|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zadomowienie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
Czarnula dobra teściowa - jeść przywiozła i pojechała daleko Możesz rodzić!Mój tż chce żebym urodziła w styczniu jak mojamama wróci na śląsk
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-21 o 15:11 |
|
|
|
|
#3692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
mój gin za to ciągle mi mówi, że chciałby żebym do nowego roku dotrwała i zupełnie tego nie rozumiem, co mu tak na tym zależy zresztą no obecnie to wszyscy mamy już mało do powiedzenia w tej kwestii ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
musi dużo do małego mówić, że ma siedzieć ja do mojej też mówiłam, że musi czekać, bo inaczej mamusia nerwicy dostanie |
||
|
|
|
#3693 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
Skończyłam prezent dla córki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2015-12-21 o 15:18 |
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
A, i byłam dziś na ostatnich badaniach w ciąży chyba. Aż byłam w szoku, bo do kasy mnie przepuścili bez niczego, za to jak chciałam wchodzić do laboratorium, to zanim weszłam chciałam zostawić mężowi płaszcz i zaczęłam się z tego rozdziewać wszystkiego, to baba, która miała akurat wchodzić już tylko przebierała nogami, by tylko nie musiała mnie przepuszczać i tak wparowała tam jak oparzona
|
|
|
|
#3696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zdecydowanie wolałbym wiedzieć kiedy, mnie niewiedza bardziej stresuje ![]() Ja już miałam tyle operacji że mnie to nie wzrusza, jakbym miała mieć kolejną zaplanowaną . Wiadomo że tym razem bym się stresowala o zdrowie Małego, ale o to przy rodzeniu SN jest chyba nawet większy stres Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
tygrysek śliczne
![]() magda to lepiej dla niego w takiej sytuacji by było gdybym już była po
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
Czarnula mój coś mówił o starzejącym się łożysku i o razu straszył oksytocyną, dziad! Ale przecież 5 dni po terminie to jeszcze nawet nie jest porządne przenoszenie, bez jaj
ale masz rację, i oni, i my możemy sobie chcieć cokolwiek ![]() Przekażę męźowi Wasz patent teraz jeszcze zadtanawiam się co zrobić z nadaktywnymi teściami bo już zapowiedzieli że wpadną z prezentem po porodzie i że nędą się rozczulać nad małym... Boję się tego, bo im się od jakiegoś czasu marzy dziecko i mają noworozbudzony instynkt, chodzą i rozczulają się nad dziecięcymi ubrankami, i to nie tak normalnie...Magda wpadaj, tort czeka tylko wiśnie trzeba zosawiać, ale nie ma ich dużo ![]() Tygrysku jaka cudowna! Sama bym się nią pobawiła
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek, ale czaaaad, piekna
Wysylam nasza choinke i schody, ktore wczoraj ubieralam. Niestety nie widac ozdob :-( ale sa, takie malutkie
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę
![]() Cytat:
![]() Tygrysek WOW |
|
|
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
Tygrysek twoje dzieło przebiło wszystkie prace ręczne jakie to widziałam. Cudo poprostu ! Mega rozwojowe dla malucha. !
Dotka super że u Was wszystko się zaczyna układać ,że mały rośnie , zaczyna lubić kąpiele a ty jesz wszystko i jest ok. Super wiadomości. Baby nie wiedziałam że u Was związek wisi na włosku. Sama nie wiem co bym zrobiła. .. Trzymam kciuki za to abyś wybrała najlepsze dla Ciebie i Oliwii rozwiązanie. Ja dziś jakiegoś pecha mam. Zrobiłam farsz do pierogów z kilograma kapusty i grzybów. Chciałam dodać soli i zdążyło mi się już to drugi raz w ciąży że solniczka się otworzyła i cała sól wpadła do gara. Solniczka inna ,nie ta co ostatnio. ... wybrałam masę farszu ale musiałam iść po kolejny kilogram kapusty żeby wymieszać. ... i czekam aż się ugotuje bo pierogi drożdżowe chcę robić w środę na wigilię a dziś chciałam zrobić zwykłe na obiad. .. i czekam żeby zacząć. Z głodu zjadłam śledzie w sosie musztardowym ![]() Kamilka super że już do domu ! I że mała z wszystkiego wyszła. Aby wszystkie zagrożone ciążę kończyły się z takim happy endem !!! A upewnie się jeszcze. To po porodzie zgłasza się tylko do urzędu stanu cywilnego ? I tam mąż wypełnia jakieś papiery i dostaje akt urodzenia ,meldunek i pesel ? Czy meldunek to w urzędzie miasta ? Bo się pogubilam. .. Później z aktem urodzenia do pracy żeby przyznali macierzyński. Jakieś specjalne pismo trzeba przy tym wypełniać ? I do przychodni ? Czy to już szpital zgłasza do przychodni. Coś jeszcze ????? Powinni jakieś instrukcje dawać w szpitalu. A nie człek ma terminy które gonią ale może nawet nie wiedzieć o tym. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-12-21 o 15:39 |
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Malwi pięknie
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, ja też myślałam, że to już dziś małego przytulisz, a to jutro. Wcale się nie dziwię, że tak reagujesz jak też bym panikowała i pewnie płakała (bo z dużego strachu mam odruch płakania)
Dotka super, że u was wszystko dobrze, a z kikutkiem nie wiedziałam, że tak trzeba nim ruszać, czyli delikatnie w prawo i lewo. Położną dobrze robisz, że się nie przejmujesz, jakby ich słuchać to karmiąc piersią nie można by było praktycznie nic zjeść. Baby nie wiem co powiedzieć, jakie są realne szanse na wyjechanie do Polski, pewnie znikome? Hariett dobrze, że po wizycie wszystko w porządku Casa gratuluje nowego tygodnia, szczerze współczuje remontu Kamilka dzisiaj do domu super, bezpieczniej drogi, troszkę km przed sobą macie. Ciekawe jak Marynka to zniesie, a jak lekarze oceniają jej stan na ten moment? Tygrysek super książeczka i jak dokładnie zrobiona
|
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
albo ja taki bezmózg. zapomniałam o tym super becikowym. w ogóle chyba ze względu na ten dodatkowy 1000zł pozwolę sobie na wykupienie położnej w szpitalu. to już chyba taka decyzja zapadnięta. nie będzie męża przy porodzie. tzn będzie niedaleko, ale to nie on będzie tą osobą towarzyszącą. |
|
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
Ewula wredna solniczka! Ale będą pycha pierogi
No i te sledzie w sosie musztardowym mniam!Malwi ale macie fajną przestrzeń w mieszkaniu, no i schodzy takie prawdziwe, szerokie... Ładnie bardzo
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
tygrysku, piękna książeczka!
|
|
|
|
#3710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam ze wczesniaki maja preferencje czy coś...:-/ też bym pewnie wybulila w takiek sytuacji,tym bardziej ze po 100zl to jeszcze nie tak zle. Cytat:
Ewula-ale pech z ta solniczka,ja bym pewnie sie poplakala przez hormony. Nie widze ksiazki tygryska :-( Kinga-przez nastepne 9 dni nie tak małe,bo moge jeszcze leciec samolotem teoretycznie... Ale postanowilam ze poczekam do poludnia jutro i pojade zobaczyć co zrobili...jak coś naprawia to zostaje,jak nie to bodajze 29.12 jest pasujacy mi samolot... Rozgrzeszycie mnie jesli nie pojde dzisiaj na szkole rodzenia?:-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie żałuj sobie! Na dokładkę bym zjadła lody czekoladowe, bądź shake czekoladowe z maka! tygrysek83, ale czaaad! a te zwierzątka.. !! cudowne. malwi, ile przestrzeni w domu!!! kurde kiedy ja będę miała taki dom
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Ewula, u mnie w szpitalu mówili co gdzie załatwiać. Nawet dawali telefon do odpowiedniego urzędu.
