Ostatnie panieńskie święta przed nami, w przyszłym roku będziemy żonami!PM2016 cz41 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-18, 08:56   #1801
DontSaySorry
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie panieńskie święta przed nami, w przyszłym roku będziemy żonami!PM2016

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Idę dziś na hybrydy i nie wiem czy chcę biało-srebrne, czerwono-złote czy granatowo-białe, jak żyć?
Czerwono-złote

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Hejo
Wczoraj nie chciało mi się kompa odpalać.
Jestem dziś w pracy i już się spóźniłam. Specjalnie wstałam przed 5 by dojechać do pracy wcześniej. Otóż autobus nie przyjechał. Dojechałam później ale jeszcze zdążyłam na autobus w Gdyni - a pan do mnie, że bilet ma za 7,5zł Nawet nie miałam takiej kwoty. Podziękowałam. I drałowałam z buta. Autobusem to 2 minuty drogi, pieszo 20 minut:/

I kwitnę w pracy. Coś czuję, że zostanę top gadułą Pracy jak na lekarstwo i mnóstwo czasu wolnego.

Piękna i magda - śliczne choinki Ja wczoraj naszą "obrobiłam" - ładnie osadziłam w doniczce, zdjęłam siatkę, uklepałam ziemię. I jutro albo po jutrze ubieramy Nie mogę się już doczekać
To super praca
Ja mam mało pracy w drugiej połowie miesiaca, ale szef lata i mi tak głupio z otwartym wizażem siedzieć
Za to w poprzedniej pracy non stop siedziałam na fejsie i wizażu
Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tato mnie obudzil o 8:00 a prawie całą noc nie spałam

Muszę jechac zawieźć autko do warsztatu,bo coś mi huczy. Potem jadę do galerii handlowej jeszcze zrobić ostatnie zakupy przed świętami i kupić słodycze dla dzieciaków ze szkół od rady osiedla.

Nie chwaliłam się - odebraliśmy wczoraj garnitur, tż wygląda w nim obłędnie Gwałt na miejscu

Robię też cake toppera i pudełko na obrączki i skracam sukienkę na panieński,także mam robotę

Ja nie mogłam sie zdecydować,bo chciałam ślub zimą, ale też ślub wśród zieleni. Więc będą dwa
Eeeej, gwałt to dopiero po ślubie!
I to kościelnym!
Stary 2015-12-18, 08:59   #1802
Sophie24
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie panieńskie święta przed nami, w przyszłym roku będziemy żonami!PM2016

Cytat:
Napisane przez rintintin Pokaż wiadomość
Bo w Gdyni tylko klarnety po 5 biletów sprzedają, co jest całkowicie bez sensu.
Aha, super. Faktycznie kijowo. A są automaty biletowe by sobie kupić takie bilety?
Zmyliło mnie, że w jakdojade pokazało mi, że koszt przejazdy to 3zł więc byłam pewna, że coś koło tego mi wyjdzie.
Od nowego roku kupie metropolitalny bilet więc wtedy będę miała na wszystko i wszędzie ale teraz muszę sobie poradzić jakoś:P
Dzięki za uświadomienie

Jeśli o zimowy ślub chodzi to ja jestem całkowicie na tak byleby to był faktycznie zimowy a nie chlapowato-burowaty ślub. A niestety z naszą zimą to jakoś tak wychodzi. Aczkolwiek tylko zimą, niezależnie od pogody, widzę na sali takie dekoracje jak miała Loolo czy jak się ogląda gdzieś w necie.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 08:59   #1803
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:00   #1804
pmpp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kate_Mariposa Pokaż wiadomość
Złe wieści od TŻ-ta.

Pani z poradni, tam gdzie robiliśmy nauki, powiedziała, że będą zmiany organizacyjne w kursach i wstrzymali zapisy, pozostają tylko aktualne te do końca marca (teraz żałuję, że nie zadzwoniliśmy od razu jak mieliśmy te spotkania w ramach nauk w listopadzie) i mamy szukać w innej poradni

Dziewczyny z Warszawy, pomocy - polecacie jakąś Poradnię?
my poradnię robimy w Markach/Struga, bo tu nam najbliżej i ostatnio Pani coś mówiła, że weszło jakieś nowe 'zarządzenie', że poradnia jest ważna tylko rok, albo pół już nie pamiętam dokładnie, bo my się łapiemy
ogólnie właśnie w Strudze Pani jest w porządku, bałam się, że będzie dewotka z wypranym mózgiem
ale jest całkiem ok

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość

Mi też nie, ani to śmieszne ani na serio
mnie też się jakoś przejadły niby śmieszne podziękowania, bardziej mi pasuje coś w tym stylu, ale nie wiem czy bym potrafiła tak swobodnie się wypowiadać przed kamerą: https://www.youtube.com/watch?v=u3PNtqK7Cj8
pmpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:02   #1805
ovejita
Wtajemniczenie

My też mamy pierwszą, wspólną choinkę - taką malutką, ale naszą
Póki co wiszą na niej tylko światełka, ale jak tż będzie w delegacji to ją ozdobię jego ulubionymi cukierkami z mini karteczkami z wiadomością ode mnie taka drobna, świąteczna niespodzianka

Ja chciałam ślub na wiosnę, w maju, albo pod koniec lata, w sierpniu. Koniec końców padło na sierpień
Wczoraj byliśmy na próbie zespołu, który rozważamy do wynajęcia na wesele.
Było całkiem fajnie, mieliśmy taką prywatną audiencję w garażu

Znalazłam też on-line dwie suknie, które mi się podobają - pewnie w nowym roku wybiorę się pod Warszawę je przymierzyć

Wstępnie wybrałam kosmetyczkę i właśnie zastanawiam się, czy umawiać się na makijaż próbny. Wy idziecie na próbne?
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:02   #1806
rintintin
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, super. Faktycznie kijowo. A są automaty biletowe by sobie kupić takie bilety?
Zmyliło mnie, że w jakdojade pokazało mi, że koszt przejazdy to 3zł więc byłam pewna, że coś koło tego mi wyjdzie.
Od nowego roku kupie metropolitalny bilet więc wtedy będę miała na wszystko i wszędzie ale teraz muszę sobie poradzić jakoś
Dzięki za uświadomienie

Jeśli o zimowy ślub chodzi to ja jestem całkowicie na tak byleby to był faktycznie zimowy a nie chlapowato-burowaty ślub. A niestety z naszą zimą to jakoś tak wychodzi. Aczkolwiek tylko zimą, niezależnie od pogody, widzę na sali takie dekoracje jak miała Loolo czy jak się ogląda gdzieś w necie.
Nie ma atomatow biletowych. Jeżeli chodzi o metropolitarny to pamiętaj , ze jest tylko na SKM plus jednego przewoźnika, np ZKM gdynia i wtedy w Gdańsku na autobusy/tramwaje potrzebujesz kolejne bilety.
rintintin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:02   #1807
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość

sensualna, ja tam jakoś mrozu nie kocham, ale nie znoszę takich zmian temperatury. wczoraj było jeszcze tak 3-4 stopnie, a przed wczoraj -5
A kto lubi, tez nie znoszę bo muszę się rano męczyć z samochodem, a mam taki głupi, że przymarza mi szyba od wewnątrz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 09:03   #1808
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Czerwono-złote

To super praca
Ja mam mało pracy w drugiej połowie miesiaca, ale szef lata i mi tak głupio z otwartym wizażem siedzieć
Za to w poprzedniej pracy non stop siedziałam na fejsie i wizażu

Eeeej, gwałt to dopiero po ślubie!
I to kościelnym!
Ja nie lubię takiej pracy gdzie nic nie robię:P Mnie to już wkurza jak nie wiem co. Wiem, że lepiej to niż latanie non stop i jak nie ma się czasu podrapać po głowie. No ale mnie rozleniwia taka "praca".

