|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
Muszę też poogarniać te dokumenty. U mnie 1000 zł becikowego odpada...nie dadzą mi france więc jedno mniej ![]() A Ty już się pewnie lenisz w szpitalu i czekasz na tego przystojniaka co się tam kręcił ostatnio Cytat:
A widzisz też mnie uświadomiono z 3-4 lata temu bo powszechnie Twierdzono żeby na słońce wystawiać![]() Cytat:
Cytat:
i dzięki za nowości w sprawie diety przy KPJa chcę z Toba kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego co udalo mi sie dowiedziec to w okolicach 8.30 ![]() Maz do mnie dzwoni podekscytowany wlasnie "Powiedzieli,ze nie moge wejsc,ze od razu o 15 mam przyjechac,a ja zadzwonilemdo tej naszej poloznej oddzialowej i powiedziala,ze mnie wpusciii aaaa" i bedzie mogl wejsc na chwilke zobaczyc synka
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wy zdolne jestescie. Choineczki cuuuda
Jerzyczka trzymaj sie tak cieplo. Super ze maz bedzie mogl Was zobaczyc. Jednak znajomosci robia swoje
|
#3784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że wpuszczą męża. Nie dziwię się, że jest taki podekscytowany
|
|||
|
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiadome jest że ze wszystkim sobie poradzi
|
||
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
kogiel ale duże dziecie Ci rośnie.
Jerzyczka super, że mąż będzie mógł na chwile wejść
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel,możesz od razu wyrzucic ubranka 56;-)
Ja Wlasnie skonczylam jeść soczewice,zaszalalam i popilam gazowanym sokiem jablkowym-uwielbiam <3 To prawda ze korzenia pietruszki nie mozna w ciazy?:-/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia jestes pewna? Bo tam dzielisz zarobki na 3 osoby, wiec podlicz sobie jeszcze raz czy przekraczasz 1922 zl netto.
BABY a czemu nie mozna?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie by tak było :P no bo do nowej torebki takie buty by pasowały ;P i do tego jeszcze najlepiej kieckę.
Kinga, a u Was nie ma choinek? w sumie przypadkowo nam taka wyszła, pękata ;P ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() Casa, ja nie myślałam o bankowaniu krwi... szczerze to nawet nie wiem po co to się robi. Myślałam, że mogę tylko zezwolić pobrać tę krew dla innych. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-12-21 o 19:22 |
|
|
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
Zla jestem jak cholera. Siostra sobie wymyslila ze przyjedzie na tydzien ferii w lutym z 5 dzieciakow. Ja z noworodkiem i stado ludzi. Ona chyba jakas nienormalna jest. Powiem zeby nie przyjezdzala i tyle. Chce niech sie obraza. Trudno.
|
#3792 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
odcięło mnie od świata na dwa dni ah te kapryśne internety Super choinki Fajnie że wątkowe maluchy takie dzielne Jerzyczka |
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem wykonczona! Zakupy z mama w galerii, kiedy ona chce kupic mi cos do prezentu swiatecznego wiaze sie z tym, ze po 2h mam juz dosc i chce do domu! Oczywiscie Mlody skutecznie utrudnia przymierzanie czegokolwiek, bo jak chce cos zalozyc, to akurat sprzedaje mi bolesnego kopniaka. Uff, ale wybralam bluzke i sukienke! Jestem z siebie dumna. Oczywiscie wszystko wybierane tak, zebym w cycach sie zmiescila a dol byl luzny, bo tak to wykorzystam jeszcze teraz i po porodzie. Aaaa co jak szalec to szalec. Sukienka jest w ogole slicznie piekna i to jest chyba jedyny ciuch w ktorym sie sobie podobam i nie wygladam jak slon w skladzie porcelany.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3794 |
|
Raczkowanie
|
Magdusiaaa no faktycznie trochę to słabe... a może wystarczy spokojnie pogadać i wytłumaczyć nie wiem może ma jakieś chwilowe zaćmienie umysłu i nie przemyślała tego przyjazdu?
Chyba każdy zrozumie że maleństwo i że zmęczenie i ogólnie całkiem nowa sytuacja... a tu jeszcze przy gościach latać ![]() malwi89 super! zostanie miss'ką na święta :-D i będziesz wyglądać jak milion dolarów ;-) Edytowane przez russiandoll Czas edycji: 2015-12-21 o 19:29 |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
magdusia
malwi pochwal się sukieneczką
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia wytlumacz siostrze, ze to glupi pomysl. Rozumiem, ze to sa jej dzieci, niech pomysli jak to bylo jak sie rodzilo kolejne dziecko i sie zastanowi czy chcialaby taka zgraje dziciakow przy noworodku.
|
|
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
No chyba ja troche przycmilo. Zle sie poczulam jak nie wiem. Tym bardziej ze ona to do mamy mowila nie do mnie.
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwale jak dojade do domu i bede mogla spokojnie wszystko na siebie zalozyc, bez metek i innych pieronstw.
|
|
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
kogiel
za wizyte a jaki dziec duzy hohou mnie tez był spory ostatnio a masz termin 2 dni po mnie, jutro mam wizyte ciekawe co powie. Moja kuzynka dziecko 4,5kg urodziła naturalnie ![]() ewusia kciuki za wizyte Uaoo śliczny leżaczek, ja nie mam jeszcze żadnego, nie wiem czy kupować. I zastanawiam się czy nianie elekryczną kupować jak mały ma swój pokoik. Na poczatku bym tam spała ale pozniej już z mężem i nie wiem czy jest sens... |
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać, gdy się znajdzie.
|
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokaż foto |
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
masakra. Zero pomyślunku. Też bym się nie zgodziła, chociazby ze względów zdrowotnych (obcy ludzie, obce dzieci, stado bakterii)
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj teściowa mówiła, że córka jej koleżanki urodziła kilka dni temu dziecko 4.5kg SN i ją strasznie porozrywało. Tak niech mi więcej takich szczegółów sprzedaje tuż przed porodem
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra z tym jest, ze takie duze dzieci SN sie rodza, ale jak nie ma przeciwskazan to coz zrobic.
|
|
|
#3805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn nie wiem czy widać, ta jest cała srebrna + białe światełka. Czemu miałoby to nie przejść u Was? a dzieci chyba po prostu wyczuły powagę sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
to dobrze, że masz trochę śmiechu, to stresik CI opada. tzn mam taką nadzieję. trzymam kciuki za jutro
|
||
|
|
|
#3806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedne kobiety...No dokladnie. Nie wiem naprawde niektorzy to w ogole nie mysla.
|
|
#3807 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Za to pani w labie mi dzisiaj powiedziała, że jej córka też miała mieć termin na 6 stycznia i dzisiaj wracają we 3 już do domu już
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
OZaraz was nadrobić ale tak się zdenerwowalam, że musze napisać. Byliśmy w południe w Polskim sklepie kupiliśmy kilka rzeczy. Teraz wracamy chciałam zjeść parówki i spojrzałam na datę okazują się 4 dni przeterminowane, sprawdzam inne produktu śmietaną do wczoraj, barszcz data dzisiejsza. Najpierw się popłakałam bo chciałam zjeść parówki, po czym stwierdziliśmy że pojedziemy oddać. Pojechaliśmy mówie sprzedawczyni, że przeterminowane itd i czy wie czym grozi gdy kobieta w ciąży zje przeterminowane rzeczy. ona, że przeprasza i ze wymieni lub odda kasę. OK. I siedziała przy stoliku jakaś dziewczyna ja wiem 32 lata może miala i ona podniesionym głosem do nas, że bez przesady że jeszcze nikomu nic się nie stało od chermetyczne zamkniętych rzeczy. No ku..... pytam się czy wie co mówi. Ona nas czy znamy przepisy, pytam się jaki przepis mówi ze można w sklepie sprzedawać przeterminowane produkty, a ona że my się nie znamy i nic się nie stanie jak się zje przeterminowane bo to było zamknięte. Mąż zapytał, czy chce pójść do adwokata sprawdzić te przepisy, kiwnela głowa tylko i coś tam jeszcze gadał. Wzięliśmy te pieniądze i wyślij. A może to ja jestem dziwna i przeterminowanych rzeczy nie jadam. I pisze jeszcze spożyć przed, a nie że najlepiej spożyć przed.
Dobra wygadalam się, ale normalnie co za kobieta to ja nie wiem. Zła jestem Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-21 o 19:56 |
|
|
|
#3810 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
![]() Super ze męża wpuszcza Cytat:
liczę ze usg jednak trochę zawyza pomiary ![]() Ja jem korzeń pietruszki normalnie, podobno natki nie można ? Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe ile Twój waży ![]() Cytat:
jak osiagnie 4 kg to chcę CC i inaczej nie rodze Cytat:
Gratki zakupów, ja mam zamiar wybrac się na konkretne zakupy jak schudne po porodzie ![]() A aktualnie wsuwam budyń
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

ale i tak się boję, że mój mąż nie ogarnie i coś pokręci i mnie wkurzy 

współczuję sytuacji, nie wiem co bym zrobiła..

mam kolejna wizyte za 2 tyg i jak tsk będzie rosła to niestety CC
jechalam z mega stresem,ale skutecznie wale tutakie gafy ze polozne wyja ze smiechu przeze mnie
i poacze ciagle ze zlosci..