|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Jakiś czas temu w sklepie z wyposażeniem wnętrz trafiłam na dział z kosmetykami. Kupiłam tam 2 ciekawostki - są w załącznikach. Jak na razie oba produkty sprawują się ok.
Ale moje loki nadal są w kiepskim stanie. Wrzucam zdjęcie najlepszych, jakie mi się udało uzyskać w ostatnim czasie.
|
#2402 |
|
Moderator
|
Yeee, nie dowierzam ale kremol z lidla z gliceryną nawilża mi kłaki i to bardzo zacnie! W ogóle dziwna ta moja pielęgnacja teraz - krem do rąk z gliceryną, do mycia mydło, odżywka nawalona proteinami lub lekki balsam z panthenolem, olejowania i odżywek z olejami zero a jest o niebo lepiej. Chyba rewolucja była konieczna
|
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
zamiennik pantene
Czesc Dziewczyny
swego czasu byla genialna odzywka bez splukiwania Pantene loki i fale. Odzywka ta geeeeenialnie podkreslala skret moich falowanych wlosow, byla super wygodna w uzyciu bo bez splukiwania i nigdy nie dalo sie z nia przesadzic.Teraz jest wycofana i od roku wiecej szukam i probuje co innego ale bez jakiegos wiekszego fajnego skutku. Teraz mam plyn do stylizacji z joanny jest ok ale nie stosuje juz zadnej odzywki wiec nie wiem czy to dobrze. chcialam sie zapytac o zamieniki dla teh z pantene, ktos ja uzywal byl mega zadowolony i znalazl godnego zastepce? |
|
|
|
#2404 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: zamiennik pantene
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html
|
|
#2405 | |
|
Moderator
|
Dot.: zamiennik pantene
Cytat:
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
Klaudenc mnie kuszą te odżywki z Ziaji i ze spłukiwaniem i bez
ale na razie mam szlaban ![]() Ja mam Joanne z miodem bez spłukiwania, ale odnoszę wrażenie, że ona mi wysusza włosy
|
#2407 |
|
Moderator
|
A ziaja chyba nie ma takich do spłukiwania, wiem że są maski i odżywki b/s które można stosować także jako do spłukiwania, czyli takie 2 w 1. Joanny mają alkohol w składzie, niektórym nie służą, mi też nie.
Ale ziaja to ma miłość <3 żyję bez ziaji obecnie i ubolewam okrutnie. Uwielbiam za działanie, składy, konsystencję, piękne zapachy, wydajność i cenę. Mimo że mam wierne zamienniki to i tak ziaję lubię najbardziej do pielęgnacji włosów. |
|
|
|
#2408 |
|
Zadomowienie
|
Klaudenc a którą byś tak najlepiej na początek poleciła?
|
#2409 |
|
Moderator
|
Z ceramidami niebieską albo fioletową wygładzającą. Mi bardziej podpasowała fioletowa, ale ma proteiny jedwabiu i jak ktoś nie lubi protein to może się nie polubić. Innych odżywek nie próbowałam ale chyba już nawet nie będę próbować bo te działają świetnie. Dobra jest też czerwona maseczka z olejem rycynowym, zużyłam jej 3 opakowania i jako b/s jest też równie dobra, mocno emolientowa, dociążająca.
|
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co sądzicie o nawilżaniu włosów u fryzjera?
|
#2411 |
|
Konto usunięte
|
Zaczęłam od lekkiej korekty końcowek (2cm) skończyłam we włosach do brody (8cm)
Nie jest to moja fryzura, a jednocześnie coś w niej mojego jest, strasznie dziwne, czuje się jakbym widziała dziewczynę z jakiegoś filmu za każdym razem jak patrze w lustro (ale nie wiem jakiego)---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- zalezy czego uzyje
|
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
A czym będzie dobrze a czym źle? To jej zapytam. Nawet już maz wczoraj dotknął moich włosów i mówi ze suche i wypadają
|
#2413 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wole sama dbac o nawilzenie, proteiny i zabezpieczenie. Wg mnie jakies 99,8% fryzjerow nie zna sie na wlosach jako takich |
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od maski jakiej użyje do zabiegu. Jeśli będzie miała skład typowo nawilżający to możesz liczyć na jako taki efekt nawilżenia. Jednak ja uważam, że takie zabiegi lepiej sobie w domu zafundować.
|
|
|
|
#2415 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
O taka informacje mi chodziło. Tez stwierdziłam, że przecież dzięki Wam sama moge zadbać o nawilzenie dużo tańszym kosztem
|
#2417 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ogólnie to słyszałam że roślinka zwana palmą sabalową jest bardzo skuteczna w takich ekstremalnych przypadkach, a nawet mycie włosów zwykłym mydłem. Od 2 tygodni używam mydła Sesa, już dawno je kupiłam i stwierdziłam że spróbuję. Przyznam że włosy mają się troszkę lepiej - nie wiem czy coś to pomoże na wypadanie ani czy da długotrwały efekt, ale świetnie mi się myje tym wynalazkiem i po szampon nie mam ochoty sięgnąć. Do tego używam odżywki z proteinami i jednej z pantenolem, włosy zyskały na elastyczności i nie są tak paskudnie kruche i matowe. Na osłabione włosy warto spróbować takiej wzmacniającej pielęgnacji, czyli proteiny, ceramidy (np. ziaja niebieska ma genialny skład na takie osłabione kłaczki), pantenol, ekstrakty, olejki eteryczne, kwas mlekowy. Zerknij na te kosmetyki, moim zdaniem warto je kupić i spróbować:http://www.m-shop.eu/product-pol-217...845500517.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html http://www.tesco.com/groceries/produ.../?id=260569263 tą można kupić tylko w Tesco, jest naprawdę świetna i mi ratuje kłaczki, nie obciąża a ładnie nawilża
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-12-19 o 10:27 |
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci za odpowiedź, zawsze mnie ratujesz
|
|
#2419 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Teraz mamy zimę i jest sucho więc mogą się przesuszać łatwiej. Może napisz czego obecnie używasz, jak tego używasz, jak często myjesz to coś się pomyśli.
|
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, myje co drugi dzień. Czasem muszę codziennie jak mam "wazniejsza" okazję i chce żeby jakoś wyglądały
W tym tygodniu kupiłam facelle i fructis citrus detox. Chce nabyć jeszcze nizoral. Kascysko mi podpowiedziala że w sezonie grzewczym moge mieć jakieś bakterie albo grzybka. Mam w domu ziaje fioletowa i niebieską, joannę z miodem i cytryna, biowaxa z keratyna, biowaxa z olejami 7 w1, hegrona creme spoeling, gliss kura million gloss, szampon joanna naturia z biosiarka i bursztynem, olej z pestek dyni, krokoszowu, winogron, odzywki nievea, kallosa z keratyna i jeszcze inne. Wszystko oprócz tego co mi pomoże
|
#2421 |
|
Rozeznanie
|
Takiej masakry jeszcze nie było
|
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaa... Przybic sobie piątkę że mna...
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
Sandra ja też ostatnio walczyłam z kołtunami, przez jakiś czas pomogło mi mycie odżywką, ale teraz cały czas nakładam olejek na skalp i odżywka mi go nie zmyje, więc wróciłam do szamponów. Ale mycie odżywką (i rozczesywanie gdy odżywka jest na włosach) pomogło mi rozczesać włosy bez ciągnięcia i wyrywania. Może peeling cukrowy też pomoże. Przez połowę listopada miałam znowu sianko, ale okazało się, że karmię je niewystarczającą ilością emolientów, a humektanty prawie całkiem wywaliłam, przynajmniej tyle ile jestem w stanie.
Jest tu może jakaś fanka rosyjskich kosmetyków? ![]() Bo ja nigdy nie miałam i zastanawiam się czy warto.
|
#2424 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kręconowłose. Mam nadzieję, że udzielicie mi pomocy.
