|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Cytat:
![]() A ja zaczęłam etap rzygania. Płatki na mleku blee, bita śmietana blee, wczoraj pierogi ze szpinakiem blee.
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia, to nie znaczy ze sie nie najadal. Noworodek ma prawo jesc co 2 godziny. Jedynym wyznacznikiem powinna byc waga. Mm zapycha i dlatego dluzej spi, ale to nie sposob. Podawaj swoje jak tylko mozesz. Ja ostatnio to juz cuda robię. W dzien karmie nawet co godzine. Ty masz mleczko, duzo mleczka.
|
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Cali co sie dzieje.? Rozumiem twoje podejscie ja tez bylabym przewrazliwiona.
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsi znajomi, z ktorymi widzielismy sie co tydzien wyjechali za granice. Sami siedzimy jak te kołki. Z przyjaciolka mam zle relacje.
W domu rodzinnym atmosfera srednia, nie ma mojej mamy, z siostra ciężko, tata srednio sobie radzi. Musislabym tam byc non stop. Finansowo masakra. Siedze po calych dniach sama z Dominikiem. |
|
|
|
|
#1535 |
|
Konto usunięte
|
Cali to było moje mleczko z butli
![]() Współczuję sytuacji. My teraz towarzysko też będziemy mieć masakrę. Po wczorajszej akcji teściowej nawet nie chce mi się nikogo zapraszać, bo gotowa jeszcze komentować to, co powiedzą znajomi Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa tak serio to moja mama nad wychowywala sama bo tata zginol w wypadku jak ja miałam 12 lat siostra 11 mama 36 teraz dopiero od paru lat to rozumiem jak jej ciężko musiało być, Cali Twoja siostra też to zrozumie ale jak będzie starsza mi też nie było pozwolane na wszystko i się burzylam jak piorun Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia to super, ze podajesz swoje. Elegancko.
Elinka, po takim czyms to juz nigdy nie bedxie normalnie. |
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Cali w zeszlym tygodniu bylam z Czarkiem u lekarza bo zdarzylo sie ze zakaszle a dzieciaki szwagierki sa chore. W tamtym dniu bylo wszystko czyste osluchowo az do nocy z czw-pt. maly zaczal strasznie kaszlec wiec nic tylko do lekarza a ona mi miwi ze sa jakies swiaty i wypisze skierowanie do szpitala
Chyba zabronie przychodzic w odwiedziny isoba chorym Na dodatek wczoraj rano tesciowa pisze ze ma rozwolnienie i niestety mnie to tez dopadlo plus zeby tego bylo malo to dzisiaj rozmawiam z siostra a ona do mnie ze cala noc sie meczyla tym samym co ja. ☠☠☠☠☠☠☠ony wirus Rozumiem sytuacje z siostra
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrowienia dla cioc z malo przyjemnego miejsca
|
|
|
#1540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53848542]Kanwa ok, uprzedzona. Ale to nie daje jej żadnego prawa, żeby: 1. Podsłuchiwać o czym rozmawiamy jak moja mama przychodzi do wnuka, 2. Odzywać się do niej w ten sposób i to jeszcze tonem, jakby mówiła do jakiejś gówniary i to jeszcze z kuchni - nawet nie wyszła, żeby zobaczyć o czym mowa.
Spoko, więcej mam nadzieję, że takich odwiedzin nie będzie. Kolejna okazja będzie na chrzcinach, żeby się spotkały, ale usadzimy je na 2 końcach stołu. Chociaż teściową to bym chętnie zostawiła w ten dzień w domu... Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Oczywiście zgadzam się z Tobą. Cytat:
Jak można coś takiego gadać wogóle:/ Dobrze powiedziałaś bo przegięła. Cytat:
Przykro mi że tyle masz zmartwień ![]() Cytat:
Współczuje.Choć chyba lepsze rzyganko niż mdłości ciągłe. Cytat:
To faktycznie wszystko się na siebie nałożyło.Dobrze że masz maluszka co uśmiechem poprawia humor ![]() Cytat:
To faktycznie człowiek by musiał wszystkich pytać czy są zdrowi zanim się ich zaprosi. Wspolczuje tej biegunki i rzygawki.Jeszcze przy malutkim dziecku i kp to musi być koszmar. Śliczny misiulek ![]() Nie lubię tych ogromnych szpitalnych łóżeczek. A kroplówkę ma w rączce czy w głowie? Pamiętam jak siostrę odwiedzałam w szpitalu bo jej maluch złapał wirusa i jak widziałam tą kroplówkę w główce to za każdym razem płakałam . |
|||||
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Jezusie ależ miałam noc.
Młody przez te szelki budził się nam co 30 minut. Wzięłam je ściągnęłam o 3 w nocy. Ledwo patrze na oczy. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Gryziu mnie młody na moim mleku budził się co 1.5 - 2 godziny. To normalne...
|
|
#1542 |
|
Konto usunięte
|
Kiss, ale jak dojadł mojego z butli to spał 4 godziny. Więc coś chyba w tym jest.
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola nie widzę zdjęcia ale na pewno mało przyjemny widok.
Buziaki dla was ![]() Ja od razu zaznaczyłam że chore osoby mają nie przyjeżdżać bo takie maleństwo raz dwa łapie.
|
|
#1544 |
|
Konto usunięte
|
Mój syn zasikał sobie łóżeczko
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola tulę Was.
Uważam że chyba mówić nawet się nie powinno o tym ze jak ktoś chory to do takiego maleństwa się nie powinno przychodzić. Ja nawet teraz sralam w gacie na roczek Mai bo przyjaciółka była chora kilka dni przed i sama mówiła żebym zdecydowała bo nie chce zarazić Majuni. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Fiona. ile Lenka ma? Moja koleżanka ma córkę. Jak Natalia miała pół roku to oprócz leżenia nie robiła nic przez wwagę. Wazyla tyle co moja Maja a różnica ok 5 mc... Potem nawet siadać zaczęła. Także to nie koniecznie napięcie. Nie martw się.
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
Włosy obcięte. Jestem mega zadowolona. Nawet teściowa mnie pochwaliła ze ładnie. Mąż musi przywyknąć
|
|
#1547 |
|
Konto usunięte
|
Lwica pokażesz nam w klubie?
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Lwica a co robiłaś?
My niedawno wróciliśmy ze spacerku. Trochę się uspokoiłam, ale odkąd urodziłam małego to co trochę jestem w nerwach. Czy wasze maluchy na piersi też tak krótko jedzą? Possal 3 minuty i koniec, potem znów i jak się rozryczal to nawet nie chciał cycka. Wziął pociągnął i w ryk. Ja naciskam na sutka to tryska z 3 dziurek. Jezusie wykończy mnie to dziecko.
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolka, też nie skomentuję przychodzenia do dziecka jak się jest chorym. Ludzie są bez pojęcia. Oby tylko jeszcze jelitówki nie dostał. Na weekend zostaniecie w szpitalu? Buziaki dla was. Mały bidulek.
Gryzia, dobrze sobie radzisz z kp. To widać. Fiona, widzę, że jesteś rozdrażniona już tym wszystkim. Dominik też jest ciapek taki. Słabo mu to wszystko idzie, ale nie mam już siły się tym martwić. Za to koleżanki mamy identyczne. Ja to już nie ,,chwalę" się problemami z Dominikiem, bo widzę, że zamiast wsparcia otrzymuję tylko komentarze, że czyjeś dziecko się lepiej rozwijało. Po co mam tego słuchać. Jedynie szefowa mnie podnosi zawsze na duchu, doradzi, pocieszy tak szczerze. Lwica, fajnie. Odświeżyłaś trochę image. Nie mogę się dogadać z tą swoją koleżanką. Niby sobie wszystko wyjaśniłyśmy, ale jest tak średnio. Przejeżdża do pracy obok mojego domu i od 4 miesięcy nie ma 5 minut, żeby odwiedzić mnie i Dominika.Jeszcze u nas nie była. Ile można kogoś zapraszać, dzwonić, dopytywać się, a odwrotnie nic? Tylko jej dziecko jest na tapecie i jej sprawy. Wczoraj zdałam sobie sprawę, że trudno. Jak komuś nie zależy to nie będę mu właziła w dupę. Kiss, Dominik też ma takie akcje. Albo go noszę i bujam przy jedzeniu albo klepię po tyłku i śpiewam. No do czego to doszło! Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-12-19 o 14:24 |
|
|
|
|
#1550 |
|
Konto usunięte
|
My właśnie kangurujemy. Mały golasek na mojej klacie
![]() ![]() Dziewczyny moi znajomi to na szczęście mają olej w głowie. Nawet jak byłam w ciąży to nie spotykaliśmy się jak ktoś był przeziębiony. A do dziecka to już w ogóle nie ma mowy. Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
Pokaże w klubie jak dorwe laptopa. Skróciłam jeden bok dłuższy a reszta krótko za ucho.
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa w raczce i zalozylam mu rekawiczke aby ograniczyc bol.
Cali lekarz powiedzialze 7 dni wiec jak dobrze pojdzie to wyjdziemy w wigilie. Gryzia ja lubie Czarkowi dac na wieczor przed snem butle (z moim mlekiem) bo przynajmniej wiem ile wypil. Nie wiem co mam teraz zrobic z chrztem i slubem Czarek jest taki krzykliwy dzisiaj, ze macki opadaja. Na inhalacji zachowuje sie jakby go ze skory obdzierali a juz nie wspomne o tym ze 2h leciala kroplowka
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie M dopadła napotkane mam nadzieje ze mały nie zdążył zlapac. M przywiózł nas do mojej mamy i do jutra tu zostaniemy. Myślę że te częste kupki które Szymonek robił to była jakaś jelitowka i to już za nim
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Moja Gwiazda ma już 5 m-cy i nadal wstaje co 1,5 - 2 h na jedzenie. Na palcach jednej ręki bym policzyła, jak spała po 3 h. Cytat:
Chrzest macie mieć 25 grudnia, tak jak my z tego po kojarzę. Troszkę lipa. Nawet jak wyjdziecie w Wigilię, to weż tak od razu idz na imprezę. Ciężki orzech do zgryzienia. Robicie w domu czy w lokalu ? Gryzia pięknie sobie radzisz z kp. Femaltiker rozrabiałam w szklance ciepłego mleka. Po nawale zazwyczaj jest mniej mleka w piersiach u mnie nie było go prawie wcale przez 2-3 dni. Od 2-3 dni mam tyle mleka w cycach, że muszę odciągać, bo wybuchnę. Piersi jak kamienie. Cali masz rację zaczynam mieć dosyć, a to przekręcanie i docinki zaczynają mnie wku....ć. Moja koleżanka też ma głupie teksty, a jej dzieci są najlepsze. Jak Marcel miał kaszel, to chwaliła się, ze jej dzieci wcale nie chorują. Nie minął tydzień, dwa i dzwoni do mnie, że jedno i drugie gile do pasa. To zapytałam jak to przecież Twoje nie chorują ? Nastała cisza .....![]() Kicha ze znajomymi Na temat kasy też się nie wypowiadam. Lwica to 7 tc, tak ? Ja bym wolała rzygać niż mieć takie mdłości jak miałam między 7 a 10 tc. Elinka Twoja mama znalazła się w ciężkiej sytuacji. Taka młoda kobieta, a już wdowa. Ułożyła sobie życie z kimś innym ? To samo tata Calineczki. Nowa, Lenka ma 5 m-cy bez 4 dni. Waży 7,5 kg i ma 67 cm. Jest w 75 centylu.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-12-19 o 17:33 |
||
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka nie znalazła nikogo i nie chce nie wiem czemu nie chce i tyle
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poddaje się, żeby mój młody jeszcze chciał pić to pepti mm. Poniedziałek idę do lekarza, powiem ze mam dość. Nerwy kp tez nie sprzyjają. A ja chodzę non stop znerwicowana i widzę że mały moje nerwy łyka. Nie jestem stworzona do kp. Niech mi doradzi mleko dla małego albo robi mu badania pod kątem alergii. Jeszcze te jego kupy...
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
taka pyszna noga
uploadfromtaptalk1450544707780.jpgWysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Tak Fiona 7 tydz.
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Eli fajny chlopak
Kiss a u Ciebie co z tymi kupami? Jak maly Ci przybiera na wadze? Fiona robimy w domu bo bedzie taki sam sklad jak w zeszlym roku na wigilii czyli tylko max 15 osob. Ciezko bylo znalezc u nas lokal od 17.30. Byly wyjatki ale spiewali taka kase ze za glowe sie lapalismy.
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieniłam pediatre bo tamten zlekcewazyl moje obawy. No codziennie zdarzają się dwie kupy zielone ze śluzem. Czasami na dodatek w normalnej żółtej kupce z grudkami jest śluz. Coś jest nie tak...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

siedze i poplakuje 

zeby tego bylo malo to dzisiaj rozmawiam z siostra a ona do mnie ze cala noc sie meczyla tym samym co ja. ☠☠☠☠☠☠☠ony wirus 

Na temat kasy też się nie wypowiadam.