Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-18, 06:50   #2191
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Matko, ale lecicie z tymi postami

Ale cudna!
Super brzuszek podkreśla
Ja mam brzuch jak w 9tym miesiącu i w życiu bym w taką kiecke nie weszła

Ja już nie pamiętam kiedy widziałam jakiegoś przystojnego faceta
W mojej okolicy chyba wszyscy tacy wygineli

Mówiłam dzisiaj sobie że nic nie będe robic oprócz obiadu i jak zwykle znowu sie przerobiłam i mnie wszystko boli.
Kręgosłup mi chyba zaraz pęknie, a ta kość ogonowa wyjdzie zaraz spod skóry.
No boli jak jasny gwint!
Dopiero co w lipcu ćwiczyłam jak opętana a teraz sie ruszam jak mucha w smole masażysta by mi sie przydał taki porządny!
Weszłabys, ona jest mega rozciągliwa.
Wlasnie sobie uświadomiłam, ze za 10 dni wyjeżdżamy w góry na 5 dni...co ja mam tam zabrać?! Przeciez raczej nie bede łazić po górach ani śmigać na sankach ehhh musze pranie porobić.

Czy wy "czujecie" święta? Ja przez te nasze choroby wogole :/ jeszcze musze znow mężowi gotować lekkostrawnie (ale tak ekstremalnie) i to nie lada wyczyn ugotować cos nie obciążającego żołądka i zarazem smacznego :/ juz kiedyś musiałam, przez pare miesięcy...i było dużo kombinowania by to smakowało. On tak zawsze po jeliwowce ma :/
Gdyby nie ciąża tk spoko, nie miałabym z tym problemu a tu trzeba stać przy garach i kombinować- a na święta to nie wiem co bedzie jadł

W niedziele córka jedzie na pierwszy turniej z taekwondo, bedzie y cały dzień poza domem. Z jednej strony fajnie a z drugiej cholernie mi sie nie chce, przed 7 wyjazd i 2 godz w aucie jestem za dobrą matką

Życzę paniom miłego poranka
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 07:56   #2192
madzia2409
Raczkowanie

Gosiaczek Ja jedynie pamiętam z takich dan po jelitowce: gotowane mięso i marchewkę ciapata.

Jaki durny sen miałam, nie wiedziałam czy mam płakać po nim, czy nie. Śniło mi się ze zapłodnil mnie ksiądz, który jak się później okazało nie był.księdzem, a był rudzielcem wrednym. I chciał mnie zabić, żeby maluszka się od razu pozbyć. I uciekalam, no i ucieklam. On został.złapany i detektyw przeprowadził to zaś do mnie, żebym go zidentyfikowala. I miał taki perfidny glosik, aż mnie trzepie na samą mysl. I on siedział na przeciwko mnie, ale uwolnił się od tego.detektywa i skoczył na mnie z nożem. Potem jacyś dwaj jego koledzy próbowali mnie jeszcze złapać i zabić. A ja uciekalam. Obudziłam się w nocy z tak zesztywnialym kręgosłupem i przerażona. Eh, nienawidzę takich durnych snów.

Wczoraj byłam na wizycie. Nie meczylismy dziecię usg, a tylko posluchalismy detektorem i zmierzylismy tętno 150. Więc jest ok. Badanie też ok. Na bóle kręgosłupa poradzono ruch basen, jogę. Mam się nie bać infekcji. Tak można, a nawet polecane. Jak będą jakieś skurcze, plamienia kończymy z imprezą. A uplawy, w trakcie badanie jej akurat trochę wyszło tego. Dostałam Nystycyne, bezpieczna do stosowania.