Z tego co pamietam trzeba: - zgłosić dziecko w urzędzie - zgłosić do przychodni (PESEL trzeba dostarczyć w przeciągu pól roku) - donieść pracodawcy akt urodzenia i wnioski o urlopy (zależy czy chcesz tylko pól roku, czy rok, czy w całości itd) - zgłosić do ubezpieczenia albo u Ciebie albo u męża - umówić na USG bioderek bo ma byc w okolicach 6 tygodnia a terminy oczywiście z kosmosu - w Warszawie tez zgłoszenie do żłobka państwowego jak tylko dostanie sie pesel Dzięki dziewczyny za tak miłe słowa o książeczce. Jestem dumna i blada bo zawsze uważałam że to brat wszystkie zdolności manualne odziedziczył. Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2015-12-21 o 15:57 |
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka takiej mi ochoty na sok jabłkowy narobiłaś, że musiałam się zebrać i iść do sklepu. Na razie kupiłam sobie taki mały, jednodniowy z Marwitu, ale niedługo ma się TŻ pojawić z 3 litrami tego o którym pisałaś
|
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się dupki z domu nie chce ruszać.
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek, ta ksiazeczka jest super
Dzieki dziewczyny za wyrazy wspolczucia ![]() Jesli naturalne metody na zaparcia nie dzialaja to jest jeszcze parafina albo lactulosum do kupienia w aptece bez recepty. Oba sa bezpieczne i oba pilam, dzialaja Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3716 |
|
Rozeznanie
|
Tygrysek dzięki za wytłumaczenie. Bo się gubię i boję że czegoś zapomnę
![]() Koleżanka dziś urodziła. Cc nie planowane. O 6 cięcie , do 11 kroplówki a o 14 pionizacja i od tego czasu dziecko już na stałe przy mamie. Ale tempo. I w środę wychodzi ! Szok a malutka śliczna. 3200 g i 53 cm. Idealny prezent na święta ♥♥♥♥♥ |
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leż w domu odpoczywaj już wystarczająco masz nerwów. Może teraz coś do nich dotarło i ruszy się z robotą. ![]() Ewula to przez to, że wczoraj o solniczkach rozmawiałyśmy. Ale pierogi brzmią świetnie. Ja w tym roku zamówiłam u takiej Pani dla siebie i dla męża. Bo jak pomyślałam, że miałabym sobie robić z mąki orkiszowej a ona się kiepsko klei i pękają te pierogi to podziękowałam. Szukaliśmy dziś śledzi, takich zwykłych na wagę lub w wiaderku solonych i ani w Polskim, ani Rosyjskim sklepie nie było. Normalnie są w sklepach ale takie małe słoiczki i drogo wychodzi, mam nadzieje, że jeszcze przywiozą, Panie mówiły że dostawa ma być. |
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz solniczkę zawsze trzymam palcem żeby przypadkiem się nie otworzyła ale współczuję.. szkoda farszu Nie chcę nic mówić... ale to całkiem dobry znak gorzej jak nawet na 5 min nie pozwala Ci zapomnieć o tym, że jest |
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka weź Ty się uspokój bo sama z nerwów zaraz do wc polecę :P A tak serio to wiem, że będę miala identycznie jak Ty
U mnie kazdy stres = latanie do klopka, a cc to ja się tak boje jak niczego na świecie ![]() Wczoraj przed snem sobie wszystko wizualizowałam i z wrażenia nie mogłam pół nocy zasnąć ![]() Już praktycznie pogodziłam się z myslą, że możemy pożegnać się z sn, ale teraz dochodza te wizualizacje i skóra mi cierpnie :P niepozorna na kupę najlepsza jest mieszanka woda + sok z cytryny + miód ja piłam dla zdrowia, ale przestałam ![]() Dotka jaki to jest bezsens masz skierowania, ale terminów brak wiec lataj sobie prywatnie a co. Kosmos to powinno być jakoś inaczej rozegrane w tej sytuacji skoro Ciebie ewidentnie gonią terminy i określają jakieś ścisłe ramy czasowe. Dobrze, że położna Ci jakiejś specjalnej diety nie rozpisała wyrodna matko haha ![]() tygrysek zrobiłaś to wszystko sama??? ![]() Zbieram szczękę z podłogi, jesteś totalnie uzdolniona, to jest piękne! malwi a czy pod choinką to już prezenty lezą? Śliczna ozdoba schodów ![]() Ja zrobiłam stroik świąteczny
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

Możesz rodzić!

I teściowa przywiozła dla kochanej synowej całą blaszkę

no nic.. pospaceruję sobie z nową torebką o!