mateusz - bardzo ładne!
My chcieliśmy Aleksandra, ale w zeszłym roku urodziła się Ola w bliskiej rodzinie, teraz jako pierwsza Zuzanna. A co do chłopca czarna magia, nic nam się nie podoba. Mamy długie szeleszczące nazwisko i nie każde ładnie brzmi szczególnie te romantyczne (Amelia, Lena, Maja)mimo iż śliczne. Co do L4 to zaczęłam ciąże paskudnym przeziębieniem i jak w życiu nie byłam na żadnym zwolnieniu to musiałam wziąć tydz. A potem już byłam potwierdzić ciążę u gin i jak usłyszała jak mówię to powiedziała, że nie ma opcji żebym już wróciła i wypisała kolejny tydz. Kierowniczka moja wiedziała, że się staramy, nawet żartowała, że mam pierwszeństwo z racji dłuższego stażu małżeńskiego i na mnie poczeka. W efekcie ona powiedziała w zespole że jest w ciąży na początku listopada, a ja 2 tyg później. Ogólnie atmosfera jest ok bo nie ukrywałyśmy w zespole starań. Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2015-12-17 o 21:54 |
|
|
|
#509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzę prywatnie skierowania z funduszu nie dał i nie da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kosztuje przynajmniej u mnie 24 zł. na kolacje zjadłam białą kiełbasę, chlebek z pasztetem i ogórki w occie ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide jesc franfurterki na kolacje juz sie boje jaka beka ze mnie bedzie na koniec
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

narazie wpisał bardzo wczesną ciążę,ale wszystko przebiega o.k
i przykaz witamin do łykania
<3<3

Może po USG w 12 tyg jakoś bardziej do mnie to dotrze, ale tak to liczę by przetrwać kolejny dzień....i kolejny.