Dziewczyny co do własnego poczucia ciała. Ogarnia mnie dół powoli. Niestety. W 2 tygodnie przytyłam 1,4kg. Wiem, że normą jest już 0,5kg na tydzień. Ale żebym ja zarla, Ale nie jadłam jakoś mega. Normalnie, w sumie jak przed ciążą. W sumie przytylam już 5,5 kg. , jeśli odjąć to co schudłam w trakcie to przytylam 2,5kg. Jak nic przytyje jeszcze z 10-12kg. Czyli dojadę do wagi 90kg. I mnie to przeraża. Nigdzie nie idzie mi oprócz brzucha. Tz. Mnie pociesza, ze to normalne. Że po ciąży, po połogu mogę wrócić do ćwiczeń intensywnych ruchu (będzie lato, więc spacery z maluszkiem, ogródek: )). Ale przeraża mnie, ze będę taka szafa. Nie miałam rozmiary 38 nigdy, a raczej 40-42. Ale uważałam, że przy moim wzroście wyglądam korzystnie, seksownie,.jest tyłek, brzuszek normalny. Eh, się Wam wyzalilam. Moja siostra przytyla w ciąży z 30 kg. Wazyla jakieś 110kg. I już nigdy nie schudla. Ale wiem, że się nie starala tego zrzucić. Jak była przed 40 lat, to wtedy. Ale żadnych ćwiczeń itp. Wiem, że nie musi być w moim przypadku tak samo, bo nie będzie. Bo ja wrócę do wagi sprzed ciąży, a nawet będę szczuplejsza, Ale i tak widmo tych wszystkich kg.... jestem głupia. Najważniejszy jest dzidziuś, a moje ciało jest na końcu. Ale dla psychiki, to wszystko jest ciężkie.

Edytowane przez madzia2409
Czas edycji: 2015-12-18 o 08:22
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 08:10   #2193
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
I mam przy okazji pytanie do dziewczyn które już rodziły, miałyście plan porodu? Faktycznie brali go pod uwage w szpitalu?

Kalafior ciązowy

wchodze sobie przed chwilą na facebooka a tam kolega wrzucił gifa z babką na rowerku i czytam podpis Mikołaju przynieś mi takiego pieska, kurde siedze nad tym gifem jakiś czas a piesek się nie pojawia
doczytałam jeszcze raz a tam przynieś mi takiego pliska
Plan porodu - nie miałam, ale ja rodziłam 4 lata temu to wtedy nie było takich cudów ale nic bez mojej zgody nie zrobiono - pamiętam, ze pediatra, który przyszedł do porodu pytał czy zgadzam się na zakropienie oczu, podanie witaminy K i szczepienie - a ja zaczęłam wypytywać "a po co, jakie szczepienie". Śmiał się, że pierwszy raz jakaś mama zadaje mu te pytania

a co do kalafiora - często mi się takie zdarzają

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Tylko z płaszczem zimowym będzie problem bo jeszcze troszkę i się nie zapnę.
Mam w domu jakiś oversize, niby ma trochę wełny, ale za ciepły nie jest. Pozostaje liczyć, że zimy nie będzie.
polecam zajrzeć do hm-u. kupiłam sobie kurtkę ciążową za 75 zł - przeceniona z 229 ostatnia była i rozmiar mały 36

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Wlasnie sobie uświadomiłam, ze za 10 dni wyjeżdżamy w góry na 5 dni...co ja mam tam zabrać?! Przeciez raczej nie bede łazić po górach ani śmigać na sankach ehhh musze pranie porobić.

Czy wy "czujecie" święta? Ja przez te nasze choroby wogole :/ jeszcze musze znow mężowi gotować lekkostrawnie (ale tak ekstremalnie) i to nie lada wyczyn ugotować cos nie obciążającego żołądka i zarazem smacznego :/ juz kiedyś musiałam, przez pare miesięcy...i było dużo kombinowania by to smakowało. On tak zawsze po jeliwowce ma :/
Gdyby nie ciąża tk spoko, nie miałabym z tym problemu a tu trzeba stać przy garach i kombinować- a na święta to nie wiem co bedzie jadł

W niedziele córka jedzie na pierwszy turniej z taekwondo, bedzie y cały dzień poza domem. Z jednej strony fajnie a z drugiej cholernie mi sie nie chce, przed 7 wyjazd i 2 godz w aucie jestem za dobrą matką

gotowania współczuję...ciężko tak wymyślać. Świąt nie czuję chyba przez tą pogodę kompletnie nie świąteczną. Dziś chyba męża poproszę, żeby wyciągnął choinkę, ubierzemy, może trochę atmosfery złapiemy

a jedziecie na ferie? w które góry?

co to turnieju - jesteś dobrą mamą córa na pewno to doceni
mój tata jeździł tak ze mną na turnieje tańca towarzyskiego, praktycznie co 2 tygodnie, i bardzo mu za to jestem wdzięczna
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 08:13   #2194
Polinezyjka
Zakorzenienie

Danika oj biedactwo czyli cytrusów nie moze ?