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;53841586]Treść usunięta[/QUOTE]
Mój wie, że w lipcu i tego się trzyma No i, że 8 to też mu coś świta:P Ale nie żeby liczył i wyliczał:P Pi razy drzwi kojarzy, że jeszcze czas jest
Stary 2015-12-18, 09:04   #1809
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Ja bym też nie dała rady zimą, zresztą bałabym się chlapy i szaro burej pogody zamiast prawdziwej zimy.
My pogodę mieliśmy jak zlota jesień
A przy planowaniu stwierdziliśmy, ze lepiej -10 stopni niz +35, bo nienawidzę takich upałów. A przy ślubie emocje takie, ze się zimna nie czuje xD
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:08   #1810
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Mi sie marzył zawsze ślub latem, Tż tez chciał żeby było ciepło i taki bedzie
Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
My też mamy pierwszą, wspólną choinkę - taką malutką, ale naszą
Póki co wiszą na niej tylko światełka, ale jak tż będzie w delegacji to ją ozdobię jego ulubionymi cukierkami z mini karteczkami z wiadomością ode mnie taka drobna, świąteczna niespodzianka

Ja chciałam ślub na wiosnę, w maju, albo pod koniec lata, w sierpniu. Koniec końców padło na sierpień
Wczoraj byliśmy na próbie zespołu, który rozważamy do wynajęcia na wesele.
Było całkiem fajnie, mieliśmy taką prywatną audiencję w garażu

Znalazłam też on-line dwie suknie, które mi się podobają - pewnie w nowym roku wybiorę się pod Warszawę je przymierzyć

Wstępnie wybrałam kosmetyczkę i właśnie zastanawiam się, czy umawiać się na makijaż próbny. Wy idziecie na próbne?

Idę na próbny makijaż na po świętach bo tak akurat mi pasuje
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:11   #1811
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rintintin Pokaż wiadomość
Nie ma atomatow biletowych. Jeżeli chodzi o metropolitarny to pamiętaj , ze jest tylko na SKM plus jednego przewoźnika, np ZKM gdynia i wtedy w Gdańsku na autobusy/tramwaje potrzebujesz kolejne bilety.
Nie koniecznie. Jest kilka opcji ale jedna to taka jak piszesz a druga, najdroższa, to taka, że masz na ztm Gdańsk, skm i Regio no i zkm Gdynia. To chyba koszt ponad 200zł no ale wtedy jedziesz czym chcesz i gdzie chcesz. Nie wiem jeszcze którą wersję kupię, zobaczymy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 09:17   #1812
sensualna
Zadomowienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;53841711]Mi sie marzył zawsze ślub latem, Tż tez chciał żeby było ciepło i taki bedzie

Idę na próbny makijaż na po świętach bo tak akurat mi pasuje [/QUOTE]
Ja myślałam, jeszcze o wiośnie, bo jest pięknie i byłoby szybciej ale mój TŻ może mieć urlop tylko w lecie więc nie było wielkiego wyboru.

Ja mam próbny 7 maja i będzie trzeba umówić się na ten termin z foto i kam na kręcenie filmiku... hmm no właśnie, a może już powinniśmy bo jeszcze będą mieli zajęty termin...
Stary 2015-12-18, 09:21   #1813
BielinkaO
Zakorzenienie

Ja chcialam zawsze slub z umiarkowana pogoda,bez upalow, ani mrozu. I mam nadzieje ze taki bede miala

Ja bede miala probny, maluje mnie kolezanka i mowila, ze mozemy robic kilka probnych 😄
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:23   #1814
pmpp
Raczkowanie

jeszcze tak w temacie przysięgi https://www.youtube.com/watch?v=dSB4ukHKcOU

piękny ślub i świetny ksiądz!
pmpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:28   #1815
Cherry_Muffin
nibyżona

u mnie najpierw padło na sierpień, bo że najlepiej pasuje rodzinie itd. ale ja marzyłam o wiosennym. i ciesze się, że co do czego to był maj
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:33   #1816
rintintin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pmpp Pokaż wiadomość
jeszcze tak w temacie przysięgi https://www.youtube.com/watch?v=dSB4ukHKcOU

piękny ślub i świetny ksiądz!
Chyba bym nie chciała żeby mnie ksiądz tak przepytywal. Nawet przysięgi nie chce mówić do mikrofonu.
rintintin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:47   #1817
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pmpp Pokaż wiadomość

mnie też się jakoś przejadły niby śmieszne podziękowania, bardziej mi pasuje coś w tym stylu, ale nie wiem czy bym potrafiła tak swobodnie się wypowiadać przed kamerą: https://www.youtube.com/watch?v=u3PNtqK7Cj8
Te trochę za długie :P Ale lepsze

Ja kiedyś, zniam jeszcze nastała moda na te filmowe podziękowania wyreżyserowane, wymyśliłam sobie, że chciałabym zrobić taką prezentację z naszych zdjęć z różnych okresów dzieciństwa i dorastania i przy każdym powiedzieć jedno zdanie za co dziękujemy rodzicom, ake teraz jak wszyscy kręcą te filmiki to wydaje mi się to już takie oklepane

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:49   #1818
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Te trochę za długie :P Ale lepsze

Ja kiedyś, zniam jeszcze nastała moda na te filmowe podziękowania wyreżyserowane, wymyśliłam sobie, że chciałabym zrobić taką prezentację z naszych zdjęć z różnych okresów dzieciństwa i dorastania i przy każdym powiedzieć jedno zdanie za co dziękujemy rodzicom, ake teraz jak wszyscy kręcą te filmiki to wydaje mi się to już takie oklepane

Tez o czymś takim myślałam ale nie wiem jak sie za to zabrać
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:54   #1819
CrayOn
Wife!

Cześć
W końcu piątek jutro wolneeeeeeeeeeeeeeeee nie pamiętam kiedy mieliśmy wolną sobotę

W niedzielę wybieramy się do dziadków i nie wiem co mogę im kupić więc pewnie jak zwykle skończy się na koszu z dżemami, miodami i innymi dobrociami dla diabetyków

I zobaczę moją Zu powiem Wam dziewczyny, że taki wicher mały się zrobił, że moja siostra oczy dookoła głowy ma a i tak ledwo za nią nadąża

Sophie znam ten ból, kiedy w pracy nic się nie dzieje a musisz siedzieć 8h. I ta świadomość straconego czasu jest w tym wszystkim najgorsza. Bo przez ten czas można robić mnóstwo pożytecznych rzeczy mnie taka monotonia zabija po mału. Zawsze tryskałam energią, wszędzie było mnie pełno ( Zuza ma to po mnie ) tysiące pomysłów na godzinę! A teraz... wracam do domu bez chęci do czegokolwiek i jestem - uwaga -zmęczona! Ale po ślubie rzucam w cholerę tą pracę

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 10:01   #1820
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrayOn Pokaż wiadomość
Cześć
W końcu piątek jutro wolneeeeeeeeeeeeeeeee nie pamiętam kiedy mieliśmy wolną sobotę

W niedzielę wybieramy się do dziadków i nie wiem co mogę im kupić więc pewnie jak zwykle skończy się na koszu z dżemami, miodami i innymi dobrociami dla diabetyków

I zobaczę moją Zu powiem Wam dziewczyny, że taki wicher mały się zrobił, że moja siostra oczy dookoła głowy ma a i tak ledwo za nią nadąża

Sophie znam ten ból, kiedy w pracy nic się nie dzieje a musisz siedzieć 8h. I ta świadomość straconego czasu jest w tym wszystkim najgorsza. Bo przez ten czas można robić mnóstwo pożytecznych rzeczy mnie taka monotonia zabija po mału. Zawsze tryskałam energią, wszędzie było mnie pełno ( Zuza ma to po mnie ) tysiące pomysłów na godzinę! A teraz... wracam do domu bez chęci do czegokolwiek i jestem - uwaga -zmęczona! Ale po ślubie rzucam w cholerę tą pracę
Staram się nie marudzić bo nieźle mi płacą i tylko siedzę. Nie wiele muszę robić. Inni za o wiele cięższą pracę i gorsze warunki, dostają mniejsze pieniądze. Ale jednak czuję potrzebę jakiegoś rozwoju. Chciałabym też jakiejś satysfakcji z pracy. Okazuje się, że to chyba nie jest to.
Stary 2015-12-18, 10:36   #1821
sensualna
Zadomowienie

Dziewczyny znacie jakieś ciekawe przepisy na farsze do ciasta francuskiego? Szukam pomysłów na "paszteciki" na sylwestra. Chcę zrobić ze szpinakiem i jeszcze jakieś 2 rodzaje. Pomóżcie
Stary 2015-12-18, 10:45   #1822
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie jakieś ciekawe przepisy na farsze do ciasta francuskiego? Szukam pomysłów na "paszteciki" na sylwestra. Chcę zrobić ze szpinakiem i jeszcze jakieś 2 rodzaje. Pomóżcie
Pieczarki w kostkę odgotowane, wymieszać ze startym serem i ketchupem i nadziać paszteciki
Nic więcej nie znam, w sumie nie robię takich rzeczy

Na weekend zamierzam zrobić harire, znaczy zupę, M. mnie o nią poprosił bo była gdzieś tam w tv jak ją robią Zapowiada się fajnie więc zrobię na pewno Można ją używać jako sosów czy takiej potrawki do ryży czy kaszy
Stary 2015-12-18, 10:56   #1823
BielinkaO
Zakorzenienie

Cytat:
Ketchup, ser zolty, szynka, szpinak, ziola prowansalaskie albo tak samo ale zamiast szpinaku suszone pomidory
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:59   #1824
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
http://wino-francja-kuchnia.blogspot...-z-ciasta.html tu fajny pomysł na mini tarty z ciasta francuskiego, ja bym dodała jeszcze salami :P

Albo standardowe takie ślimaczki z szynką, pieczarkami, cebulką, serem żółtym i keczupem.

Albo w środek dać kabanoska, paprykę, ogóreczka

No i kolejna wersja z piersią z kurczaka, suszonymi pomidorami i fetą/mozarellą i to z ziołami

Myślę, że dobre by było też takie nadzienie coś jak sałatka gyros (kurczak w przyprawie gyros, papryka pokrojona w kostkę, kukurydza)

Edytowane przez DontSaySorry
Czas edycji: 2015-12-18 o 11:03
DontSaySorry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 11:07   #1825
sensualna
Zadomowienie

Dzięki dziewczyn
Myślę, że te z kurczakiem mogą być ciekawe.
Zrobię może też z pieczarkami ale bez szynki bo za bardzo nie jadam wędlin, chyba, że jakąś dobrą znajdę

Znajoma robiła z nadzieniem z ryżu, papryki i pieczarek, trochę keczupu, też całkiem ciekawe.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
http://wino-francja-kuchnia.blogspot...-z-ciasta.html tu fajny pomysł na mini tarty z ciasta francuskiego, ja bym dodała jeszcze salami :P

Albo standardowe takie ślimaczki z szynką, pieczarkami, cebulką, serem żółtym i keczupem.

Albo w środek dać kabanoska, paprykę, ogóreczka

No i kolejna wersja z piersią z kurczaka, suszonymi pomidorami i fetą/mozarellą i to z ziołami

Myślę, że dobre by było też takie nadzienie coś jak sałatka gyros (kurczak w przyprawie gyros, papryka pokrojona w kostkę, kukurydza)
Te dwa ostatnie

Edytowane przez sensualna
Czas edycji: 2015-12-18 o 11:06
sensualna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 11:07   #1826
sylwia9d
Zakorzenienie

hej
jak zwykle nie jestem na bieżąco
Stary 2015-12-18, 11:39   #1827
fioleciasto
Zakorzenienie

U nas padlo na maj dlatego ze szukaliśmy jakiejś soboty dwudziestego pierwszego w 2016 :p

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Bylam w banku przed pracą a potem mialam ogromną dostawę. Teraz juz spokojniej

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 11:51   #1828
CrayOn
Wife!

Cytat:
Staram się nie marudzić bo nieźle mi płacą i tylko siedzę. Nie wiele muszę robić. Inni za o wiele cięższą pracę i gorsze warunki, dostają mniejsze pieniądze. Ale jednak czuję potrzebę jakiegoś rozwoju. Chciałabym też jakiejś satysfakcji z pracy. Okazuje się, że to chyba nie jest to.
O to faktycznie - jak dobrze płacąto marudzić nie wolno

Cytat:
Ja robię co jakiś czas z pieczarkami i kurczakiem no i oczywiście upieczonego pasztecika raczę keczupem

CrayOn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 11:57   #1829
Konto usunięte

włączyłam sobie świąteczne piosneki i już się lepiej sprząta

nie wiem jak ja sie spakuje z tymi prezentami
Stary 2015-12-18, 12:15   #1830
sylwia9d
Zakorzenienie

byliśmy dziś u księdza i w sam raz udało nam się bo zdążymy zrobić poradnie przed wyjazdem TŻ jej to wszystko zaczyna być takie realne, trochę mnie to zaczyna stresować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości