|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
jednak się przepisałam na wizytę nie bede miala w Nowy Rok, bo okazało sie ze moj lekarz bedzie dalej przyjmował na nfz więc nie musze za nim latać o zwolnienie tylko normalnie na wizycie4.01 to załatwie, szkoda bo fajnie byłoby aalee z drugiej strony mialam juz 2 razy usg 3d a 100zł drogą nie chodzi, trzeba sie w pracy wysiedzieć - będzie na wyprawkę
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
a ja dziewczyny uciekam na imprezke swiateczna z pracy
odstrzelilam sie i moge ruszac ![]() ostatni raz chyba w takim pelnym makijazu bylam na swoim slubie pol roku temu do jutra! nie przemeczac mi sie
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Lewek
Chodze do W.K. Gwiazdka piękny wątek i jak sprawnie poszło! ![]() Cytat:
Na prawdę dziewczyny dla mnie to kosmos, żeby chłop miał dwie lewe rece do sprzątania albo gotowania w domu i jeszcze się na to godzić! ![]() U mnie dzisiaj zalatany dzień. Choinka już stoi, miała byc w tym roku mniejsza, a wyszlo jak zawsze i jest ponad 2metrowa w piekarniku dochodzi biszkolt na milky waya, robie na próbę przed swietami, a że jutro wpadają koleżanki to będzie do kawy. I mam mega metlik w głowie. Bo u nas w miescie jest jeszcze jedna prywatna klinika i już sama nie wiem gdzie rodzić. Tam jest taniej, lekarze też są ok, mam kilka znajomych które tam rodziły (ostatnia rok temu) i są zadowolone. Jutro bedzie kolezanka, ktora tam prowadzi ciaze i chce tam rodzic to pogadamy. Mam jeszcze czas do stycznia pomyśleć. |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Baw się dobrze i pokaż jak pięknie może wyglądać ciężarna
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Hello, to znowu ja
wróciłam od chrześniaka, ucieszył się z prezentu więc ja cieszę się podwójnie wstąpiłam do babci na ciastko bo miałam po drodze i do teściowej na bigos bo w sumie też miałam po drodze Kinga cieszę się że wszystko się wyjaśniło u Was i że ze zdrówkiem dzieciątka ok ![]() Misia sto latek, duża rośnij , Polly dla Twojego Tż też samych najlepszości ![]() Dark zachowaj spokój Kochana, wybacz Tżowi bo pewnie nawet nie pomyślał -tylko od razu chlapnął jęzorem bez sensu a teściową miej głęboko w Trzydzieścidwa wiesz co, ja też mam problem z określeniem tego, co dolega mojemu brzuszkowi czasem po prostu jest mi niewygodnie w każdej pozycji i myślę że mam twardy brzuch a w sumie to może po prostu już mi ciężko na tym etapie ostatnio trochę wyluzowałam, stwierdziłam że dopóki mnie nie boli to nie panikuję bo zwariować idzie jak każde ukłucie albo ciągnięcie brzucha się analizuje Bonku to wizytujemy razem 4go
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też szczerze mówiąc tego nie ogarniam, żeby dorosły facet palcem przy sobie nie umiał ruszyć. Żonę sobie sprawił i załatwione. W głowie mi się nie mieści.
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Monia koniecznie daj znać jak ciasto bo mam zamiar je zrobić na BN 😉
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Eeyesblue pokaż nam się!!! 😍
|
#68 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to moje uczucie jest najgorsze kiedy stoję, tak ściąga się ten brzuch i napręża, że nie mogę się wyprostować ani kroku zrobić... najbliżej temu do takiego cierpnięcia, bo czuję ciarki na całym brzuchu, przelatują od góry do dołu i wtedy cały jest twardy i taki jakby bardziej z przodu a w pozycji leżącej widać, że taki mocniej do góry, wyprężony...Cytat:
Cytat:
w sumie może bigos mogłabym zjeść na jakimś chudym mięsie ![]() no właśnie, dziwnie jest z tymi brzuchami... to wszystko nie jest takie oczywiste... lekarz na ip zapytał, czy nie mam zaparć, bo to ponoć bardzo często mylone uczucia, że jelita za macicą, przepełnione dają efekt twardego brzucha, albo od pęcherza może być też takie uczucie... tylko że ja akurat wszystko to mogę wykluczyć, zaparć ostatnio o dziwo nie mam, a badania moczu też robione, poza tym nic nie boli ani nie piecze... oj już nie chce mi się rozmyślać nad tym. Ważne, że szyjka ok, a lekarze są od tego, żeby mi to powiedzieć ![]() to pewnie są jakieś tam skurcze, napinania, twardnienia, czy jak to tam nazwać, w każdym razie jest to nie przyjemne, ale NIE BOLI, więc porodowym skurczem nie jest, amen... ![]() a Ty monikmi przecież jeszcze masz krążek, to on już zatrzyma rozwieranie w razie czego
Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2015-12-19 o 19:32 |
|||
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Ale zalatany dziś dzień miałam. Rano pojechaliśmy odebrać przesyłkę, potem zakupy. Ledwo wróciliśmy to trzeba było się zbierać do spowiedzi. A potem chociaż trochę ogarnąć salon i kuchnię i dopiero co obiad zjadłam A jeszcze czeka pranie w koszu do wywieszenia, ale czekam aż mąż z drzemki wstanie i mi zaniesie do drugiego pokoju, bo ja nie będę dźwigaćBrzuch po dawce nospy rano dał radę, kilka razy się tylko napiął więc nie jest źle
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Emma
na razie sie czaję z wyjeciem biszkoptu bo pierwszy raz biszkopt piekłam! Mam nadzieję, że uda się przekroić ![]() A i oczywiście wszystkiego najlepszego dla Misi i tż Polly, dużo uśmiechu, seksu i pieniedzy!
|
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skurcze jednak odczuwam bardziej bolesne i w sumie nie wiem czy te twrdnienia i napinania to też rodzaj skurczu czy nie. Ostatnio tak n kozetce u położnej mi się zrobiło i jak dotknęła mi brzuch to mówiła, że to lekki skurcz i przez to mam się oszczędzać. Na bank to też nie jest Mała, bo ją jak się wypycha to czuję inaczej i wiem kiedy to ona a kiedy nie. Zresztą jak to ona, to wystarczy, że lekko dotknę, docisnę lub pomasuję dane miejsce i Niunia odpływa sobie ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych właśnie przyszedł mi e-mail, że w 5.10.15 jest -30% na wszystkie ubrania i -50% na kurtki
Promocja dotyczy sklepu internetowego i stacjonarnych do odwołania
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malinka współczuję tych bolesnych ![]() co do wypychania to też kładę rękę i dotąd trzymam aż się przesunie chociaż czasem jak się mocno wypnie, to od tego jego wypinania się cała macica potrafi napiąć...
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
Słoneczko ale po co Ty mu to śniadanie robisz i usługujesz jak mamusia kiedys? niech sie nauczy.. moja tez tak latała do tej pory mu wyrywa talerz zeby czasem po sobie nie umył bo przeciez baby sa od mycia, ale ja wrecz mu daje swój nie raz niech się uczy
sniadania tez nie robie idzie bez i kupuje, ale jak mu tak bede usługiwać to zywcem mi palcem w domu nie kiwnie, owszem pomagamy sobie on mi ja jemu też nie raz dzwoni ze wraca z budowy to ciepły obiadek ma na stole, ale tak usługiwac na kazdym kroku to sobie nie wyobrażam z głodu by padł jak byś mu tego sniadania nie zrobiła? nie - zrobilby sobie sam
Edytowane przez Bonku Czas edycji: 2015-12-19 o 19:53 |
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
witam się na nowym świątecznym wątku
![]() jestem nie wyspana mimo że spałam 10 godzin, miałam intensywny dzień ale jakie to miłe po rutynie szpitalnej. pochwale się wszystkim i wezmę za nadrabianie was bo chcę być na bieżąco ![]() Rano byliśmy z TŻ na szkole rodzenia. Omawiany był temat kąpieli oraz rozmowa ze stomatologiem. Zabawa z lalką poszła mi bez problemu - ale z dzieckiem pewnie nie będzie tak łatwo. Za to mój TŻ jakoś nie bardzo wczuł się w rolę ![]() Dowiedziałam się wielu rzeczy których nie wiedziałam jeszcze więc fajnie - ile z tego zapamiętam nie wiem ale mam notatki ![]() Zwłaszcza interesująca była rozmowa ze stomatologiem dowiedziałam się sporo nawet nie koniecznie dotyczącego ciężarnych czy noworodków. No i dostałam torbę gratisów mimo że szkoła darmowa na NFZ ![]() Dostałam: płyn do mycia johnsons 50ml sudocrem 10g emolium - emulsje do kąpieli krem przeciw rozstępom i płyn do higieny intymnej Ziaja Lovela mleczko do prania smoczek i butelkę Avent - jestem miło zaskoczona i zadowolona zwłaszcza z butelki Później wpadłam na moment do pracy i pojechałam do mamy lepic pierogi na wigilię Mam też złe wieści odnośnie mieszkania - niestety nie uda nam się zamienić i musimy na razie zostać tutaj zaraz po świętach pewnie zacznę przemeblowanie |
|
|
|
#77 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też już wyszłam z założenia, że jak nie boli to po prostu tak ma być a ja i tak się bardzo oszczędzam więc nic nie powinno się dziać z resztą mam tego pessara, to trochę mnie uspokaja. A Tobie lekarz nie proponował krążka?Cytat:
chociaż ja nacinam nożem troszkę a resztę załatwiam nicią dentystyczną i wychodza idealne krążki
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
32, malinka - dla mnie to,co opisujecie to skurcze BH. Też tak miewam ale póki są nieregularne i nieporodowe to wszystko ok
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Hejka wieczornie siedzę z workiem na głowie, jeszcze jakieś 10 min,- farbuje się
to myślę zajrzę co tu nowego ![]() Gwiazdka, super pierwsza strona, nastraja świętecznie, slicznie!!! Kinga- a widzisz, mówiłam że mała śpi żartuje oczywiście, cieszę się że wszystko okfasolka1987- mój to samo, śpi od rana, wczoraj na imieninach u kolegi balował do 2 w nocy. Nie mam takiej cierpliwości do chłopa, jak Ty caro_83;- fura przecudna Misia, kochana, najlepszego!Dużo zdrówka, lekkiego porodu, aby wszystko ułożyło się po twojej myśli!! |
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś nie miałam mierzonej przez usg, tylko ręcznie, mówił że ok 2,5 cm ma właśnie... jak nie puszczą skurcze do poniedziałku, to wtedy pójdę żeby mi gin zmierzył, a jak będzie lepiej to wytrzymam tydzień do wizyty po świętach jakoś..
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja jestem głupia. Wczoraj się naczytałam, że jeśli dziecko jest ruchliwe, to może być przez to, że dziecko jest niedotlenione, a mocno ją czuję przez to, że mam mało wód płodowych. Wczoraj pół nocy nie spałam, bo co się ruszyła, to ja robiłam oczy jak 5 zł. Doszło do tego, że musiałam sobie drzemkę walnąć, bo miałam dreszcze z niewyspania.
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
|
#83 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny a skąd czerpiecie wiedzę o porodzie, połogu, karmieniu i t.d. ?
Interesuje mnie net, jakieś fajne stronki, filmiki, ale nie długie pliiiss!! Krótko i na temat Musze sobie wszystko przypomnieć, zaplanowac na nowo, przeanalizowaćWam się może wydaje że drugi raz rodzić będę to wszystko wiem, wczoraj wieczorem mnie taka panika ogarnęła: teraz Igor już jest duży, nie muszę do niego wstawać w nocy, nie muszę mu pieluchy zmienić, karmić ubierać, nosić na rękach domyślac się czego chce, - no duże dziecko. I w co ja znów wplątałam się??? kolejne 3 lata wielkiej odpowiedzialności- niemowle!!!- , kolki, nocne wstawanie, niewyspanie Pózniej znów nauka chodzenia sikania do nocnika samodzielnego jedzenia, choróbska...OMG
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
O widzicie, to dobrze zrobiłam bo ciachnęlam ten biszkopt nożem do chleba, ciasto już w lodówce
![]() Cytat:
![]() Moj gin mi dzisiaj powiedzial, żebym za kazdym razem jak chcę poczytac głupoty na necie szła na spacer
|
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
Mój też tak traktuje internet. W pierwszym trymestrze czytałam cały czas o poronieniach i każdy ból brzucha przezywałam. Teraz przeglądałam opinie o szpitalach w tym serwisie gdzierodzić i takich sie naczytalam historii że aż dziw że zdrowe dzieci chodzą po ulicach
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostaniesz syneczka w objęcia i od razu wszystko Ci się przypomni bynajmniej ja na to liczę..Również jestem ?przerażona? chyba zbyt wielkie słowo wiem, że dam radę ale ciężko będzie się znów przestawić na noworodka
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Staram się, szkoda, że nie mogę odzobaczyć tego.
![]() Cytat:
![]() Nie wiem co we mnie wystąpiło, że zdecydowałam się poszukać odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie w internetach. to była chwilowa niepoczytalność.:rolleyes :Ale na prawdę jestem w szoku jak moja mała się rusza. Często to są takie bardzo szybkie ruchy. aż ciężko to opisać.
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Polly nie wmawiaj chorób swojemu dziecku
wiem co czujesz bo to Twoja pierwsza ciąża i jest to zrozumiałe ale szukanie chorób u własnego dziecka i to w dodatku przez internety nie przynosi niczego dobrego! Twoja Zosieńka jest zdrowa i koniec tematu. Staraj się dużo pić żeby zapewnić odpowiedni poziom wód płodowych ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, dziękuję.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

Nawet śniadanie ja mu robię co rano bo sam sobie nie zrobi.. o posprzątaniu mowy nie ma.. On nie umie, on tego nie zrobi.. Tak mamusia nauczyła
zawsze wszystko pod nosek podstawione miał..
wstąpiłam do babci na ciastko bo miałam po drodze i do teściowej na bigos bo w sumie też miałam po drodze 

ani kroku zrobić... najbliżej temu do takiego cierpnięcia, bo czuję ciarki na całym brzuchu, przelatują od góry do dołu i wtedy cały jest twardy i taki jakby bardziej z przodu a w pozycji leżącej widać, że taki mocniej do góry, wyprężony...
w sumie może bigos mogłabym zjeść na jakimś chudym mięsie

z głodu by padł jak byś mu tego sniadania nie zrobiła? nie - zrobilby sobie sam