Smarrita tam w sumie nie ma przepisu kupiłam crunchy z malinami czy truskawkami w Rossmannie i wsypalam do miski, wkroilam kilka bananów, na to dalam budyń (mleko gotowałam z kakaoa potem proszek) no i na to bita śmietana bo akurat byla w domu i kakao, ale bita szybko się topila na gorącym budyniu hehe

Gosia <3 jestes cudowna mama! Mnie to tatuś tak wozil wszędzie hehehe 8-)

Natka pietruszki wypita zaraz śniadanko a potem na jogę jeja
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 08:20   #2195
gosiaczek071
Zakorzenienie

Danika my ferie mamy w lutym. Hania jedzie na tydzień na obóz taekwondo a drugi tydz bedzie w domu. A teraz wyjeżdżamy na 5 dni na sylwestra w góry izerskie. Nie wiem czy tam śnieg jest, sanki weźmiemy.

Ide sprzątać bo mam gości o 10 wcale mi sie nie chce nikogo przyjmować, najchętniej bym spała cały dzień
Stary 2015-12-18, 08:30   #2196
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lucy u mnie musi byc plan porodu wiec na pewno boora pod uwage polecam jednak preczytac pdfy ze strony rodzic po ludzku. Troche mnie to uswiadomilo i juz wiem na co sobie nie pozwole

Co do outfittow to ja tez wczoraj mierzylam i tez sie mieszcze mimo sporego brzuszka. Maz mowi ze sexy wygladam

Musialabym wstac bo musze zdazyc do poloznej przed 10 a ruchy dzis mam takie ze hej przy okazji skocze do lumpka...no i cyprysa mezowi kupie bo marudzi o choinke nie bedzie nas w swieta wiec stwierdzilam ze bez sensu stawianie normalnej choinki

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:08   #2197
cloche
Zakorzenienie

---plan porodu---
Ja nie miałam. Tu nie trzeba, bo nie robią niczego "z automatu". Nie muszę mówić, że proszę o uniknięcie nacięcia, bo to oczywiste oksytocyny też nie dają, jeśli nie ma takiej konieczności. Nic nie planowałam i miałam piękny poród

---szkoła rodzenia---
Ja nie robiłam, czasu nie miałam. .. I spoko, nie brakowało mi tego. Może jak by ten poród mniej sprawnie przebiegał i by mi się nie trafiła taka fajna położna. .. kto tam wie. A tak to luz.

---rwa kulszowa---
Jeśli to początki i taki promieniujacy ból do uda to polecam pilates dla ciężarnych. To dość częsta przypadłość w ciąży ale pilates póki co w każdym przypadku jaki znam rozwiązał sprawę.
Jeśli to już jakaś zaawansowana wersja to nie wiem... ale próbowała bym pilates mimo wszystko póki umiem chodzić - pierwsze 2-3 sesje z zacisnietymi zębami a potem luz już. ..
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:35   #2198
justyna_fli
Zadomowienie

Witam sie z bolem gardla Ja to mam szczescie, jutro jedziemy do Polski i oczywiscie mnie dopadlo chorobsko
Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Gosiaczek Ja jedynie pamiętam z takich dan po jelitowce: gotowane mięso i marchewkę ciapata.

Jaki durny sen miałam, nie wiedziałam czy mam płakać po nim, czy nie. Śniło mi się ze zapłodnil mnie ksiądz, który jak się później okazało nie był.księdzem, a był rudzielcem wrednym. I chciał mnie zabić, żeby maluszka się od razu pozbyć. I uciekalam, no i ucieklam. On został.złapany i detektyw przeprowadził to zaś do mnie, żebym go zidentyfikowala. I miał taki perfidny glosik, aż mnie trzepie na samą mysl. I on siedział na przeciwko mnie, ale uwolnił się od tego.detektywa i skoczył na mnie z nożem. Potem jacyś dwaj jego koledzy próbowali mnie jeszcze złapać i zabić. A ja uciekalam. Obudziłam się w nocy z tak zesztywnialym kręgosłupem i przerażona. Eh, nienawidzę takich durnych snów.

Wczoraj byłam na wizycie. Nie meczylismy dziecię usg, a tylko posluchalismy detektorem i zmierzylismy tętno 150. Więc jest ok. Badanie też ok. Na bóle kręgosłupa poradzono ruch basen, jogę. Mam się nie bać infekcji. Tak można, a nawet polecane. Jak będą jakieś skurcze, plamienia kończymy z imprezą. A uplawy, w trakcie badanie jej akurat trochę wyszło tego. Dostałam Nystycyne, bezpieczna do stosowania.

Dziewczyny co do własnego poczucia ciała. Ogarnia mnie dół powoli. Niestety. W 2 tygodnie przytyłam 1,4kg. Wiem, że normą jest już 0,5kg na tydzień. Ale żebym ja zarla, Ale nie jadłam jakoś mega. Normalnie, w sumie jak przed ciążą. W sumie przytylam już 5,5 kg. , jeśli odjąć to co schudłam w trakcie to przytylam 2,5kg. Jak nic przytyje jeszcze z 10-12kg. Czyli dojadę do wagi 90kg. I mnie to przeraża. Nigdzie nie idzie mi oprócz brzucha. Tz. Mnie pociesza, ze to normalne. Że po ciąży, po połogu mogę wrócić do ćwiczeń intensywnych ruchu (będzie lato, więc spacery z maluszkiem, ogródek: )). Ale przeraża mnie, ze będę taka szafa. Nie miałam rozmiary 38 nigdy, a raczej 40-42. Ale uważałam, że przy moim wzroście wyglądam korzystnie, seksownie,.jest tyłek, brzuszek normalny. Eh, się Wam wyzalilam. Moja siostra przytyla w ciąży z 30 kg. Wazyla jakieś 110kg. I już nigdy nie schudla. Ale wiem, że się nie starala tego zrzucić. Jak była przed 40 lat, to wtedy. Ale żadnych ćwiczeń itp. Wiem, że nie musi być w moim przypadku tak samo, bo nie będzie. Bo ja wrócę do wagi sprzed ciąży, a nawet będę szczuplejsza, Ale i tak widmo tych wszystkich kg.... jestem głupia. Najważniejszy jest dzidziuś, a moje ciało jest na końcu. Ale dla psychiki, to wszystko jest ciężkie.

Ale sen A co do ciala to nie przejmuj sie, uwazam ze takie mysli sa normalne. I nie mow ze Twoje cialo jest na koncu! To jest czesc Ciebie i normalne ze sie przejmujesz, chcesz zeby bylo zdrowe i piekne, bo w zdrowym ciele zdrowy duch! Dziecko jest wazne tak samo jak i Ty Skoro dobrze sie odzywiasz i cwiczysz to na pewno nie przytyjesz duzo i po ciazy znow bedziesz laska
Cytat:
Danika my ferie mamy w lutym. Hania jedzie na tydzień na obóz taekwondo a drugi tydz bedzie w domu. A teraz wyjeżdżamy na 5 dni na sylwestra w góry izerskie. Nie wiem czy tam śnieg jest, sanki weźmiemy.

Ide sprzątać bo mam gości o 10 wcale mi sie nie chce nikogo przyjmować, najchętniej bym spała cały dzień
O matko goscie o 10? Chyba bym udala ze mnie w domu nie ma
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:39   #2199
renata3_
Rozeznanie

Dziewczyny doradźcie w sprawie materaca do łóżeczka.
Czy kupujecie te lateksowe i inne z wyższej póki w przedziale 140-250 zł czy te zwykłe np. KPG http://allegro.pl/materac-piankowy-g...377184433.html ?
Mam ochotę kupić ten na allegro ale już sama nie wiem

Edytowane przez renata3_
Czas edycji: 2015-12-18 o 09:42
renata3_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:43   #2200
kropcia007
Wtajemniczenie

witam witam

plan porodu
ja będę układała bo mam troche "wymagań"
zapewne na szkole rodzenia będę układała a tą szkołę prowadzi położna ze szpitala który wybrałam chcę też by ona była przy porodzie.

a z takich pobocznych tematów zakochałam się w torbie z LaMillou
i teraz nie wiem co zrobić bo cena dość wysoka

http://www.lamillou.com/shop/zestaw-...m-catcher-grey

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
Czy kupujecie te lateksowe i inne z wyższej póki w przedziale 140-250 zł czy te zwykłe np. KPG http://allegro.pl/materac-piankowy-g...377184433.html ?
Ja przymierzam się do tego twardy piankowy
http://jysk.pl/sypialnia/materace/ma...ld-f85-wellpur

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:46   #2201
kajaja
Zadomowienie

Hej.Justyna zdrowia życzę!Ja jeszcze godzinę w przychodni muszę spędzić ale dam radę
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:48   #2202
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
witam witam

plan porodu
ja będę układała bo mam troche "wymagań"
zapewne na szkole rodzenia będę układała a tą szkołę prowadzi położna ze szpitala który wybrałam chcę też by ona była przy porodzie.

