|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Mariolka tak tak wszyscy tak mówią
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
Fiona no ta Natalka na 6 mc miała 9 kg...
![]() KISS Maja miała kiedyś etap bardzo śluzowych kupek.Wtedy też miała objawy alergii na skórze. Bo śluz to właśnie może być od alergii
![]() |
#1563 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenka też ma często zielone kupy. Swego czasu miała też w nich pełno śluzu. Nie wiem czy to objaw alergii. A ja nie wiem jak jest u nas z tą skazą skoro zaczęłam jeść normalnie i mała już nie płacze tak jak kiedyś ![]() Cytat:
![]() Ile waży Szymek, bo on jest starszy od mojej pyzy o 3 tyg . Pytam tak z ciekawości . Pechowy 6 za Tobą ufff. Czekamy w poniedziałek na serducho ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak w ogóle to Lenka jest taka sama śmieszka jak Majka ![]()
![]() |
![]() |
#1564 |
Zadomowienie
|
No ja też czekam na bicie serca naszego Kropka
![]()
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
Fiona super. Śmieszni są fajne
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Lwica niech rośnie kropek zdrowo
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz już nie pije. Aby wypił mi 30 ml to mam dantejskie sceny w domu :/ ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Juz powinno bić ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Juz powinno bić ![]()
![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Jestem takiego zdania jak Fiona. Jesli chodzi o kp. to nic na siłę.
U nas sie nigdy nie pojawila zielona kupka (odpukac) i nawet nie wiem, jak wyglada. Kolezanka, ktora tylko kp. tez od dwoch miesiecy szuka przyczyn zielonych kupek. Wyeliminowala wszystko, co mogloby uczulic, daje probiotyki i nic. Podobno jak dziecko pije za krotko to po tym mleku z pierwszej fazy moga byc zielone. Dziewczyny, a czesto wychodzicie ze znajomymi z dziecmi albo bez? Mariolka, nie wiem co bym zrobila z tymi imprezami. Roznie moze wyjsc. Lwica, a kiedy kolejne usg? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 |
Zadomowienie
|
Cali w poniedziałek o godz 16.
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki, żeby ten najgorszy czas strachu był już za tobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
Cali my czasami wychodzimy. Do znajomych.
Nigdy bez Mai
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam w sumie tylko jedna przyjaciolke od zawsze i z nia utrzymuje kontakt. Spotykamy sie itp. Zawsze z dziecmi :P Kiss jesli tylko to sprawi ze bedziesz szczesliwsza i nie zdenerwowana to zaden problem. Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
Fionka on do grubaskow nie należy 7500 jakoś z 2 tyg temu a jak u Was ile Lencia wazy?
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy kiedyś czytałyście porównanie składu mleka matki i mm.
http://dziecisawazne.pl/porownanie-s...odyfikowanego/ Akurat przypadkiem się natknęłam. Trochę jest tu gloryfikacji kp, ale i parę ciekawostek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1574 |
Konto usunięte
|
Lwica kciuki za usg
![]() Ciekawe ile mój książę waży... Położna we wtorek będzie u nas z wagą. Fiona, Cali dawno nie widziałam zdjęć Waszych dzieci ![]() Nowa myślisz o odstawieniu Mai od cyca powoli? Czy jeszcze nie czas? Jak jej w ogóle idzie dorosłe jedzenie? Fiona z tą skazą to na sr też nam mówili, żeby przed zakończeniem kp zacząć jeść wszystko, bo często dziecku mija z czasem. Po jakim czasie przystawiacie dziecko do drugiego cyca przy jednym karmieniu? Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1575 |
Zakorzenienie
|
Ja dopóki cycek nie zrobi się flaczek.
Dobranoc. Spokojnej nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1576 |
Konto usunięte
|
Cali nie umiem ocenić czy mój cycek w ogóle się robi flaczek. Mało tego, mam wrażenie, że on cały czas jest taki właśnie flaczkowaty... Na pewno nie ma nawet cienia takiego napięcia jak przy nawale. I to bez znaczenia, czy karmiłam godzinę czy 5 godzin temu.
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
Gryzia przez zimę na pewno nie będę próbować.
niech dostaje dalej przeciw ciała. No i.nie jesteśmy gotowe. Obie. Zupełnie nie ![]() Do pracy nie wracam więc narazie jest jak jest. wspieramy się z moimi dziewczynami z wizażu bo jak kiedyś wspominałam ok 70% karmi nadal. I to o mc starsZe dzieci od Mai ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Co do jedzenia to je ładnie zależy też od dnia i humoru. Ma też swoje ulubione rzeczy. wielbi kaszke na mm . Kupuję jej z bobovity z chrupkami. Obiady staram się gotować zdrowe dla naszej 3
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety w żaden sposób nie umiem go zachęcić do efektywnego picia, bo on strasznie przy tym nerwowy.
![]() |
![]() |
#1579 |
Konto usunięte
|
Kiss a może trzeba kupić większą nakładkę? Z tego co czytałam, to je się dobiera dz dziecka, w sensie, że dla maluszka są S, a są jeszcze przecież M i L...?
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
Kiss, u nas tez byl ten problem. Pojadl troche i zaczynal sie szarpac, ze mu nie leci. Zwlaszcza przy lewej piersi. W koncu zrobila mi sie mniejsza, mialam tam mniej mleka. Sobie mysle o nie! Jak sie zaczynal szarpac to go oszukiwalam smoczkiem. 2 pociagniecia smoczkiem i cyc zeby chociaz 3 lyki pociagnal. I znowu jak sie darl to smoczek i jak mu przeszlo to cyc. Bialy szum wlaczalam, piosenki, kolysalam. Cuda. Wychodzilam z pokoju, bo mi bylo wstyd przy mężu, ze on sie tak drze i wierzga. Maz mi kazal juz odpuścić i dac mm, ale wtedy sie tak zaparlam, ze to jakos pokonalismy. Ze dwa tygodnie odstawial takie cyrki. Teraz je spokojniej. I roznie to bylo. Czasem wygral on, czasem ja.
---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Gryzia, to karmie dopoki slysze, ze przelyka. Jak ciagnie i ciągnie i przelknie raz na ruski rok to przekładam na druga. To teraz jak juz normalnie je bez cyrku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53859045]Kiss a może trzeba kupić większą nakładkę? Z tego co czytałam, to je się dobiera dz dziecka, w sensie, że dla maluszka są S, a są jeszcze przecież M i L...?
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() Ja juz nie karmie w nakładach bo młody się oduczył a dwa zaburzały mi laktacje. Mam je w rozmiarze m i l ![]() Cytat:
Ja po każdym posiłku jego odciągam laktatorem, aby po stymulować te piersi. Ahhh te chłopaki od samego początku problemy z nimi oraz straszne leniuchy z nich. Ja wczoraj znów o to awanturę miałam z mężem. Głównie kłócimy się o małego. Juz raz mu powiedziałam ze to ja jestem matką i to ja mam mieć wygodnie z dzieckiem abym się nie denerwowal am. To baran każe mi dać mm którego dziecko nie chce pić. Noszz szlag. ☠☠☠☠a raz mam ochotę rzucić to kp i dać sobie spokój ale z drugiej strony nie i już skoro jest mleko w piersiach to będzie to pił. ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- U mnie podobnie Cali wachluje młodym przy tych cyckach ze one czasami nie mają szansy się dobrze napełnić. U mnie pije 2-4 minuty aktywnie i awantura. A w nocy z karmieniem nie mam problemu.
![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
Nie musisz nic mówić. Rozumiem cie. Nie wiem, czy Fiona tez tak nie miala troche, ale Magi na pewno przy Darku.
Moj chlop nie rozumie jak dziala kp. Mowi np. ,, a to daj butle". Jemu sie wydaje , ze pokarm w piersiach jest stale i tyle samo. Nie pojmuje zjawiska, ze jak sie nie dostawia to pokarmu jest coraz mniej albo ze jak sie pominie karmienie i wyjdziesz gdzies to wrocisz z mokra bluzka. Podejrzewam, ze on by karmil jeden dzień. Juz przy poranionych brodawkach powiedzialby do widzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez maly potrafi sie wkurzac to daje mu smoka a pozniej probuje z piersia. Jezeli dwa podejscia nie przynosza rezultatu to czekam az bardziej zglodnieje. Do glowy mi nie przyszlo aby w takiej sytuacji dac mm. Ja zawsze karmie tylko jedna piersia.
Kp to ciezki orzech ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Od wieczora mamy na sali dziewczynke ktora tylko krzyczy. Ma taki glos ze az uszy bola a maly co chwile podskakuje. Wydaje mi sie ze to jakas patologia skoro mowi do dziecka "gowniazu" lub "Twoj ojciec dostanie w pysk" ![]() JAkie to przykre
![]() |
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
Mariola obyś jak najszybciej wyszła z tego szpitala do domku.
Elinka Szymek fajny mały akrobata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
Mariola E hhh ale odzywki
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
Mariola no ładne akcje w tym szpitalu są
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
zwykła patologia i tyle :/
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Konto usunięte
|
Ale się wystraszyłam... Przebierałam akurat Aleksa (3 raz dzisiaj świeże ubranie, bo się osikał przy przewijaniu - macie na to jakiś patent?). I nagle tak jakby nie mógł powietrza złapać
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2015-12-20 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Postanowilam sie przywitac a nie tylko tak podczytywac po cichu. Lwica- gearuluje ciazy ![]() Marola-bardzo wspolczuje pobytu w szpitalu i to jeszcze w okresie przedswiatecznym. Na szczescie macie niedlugo wyjsc ![]() ![]() Kiss-walcz o kp tylko do tego monentu, kiedy czujesz, ze ma to sens i Cie za bardzo nie meczy. Przeciez szczesliwa matka to szczesliwe dziecko, niewazne czy na piersi czy na mm ![]() Cali, Fiona-zycze wytrwalosci w rehabilitacji. My z Bablem meczylismy sie prawie pol roku, 3 razy w tygodniu, byla i metoda Vojty i rozne inne. Ciezko bylo na poczatku ale pozniej on bardzo polubil rehabilitantke i cwiczenia. A nasz wspolny wysilek zaprocentowal. Mam nadzieje, ze i u Was zbyt dlugo ta rehabilitacja nie potrwa. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53860886]Ale się wystraszyłam... Przebierałam akurat Aleksa (3 raz dzisiaj świeże ubranie, bo się osikał przy przewijaniu - macie na to jakiś patent?). I nagle tak jakby nie mógł powietrza złapać ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Gryzia, prawdziwy moment grozy. Wlasnie zeby uniknac takich sytuacji, kiedy nie od razu mozna zareagowac, kupilismy monitor oddechu. Wlaczyl alarm dwa razy w nocy. Pozniej juz Babel zaczal spac z nami w lozku, wiec monitor poszedl w zapomnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1590 |
Konto usunięte
|
Konsternacja mam monitor snuza, ale dopóki pępek nam nie odpadnie to nie chcę go przypinać do pieluszki, żeby się nie przekręcił i nie wyrwał kikutka czy coś nie zrobił z tym pępkiem póki jest kikut jeszcze. Później pójdzie w ruch.
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.