|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Ale milo ![]() Ja sie dzis dowiedzialam,ze mojej babci pol wsi gratuluje,ze juz urodzilam ![]() Ktos puscil plotke, pomylil mnie z moja kuzynka i czaicie,ze autentycznie poszla plota i wiekszosc osob mysli,ze ja juz rozpakowana? ![]() Siła poczty pantoflowej
|
||
|
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Hariet ja ostatnio też byłam w sklepie lumpeksie w którym pracowalam i była klientka się pyta kiedy termin ja mówię 12 styczeń a ona no to bliźniaki? ja mówię nie ponad 3 kg
![]() Dziś w Auchan nie glaskalam się po brzuchu tylko ręką naciskam próbując przesunąć jego nogę hehe a ludzie się gapia ale już to olewam |
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to jest, zwłaszcza u tego starszego pokolenia. Ja się wzięłam za czytanie książki ale oczy mi się same zamykają i nie dam rady dziś jej przeczytać. Idę spać.
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi to jakoś nie przeszkadza, tylko tak głupio minie zrobiło i dziwnie.
Niepozorna też tak z oslanianem mam. Czy jak przechodzę miedzy ludźmi, a półkami to zawsze osłaniam. Nawet w domu jak z mężem w drzwiach się mijam. |
|
|
|
#3366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczególnie jak mama jest normalnie "przy kości" (jak ja!) to budzi zdziwienie że tylko jedno dziecko tam się zmieściło
|
|
#3367 |
|
Wtajemniczenie
|
To prawda, jak bylam wczoraj z tżtem w tej knajpce na kolacji to mialam wrazenie,ze wszyscy sie na mnie patrza,az mi glupio bylo jesc za duzo
|
|
|
|
#3368 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze bym na coś liczyła, więc lepiej nie patrzeć ![]() Masaż szyjki macicy, po to by rozkręcić akcję porodową Ja miałam zrobiony na samym początku porodu i momentalnie zaczęłam bardzo krwawić, skurcze się wzmocniły i rozwarcie ruszyło, no ale bolało bardzo więcej się nie zgodzę Cytat:
![]() Cytat:
Ja się za ciężarnymi nie oglądam Ubraliśmy choinkę i zostałam zmuszona do przestawienia łóżka Grzesia do pokoju Mai. Jego pierwsza noc w innym pomieszczeniu
|
|||
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jadłam krem z porów i roladki z królika z suszonymi pomidorkami i oliwkami ![]() I doturlałam się do domu po takim jedzonku
|
|
|
|
|
#3370 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale królika nigdy nie jadłam |
||
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Rozeznanie
|
Właściwie podobnie jak badanie tylko trochę dłużej trwa
|
|
|
|
#3373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja to robię totalnie nieświadomie albo głaskam, albo kładę rękę na brzuchu, albo osłaniam brzuch. Nawet nie wiem kiedy to robię
|
|||
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka
Hehe tak to już jest z plotkami, szkoda że ubranek nie zaczeli przynosić. ,Ja kiedyś jak pojechałam do domu do Polski w lato i powiesiłam sobie w oknie takie dekoracje: kwiatki drewniane. To w sklepie na drugi dzień ludzie rodziców pytali czemu nie mówili, że Kinga urodziła, bo samochód widzieli (mamy na niemieckich blachach, więc się domyślili że to my)i kwiatki w oknie w pokoju dziecka powiesiłam.
|
|
|
|
#3375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chodzę to trzymam ręce, Tż mnie często głaszcze.. jak przechodzę w sklepie, czy wychodzę z kościoła to tez robię barierę z ręki, żeby móc kogoś odepchnąć w razie wu Cytat:
Dzisiaj stał facet to się uśmiechał pod nosem jak mnie zobaczył ale w cionzy jestem to wytłumaczona jestem
|
||
|
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nieźle ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Mi tam właśnie teraz nie jest głupio jak jestem w sklepie i wybieram najpierw lody, później chipsy, a na koniec idę po śledzie
|
||
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to chciałabym chodzić tak jak wy i wystawić się na ocenę publiki
a tak to gniję w domu.Dziś jest gorszy dzień. Mocne i bolesne skurcze. Na szczęście nie często, ale od 14stwj w lózku. Ewciu, mam klasycznego szumisia. Niestety, baterie okazały się wyczerpane i nadal nie wiem jak szumi. Idę teraz spać, bo nic ze mnie dziś nie będzie. Dobranoc wszystkim :-* |
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia obecnie to w Orzeszu, rodzic bede w Rudzie Slaskiej.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Choinka jednak nie biala, bialo srebrna
Chwale sie bo taka byla umowa :p
|
|
|
|
#3380 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
JERZYCZKA, szkoda, że świat wie o tym szybciej niż Ty
Ja się po brzuchu nie glaskam publicznie. Nie trzymam... W ogóle publicznie nie lubię okazywać czułości Kurczę, jakiś sajgon teraz mieliśmy. Nagle wszyscy znajomi sobie o nas poprzypominali, poszłam spać o 3 po posiadówce, dzisiaj kolejni przyjechali. Ledwo zipię. NEBULA, Nie widzę dziś zdjęć... I chyba mąż wybrał imię. Wstępnie będzie Czarek. Chciał drugie imię, najlepiej po sobie ale zaproponowałam, że może po którymś dziadku (mój Stanisław, jego Jan) i wstępnie stanęło na: Cezary Jan.
|
|
#3383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że u mnie się samo zacznie :P skoro to takie bolesne, w życiu bym nie pomyślała.
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
To u mnie moze to nie byl ten masaz bo nie krwawilam no i jednak to nie bylo tuz przed porodem :P
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie myślałam, że to tak może boleć
|
|
|
|
|
#3386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
My odkad mieszkamy z mezem razem zawsze mamy warunek ze musi byc zywa w tym roku taka duza bo pierwszy raz na swoim wiec musi byc wyjatkowa
|
|
|
|
#3389 |
|
Rozeznanie
|
A nie macie problemu z żywicą? Myśmy mieli żywą choinkę w zeszłym roku i większość bombek do wyrzucenia, lampki też, o podłodze nie wspominając... wszystko posklejane i nie dało się tego usunąć.
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy żywą, ale taka małą 1,30-1,50. Z żywicą nie mieliśmy nigdy problemu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Mąż spotkał sąsiadkę na schodach i pyta go czy już jest tatusiem? Mówi, że nie, ale już niedługo. A ona "no bo my tu wszyscy czekamy już" 

więcej się nie zgodzę 
ale królika nigdy nie jadłam