Jakieś 3-4 lata temu zaczęła się moja przygoda z włosomaniactwem, wtedy zrezygnowałam z prostowania, używałam odpowienich kosmetykó, testowałam wszystko co wyczytałam na tym forum. Bardzo trudna ciąża, a teraz 2 małe kruszynki w domu sprawiły, że nie miałam czasu zajmować się włosami. teraz moje włosy są nijakie, tzn kręcą się ale są rzadsze lub przyklapnięte jednocześnie się puszą. Długo używałam odżywki Garnier awokado i masło karite, ostatnio używam Alterry z granatem, cały czas myję szamponem Babydream, od czasu do czasu do stylizacji żel lniany, na wielkie wyjścia lniany + mrożący z Joanny. odżywka się kończy, szampon już się skończył, doradźcie proszę co teraz zakupić, nie mam czasu na testowanie produktów ani na przeszukiwanie recenzji, ledwo znajduję czas, by napisać ten post. Jak reanimować swoje loki? Dodam, że jest to skręt B3/C1. Zdjęcie aktualne postram się zrobić jutro. Bardzo proszę o informacje o top produktach, zabiegach, które ostatnmio stosujecie. Z góry dziękuję
|
#2425 | |
|
Moderator
|
Cytat:
W sumie to nie wiem, ja miałam problem z siańskiem długo i już tu marudziłam okrutnie, ale przeszło jak odstawiłam olejowanie, emolientowe odżywki i teraz używam tylko odżywki proteinowej+balsamu z pantenolem. Emolienty nic nie dawały, trochę mnie zmotywował jeden post Anwen na blogu, niby nic odkrywczego ale pomogło, myszka2020 też wspominała o nawilżaniu i postanowiłam spróbować. Teraz nawet mogę kremować włosy na krem z Lidla z gliceryną i się nic złego nie dzieje, włosy ze 3 dni ładnie wyglądają. Raz tylko były dosć suche to wmasowałam troszkę wody we włosy+krem z lidla+troszkę oliwy i po 4 godzinkach zmyłam. Z takiego sztywnego siana zrobiły się milusie włosy, po samym kremie też jest dobry efekt, zaś po samych olejach było non stop sucho. Nie mogę tylko aloesu i glikolu propylenowego używać jako nawilżaczy bo obecnie puszą, ale pantenol jest naprawdę ok. Zeszłej zimy używałam ciągle maski z olejem migdałowym, miodem i pantenolem i również pomogło. Dodam jeszcze że kłaki szoruję mydłem, czasami trzymam je godzinę na włosach i jak można się domyślić nie jest to nawilżające spa, a mimo to nie jest sucho Jak się włosy nawilży to mniej reagują na powietrze, u mnie przynajmniej to działa.
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio nawet jak jestem zachwycona efektem po umyciu to potem jest dramat. Wczoraj za wcześnie zachwyciłam się Biovaxem Caviar, bo za kilka godzin miałam włosy kompletnie bez objętości, spuszone na długości a strąki na końcach... Jak to jest, że chwile wcześniej było zupełnie przeciwnie? :-(
Już nie wspomnę, że na drugi dzień czyli dzisiaj to nawet uch upiąć porządnie nie mogłam a kto tu mowi o rozpuszczeniu... :-(
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
Kurde tylko na początku byłam właśnie zachwycona, ale po kilku godzinach szlag trafił.
Nałożyłam olejek z GP (akurat tylkl taki miałam), zmyłam BD i nałożyłam Biovaxa juz bez żadnych odżywek więcej ani innych rzeczy... A Ty?
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Umyłam włosy szamponem Revitax, a później po myciu Biovax na jakieś 2h. Zmyłam, podsuszyłam i z zwiniętymi w kitkę poszłam spać. Rano - każdy w inną stronę, końcówki niezadowolone.
|
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Hmm moze za długo trzymałaś? Ja gold też trzymałam około 2h i byłam załamana dzień po.
Zastanawia mnie dlaczego te włosy się tak "zepsuły", co innego gdyby od razu nie poszło..
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

i nigdy nie dalo sie z nia przesadzic.

Nie jest to moja fryzura, a jednocześnie coś w niej mojego jest, strasznie dziwne, czuje się jakbym widziała dziewczynę z jakiegoś filmu za każdym razem jak patrze w lustro (ale nie wiem jakiego)