Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-18, 10:26   #931
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

My już jakiś czas kapiemy co drugi dzien. W dzień bez kąpieli myjemy mu pupke pod kranem, a potem rytuał witaminy, czyszczenie noska, zawsze TZ go ubiera, no i jest po prostu zawsze taki fajny klimat przed spaniem i nie ma problemu z zasypianiem

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

BLACK zdrowka dla Pawcia!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:28   #932
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
GOCZEK super ze Hania dziś ładnie obiadek zjadła, mój dziś prawie na samym cycu...

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Ja też leseruje póki co z porzadkami ale mam zamiar jutro zacząć. Dużo i tak nie mam bo małe mieszkanie
ja tam sprzątam jak zwykle, nie robię porządków po szafkach, bo święta zawsze bez okazji się tego łapię
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciolka tez dzis lub jutro wyjezdza tylko do niemiec na swieta do siostry.

Ciesz sie drugiego synka bedziesz miala

Dziewczyny cos sie do kciukow nie przylozylyscie, pawel w nocy juz zbudzil sie z katarem ;(
Jestem wsciekla. Na siebie i na tz najbardziej bo to przez niego sie rozchorowalam i wszystkich zarazam jak glupia.

Jak do swiat nie wyzdrowieje pawel to chyba sobie palne w leb
oby szybko mu przeszło
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53840600]Hejka. U mnie nocjak zwykle zrypans,z 8-10pobudek, momentami to co 20minut ryki, a poza tym co godzine. Podam dzis chyba niunce przed snem paracetamol, bo tyle rykow to jednak nienormalne, stwierdzam. Tz gada ze górną jedynkr wyczywa,ja za cholrre nie moge wymacac 😔 na szczescie tylko moja mama i siostra, TZta rodzina u siebie wigilie robi. Obudzilam się z bolem gardła, booosko 😒
VIOLKA,tez takie nocki mam chyba od października,chociaz przed 2-3tyg bylo tylko 4-5pobudek. Probowalam dzis lulac,przytulac zamiast kp i tylko dluzszy ryk

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

MAJKA, HANKA,gtatuluje nowych ząbków. ☺[/QUOTE]
ojej Kochana współczuję Ci
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Mamy piątego zabka Chyba w nocy wyszedł, bo wczoraj jak zaglądałam to nie było jeszcze. Jestem dumna z corci, bohaterka moja dzielna
wow Już ma tyle zębów?

Czy jest jeszcze jakieś dziecko, które zęba nie ma? czy moja Psota sama została?

mąż w pracy, mała śpi - już trochę długo, chyba ją delikatni wybudzę bo znó na drugą drzemkę nie będzie chciała iść
obiad na szczęście mam, więc mogę się zajać zabawą z Tatianą

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:29   #933
niezawsze
Zakorzenienie

Moje dziecko nie cierpi banana tatus rano pojechał po zakupy do lidla kupił bio bananki i tak się Macko krzywi..natomiast moja kanapkę mi wyrwać chciał i zjadl pół buly

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:30   #934
FlightlessBird
Zakorzenienie

ja też ostatnio zaczęłam kąpać co drugi dzień i nie ma różnicy. Sama pielęgnacja, przebieranie, to, że w tle szumi szumiś, to już dla małej rytuał

Stary 2015-12-18, 10:33   #935
gossip_girl21
Zakorzenienie

Flight u nas szczerbatek jest też, nie tylko u Ciebie 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 10:49   #936
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Niezawsze, a macie "rytuał" przed snem? Czytałam gdzieś, że rytuał + jednolity rytm dnia daje dziecku sygnał, że teraz przyszła pora na sen nocny.

tak mamy i zawsze po nim zasypia od razu, po kąpieli nie ma mowy by od razu nie zasnął, tylko się budzi jak po drzemce

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
za klaskanie
To jak on uśnie to Ty z nim caly czas leżysz?

To co mama wyrabiała z tatą ze tak go rozbawiło?
Fajnie ze dobra nocka

tak leżę by głębiej zasnął, bo liczę, że jak się zbudzila to będzie mógł zasnąć zaraz znów juz głębiej, ale wtedy zazwyczaj Maja przychodzi zachęcona, że usłyszała Maćka i wtedy się kładzie z nami i patrzy na niego, to on na nią, to wtedy Mają mówi, że on nie śpi..hehe będzie lepiej jak tz zamknie sklep i nie będzie Chodził do drugiej pracy

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Chwale się, Szymi dziś sam pierwszy raz usiadł miał za plecami nieduża poduszkę, ale i tak jestem z niego mega dumna!
Brawo!

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

To ja może ze 3 razy Maćka nie wykapalam

Maciek sobie zabawę znalazł, turlalam piłkę i za nią raczkuje i tak w kolko

Maciuś
Stary 2015-12-18, 11:04   #937
gosiak0512
Zakorzenienie

Mloda na drugiej drzemce. Ja ogarnelam meble u chlopcow i na allegro szoping zaliczylam bo przyszli tesciowie i szwagierka aby im pozamawiac gifty dla dzieciakow bo nic fajnego trafic nie moga.

MADZIX gratki zeba

BLACK nebudose.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 11:08   #938
madzixx88
Zakorzenienie

Dziękujemy za gratki ząbkowe

Majka-tak, ja bez zzo rodziłam. No wlasnie sie zastanawiałam jak to z bólem u Alci jest, bo jak czytam to większość dzieci cierpi z powodu ząbków a ona jakos gładko to przechodzi..ale dzis sie walnęła o aktywnego klocka jak poleciała z czworaków na buźkę i sie rozpłakała na chwile wiec zabolało ..

Cash-brawa dla Szymka z kolanek usiadł ?

My kapiemy codziennie, ze dwa razy od urodzenia opuściliśmy kąpiel w gościach tez zawsze kapiemy, w misce tez sie zdarzało
Ja tez sie codziennie kapie a bez czuje sie złe to tak samo podchodzę do Ali kapania

Jestesmy na spacerku i idziemy do parko-lasku szukać szysZek do dekoracji ale maz z działki przywiezie z naszej sosny pogoda wiosenna, gdzie ta zima, śnieg??
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 11:24   #939
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ja tam sprzątam jak zwykle, nie robię porządków po szafkach, bo święta zawsze bez okazji się tego łapię

oby szybko mu przeszło

wow Już ma tyle zębów?

Czy jest jeszcze jakieś dziecko, które zęba nie ma? czy moja Psota sama została?

mąż w pracy, mała śpi - już trochę długo, chyba ją delikatni wybudzę bo znó na drugą drzemkę nie będzie chciała iść
Jeszcze Szymek

Cytat:

Majka-tak, ja bez zzo rodziłam. No wlasnie sie zastanawiałam jak to z bólem u Alci jest, bo jak czytam to większość dzieci cierpi z powodu ząbków a ona jakos gładko to przechodzi..ale dzis sie walnęła o aktywnego klocka jak poleciała z czworaków na buźkę i sie rozpłakała na chwile wiec zabolało ..

My kapiemy codziennie, ze dwa razy od urodzenia opuściliśmy kąpiel w gościach tez zawsze kapiemy, w misce tez sie zdarzało
Ja tez sie codziennie kapie a bez czuje sie złe to tak samo podchodzę do Ali kapania

Jestesmy na spacerku i idziemy do parko-lasku szukać szysZek do dekoracji ale maz z działki przywiezie z naszej sosny pogoda wiosenna, gdzie ta zima, śnieg??
Z pleckow się pociągnął podpierając lokciem

jestem mamą
Stary 2015-12-18, 11:36   #940
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Maja moja tez bezboleśnie i bez płaczu ząbkowanie przechodziła, po prostu się pojawiały zeby. Dziewczynki silniejsze Widocznie są i lepiej znoszą ból.

Maciek uwielbia kąpiele i tak jak Madzix ja siebie też myje codziennie, to tym bardziej dziecka sobie nie wyobrażam nie kąpać, które pupie ma w pielusi, tu się uleje, tu uslini, łapkami ciągle dotyka podłogi raczkujac

Maciuś
Stary 2015-12-18, 11:47   #941
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
U nas pierwsza drzemka wlasnie leci a ja siadam zaraz i robię plan zakupowy, potem za świąteczne porządki trzeba sie brać
Miałam sen, ze corcia powiedziała 'mama' poki co całymi dniami gada 'tata' i nie ukrywam, ze mnie z zazdrości ściska hehe, nie dosc, ze podobna do tatusia to jesacze to

Nie pocwiczylam w koncu wczoraj, musze rano sie zabierać, bo juz powera brak..
Ale zapisałam sie na trening fitness z Anna Lewandowska, bedzie w marcu u nas w hali sportowej mam motywacje, zeby nie dac ciała na drugim ćwiczeniu przy takiej publice

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Daje cynk-w SP kosmetyki Bourjois 1+1 za grosz
heh skąd ja to znam ciągle tylko "tata" doczekamy się
brawo za zapisanie się na trening wysłałam Ci pw

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53840600]Hejka. U mnie nocjak zwykle zrypans,z 8-10pobudek, momentami to co 20minut ryki, a poza tym co godzine. Podam dzis chyba niunce przed snem paracetamol, bo tyle rykow to jednak nienormalne, stwierdzam. Tz gada ze górną jedynkr wyczywa,ja za cholrre nie moge wymacac 😔 na szczescie tylko moja mama i siostra, TZta rodzina u siebie wigilie robi. Obudzilam się z bolem gardła, booosko 😒
VIOLKA,tez takie nocki mam chyba od października,chociaz przed 2-3tyg bylo tylko 4-5pobudek. Probowalam dzis lulac,przytulac zamiast kp i tylko dluzszy ryk

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

MAJKA, HANKA,gtatuluje nowych ząbków. ☺[/QUOTE]

ale noc współczuję bardzo!

Cytat:
Moja przyjaciolka tez dzis lub jutro wyjezdza tylko do niemiec na swieta do siostry.

Dziewczyny cos sie do kciukow nie przylozylyscie, pawel w nocy juz zbudzil sie z katarem ;(
Jestem wsciekla. Na siebie i na tz najbardziej bo to przez niego sie rozchorowalam i wszystkich zarazam jak glupia.

ojj zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Wyjazd dziś, już mam sraczke na sama myśl 😭
a tam ciesz się

Cytat:
Mamy piątego zabka Chyba w nocy wyszedł, bo wczoraj jak zaglądałam to nie było jeszcze. Jestem dumna z corci, bohaterka moja dzielna
no proszę, gratki

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Goczek współczuję nocki

Madzix gratuluję zeboli u nas 2 nadal

Majka właśnie jak mało śpi tzn nie ma 3 drzemek, bo to pójście na sen o 19-20 traktuje jako trzecia drzemke, może jakby Mają nie budziła to by ok było, nie wiem, bo Wchodzi do pokoju, bo sama nie chce siedzieć wieczorem, a tz w pracy

Maciek się klaskac nauczył
hehe brawo Maciek

Cytat:
Chwale się, Szymi dziś sam pierwszy raz usiadł miał za plecami nieduża poduszkę, ale i tak jestem z niego mega dumna!
cudownie gratulacje

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

oby szybko mu przeszło

wow Już ma tyle zębów?

Nadia jeszcze bezzębna

Cytat:
Moje dziecko nie cierpi banana tatus rano pojechał po zakupy do lidla kupił bio bananki i tak się Macko krzywi..natomiast moja kanapkę mi wyrwać chciał i zjadl pół buly
o ja muszę też kupić i dać do spróbowania, ja uwielbiam banany, zobaczymy czy córa też

Hej my już po rybce, chyba zaraz ogarniemy się na spacer, jest brzydko ale co tu robić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 11:48   #942
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Maja moja tez bezboleśnie i bez płaczu ząbkowanie przechodziła, po prostu się pojawiały zeby. Dziewczynki silniejsze Widocznie są i lepiej znoszą ból.

Maciek uwielbia kąpiele i tak jak Madzix ja siebie też myje codziennie, to tym bardziej dziecka sobie nie wyobrażam nie kąpać, które pupie ma w pielusi, tu się uleje, tu uslini, łapkami ciągle dotyka podłogi raczkujac
Ekhm, ja pisalam o kapieli a nie o myciu dziecka.
Jesli chodzi o rece i buzie to myje pod woda kilka razy dziennie.
Przed spaniem takze myje plus pupe pod kranem.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 11:48   #943
kamilove
Zakorzenienie

My też się kąpiemy codziennie rytuał ale też względy higieniczne, jak Niezawsze napisała
Stary 2015-12-18, 11:56   #944
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:

O kurka
,szkoda, przepraszam zeza slabo trzymalam! To tetaz bardzo mocnozaciskam,zeby szybko przeszło. Mi po przejazdzce lepiej,poodychalam.wilgot nym powietrzem,bo pada deszcz non stop. Hanka komplementy zebrala,że jaka wesoła,wygadana i odważna hehe, bo dala się koleżance na rękach nosić bez rykow. wyrobila widać limity w nocy 😛

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hehe no tak masakra i niemam pomysłu co z tym zrobić ( Najbardziej jakoś wkurzają mnie te do polnocy... Kilka pierwszych godzin powinna przespać.
a mnie te tuż po moim zasnieciu... wczoraj się kladlam tuz po kp z nadzieja ze te 2h sie przespie,a niecala godzina po znow płacz.

MAJKA, dzięki za słowa otuchy i nadziei, kochana jestes

GOSSIP, szerokiej i spokojnej drogi
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 11:57   #945
blackberry89
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53843859]O kurka
,szkoda, przepraszam zeza slabo trzymalam! To tetaz bardzo mocnozaciskam,zeby szybko przeszło. Mi po przejazdzce lepiej,poodychalam.wilgot nym powietrzem,bo pada deszcz non stop. Hanka komplementy zebrala,że jaka wesoła,wygadana i odważna hehe, bo dala się koleżance na rękach nosić bez rykow. wyrobila widać limity w nocy 😛

a mnie te tuż po moim zasnieciu... wczoraj się kladlam tuz po kp z nadzieja ze te 2h sie przespie,a niecala godzina po znow płacz.

MAJKA, dzięki za słowa otuchy i nadziei, kochana jestes

GOSSIP, szerokiej i spokojnej drogi[/QUOTE]

Ja spacerek dzis odpuszczam.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-18, 12:07   #946
FlightlessBird
Zakorzenienie

ja kąpie co drugi dzień wtedy jak jestem sama, jak mąż ma zmianę, że jest to codziennie bo jak jest mąż,bo wtedy on kąpie
A jak nie kąpię, to obmywam, więc to nie jest tak, że na brudasa idzie spać. Na 7 dni w tygodniu tylko 2 wtedy nie jest kąpana, więc nie ma tragedii moim zdaniem

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

uff, to jeszcze trochę bezzębnych dzieciaczków jest

nagrałąm piosenki dla małej, zaraz zapuszczam i śpiewamy

Stary 2015-12-18, 12:12   #947
gosiak0512
Zakorzenienie

Byla listonoszka z paka od hipa. Dostalysmy 2 kaszki i 2 lyzeczki
Byl tez kurier z moim prezentem Mikolajkowym

Ja kapie codziennie. Teraz jak chora to co drugi dzien.

Wyciagnelam malej numerek na poniedzialek bo dalej jej furczy :/

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 12:13   #948
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Goczek współczuję nocki

Madzix gratuluję zeboli u nas 2 nadal

Majka właśnie jak mało śpi tzn nie ma 3 drzemek, bo to pójście na sen o 19-20 traktuje jako trzecia drzemke, może jakby Mają nie budziła to by ok było, nie wiem, bo Wchodzi do pokoju, bo sama nie chce siedzieć wieczorem, a tz w pracy

Maciek się klaskac nauczył
O super ze klaskac umie
😀 dlugo go uczylas?

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Nie wiem jakby u nas wyglądało zasypianie bez rytmu i rytuału, bo stosuje to od zawsze, raz jak się spóźniłam z kąpielą, to była afera i później problem z zaśnięciem... W każdym razie poza paroma wyjątkami, które na palcach mogę policzyć, u nas to działa.
fajnie,ze tylko kilka wyjątków mieliscie.
Moja ma rytual, a ostatnio kąpiel traktuje chyba jako sygnal do zabawy. Niestety proby kladzenia ja wczesniej na drugą drzemke sa bezowocne,na sile jej nie uspie,jak nie śpiąca. Dzis pierwsza mialamoze z pol godziny,to moze sie uda wczesniej ja uspic na drugą... wczoraj pierwsza 2,5h prawie i ta driga chyba jej niepotrzebna była,no ale przysnela przy kp.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 12:14   #949
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dziewczyny ile godzin taki już starszy bobas jak mój może siedzieć w foteliku? Nie wiem co ile przerwę robić....

Nasz skarb 26.04.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 12:25   #950
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ile godzin taki już starszy bobas jak mój może siedzieć w foteliku? Nie wiem co ile przerwę robić....
Mysle ze jak bedzie stekac to wtedy sie zatrzymujcie.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-18, 12:29   #951
Majka232
Zakorzenienie

Black - może coś na gardło? Nie wiem czy można czyms psikac. Jest spray natursept chyba on od roczku czy wczesniej
Nebudose lub zwykla sol do inhalacji, oklepywac plecki nie zaszkodzi

Ja tez kąpię codziennie obu synów. Na palcach jednej ręki albo dwóch policzę dni bez kąpieli. Teraz dwa dni nie kąpalismy ze względu na tę krtań
Stary 2015-12-18, 12:33   #952
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Ekhm, ja pisalam o kapieli a nie o myciu dziecka.
Jesli chodzi o rece i buzie to myje pod woda kilka razy dziennie.
Przed spaniem takze myje plus pupe pod kranem.
Czyli tak jak u nas

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

My na spacerku. Mżawka pada, ale jesteśmy twardzi :P

jestem mamą
Stary 2015-12-18, 12:33   #953
ametty
Rozeznanie

Czytam was od rana, ale nic do mnie nie dociera. Poszlam do pediatry z lista pytan i wlasnie sie zorientowalam, ze nie zadalam wszystkich...

Mamy skierowanie do neurologa. Polecacie jakiegos w Warszawie lub okolicach?

Pediatra zwrocila uwage na cos, z czym w ogole do niej nie przyszlam, tj na lodowate stopki. Faktycznie czesto ma zimne, ale nie zwracalam na to uwagi. Mam sie nie gnebic przez swieta i w styczniu przyjsc po skierowanie na morfo, a do teraz prowadzic dzienniczek stopek do okazania na nastepnej wizycie. Nie bede o tym czytac, nie straszcie mnie jesli znacie tragiczne historie z zimnymi stopkami
Stary 2015-12-18, 12:37   #954
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli tak jak u nas

Mlody idzie na drzemke. Za jakies pol h ma przyjsc moja mama. Posiedzi z mlodym a ja jeszcze troche poogarniam w domu.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Czytam was od rana, ale nic do mnie nie dociera. Poszlam do pediatry z lista pytan i wlasnie sie zorientowalam, ze nie zadalam wszystkich...

Pediatra zwrocila uwage na cos, z czym w ogole do niej nie przyszlam, tj na lodowate stopki. Faktycznie czesto ma zimne, ale nie zwracalam na to uwagi. Mam sie nie gnebic przez swieta i w styczniu przyjsc po skierowanie na morfo, a do teraz prowadzic dzienniczek stopek do okazania na nastepnej wizycie. Nie bede o tym czytac, nie straszcie mnie jesli znacie tragiczne historie z zimnymi stopkami
Po szybkim wygooglowaniu pisze ze to norma u niemowlat ze maja zimne stopki i raczki i jest to zwiazane z nierozwinieta dobrze jeszcze termoregulacja.
Naprawde ma ciagle lodowate? Moze za cienko ubierasz stopki?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-18, 12:47   #955
kana158
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53844073]O super ze klaskac umie
😀 dlugo go uczylas?

fajnie,ze tylko kilka wyjątków mieliscie.
Moja ma rytual, a ostatnio kąpiel traktuje chyba jako sygnal do zabawy. Niestety proby kladzenia ja wczesniej na drugą drzemke sa bezowocne,na sile jej nie uspie,jak nie śpiąca. Dzis pierwsza mialamoze z pol godziny,to moze sie uda wczesniej ja uspic na drugą... wczoraj pierwsza 2,5h prawie i ta driga chyba jej niepotrzebna była,no ale przysnela przy kp.[/QUOTE]

U nas też kąpiel=zabawa i ubaw po pachy, do tego stopnia uwielbia się kąpać, że jak tylko widzi waniennke od razu chce do niej wchodzić. Nie ważne, że w ubraniu! Jak ją odciagam, to jest zgrzęd, ale dzielnie znosi rozbieranie, bo wie, że zaraz będzie mogła robić "ciapu ciap"! 😉 po kąpieli wygaszam światło i chwilę bawimy się na łóżku w akompaniamencie projektora, z którego leci kolysanka, potem odkładam Zosie do wózka, daję herbatkę i zasypia. W wózku dlatego, że czasem trzeba ją pobujac delikatnie. Odkładam do łóżka po jakiś 30min od zasniecia. Czasem budzi się lub wierci kilka razy do 24, ale utulę, dam herbatki i po sprawie. Sporadycznie zdarza się, że trzeba ją wziąć na ręce.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 12:49   #956
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Byla listonoszka z paka od hipa. Dostalysmy 2 kaszki i 2 lyzeczki
Byl tez kurier z moim prezentem Mikolajkowym

Ja kapie codziennie. Teraz jak chora to co drugi dzien.

Wyciagnelam malej numerek na poniedzialek bo dalej jej furczy :/
do testowania kaszki?

Stary 2015-12-18, 12:52   #957
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość

Jeśli dopiero po świętach macie robić morfologię, to napewno nic złego! Może ma poprostu kiepskie krążenie. Ja tez wiecznie mam zimne stopy i chodzę w podwójnych skarpetkach.
Czyli lekarka twierdzi, że to "trzęsienie" może mieć podłoże neurologiczne? Pewnie lepiej się upewnić i dokładnie sprawdzić wszystkie opcje, a może to poprostu jakieś niedobory witamin? Bo pisałaś, że Bibs to też mały wybredusek jest!
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-18, 12:54   #958
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle ze jak bedzie stekac to wtedy sie zatrzymujcie.
Myślisz??? 10h jazdy w tym ze dwa przystanki na pewno będą ze względu na młoda...

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-12-18, 12:57   #959
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz??? 10h jazdy w tym ze dwa przystanki na pewno będą ze względu na młoda...
A na noc jedziecie tak?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-18, 13:00   #960
ametty
Rozeznanie

U nas kapiel codziennie ale bez spiny. Jak pozno wrocimy, albo Bi nie w humorze, to odpuszczamy bez wyrzutow.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
A u nas Julo dwa dni bez kąpieli i takie nocki dobre hehe dziwne to

Bo to facet, myc sie nie lubi

Cytat:

Mlody idzie na drzemke. Za jakies pol h ma przyjsc moja mama. Posiedzi z mlodym a ja jeszcze troche poogarniam w domu.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Po szybkim wygooglowaniu pisze ze to norma u niemowlat ze maja zimne stopki i raczki i jest to zwiazane z nierozwinieta dobrze jeszcze termoregulacja.
Naprawde ma ciagle lodowate? Moze za cienko ubierasz stopki?
Wiecznie sobie te skarpety sciaga i z golymi gania, to nie dziwne, ze zimne. Ale do pediatry przyjechala w dwoch parach skarpet i zimowym spiworku a stopy sinofioletowe i zimne jak nie wiem co. W domu juz miala tylko chlodnawe. Moze ze stresu jej lodowacieja

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości