|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Kamilka, gratulacje! Kiedyś zastanawiałam się jak to w ogóle wykonalne, także szacun
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3034 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Spałam jak zabita Nawet nie pamiętam, żeby Tż przyszedł z pracy - obudziłam się o 3 i patrzę o już jest! I najchętniej jeszcze bym spała, ale może i dobrze, że Tż mnie obudził o 9, bo miałam znowu poryte sny ![]() Byliśmy na zakupach, przyjechaliśmy do domu i stwierdziliśmy, że w sumie nie mamy co jeść na obiad, bo nic nie rozmroziliśmy ![]() Dotka Cytat:
Choć pewnie będę przeżywać 70 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kamilka zależy czy ten tysiąc to pewniak bo z drugiej umowy mi przysługuje jakieś 500 zł... Cuda na kiju z tymi umowami.
|
|
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Niezdara to kicha z bezrobocia miałam cos ponad 600 a ze urodziłam w trakcie zasiłku to mi to przedłużyli o rok... Poza tym od stycznia bedzie ten 1000 wiec pewnie dostanę od nich wyrównanie do tego 1000zl...
Tygrysek dali- nawet kilka prób było... Ale No i tak nie takie proste- 1ml sie udało złapać poza tym albo szło bokiem albo z kupka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam ten ból
|
|
|
|
|
#3039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53844893]Dziewczyny wyszłam od lekarza, który normalnie zrobił mi usg i wszystkie pomiary,a nie tak jak tamten :/ na samą myśl o nim aż się krzywie. Mała waży 3.100, główka w dole, a pod samymi żebrami nie jak myślałam że to nóżki tylko pupka wygięta. Wszystko poza tym jest okej, wody,łożysko. Nie wiecie jak mi ułożyło.. Ktg wysokie przy ruchach - ponad 170 do 180 ale podobno to normalne i m chodzić na spacery jeśli już się nie mogę doczekać Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ![]() Cytat:
wolę małemu jakieś ciuszki zamówić
|
||
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli wychodzi, że lepiej mieć chłopca nie
łatwiej złapać ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- W ogóle kupiłam pierwsze pampersy wzięłam 1 z daddy Jak coś to Tż będzie dowoził ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Pieluchy flanelowe - wezmę jedną tylko jeszcze kwestia rozmiaru 70x70 czy 120x120?
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka
![]() Magda gdzie Ci sie udalo znalezc pieluchy 120x120?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
To jak to będzie z tą kasą? Ja słyszałam, że nie ma być 1000 zł/ms tylko 500 zł..
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tylko dwa ręczniki i myślałam flanelę też wykorzystywać jako ręcznik i do przykrywania i w ogóle. I teraz nie wiem
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Uaoo - 1000 zł dla bezrobotnych/studentów/rolników. 500 zł na 2 i kolejne dziecko.
|
|
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
2 miesiące po cc byłam u gina i zapytałam się o to czy mogę już ćwiczyć. Po zbadaniu powiedział, że mogę już robić wszystko to co przed ciążą.
Myślę, że to indywidualna sprawa i zawsze trzeba się skonsultować z lekarzem. Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy dostanę 1000 zł (nie przysługuje mi macierzyński) ?
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wiadomo
![]() Rząd jeszcze ma to w nosie.
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-12-18 o 15:41 |
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Magda w kwestii łapania siku - łatwiej z chłopcem
![]() Co do rozm flanelek- do podkładania pod buzie, odbijania, kładzenia na niej dziecka u lekarza rozm 75 wystarczy Większe to juz bardziej jak kocyk czy do zakrycia gondoli w wózku czy fotelika samochodowego... A z tym 500zl to juz pewne jest? Wiecie cos kiedy mozna składać o to wnioski i gdzie? Wychodzi na to ze my tylko na zasiłkach bedziemy strasznie duzo mi sie tego zbiera przynajmniej jesli o papierologii chodzi...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
UAO, przejdź się do MOPS/MOPR, tam wszystko powiedzą.
|
|
#3052 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53844893]Dziewczyny wyszłam od lekarza, który normalnie zrobił mi usg i wszystkie pomiary,a nie tak jak tamten :/ na samą myśl o nim aż się krzywie. Mała waży 3.100, główka w dole, a pod samymi żebrami nie jak myślałam że to nóżki tylko pupka wygięta. Wszystko poza tym jest okej, wody,łożysko. Nie wiecie jak mi ułożyło.. Ktg wysokie przy ruchach - ponad 170 do 180 ale podobno to normalne i m chodzić na spacery jeśli już się nie mogę doczekać Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Świetnie spacery dużo dają ![]() Cytat:
![]() Znowu mnie głowa zaczęła boleć, 5-ty dzień z rzędu
|
||
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Ale przecież 3 komplety wystarczą
1000 zł jest pewne, 500 zł to dopiero plan
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam 13 tetrowych i mam zamiar domówić tak, żeby było 15 (choć w perspektywie wielorazówek może domówić do 20?) i tyle. Nie mam ani jednej flanelowej, bambusowej ani nic..
Cytat:
Cytat:
Nie orientuję się w tych progach wiem tylko ogólnie, że 500 jest na 2 i kolejne dziecko, a 1000 jako macierzyński dla tych, którzy go nie mają czyli bezrobotni, studenci i rolnicy (tym akurat krus wtedy zabiera typowy zasiłek macierzyński i daje to w zamian) ![]() Przejdź się do mops tam Ci powinni wszystko wyjaśnić
|
||
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Magda tetr mam 80x80 10 sztuk, 60x80 15 sztuk w tym mam 5 taki super grubych i 10 takich srednich. Mysle, ze wystarczy, oprocz tego do kazdej pieluchy mam wklad. Flanelek mam 5 sztuk rozne rozmary, 2 z ceratka. Wiecej nie bede kupowac, mysle, ze wystarczy.
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
joannarol13 super wieści po wizycie!
![]() My tez już po ![]() Młody oczywiście siedzi tylkiem także cc niemal już pewne. Waży 2100 Wsio okej, ale teraz mam mega giga dylemat doradźcie plis! Ostatnio pisałam Wam o dwóch szpitalach, które mamy do wyboru - stary i nowy. W starym chodziliśmy na SR, personel wspaniały, choć warunki nie jakieś mega nowoczesne, ale mają OIOM i bardzo fajne podejście do opieki po porodzie - nacisk na kp i kangurowanie na ojcu po cc. W nowym jest pięknie, jak w hotelu, no ale nie mają jeszcze takiego full wyposażenia jak w starym, ale dziś gadałam z ginem i on tam pracuje i jakby miała być cc to on by mnie ciął termin wtedy na 21 stycznia (moje imieniny )i teraz tak - moja mama zadzwoniła do swojej koleżanki po poradę, tak koleżanka pracuje w starym szpitalu i mówiła, że jak CC to tylko u nich, że mają wyposażenie sto razy lepsze jak nowy szpital, świetnych specjalistów, że miałabym u nich załatwioną najlepszą położną (ta która prowadziła SR) i ciął by mnie sam ordynator. No i teraz mam mega dylemat bo jakbym się decydowała na stary szpital bo jak o tym powiedzieć mojemu ginowi? Kurde jakoś mega głupia sytuacja....
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- mojakaren - wszystko przemawia za starym szpitalem I ja bym na niego się zdecydowała |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren rozumiem, ze sklaniasz sie ku staremu? A ginowi powiedziec normalnie, ze chcesz rodzic w starym szpitalu, ze masz tam znajoma polozna. Nie ma co ukrywac, ale jak Ci sie Maly odwroci (wszystko jest mozliwe, wprawdzie male prawdopodobienstwo, ale mozliwe), to lekarz nawet na Ciebie nie spojrzy, tylko polozna odbierze porod, on ewentualnie Cie zaszyje. Niech wypisze normalnie skierowanie na cc. Masz do tego prawo, zeby rodzic tam gdzie chcesz, a jednak lepiej miec swiadomosc tego, ze jest OIOM noworodkowy gdyby cos. Ja dlatego chce rodzic u mamy, raz ze najlepsi lekarze, a dwa ze moja mama tam pracuje i jak cos to tez odbierze mi porod jej kolezanka a nie jakas baba X.
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi - jeszcze nie wiem dokładnie z czego będę korzystać, ale czytałam o formowankach
Dylematy, dylematy
|
|
|
|
#3060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to już wasza decyzja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

po 2,5h, dwóch zmianach prześcieradła, zdrętwiałymi zadku i ręce wreszcie złapałam siku do badania

Nawet nie pamiętam, żeby Tż przyszedł z pracy - obudziłam się o 3 i patrzę o już jest!
I najchętniej jeszcze bym spała, ale może i dobrze, że Tż mnie obudził o 9, bo miałam znowu poryte sny 
właśnie się dowiedziałam że nie dostanę macierzyńskiego z jednego zakładu pracy, bo dziewczyna za którą byłam na zastępstwie wróciła szybciej. Z drugiej umowy mam jakieś grosze... Niby ZUS ma mi jeszcze płacić do porodu. Nie wiecie kiedy wypłacają pieniądze? Czy jest szansa ze za grudzień dostanę jeszcze w grudniu albo na początku stycznia? Słyszałam ze czasem dwa miesiące sie czeka....
dziekuje za spotkanie, fajnie sie czasem wyrwać i pogadać 

łatwiej złapać

strasznie duzo mi sie tego zbiera przynajmniej jesli o papierologii chodzi...
I ja bym na niego się zdecydowała