![]() |
#871 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
O proszę kogo do nas przywiało
![]() ![]()
![]() |
#872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale muszę sobie jeszcze jakąś bluzkę kupić ![]() A przez tą pogodę zupełnie nieświątecznie się czuję, tzn cieszę się na święta, odliczamy z młodym dni, ale pogoda do bani mocno.
![]() |
![]() |
#873 |
po drugiej stronie szafy
|
A tak, stan konta woła o pomstę do nieba, a jeszcze zaraz jadę ubezpieczenie za samochód zapłacić
![]() No i zakupy jedzeniowe przed przyjazdem męża trza zrobić, bo w lodówce w mieszkaneczku jest tylko piwo i sos czosnkowy ![]() Pogoda fakt, totalnie do bani, u mnie dziś mgła i przymrozek, straszna ślizgawica się zrobiła...
![]() |
#874 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bozz co miałam wczoraj przejście z mlekiem dla małej -poszłam do gp odebrać receptę a te do mnie ze nie ma, bo jej lekarza nie ma i dopiero jutro będzie to wystawi to w piątek będzie . W PIĄTEK !!! a ja mleka miałam tylko do wczorajszego wieczora bo mi wariatki zapisywały po 1 puszeczce 400g co 3-4 dni ![]() ![]() Całe życie pod górkę.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zadomowienie
|
ELVE KUAPOUSZKA jezu jak milo Was 'widziec'!!!!
Strasznie sciskam! Brakowało mi forum i marudzenia naszego, zrozumienia, pomocy i wszystkiego. Bardzo mocno Wszystkie sciskam! Ja na spacerze - stac zbytnio nie moge, bo Pola się bez movementu wybudza i patrzy kontrolnie jednym okiem lol O i juz mamy obydwa na czuwaniu! Pola - Policja ![]() Napisze później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Wtajemniczenie
|
Wracaja zguby
![]() Przyszedl nam kombinezon ten z h&m zamowilam ![]() ![]()
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
AGATKO SZ wiiiitam muaaaaa
![]() Mamusie miłe ![]() ![]() ![]() Widzialam ze wcześniej cos mowilyscie o kombinezonkach z paputkami osobno. U nas wygląda tak, ze jest to bez roznicy. To rekawki sa najgorszym koszmarem Poli i zawsze przy nich jest placz o zgrzytanie zebow ![]() Oby bylo dziecku cieplo, zalozenie tych butkow to chwila. Ja tak szybko opowiem o moim porodzie, bo okazji nie mialam. Moj Skarb urodził sie dokładnie w date porodu jaka byla przewidziana w 12 tygodniu hehe Pola urodzila sie naturalnie, Bez znieczulen - na gazie, który wysuszyl mi tylko gardlo a bolalo rodzenie niemiłosiernie ![]() 3 października, wazyla 3130 i mierzyla... Teraz zapomnialam! Zdaje sie ze 55 cm. Jechalam karetka do szpitala, bo przy kazdym skurczu (Wieczorem dopiero) tracilam mnóstwo krwi. Od rana bolal mnie brzuch jak na okres i cały dzień myslalam czy to porod?! Od 16 mialam skurcze co 20 minut a Tz pojechal jeszcze cos zalatwiac w Londynie z klientem. Takze wrocil pozniej niż zwykle. Polozne kazaly mi przyjechać jak skurcze beda co 2-3 min. Byly co 4 i ta krew. O 23 byla karetka i mnie zabrali. Łożysko cud miod, odsunelo sie na 3 cm od ujścia czy jak to sie tam nazywa. Czemu krwawilam nie wiem. Wszystko poszlo gladko ale myslalam ze padne z wysilku. Nie bylam wcale jakims odwazym asem - prosilam o epidural. Ale - byla sobota, jeden lekarz. Zajety w dodatku na emergency. Zanim przyszla, bylo za pozno na epidural. O 4.42 urodzilam. Cos cudownego. Obecnie walczymy z plesniawkami... Dostalam Daktarin. Jak znajee czas to poczytam Wasze porody na mamusiach oczekujących ![]() Jestem nad morzem i pizga w lapki takze rekawiczkiiii brrrrr Edytowane przez frik frik Czas edycji: 2015-12-17 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja kupilam uzywany z h&m. Dokladnie taki ![]()
![]() |
![]() |
#879 |
Wtajemniczenie
|
Frik chyna jako jedyna urodzilas w terminie
![]()
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
AGATKO sluszna uwaga z tymi nóżkami, nie pomyslalam o tym. Taki odstep faktycznie by glupio wygladal 😜
Z drugiej strony te ubranka sa chyba jakos na wyrost szyte. Nasza kluska chodzi w kombinezonie ktory byl dla noworodka do 1 mca zycia a jest teraz idealny. To wynaszam haha 😂 A moja szprotka wg tablic centylowych nalezy do tych wyższych dzieci i kostek jej nie widac. Ale wiadomo, roznie to bywa. 😊 Jeju tu zawsze tak cicho, czy tak trafiłam? 😊 Przeczytalam kilka pierwszych stron i ciekawa jestem jak dalej sprawy sie potoczyły... PASZTETNIK mam nadzieje ze Twoj Cudzik juz na cycku nie wisi ![]() Ja tez mam problemy z kp ale o tym moze kiedy indziej. KUAPOUSZKA Tobie tez wspolczuje, co sie z karmieniem nameczylas. ![]() Robimy wszystkie co możemy. Te nasze skarby sa warte każdego wyrzeczenia. A propos - ja strasznie chudne ![]() Ciagle czuję sie jakas nienasycona. Martwię się tez tym ze tu gin nie bada po porodzie. A bylam szyta i o.. Kto wie co tam na dole się dzieje. A co do terminu porodu to zalapalam się na te 5 procent jakims cudem 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mialam umowiona wizyte ale zapomnialam i nie poszlam. Te ciuszki sa dziwaczne strasznie raz rozmiar taki raz taki :/ Jak jestem w sklepie to wszystko wydajemi sie duze a w domu na styk ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
po drugiej stronie szafy
|
Odkąd założyłyśmy profil na fb TYLKO DO WSTAWIANIA ZDJĘĆ!!!!!!!!!!
![]() ![]() Chudniesz? Zazdroszczę ![]() ![]()
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
AGATKA co za paskudy
![]() ![]() ![]() No i do tego te ubranka starczaja na kilka.mcy max ![]() ![]() ELVE a to zdradzanie się uprawia na zasadach podobnych do klubu czy to nie jest jakis scisle sekretny profil? ![]() Mialam pytac czy ma ktoras instagram a tu widze, ze fejsbuki poszły w ruch ![]() Pola absorbuje mnie tak mocno i wymaga towarzystwa caly czas prawie, ze czasem nie zjem ile powinnam lub kiedy powinnam. No i mam skłonności do chudniecia bardziej niz akumulowania zapasow. Niunia tez je co chwile. Czasem nie mam kiedy się uczesac i tak co kilka dni chwytam po szczotke do wlosow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcialabym zaczac sie ruszac systematycznie ale raz mam czas raz nie albo nie mam sily wogole ze padam na lozko i nie wstaje ![]() Bez ruchu to jestem taka zamulona :/ Wlasnie Nel lezy i sie tak slodko do mnie usmiecha ze caly dzien mi wynagradza ![]()
![]() |
![]() |
#885 | |
po drugiej stronie szafy
|
Ja nie umiem i nie mogę nie jeść, nie miałabym sił do życia i zeżarłaby mnie migrena.
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zadomowienie
|
AGATKA zastanawiałam sie jak to jest miec niemowlaczka i jeszcze jednego brzdaca. Chyle czola, musi byc naprawdę ciężko. Ale robisz cos pieknego wychowujac dwojke dzieci
![]() Rozwazalismy imie Nel, bardzo mi sie podoba ![]() Tez chętnie bym pocwiczyla... Ale gdy zdarzy się jakimś cudem chwila wolna to jest za duzo innych rzeczy, które konkuruja z ćwiczeniami. I prawde mowiac chyba mam jeszcze niedobor żelaza po porodzie, bo od wysilku robi mi sie slabo. ELVE ja mam apetyt lepszy niz kiedykolwiek. Dziecko mi po prostu duzo placze i nie mam jak jej zostawic. Zacznie sie zanosic do utraty oddechu czy Bóg wie co :/ I Wy tam gadulicie non stop? Brakowalo mi Was a tu pustki, dobrze ze Agatka i Ty jeszcze sie udzielacie. Ale mysle ze watek umrze smiercia naturalna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Wtajemniczenie
|
Frik frik kopę lat!
![]() Dziewczynki co na hemoroidy? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#888 |
Zadomowienie
|
Heeej Krolewno
![]() ![]() Nie wiem nic o hemoroidach niestety ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
frikfrik, kopę lat! ![]() A u nas skok rozwojowy w pełni, od wczoraj młody mega maruda, wszystko mu źle, na rękach najlepiej. Z objawów skoku ślinienie się jak dzika świnia, uderzanie rączkami we wszystko i wydawanie nowych dźwięków w tym piszczenie. Noc słaba, spał od 23:00 ale strasznie płytko, pojękiwał i budził się na karmienie często, co 1,5h i memlał butelkę więc karmienie schodziło dluuugo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#890 |
Zadomowienie
|
PASZTETNIK zaintrygowalas mnie fejsbukiem :O
Ja nie wiem czy ja sie po ciazy taka sentymentalna zrobilam czy co... Ale mimo ze bylam tylko na kilku pierwszych częściach strasznie milo to wspominam i teraz jak zaczynam sie ogarniac i miec wiecej wolnego umyslu od kilku tygodni o Was myslalam. Ciąże jednocza nie ma co ![]() Cieszę się ze juz lepiej. Bo lepiej?? Znaczy z karmieniem? ![]() Czytajac początkowe posty zrobilo mi się smutno, zadna mamusia nie powinna sie dolowac ![]() Ile tygodni ma Wasz Mlodziaczek? Uwielbiam nowe dzwieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja jestem z watku listopadowego, ale moja Bianka urodzila sie o miesiac wczesniej (18 pazdziernika), wiec Was regularnie czytam
![]() Pasztetnik, chcialam dac Ci znac, ze na facebooku jest bardzo fajna grupa "mamy sciagajace mleko (karmienie piersia inaczej)" - mnostwo przydatnych informacji o sciaganiu, laktatorach itp. Mi bardzo pomogla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym mogla i na fb sie udzielac gdyby nie bylo tak nie czysto
![]() ![]() ![]() Budze sie a Inga we mnie wcisnieta nawet nie slyszlam kiedy przyszla do naszego lozka ![]() Nel o 7 cos sie do siebie cieszyla hahha czuje ze jeszcze troche i bedzie smiala sie w glos ![]() ![]() Nie dlugo ubieramy sie na spacerek.
![]() |
#893 | |||||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wątek umrze, wiadomo. Nie mam teraz czasu grzebać w starych postach, ale niud zdaje się coś polecała jakiś czas temu, napisz do niej PW ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() Dużo do czytania ostatnio nie ma niestety, ale zapraszamy ![]()
![]() |
![]() |
#894 |
Wtajemniczenie
|
To i ja się odezwę po chwilowej nieobecności, bo mi za Wami tęskno i nie chce żeby wątek przepadł
![]() Na początku miesiąca umarła mi Babcia, dzień przed tym jak miałam do niej jechać z Wiktorem i rozâ☠â☠â☠ało mnie to totalnie... ![]() Tydzień temu mieliśmy się szczepić na penumokoki, ale okazało się w czasie badania, że grzdyl ma czerwone gardło i ponoć miał zachrypnięty głos, czego ja nie słyszałam ![]() Wczoraj po tygodniu kurowania się w domu, poszliśmy zaszczepić się w luxmedzie ( na nfz kolejny termin był na 31.12 i jakoś mi nie podpasował). Na szczęście udało się szybko wyleczyć i gardziołko zdrowe i osłuchowo też wszystko ok, ale żeby nie było różowo okazało się, że w ciągu tygodnia przybrał tylko 90g... Dostaliśmy skierowanie na badanie moczu, zobaczmy co wyniki w poniedziałek pokażą. Dziś nie udało mi się pobrać próbki... Tłumaczę to sobie tym, że organizm walczył z infekcją + przystawiałam go bardzo często do piersi, prawie co godzinę ( zgodnie z zaleceniami lekarza, żeby dużo pił, coby szybciej gardło wyleczyć ) w związku z tym mało jadł tego treściwego mleczka. ![]() frik frik welcome back ![]() Co do hemoroidów jako specjalistka, polecam Procto-Glyvenol, krem i procto-hemolan czopki ![]() ![]() Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-12-18 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
po drugiej stronie szafy
|
niud strasznie mi przykro z powodu Babci...
![]() ![]() Co do małego przybrania młodego, też myślę że to kwestia mało treściwego mleczka+infekcji. A jak z siatką centylową? Jest w ogóle sens panikować z powodu jednorazowego niższego przybrania? Przecież to by znaczyło, że powinno się co tydzień jeździć na ważenie, a tak nie jest.
![]() |
#896 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jedz kilka śliqwek suszonych dziennie, mi pomogły ![]() Cytat:
![]() ad,chustowania to mam chustę, ale boję się, że mój szkodnik się do tego za bardzo przyzwyczai... Cytat:
ja badałam siuśki małej dwukrotnie, pamiętaj, żeby bardzo dokładnie pupę umyć, najlepiej mokrą tetrową woda, w żadnym wypadku chusteczkami... my łapaliśmy do wysterylizowanego słoika ![]() ![]() a ja w końcu przymocowałam karuzelę i miałam z głowy dziecko na pół godziny... jeszcze muszę projektor wypróbować ale to wieczorem ![]() FRIK NIE LUBIĘ CIĘ ZA IMIĘ, TAK MI SIĘ POLA PODOBA ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Ostatnio wyczytałam, że te skoki teraz mają trwać coraz dłużej... ![]() Ja nie mam chusty i dobrze, moja tylko w zasadzie podczas skoku (a i to nie każdego jak widać) jest przylepa, tak to jej wystarcza w zupełności moja wytrzymałość w noszeniu jej ![]() O, czemu nie chusteczkami?
![]() |
![]() |
#898 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, myślicie, że karmiąc cycem mogę sobie polać sałatkę małą ilością sosu na bazie miodu i musztardy???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze wczoraj i lekarka i pielegniarka zasugerowały że pewnie mam za mało mleka... Fantastyczna diagnoza na podstawie tygodniowego przybierania... więcej już tam nie pójdę. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Pewnie że możesz. Wrzucę Wam później link do ostatniej części kwartalnika laktacyjnego. Jest tam fajny artykuł o diecie kobiet kp w czasie świat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Wtajemniczenie
|
Mozna wszystko jesc tylko trzeba obserwowac jak dziecko reaguje
![]() Ja wczoraj wypilam lampke wina <3 oczywiscie jak Nel juz zapadla w gleboki sen ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Wrocilysmy ze spacerku z rozbitym nosem :P Nel jak zwykle przespala caly spacer narazie jej nie rozbieram chociaz mam chwile na zjedzenie cieplej zupy ![]() Idziemy dzis do znajomych moze uda mi sie glowe umyc pozniej ![]() Zjadlam wszystkie ciasteczka chyba musze zrobic nowe. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Weszlam na forum i az musialam sprawdzic czy sie nie pomylilam tyle postow hahah szaleństwo. Mam nadzieje ze jednak watek nie umrze bo chyba sie od was uzwaleznilam :P Tz tylko dopytuje co ja z tym telefonem tak chodze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.