|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze ladniejsze niz kiedys, zobaczysz wezmiesz sie za nie, odbudujesz od srodka i od zewnatrz, a one Ci sie odwdziewcza wspanialym wygladem![]() Cytat:
olejek rycynowy, lub kokosowy? nafta+zoltko,itd? |
|||
|
|
|
#4202 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4204 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam problem wypadających włosów, ostatnio sie strasznie nasilił. Mam poldlugie blond wlosy i teraz chodze ubrana na ciemno z powodu zalowby, wiec wygląda to okropnie, cale plecy mam w jasnych kudłach
![]() A podczas mycia to już tragedia, całe garscie wlosów wyciągam z sitka. Przebrnełam przez wątek i tak jak sie domyslalam, jest mnóstwo sprzecznych informacji o skuteczności rózych szamponów, odzywek czy suplementów. Od kilku tygodni używam Waxa, może dlatergo mi bardziej wypadają - ogólnie wygląd wlosów po Waxie sie bardzo poprawił. Z tym ,ze juz od mniej wiecej czerwca nie biore zadnych suplementów, a wczesniej łykałam tran. Plan mam taki, ze pod koniec tyg. pojde do apteki, gdzie pracuje moj kolega z liceum (nota bene prawie całkiem łysy i zobacze co mi poradzi... a potem WAm napisze... mam nadzieje, ze bedzie co zachwalać...Ps. Mielone siemie lniane lepiej smakuje z mlekiem niz z wodą, jak ktoś trawi mleko oczywiscie. |
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem troszkę załamana, bo jeszcze nigdy nie było aż tak źle Do tego wydaje mi się, że nad czołem ostatnio jakoś tak mniej sie ich zrobiło i powoli zaczyna widać mi skóręPrzepraszam, bo nie czytałam całego wątku i być może już coś takiego się pojawiło Kochane czy to dobry pomysł, żeby do zwykłego szamponu dodać tak z łyżeczkę (może więcej, może mniej ) olejku rycynowego![]() Ten olejek taki tłusty, czy on się z tym szamponem wymiesza? Próbował już ktoś Czy to się da potem z głowy zmyć???
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak robiłam i olejek spłukiwał się bez problemu, ale trzeba dokładnie wypłukac włosy. Ostatnio zaczęłam sobie nakładać olejek na włosy na noc i rano zmywam, muszę tylko się wczytać, czy to nie nalezy najpierw podgrzać, czy może być taki zimny.
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak kiedys zostala mi tlusta warstwa, bo spolukalam za slabo.ja wrocilam na kolanach do Waxa, zopatrzylam sie tez w seboradin szampon, mam nadzieje ze pomoze
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ziarenka (NNKT są wrażliwe na wysoką temperaturę).Siemię lniane można bez problemu kupić w aptekach i każdej zielarni. Ostatnio nawet w Tesco mają (organiczne niby że ). Najlepiej żeby było możliwie świeże i zmielone na krótko przed zjedzeniem.
|
|
|
#4209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja stosuje mieszanine olejku z szamponem ale do jednorazowego mycia nie dodawaj lyzeczki olejku bo olejek sie nie wyplucze . kilka kropelek wystarczy. |
|
|
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4211 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałM że jest też w aptekach ![]() Cytat:
Cytat:
więc zrezygnowałam Proponowałabym użyć jedynie kilka kropli tego olejkuCytat:
|
|
|
#4212 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj byłam u dermatologa i przepisała mi troche witamnin
![]() Teraz trzeba pójść do apteki i je kupić i czekać na efekty
|
|
|
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
a ja po witaminie PP, zincteralu i Alpicorcie czekam już ponad miesiąc i zero efektów
widać niby takie króciótkie włoski odrastające, ale watpie by to bylo od tych specyfików.
|
|
|
|
#4214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CZuje sie ok,morfologia dobra, obecnie nie mam stresu...Bralam ok.3mies.witaminy H-Patoten i nic! Tzn. wlosy ladniejsze w wygladzie, ale wypadaly nadal Nie mam pojecia czemu razem mam przepisany Alpicort i Loxon 5! Mowila chyba ze sklad jest troche inny ![]() A jesli chodzi o tarczyce to nigdy nie mialam problemow! A powinnam isc do endokrynologa? Na czym polega takie badanie?CZy przypadkiem nie da mi hormonow po ktorych sie tyje? ![]() O kurcze ![]() Cytat:
![]() Oby i mi ten alpicort pomogl...
|
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
Karolina86 zrob sobie badanie tarczycy w kierunku TSH i hormonow tarczycowych FT3 i FT4. Jak TSH bedziesz miec w normie to nie musisz juz robic badan na hormony tarczycy, a noma TSH to: 0.4 - 4.0. Skierowanie da Ci lekarz rodzinny. Jesli chodzi o tycie to mozesz przytyc ale jak nie bedziesz leczyc tarczycy!!! oczywiscie tylko i wylacznie w przypadku kiedy masz niedoczynnosc tarczycy. Przy nadczynnosci sie z kolei chudnie, i zeby swierdzic ewentualna chorobe musisz zrobic badania.
|
|
|
|
#4216 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo Czyli wniosek jest taki, że lepiej kupić to nie prażone? Ja chyba też się muszę wybrać do lekarza na badania, 5 miesięcy temu morfologia była książkowa, a poziom żelaza wysoki tak, że lekarka myślała, że zażywam żelazo w tabletkach i kazała mi odstawić (nic wtedy nie zażywałam) Tarczyca też porządku... Więc czego te pióra wypadają ?
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() virka a jak tam Twoje odżywianie? Nie odchudzałaś się ostatnio przypadkiem Ja po wakacyjnych dwóch miesiącach odżywania się, które śmiało można nazwać tragedią, mam za swoje![]() ![]() Byłam dziś w aptece - wydałam jakieś 70 złoty Jak na studencką kieszeń to sporo Kupiłam szampon neril garniera, waxa, kapsułki seboradin i skrzypowite. Mam nadzieje, że ten zmasowany atak na moje włosy przyniesie niedługo jakieś rezultaty![]() Co do siemienia to był taki czas, że piłam Muszę do niego wrócić, bo faktycznie włosy były wtedy w lepszej kondycji Ja mam takie niezmielone, gotowałam go w wodzie, potem jak wystygło piłam. Podobno też dobrze działa na żołądek Czasami też posypywałam sobie nim kanapki i dodawałam do porannej owsianki. Później ktoś coś napisał o tym, że niby niezmielone siemie lniane nic nie daje i tak troszkę z niego powoli zrezygnowałam na rzecz słonecznika wiecie może coś o tym Czy faktycznie trzeba go mielić![]() Ps. Dziękuje za wypowiedzi dot. olejku rycynowego
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Broń Boże, nigdy się nie odchudzałam, wręcz przeciwnie cały czas staram się przytyć, więc nic z tych rzeczy...
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
Można od biedy użyć zębów. Ale trzeba się trochę napracować
|
|
#4221 |
|
Raczkowanie
|
kramado,
polecam Dabur Amla - olejek z indyjskiego agrestu, znam problem z wlosami od lat i dopiero to mi pomoglo, stosowalam wszystko co sie da, srodka nie ma w Polsce do nabycia w UK mige wyslac jesli ktos chce, wiem, ze to brzmi jak kolejna nabijanie w butelke ale tak nie jest, ja mam wreszcie spokoj i chcialabym sie tym ze wszystkimi podzielic, jeslt nazdieja dla wlosow nie musza wypadac- sama mam jajniki policystyczne co jest jedna z przyczyn wypadania a jednak olejek zadziala, stosuja co prawai wszyscy w Indiach a jak piekne wlosy maja Hinduski chyba tajemnica nie jest, pozdrawiam p.s. jesli masz kogos w UK niech Ci kupi i wysle do nabycia w skleopach arabskich i indyjskich http://www.dabur.com/EN/Products/Per...air_Care/Amla/ to jedyna rzecz jaka mi pomogla, NAPRAWDE DZIALA NAWET PRZY JAJNIKACH POLICYSTYCZNYCH (takie mam) do nabycia w uk, lub moge wyslac Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-10-04 o 08:51 Powód: post pod postem |
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A możesz powiedzieć jak się stosuje ten olejek i ile ok kosztuje ? Jestem ciekawa. Dziewczyny, wrzuciłam w google ten olejek i chyba można go gdzieś w Polsce kupić i kosztuje tylko 12 zł jest nawet jakaś recenzja.http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=10624 O doczytałam niżej, że można go kupić tutaj: sklep-restauracja Namaste w Warszawie http://www.namasteindia.pl/ Ul. Nowogrodzka 15, Rog Ul. Krucza I Nowogrodzka (Centrum Warszawy) email us at: info@namasteindia.pl or ashok@namasteindia.pl a ja nie jestem z Warszawy ![]() Dalej o tym olejku: Jego skład: skład: Light liquid parafin, RBD Canola Oil, RBD Palmolein Oil, Perfume, Amla Extract, TBHQ, Cl 47000, Cl 61565, Cl 26100 można kupić w sklepie http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow za 30 zł + koszt przesyłki 8 zł. w ofercie jest także inny olejek: Vatika - olejek kokosowy tej samej firmy (Dabur)za 22 zł http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-wlosy. Oba olejki podobno są świetne. Są też podobno inne produkty zawierające jakąś Almę ![]() Ale z tego co wyczytałam to jest w tym jakach pochdna ropy naftowej ? Ropę na włosy ? No wiem wiem, żeby tylko czasem nie wyszły
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2007-09-26 o 15:15 Powód: dopisałam link |
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawia mnie dlaczego na tym wątku nie padła nazwa szamponu przeciw wypadaniu włosów Subrina Recept
Sama miałam go sobie kupic gdy zauważyłam wypadanie, ale nie mogłam dostać w żadnej aptece (kupilam wtedy Radical), w jednej się skonczyly, w drugiej zaś były same odżywkihttp://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16261 |
|
|
|
#4227 |
|
Rozeznanie
|
A ja podciełam pożądnie włoski poslubie - kupiłam pożądny szamon Aloe Vera i jak zawsze gubiłam dużo włosów - moi znajomi mi dokuczali że jak mnie odwiedzali to potem nawet po kilku dniach na kurtkach czy innych ubraniach znajdowali moje włosy
- a były widoczne bo rude - tak teraz tylko kilka włosów przy porannym czesaniu - po myciu zawsze miałam tragedie bo garściami wychodziły a teraz mam tyle spokoju wreszcie i ograniczyłam stosowanie pianki ( i tak stosuje ale żadziej ) mysle że to też miało wpływ
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4228 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój następny zakup![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4230 |
|
Rozeznanie
|
Odżywka do wypadających włosów
Pewnie był tu już tski wątek ale ja nadal mam problem z poruszaniem sie po wizazu:/ dlatego piszę: szukam dobrej odzywki wzmacniajacej wlosy, który wypadaja i nie chca sie ukladac. Dodam ze sa to wlosy rozjasniane i przetluszczajace sie:/ Nie szukam odzywki za 200 zl bo na taka mnie nie stac tylko do 20 - 25 zł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Wczoraj już nie wytrzmałam i się poryczałam w łazience jak zobaczyłam te moje włosy na tym grzebieniu... Gdyby one były tylko na grzebienu
One są poprostu wszędzie

ostatnio doliczylam sie 100.... ale mysle ze to przez ich dlugosc wydaje sie ze sporo ich ubywa. Mam wloski do polowy plecow....Ale i tak zaczynam dzisiaj terapie:siemie lniane z woda....powinno pomoc i Skrzypovita of course 

Do tego wydaje mi się, że nad czołem ostatnio jakoś tak mniej sie ich zrobiło i powoli zaczyna widać mi skórę
i być może już coś takiego się pojawiło

Kupiłam szampon neril garniera, waxa, kapsułki seboradin i skrzypowite. Mam nadzieje, że ten zmasowany atak na moje włosy przyniesie niedługo jakieś rezultaty