![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Cytat:
Ucałuj PAtryka goraco i powiedz mu ze tu w Opolskim rosnie chlopczyk Szymonek ktory kiedys chetnie go na wakacje zaprosi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Kochane
![]() Ja cos mało sie udzialm widze..ale to dlatego ze mnie w domu nie ma..czesto u mamy siedze..Ona niedlugo wyjezdza i jakos duzo zalatwiania mam..a i Szymek chory dalej wiec zostawiam go u mamy i sama pedze zalatwiac sprawy( dowód nowy, lekarz, zakupy itp.) Niedlugo maja nam okna wymienic w kuchni i Szymka pokoju ciesze sie niezmiernie ![]() ![]() Wczoraj bylam w Opolu połazic z siostra, bylo super, kupilam Szymkowi pieska szczekajacego i chodzacego , bluzeczke, rajtuzki i sobie koralo-naszyjnik ![]() ![]() ![]() Dzis chcialam zarejstrowac Szymka do kontroli ale o 8 juz numerkow nie bylo ![]() Aha dziewczyny jak wam sie strawdza odciagacz katarku? typu FRIDA, SOPELEK czy KATAREK? ja chyba dzis musze kupic bo Szymkowi katar nie schodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
Czesc kochane!
Ale u nas dziś piękna pogoda ![]() Cały weekend spędziliśmy poza domkiem,na grzybach głównie Wika tak sie uchodziła po lesie ze zasneła w sobote przed 19 i dopiero nastepnego dnia o 9 sie obudziła ![]() Ale bardzo jej sie podobało ![]() ![]() Niki widze,czytam ze nie tylko moja tesciowa ma odchyły od normy.Ja to takie baby to bym spakowała do jednego wora i wysłała gdzies na biegun ![]() A powiedziałaś jej w prost ze jak świnia sie zachowała?Bo ja bym tak zrobiła juz przy swojej sie nauczyłam i jak mnie wkurzy to jej mówie co myśle.Czasem sie obrazi(wtedy spokój świety mam) i coś zrozumie. Moni@ ja tych odciagaczy do katarku nigdy nie używałam ![]() ![]() ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Monia nie pojechaliśmy wczoraj do niej, chyba bym oszalała jakbym jechała z dziećmi o tej porze. Wybrała imprezkę u obcych, niż syna i wnuki to do widzenia. Nie mam ochoty tam jezdzić przez najbliższy czas i pokazać jej, że dla nas też ważniejsi są inni a ich nie odwiedzimy!!!
Co do Fridy, Sopelka itp. to też Ci nie pomogę, bo nie uzywam i nigdy nie używałam. My też zawsze Nasivin stosujemy i ostatnio dałam Patrykowi ten Xylogel który polecałaś i katarek prawie przeszedł ![]() Powiem Ci, że Nikolka też tak długo miała katar ![]() ![]() Jastinku nie powiedziałam teściowej wprost, że tak się zachowała, bo to wszystko odbywało się przez moją mamę (one mają ze sobą dość dobry kontakt, spotykają się, piszą smsy itp) to do mojej mamy pisała te wszystkie smsy, ze nas zaprasza, że Patryka zabierze w góry. Parę razy mu osobiście przy mnie obiecywała że go zabierze, a potem to już smsy do mojej mamy pisała. No i od mamy to wszystko wiem, oczywiscie moja mama też zła na nią była i nadal jest i ona jej napisała, że naobiecywała Patrykowi, a potem zabrała tamtego wnuczusia ![]() ![]() Nie rozumiem, zapraszam gości, potem ktoś dzwoni, żebym przyjechała do niego, to mówię jasno- "nie dam rady bo mam mieć gosci", a nie takie coś ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#545 |
Zadomowienie
|
Moni odnośnie fridy mogę powiedzieć,że ja stosuję Amelci od czasu jak miała 4 m-ce ,teraz jak jest starsza to sama chce,żeby jej robić ,a po drugie moja córcia sama smarka katar w chusteczkę,spróbuj dać Szymonkowi całą paczkę chusteczek niech sam otwirzy i Ty pokaż mu jak smarkasz to on też tak będzie robił i sam katarek ucieknie. A nasivin też stosuję polecam ale w duecie z fridą.
![]()
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mu pokazuje i on smarka ale tyle co on ma to watpie zeby sam dał rade..Chyba potrzebuje tej Fridy albo kropel bo te aerozole g...daja..Z Zel ktory wam polecalam to nie czesto stosuje bo sie jednak troszke boje, niby od 3 roku jest napisane.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
niestety
![]() Monia ten żel który polecałaś jest bardzo dobry, Patrykowi po 2 użyciach katarek zszedł, ale rzeczywiście strach dawać dziecku skoro on jest dopiero od 3 roku życia
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
Moni@ ja nigdy nie używałam fridy ani nic z tych "wynalazków"
![]()
#550 |
Zakorzenienie
|
a moja mała nie smarkała w chusteczkę, tylko co kichnęła, to wszystko wylatywało, smarkać nie chciała
![]()
![]() |
#551 |
Zadomowienie
|
kilka zdjęć z sobotniej wycieczki
![]()
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2009-03-17 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zadomowienie
|
a tu moje dziewuszki na kucyku
![]() ![]()
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2009-03-17 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Kasiu świetne zdjęcia
![]() ![]() Co Wy tak zaniedbujecie nasz wątek??? KasiaPoznań, Iwonka, Nel, Jastinek, Katesia ![]() ![]() ![]() nie mówiąc już o Alien, Humbak, Ninamama im to sie dopiero należy lanie porządne ![]()
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Kasiu zdjecia super ![]() Niki ja to ostatnio na nic czasu nie mam ![]() ![]() Do tego śpi mi w dzień góra pół godziny,bo sąsiad na górze wali,stuka,wierci itp,oszalec można ![]() Zamiast mieszkanie robic to on cholera jasna(wybaczcie ale juz inaczej nie można),garaż malował i płytki kładł ![]() Poza tym jest ładna pogoda wiec korzystamy z tego słoneczka ile możemy ![]() Właśnie Wika mnie ciąga i "choc,choc",to ide bo zaraz mi sie rozwyje a i tak głowa mi dziś pęka ![]() Moni@ co tam u Ciebie,co to za smutna minka na gg? Buziaki dla Was i dla dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w drodze powrotnej zboczymy z drogi i pojedziemy do Jastin ![]() ![]() No wlasnie dziewuszki gdziescie sie podziały ![]() Jastinku ja to jakos kompa nie wlaczam..Jak komputer jest u Szymka w pokoju to tak jak kiedys pisałas, chuczy buczy i szkoda mi by Szymus sie budził...a w dzien to on siedzi w duzym pokoju gdzie TV oglada bajki i siedze kolo niego, jak tylko czmychne do drugiego pokoju to juz słysze "mama mama" i leci za mna... Moja minka taka na gg jaka pogoda u mnie ![]() Po drugie TZ mnie wk****** Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2007-09-26 o 12:32 Powód: wiecej tekstu :D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Kasia zdjecia bardzo bardzo bardzo ładne....
Wlasnie cos mało zdjec wklejamy bo watek smutny, a jak dziewuszki sie wykruszyły i zapomniały o nas ![]() ![]() Ja miałam pisac ze w sobote poprzednia bylam na 80-tych urodzinach mojej babci, bylo fajnie choc mało rodziny przyjechało i babci chyba bylo troszke smutno...Ale coz, jak to sie mowi "jak sie nie ma co sie lubi..." Od 3 dni poszukuje z siostra moja smoczka dla Szymka i wiecie co? Smoczki zagineły...Sa wszystkie wszysciutkie ale 18+, albo nr 3, albo 18-24 i to silikonowych ze scieta glowka z jednej strony po prostu smoczki zagineły...Bylam w Brzegu, Opolu w aptekach i marketach i klapa..nigdzie !!!!! Szymek wrzucil jeden smoczek do pralki i mama wyprała go w 60C i ze smoczka zosta jedna chemia, nawet gotowanie nie pomogło, a drugi przegryzł i teraz ma dziurawego...Sprawdzam ciagle czy nie polknie jakiegos kawałka ale widze ze na razie jest dziura.. Mialam fajny smoczek z NUk-A nr 3 i to silikonowy a babka w aptece wpiera mi ze nie mogłam takiego kupic bo takich nie ma..no i gadaj z nia.. ![]() Chyba przyjdzie mi kupic na stronie jakiejsc bo szukam o takiego jak fotka A co myslicie o takim smoczku???http://allegro.pl/item249085614_smoc...z_zabkami.html Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2007-09-26 o 13:17 Powód: dodanie zalacznika |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki odrazu do Was przybiegłam żeby sie pochwalic
![]() dostałam propozycje pracy od 9 października miałabym zaczynac i wszystko fajnie bo praca świetna do tego zaproponowała mi ja moja położna która prowadzila cala ciążę moją,biegła za mną przez pół ulicy żeby sie mnei zapytac ![]() ![]() Co Wy myślicie,pomóżcie ![]() Wiem ze to moja decyzja ale praca fajna,a z drugiej strony Wikusia ![]() Moni@ ja widzialam takiego smoczka u kuzyna Wiki,jego tata piłkarz wiec kupił synusiowi,bardzo fajny ten smoczuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zadomowienie
|
O rany dziewczynki własnie zobaczyłam, że ostatnio napisałam tu tydzień temu i się przeraziłam jak ten czas leci.
Sorki, ale miałam strasznie dużo pracy w zakładzie i przychodziłam padnieta do domu. Nie byłam w stanie ruszyć reką ani nogą. Teraz znowu siedzę w domu bo zachorzałam,na szczescie to tylko wirus, ale postanowiłam, że wezmę sobie wolne do poniedziałku i się wykuruję. Tym bardziej, że Kasia też ma katar i zaczęła kasłać. Ale na szczęscie to tylko lekkie przeziębienie i obyło się bez antybiotyku. Jastinku to masz ciężki orzech do zgryzienia, ja nie miałam wyjścia i musiałam wrócić do pracy, ale jak Ty do końca nie musisz to teraz będziesz musiała przeanalizować wszystkie za i przeciw. Ale ja bym chyba zaryzykowała. Kkasia zdjęcia super. Słyszałam kiedys o tym domu, ale zobaczyc go to napewno nie lada przeżycie. |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
Jastin ja na Twoim miejscu też miałabym poważny dylemat co robić
![]() Ja mam juz serdecznie dość siedzenia w domu, żyję w strasznej monotonii i marzę, żebym już mogła pracować, ale z drugiej strony myślę to samo co Ty "co z dzieckiem??". Ja też za żłobkiem nie jestem, na nianię kasy szkoda, bo prawie cała wypłata szła by na wypłatę dla niani, moja mama odpada, bo pracuje, babcia nie ma już tyle sił do dzieci, teściowa ma swojego pupilka- drugiego wnuczusia, więc na pewno odpada, poza tym strach jej dziecko zostawiać ![]() ![]() Facecie to mają dobrze, idą do pracy i ich nic nie obchodzi, a my musimy mieć takie problemy ![]() Jastinku pochwal się co to za oferta pracy ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Monia bardzo fajny ten smoczek
![]() A jakiego dokładnie Ty szukasz?? Może popatrzę u nas w sklepach czy nie ma ![]()
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
przyszłam Wam postawić pyszną kawę i ciasteczko, żebyście się tu więcej odzywały
![]()
![]() |
#562 |
Zadomowienie
|
Niki to Ty takie pyszności robisz?
Tak mi ochoty na słodkie narobiłaś, że chyba zaraz polecę do cukierni... |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zadomowienie
|
Monia nie kupuj już żadnego smoka dla takiego wielkiego chłopa.
Pokaż mu, że tamten sie popsuł i nie ma innego. Może się odzwyczai. Tym bardziej, że on tak na dzień nie potrzebuje tylko do spania to raz dwa o nim zapomni. Każ mu tamtego popsutego wyzrucić do kosza i jakby chciał znowu to powiedz, że przecież już wyrzucił. Jak wczoraj TŻ był z Kasią u lekarza to pani doktor powiedziała, że mamy już zlikwidowac smoka. Bo kto to słyszał, zeby taka ładna dziewczynka ciągle ze smokiem łaziła. Więc znowu zaczęłam zabierać. Jak tylko całkowicie wyzdrowieje to robię z tym porządek. |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Moni@ niestety nie będe mogła Ci pomóc bo ten kuzyn Wiki który miał ten smoczek mieszka w Łaziskach Górnych,ale dziś ide do sklepu bo musze kupic Wice smoki do butelki bo wszystkie porozgryzała wiec lukne oczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak na poważnie, to czasem piekę ciasta, jak mam czas i ochotę ![]() ![]() Monia jak będę gdzieś w centrum to popatrzę na te smoczki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Niki i Jastin, chyba Iwonka ma racje.. moze tym oto sposobem odzwyczaje go od tego smoczka.. na razie sie wstrzymam z kupnem nowego tylko bede mu pokazywała ze tamten ma dzire i nie wolno go wkladac do buzi..
Na razie dziekuje Wam bardzo za pomoc i checi ![]() Dzis jestem umierajaca, boli mnie brzuch od 5 rano dostalam okres i mam dzien wyjety z kalendarza...marze o tym zeby przelezec caly dzien w lozku, ale to nie mozliwe ![]() Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
A ja mam doła
![]() ![]() Do tego jeszcze pokłócilam sie z tż ![]() Jak siedzialam w domu to ciagle mi gadał zebym za pracą sie rozejrzala bo nic nie robie,a teraz jak praca sama do mnie przyszła to on powiedzial ze on nie wie,no i oczywiście zaraz była awantura ![]() ![]() ![]() No ale w sumie jak ja pójde do pracy to sie skończa sniadanka i obiadki podane pod nosek,poprasowane ubranka,itp. ... Niki ta kobietka otwiera swój sklep z taka troszke droższą odzieżą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
Moni@ ja bym zrobiła tak jak Iwonka , wytłumaczyłabym że smoczek jest popsuty i trzeba go wyrzucić. Wiem że nie będzie to łatwe ale myślę że szybko o nim zapomni bo w końcu Szymuś to mądry chłopczyk
![]() ![]() ![]() Oby ból brzucha szybko minął ![]() Niki ale pycha ciacho , mniam mniam ![]()
#570 |
Zadomowienie
|
Jastin z chłopami to już tak jest , jak kobieta siedzi w domu to marudzą ze nic nie robi i mogłaby iść do pracy , a jak już dostanie propozycję to wtedy marudzą że moje lepiej jak w domu będzie bo wiadomo że wszystko będzie tak jak było, a tak to wszystko się zmieni i będzie jak na wariackich papierach
![]() Szczerze przyznam ze nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.