a z takich pobocznych tematów zakochałam się w torbie z LaMillou
i teraz nie wiem co zrobić bo cena dość wysoka

http://www.lamillou.com/shop/zestaw-...m-catcher-grey

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Ja przymierzam się do tego twardy piankowy
http://jysk.pl/sypialnia/materace/ma...ld-f85-wellpur
Ja też właśnie coś z takich materaców myślę 😊
O kokos-gryka naczytałam się dużo na Internecie i przeraża mnie to. 😕
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 09:49   #2203
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Ja przy rwie którą też mam często miałam rehabilitacje i kriokomore polecam. Ale słyszałam że bardzo dobra jest akupunktura .
Krio nie można niestety w ciąży. Mnie anulowali cały cykl, bo akurat okazało się że zaszłam.
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kręgosłup mi chyba zaraz pęknie, a ta kość ogonowa wyjdzie zaraz spod skóry.
No boli jak jasny gwint!
Dopiero co w lipcu ćwiczyłam jak opętana a teraz sie ruszam jak mucha w smole masażysta by mi sie przydał taki porządny!
Miałam kiedyś mega bóle kości ogonowej i nie pomagała nawet fizjo i nakłucia igłą. Spotkałam się z panią edukującą w zakresie treningu mięśni dna miednicy i ona mnie nauczyła jak je ćwiczyć - już po kilku dniach mniej mnie bolało i taki stan już nie wrócił. Także polecam, choć trzeba być systematycznym. Ja potem odpuściłam, robię tylko sporadycznie choć powinnam teraz profilaktycznie robić jak najwięcej.

W ogóle jak ktoś nigdy nie miał do czynienia z trenowaniem dna miednicy to polecam filmiki z metodą pelvicore Kari Bo - są takie z opisem że na nietrzymanie moczu albo treningi stricte na ciążę - ale ogólnie ćwiczenia takie same. To bezpieczna metoda i w miarę ,,obrazowo" przedstawiona. Natomiast nie polecam tych typowych ćwiczeń ,,na kegla" z netu typu zaciskanie cewki przy siku, itp. bo tym można sobie zaszkodzić.

Plan porodu
Ja słyszałam, że dobrze mieć, ale też nie przywiązywac się do niego za bardzo i nie denerwować jak jakiś punkt nie pójdzie po naszej myśli, bo jednak poród to wyprawa w nieznane.
Wydaje mi się, że jak się trafi właśnie na fajny szpital i personel, gdzie szanowane są nasze prawa a kobieta traktowana po ludzku a nie jak mebel, to plan jest zbędny. Ale jeśli nie będziemy mieć takiego szczęścia, to w takiej chwili gdy emocje są górą nad rozumem - dobrze mieć coś spisane, żeby z grubsza wiedzieć co i jak. Myślę, że to też ściąga dla tż, w chwili gdy my ,,odlecimy"
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:00   #2204
Polinezyjka
Zakorzenienie

Odpisze i lece na joge

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
ja mam lateks - kokos za 220 zł chyba

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Ja też właśnie coś z takich materaców myślę 😊
O kokos-gryka naczytałam się dużo na Internecie i przeraża mnie to. 😕
Już kiedys to pisałam ale powtórzę
Nie czytajcie tych bzdurnych opinii o robakach w gryce czy kokosie!
To czarny marketing - te komentarze to zazwyczaj nowe konta i czesto brzmialy tak:
opis jak to bylo zle z tym materacem jak byly tam robale a potem cos w stylu : kupilam taki i taki i bylo juz super.
zreszta siedzialam w tym temacie pare dni zanim podjelam decyzje i jestem pewna ze te komentarze to bzdura.

Znacie kogos kto faktycznei wam powiedzial ze sie wylegly robale w materacu? Ja nie znam na zadnym normalnym forum (takim jak wizaz ze ktos ma dlugo konto i mozna zaufac opini) nie znalazlam juz tak krytycznych opini, tylko kafeteriia i jakies inne ☠☠☠☠☠☠☠y

Takze no! Nie ufać takim komentarzom :P
21 tc córeczka
Stary 2015-12-18, 10:00   #2205
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Plan porodu - nie miałam, ale ja rodziłam 4 lata temu to wtedy nie było takich cudów ale nic bez mojej zgody nie zrobiono - pamiętam, ze pediatra, który przyszedł do porodu pytał czy zgadzam się na zakropienie oczu, podanie witaminy K i szczepienie - a ja zaczęłam wypytywać "a po co, jakie szczepienie". Śmiał się, że pierwszy raz jakaś mama zadaje mu te pytania

a co do kalafiora - często mi się takie zdarzają

polecam zajrzeć do hm-u. kupiłam sobie kurtkę ciążową za 75 zł - przeceniona z 229 ostatnia była i rozmiar mały 36

może uda mi się zajrzec do hm,bo przejrzałam olx a tam jezeli coś jest ciążowe to musi być w rozmiarze xxl

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Lucy u mnie musi byc plan porodu wiec na pewno boora pod uwage polecam jednak preczytac pdfy ze strony rodzic po ludzku. Troche mnie to uswiadomilo i juz wiem na co sobie nie pozwole

Co do outfittow to ja tez wczoraj mierzylam i tez sie mieszcze mimo sporego brzuszka. Maz mowi ze sexy wygladam

Musialabym wstac bo musze zdazyc do poloznej przed 10 a ruchy dzis mam takie ze hej przy okazji skocze do lumpka...no i cyprysa mezowi kupie bo marudzi o choinke nie bedzie nas w swieta wiec stwierdzilam ze bez sensu stawianie normalnej choinki
Ja nie wiem jak u mnie jest z tym planem porodu, musze szwagiwrki zapytac, bo rodziła w tym samym szpitalu, ale przypuszczam, że nie miała.

Mojemu tez się podobają dopasowane sukienki, więc kusi mnie jeszcze ta ze stradi
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
---plan porodu---
Ja nie miałam. Tu nie trzeba, bo nie robią niczego "z automatu". Nie muszę mówić, że proszę o uniknięcie nacięcia, bo to oczywiste oksytocyny też nie dają, jeśli nie ma takiej konieczności. Nic nie planowałam i miałam piękny poród

---szkoła rodzenia---
Ja nie robiłam, czasu nie miałam. .. I spoko, nie brakowało mi tego. Może jak by ten poród mniej sprawnie przebiegał i by mi się nie trafiła taka fajna położna. .. kto tam wie. A tak to luz.

---rwa kulszowa---
Jeśli to początki i taki promieniujacy ból do uda to polecam pilates dla ciężarnych. To dość częsta przypadłość w ciąży ale pilates póki co w każdym przypadku jaki znam rozwiązał sprawę.
Jeśli to już jakaś zaawansowana wersja to nie wiem... ale próbowała bym pilates mimo wszystko póki umiem chodzić - pierwsze 2-3 sesje z zacisnietymi zębami a potem luz już. ..
w Polsce chyba jednak bezpieczniej mieć, bo jak wiemy jest różnie. Mam tylko obawę, że mieć go sobie mogę a jak przyjdzie co do czego i trafi sie jakaś srednia położna to i tak bedzie go miała gdzieś.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:00   #2206
Moniczki
Raczkowanie

Jestem dziś w totalnej rozsypce...
Całą noc latałam siku, no ale ok, normalka, noc jak każda inna. Ale po prostu do kur...icy doprowadzają mnie wiecznie ujadające psy. Na dodatek mam "dziure" w ścianie, w sensie tam jest kratka wentylacyjna na zewnątrz i słysze wszystko tak, jakbym miała ciągle okno otwarte i pod tym oknem mam swojego psa i wszędzie na działkach obok inne psy. I one tak dzień i noc. Nic się nie dzieje na ulicy, nikt nie chodzi, szaleńczych akcji i pościgów brak... a te ujadają jak by właśnie kosmici przylecieli. Nawet teraz, więc człowiek ani w nocy ani w dzień nie pośpi. Po prostu brak mi słów z tej bezsilności .

Jeszcze na dodatek coś mnie kłuje na dole brzucha po prawej stronie tak delikatnie ale tym się nie przejmuje bo to raczej gazy w jelitach się gdzies przytkały.

I jeszcze dziś o 15 mam wigilie w pracy i tak mi się chce iść, że szok nie znosze takich akcji. Tym bardziej że to jest placówka państwowa, gdzie ja pracuję w jednym jej oddziale, a wigilia jest na wszystkie podległe oddziały. I robią taki "szwedzki stół" żeby sobie wziąć coś na talerzyk i z tym łazić więc ani nie posiedzisz ani nic. Nie ma nawet dobrze z kim pogadać. Pójde- źle, nie pójde- będą gadać że jak jestem od połowy października na L4 to już w ogóle się na nich wypiełam.
Jeszcze ostatnio księgowa dzwoniła zapytać czy wracam do pracy teraz jak mi się skończy zwolnienie czy przyniosę kolejne

Boszzzzzzzz niech mi ktoś dziś tylko na drodze stanie, albo palnie coś głupiego to nie ręczę za siebie!
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:11   #2207
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Odpisze i lece na joge

ja mam lateks - kokos za 220 zł chyba

Już kiedys to pisałam ale powtórzę
Nie czytajcie tych bzdurnych opinii o robakach w gryce czy kokosie!
To czarny marketing - te komentarze to zazwyczaj nowe konta i czesto brzmialy tak:
opis jak to bylo zle z tym materacem jak byly tam robale a potem cos w stylu : kupilam taki i taki i bylo juz super.
zreszta siedzialam w tym temacie pare dni zanim podjelam decyzje i jestem pewna ze te komentarze to bzdura.

Znacie kogos kto faktycznei wam powiedzial ze sie wylegly robale w materacu? Ja nie znam na zadnym normalnym forum (takim jak wizaz ze ktos ma dlugo konto i mozna zaufac opini) nie znalazlam juz tak krytycznych opini, tylko kafeteriia i jakies inne ☠☠☠☠☠☠☠y

Takze no! Nie ufać takim komentarzom :P
Dzięki kochana Polinezyjko!

My dziś lecimy na miasto po dosłownie ostatnie prezenty świąteczne A potem robię uszka 😊
Nie wiem jak to się stało Ale Nasz PĘPEK jest na wierzchu! Myślałam że uda mi się tego uniknąć. Okropnie to wygląda jak odstaje pod ubraniem fee...
Macie fotkę w porannej piżamie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450429872630.jpg (43,7 KB, 52 załadowań)
Stary 2015-12-18, 10:15   #2208
gosiaczek071
Zakorzenienie

na szcsxcie odwolaly, to taka znajoma i jej mama, mialy sprawe do mnie. Przyjda w poniedzialek.

mTwrac wlasnie nie wiem jaki za "moich " czasow bralo sie gryczano kokosowy... nie wiem naprawde jaki teraz wybrac. We wroclawiu w askocie sa rozne materace powsyatwinae i sa pokazane probki w srodku, mozna sobie poczytac i wybrac. Jakies lateksowe teraz na topie, ale jeszcze sie nie wkrecalam w szczegóły.

madzia jaki sen ksiadz stal sie wrednym rudzielcem hahaha

torba za 600 zł ? ooooj nie dalabym tyle. A ten wzór mi sie przejadł, pełno tego na grupach szyciowych. Tu jest chyba na jakims materiale wodoodpornym. Generalnie znając mniej wiecej cene materiału w zyciu nie dałabym 600 zł za taka torbe

a wlasnie u mnie w HM nie bylo ciazowych na przecemie te ciuchy wisialy na dziale ciazowym czy gdzies indziej? ja po tej akcji z portfelem bylam juz tak wypluta, ze juz nic mi sie nie chcialo i nic mi sie nie podobalo

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:

My dziś lecimy na miasto po dosłownie ostatnie prezenty świąteczne A potem robię uszka 😊
Nie wiem jak to się stało Ale Nasz PĘPEK jest na wierzchu! Myślałam że uda mi się tego uniknąć. Okropnie to wygląda jak odstaje pod ubraniem fee...
po porodzie to znika
Stary 2015-12-18, 10:21   #2209
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:

po porodzie to znika
Oby 😊
Stary 2015-12-18, 10:22   #2210
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra, aż na swój spojrzałam. Na szczęście jest na swoim miejscu. Wygląda jak krater :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:34   #2211
esesme
Raczkowanie

Hejka pozdrawiamy z naszym Mikusiem ImageUploadedByWizaz Forum1450431250.734040.jpg
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:49   #2212
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

torba za 600 zł ? ooooj nie dalabym tyle. A ten wzór mi sie przejadł, pełno tego na grupach szyciowych. Tu jest chyba na jakims materiale wodoodpornym. Generalnie znając mniej wiecej cene materiału w zyciu nie dałabym 600 zł za taka torbe

a
cały zestaw 600 ale to i tak bardzo dużo
skip hop tez bedzie dobra

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:58   #2213
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ja mam materacyk taki jak polinezyjka...Hevea Krzys kokos lateks chyba. Dalam 244 zl chcialam kupic ten w IKEI...ale dotknelam go i...jakis taki bardzo miekki bylwoec stwierdzilam ze trudno...kupuje drozszy bo i opinie ma dobre

Nadrobilam zapas skarpetek dla dziecia

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ja sie zdecydowalam na skip hop forma ale nie wiem czy czarna czy szara

A i znalazlam fajna kosmetyczke dla dziecia Baeba Camele'o i chyba kupimy (najpierw obczaje w smyku) bo zalezy mi na czyms co bedzie trzymac wszystkie kosmetyki, przybory itp w jednym miejscu zeby na wyjazdy do tesciowej zabierac kosmetyczke i heja a nie zbierac co mam a czego nie...

Mikołaj <3
Stary 2015-12-18, 11:35   #2214
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Witam sie wlasnie dziecię zaczelo szaleć w brzuchu, przeważnie kopie w tym samym miejscu brzucha i jak przestał to chcialam nacisnąć żeby go pozaczepiać i poczułam cos twardego, to chyba byla jakas czesc jego ciała
Stary 2015-12-18, 12:25   #2215
danika
Zakorzenienie

Cytat:

a wlasnie u mnie w HM nie bylo ciazowych na przecemie te ciuchy wisialy na dziale ciazowym czy gdzies indziej? ja po tej akcji z portfelem bylam juz tak wypluta, ze juz nic mi sie nie chcialo i nic mi sie nie podobalo

tak na ciążowym wisiały, ale była tylko ta jedna kurtka 36 i jedna parka fajna też za 129 zł ale rozm. 42 chyba. jakies dżinsy były po 60 zł ale też albo 34 albo 44

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ja sie zdecydowalam na skip hop forma ale nie wiem czy czarna czy szara
fajne te torby są ja mam taką zwykłą od wózka ale jej nie lubiłam, muszę się rozejrzeć
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 12:33   #2216
nunus89
Raczkowanie

Dziękuję Wam za dobre rady, bardzo chętnie bym się poruszała ale mam całkowity zakaz, nawet na basen nie mogę iść, a wydawało mi się ze basen na bóle pleców działały kojąco. .. wiec pozostaje zaciska zęby i czekać do kwietnia.
nunus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 12:36   #2217
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kejka leze i placze ze śmiechu zrozumiałam ze znalazłaś fajna kosmetyczke dla syna i tak rozkminiam po co z niemowlakiem sie chodzi do kosmetyczki hahaha <3

Na jodze dzis dziewczyba w 39 tygodniu wygląda zaaarabiscie

A co do jogi to uwielbiam <3 rozciagnelam mięśnie ramion i szyji *♡*

Wiecie ze jak się kupi cos w h&M Home to trzeba oddać tam gdzie jest H&M Home? I mnie wycieczka czeka właśnie hehehe bo mi w krakowskiej nie przyjęli zwrotu kocyka :P

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Nunus kurczę skąd zakaz? Szyjka sie skracala czy cos innego? No to jak nic trzeba przetrzymać te 4 miesiące !
21 tc córeczka
Stary 2015-12-18, 13:01   #2218
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Kejka leze i placze ze śmiechu zrozumiałam ze znalazłaś fajna kosmetyczke dla syna i tak rozkminiam po co z niemowlakiem sie chodzi do kosmetyczki hahaha <3
HAHAHA klask i:
no jak po co, paznokcie obciąć

co tu dzisiaj taka ciszaaa

Mikołaj <3
Stary 2015-12-18, 13:02   #2219
gosiaczek071
Zakorzenienie

No nie poznaje koleżanek, od wczoraj tylko jedna strona heheh
Jadę Hanię zawieźć na basenik. Dzis nie gotuje, zamówiłam w restauracji pierogi będziemy jeść w aucie
Stary 2015-12-18, 13:07   #2220
beth007
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za komentarze. Jeszcze się rozejrzeć ale chyba zamówię te co wstawiam koniecznie chce w tych kolorach i identyczne wiec ciężko coś dobrać. co do jakości mi wystarczy taką zwykła a zainwestuje w fajniejszy kocyk bo to na dłużej będę mieć

Co do pępka mój wyszedł w połowie. .. góra wyszła a dół dalej w środku. Dziwnie to wygląda. Ja posprzątałam i obiadek zrobiłam teraz idę do łóżka bo choroba mnie złamała... a musze się wyleczyć szybko bo prezenty kupić ktoś musi. .:-(

Takze odplywam na dziś i pewnie kilka dni nie szalejcie z postami :-:-P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości