|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
#4204 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam problem wypadających włosów, ostatnio sie strasznie nasilił. Mam poldlugie blond wlosy i teraz chodze ubrana na ciemno z powodu zalowby, wiec wygląda to okropnie, cale plecy mam w jasnych kudłach
![]() A podczas mycia to już tragedia, całe garscie wlosów wyciągam z sitka. Przebrnełam przez wątek i tak jak sie domyslalam, jest mnóstwo sprzecznych informacji o skuteczności rózych szamponów, odzywek czy suplementów. Od kilku tygodni używam Waxa, może dlatergo mi bardziej wypadają - ogólnie wygląd wlosów po Waxie sie bardzo poprawił. Z tym ,ze juz od mniej wiecej czerwca nie biore zadnych suplementów, a wczesniej łykałam tran. Plan mam taki, ze pod koniec tyg. pojde do apteki, gdzie pracuje moj kolega z liceum (nota bene prawie całkiem łysy ![]() Ps. Mielone siemie lniane lepiej smakuje z mlekiem niz z wodą, jak ktoś trawi mleko oczywiscie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem troszkę załamana, bo jeszcze nigdy nie było aż tak źle ![]() ![]() Przepraszam, bo nie czytałam całego wątku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
Ja tak robiłam i olejek spłukiwał się bez problemu, ale trzeba dokładnie wypłukac włosy. Ostatnio zaczęłam sobie nakładać olejek na włosy na noc i rano zmywam, muszę tylko się wczytać, czy to nie nalezy najpierw podgrzać, czy może być taki zimny.
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wrocilam na kolanach do Waxa, zopatrzylam sie tez w seboradin szampon, mam nadzieje ze pomoze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Siemię lniane można bez problemu kupić w aptekach i każdej zielarni. Ostatnio nawet w Tesco mają (organiczne niby że ![]()
![]() |
#4209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja stosuje mieszanine olejku z szamponem ale do jednorazowego mycia nie dodawaj lyzeczki olejku bo olejek sie nie wyplucze . kilka kropelek wystarczy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałM że jest też w aptekach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj byłam u dermatologa i przepisała mi troche witamnin
![]() Teraz trzeba pójść do apteki i je kupić i czekać na efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Raczkowanie
|
a ja po witaminie PP, zincteralu i Alpicorcie czekam już ponad miesiąc i zero efektów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mam pojecia czemu razem mam przepisany Alpicort i Loxon 5! Mowila chyba ze sklad jest troche inny ![]() A jesli chodzi o tarczyce to nigdy nie mialam problemow! A powinnam isc do endokrynologa? Na czym polega takie badanie?CZy przypadkiem nie da mi hormonow po ktorych sie tyje? ![]() O kurcze ![]() Cytat:
![]() ![]() Oby i mi ten alpicort pomogl...
![]() |
#4215 |
Zadomowienie
|
Karolina86 zrob sobie badanie tarczycy w kierunku TSH i hormonow tarczycowych FT3 i FT4. Jak TSH bedziesz miec w normie to nie musisz juz robic badan na hormony tarczycy, a noma TSH to: 0.4 - 4.0. Skierowanie da Ci lekarz rodzinny. Jesli chodzi o tycie to mozesz przytyc ale jak nie bedziesz leczyc tarczycy!!! oczywiscie tylko i wylacznie w przypadku kiedy masz niedoczynnosc tarczycy. Przy nadczynnosci sie z kolei chudnie, i zeby swierdzic ewentualna chorobe musisz zrobic badania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() Czyli wniosek jest taki, że lepiej kupić to nie prażone? Ja chyba też się muszę wybrać do lekarza na badania, 5 miesięcy temu morfologia była książkowa, a poziom żelaza wysoki tak, że lekarka myślała, że zażywam żelazo w tabletkach i kazała mi odstawić (nic wtedy nie zażywałam) Tarczyca też porządku... Więc czego te pióra wypadają ![]()
![]() |
#4218 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() virka a jak tam Twoje odżywianie? Nie odchudzałaś się ostatnio przypadkiem ![]() ![]() ![]() Byłam dziś w aptece - wydałam jakieś 70 złoty ![]() ![]() ![]() Co do siemienia to był taki czas, że piłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Dziękuje za wypowiedzi dot. olejku rycynowego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
Broń Boże, nigdy się nie odchudzałam, wręcz przeciwnie cały czas staram się przytyć, więc nic z tych rzeczy...
#4220 |
Wtajemniczenie
|
Można od biedy użyć zębów. Ale trzeba się trochę napracować
![]()
#4221 |
Raczkowanie
|
kramado,
polecam Dabur Amla - olejek z indyjskiego agrestu, znam problem z wlosami od lat i dopiero to mi pomoglo, stosowalam wszystko co sie da, srodka nie ma w Polsce do nabycia w UK mige wyslac jesli ktos chce, wiem, ze to brzmi jak kolejna nabijanie w butelke ale tak nie jest, ja mam wreszcie spokoj i chcialabym sie tym ze wszystkimi podzielic, jeslt nazdieja dla wlosow nie musza wypadac- sama mam jajniki policystyczne co jest jedna z przyczyn wypadania a jednak olejek zadziala, stosuja co prawai wszyscy w Indiach a jak piekne wlosy maja Hinduski chyba tajemnica nie jest, pozdrawiam p.s. jesli masz kogos w UK niech Ci kupi i wysle do nabycia w skleopach arabskich i indyjskich http://www.dabur.com/EN/Products/Per...air_Care/Amla/ to jedyna rzecz jaka mi pomogla, NAPRAWDE DZIALA NAWET PRZY JAJNIKACH POLICYSTYCZNYCH (takie mam) do nabycia w uk, lub moge wyslac Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-10-04 o 07:51 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A możesz powiedzieć jak się stosuje ten olejek i ile ok kosztuje ? Jestem ciekawa. Dziewczyny, wrzuciłam w google ten olejek i chyba można go gdzieś w Polsce kupić i kosztuje tylko 12 zł ![]() http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=10624 O doczytałam niżej, że można go kupić tutaj: sklep-restauracja Namaste w Warszawie http://www.namasteindia.pl/ Ul. Nowogrodzka 15, Rog Ul. Krucza I Nowogrodzka (Centrum Warszawy) email us at: info@namasteindia.pl or ashok@namasteindia.pl a ja nie jestem z Warszawy ![]() Dalej o tym olejku: Jego skład: skład: Light liquid parafin, RBD Canola Oil, RBD Palmolein Oil, Perfume, Amla Extract, TBHQ, Cl 47000, Cl 61565, Cl 26100 można kupić w sklepie http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow za 30 zł + koszt przesyłki 8 zł. w ofercie jest także inny olejek: Vatika - olejek kokosowy tej samej firmy (Dabur)za 22 zł http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-wlosy. Oba olejki podobno są świetne. Są też podobno inne produkty zawierające jakąś Almę ![]() Ale z tego co wyczytałam to jest w tym jakach pochdna ropy naftowej ? Ropę na włosy ? No wiem wiem, żeby tylko czasem nie wyszły ![]()
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2007-09-26 o 14:15 Powód: dopisałam link |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
Zastanawia mnie dlaczego na tym wątku nie padła nazwa szamponu przeciw wypadaniu włosów Subrina Recept
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16261 |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Rozeznanie
|
A ja podciełam pożądnie włoski poslubie - kupiłam pożądny szamon Aloe Vera i jak zawsze gubiłam dużo włosów - moi znajomi mi dokuczali że jak mnie odwiedzali to potem nawet po kilku dniach na kurtkach czy innych ubraniach znajdowali moje włosy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Rozeznanie
|
Odżywka do wypadających włosów
Pewnie był tu już tski wątek ale ja nadal mam problem z poruszaniem sie po wizazu:/ dlatego piszę: szukam dobrej odzywki wzmacniajacej wlosy, który wypadaja i nie chca sie ukladac. Dodam ze sa to wlosy rozjasniane i przetluszczajace sie:/ Nie szukam odzywki za 200 zl bo na taka mnie nie stac tylko do 20 - 25 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.