Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-21, 20:00   #3811
Casaa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII

Nebula, bankuje sie krew dla komorek macierzystych nie wiem, musze ten temat z mezem przedyskutowac i zamknac start jest rzeczywiscie drogi ale roczne oplaty wynosza mniej niz u nas oc+ac na jedno auto....

Magdusia, wspolczuje, ze w rodzinie wpadaja na tak beznadziejne pomysly.... Tym bardziej, ze sezon zachorowan i przeziebien w pelni, dzieci szybko lapia infekcje i do noworodka... Ehhh brak pomyslunku

Jerzyczka, super, ze juz zawitalas na oddzial bedzie wszystko dobrze

Kogiel, nooo waga zacna gratki udanej wizyty

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:00   #3812
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kinga i bardzo dobrze zrobiliscie oddajac te rzeczy i zadajac kasy. No bez przesady nie po to sie placi zeby przeterminowane rzeczy jesc. I jeszcze maja czelnosc skakac zamiast sie zamknac i cicho siedziec!!!

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Twoja siostra jest niepowazna Ale podziwiam ją za 5 dzieci
Oj ja tez bardzo. Jej jest jedno a 4 w rodzinie zastepczej

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-12-21 o 20:02
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:01   #3813
kogielmogiel
Rozeznanie

Kinga nie dziwię się ze się zdenerwowalas , no ludzie nie mają wyobraźni. Przecież ta data nie jest tam od picu i ich psim obowiązkiem jest trzymanie się daty.
Stary 2015-12-21, 20:05   #3814
Casaa
Zakorzenienie

Kinga, gdyby to bylo w PL i ktos dowalil takim tekstem to naslalabym sanepid... Zamiast uszy stulic i przeprosic to takie zachowanie? Jak maja takie podejscie, ze hermetycznie pakowane to nic sie nie stanie, a ciekawe czy przestrzegaja temp przechowywania... Balabym sie cokolwiek brac z tego sklepu :|

I znowu wyjdzie, ze polaczki to tylko kombinuja

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-21, 20:06   #3815
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Zla jestem jak cholera. Siostra sobie wymyslila ze przyjedzie na tydzien ferii w lutym z 5 dzieciakow. Ja z noworodkiem i stado ludzi. Ona chyba jakas nienormalna jest. Powiem zeby nie przyjezdzala i tyle. Chce niech sie obraza. Trudno.
Nie zgodzilabym sie,5 Dzieci to mnostwo bakterii,halas itd...ale mieliby niby u Ciebie sie zatrzymac?

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
OZaraz was nadrobić ale tak się zdenerwowalam, że musze napisać. Byliśmy w południe w Polskim sklepie kupiliśmy kilka rzeczy. Teraz wracamy chciałam zjeść parówki i spojrzałam na datę okazują się 4 dni przeterminowane, sprawdzam inne produktu śmietaną do wczoraj, barszcz data dzisiejsza. Najpierw się popłakałam bo chciałam zjeść parówki, po czym stwierdziliśmy że pojedziemy oddać. Pojechaliśmy mówie sprzedawczyni, że przeterminowane itd i czy wie czym grozi gdy kobieta w ciąży zje przeterminowane rzeczy. ona, że przeprasza i ze wymieni lub odda kasę. OK. I siedziała przy stoliku jakaś dziewczyna ja wiem 32 lata może miala i ona podniesionym głosem do nas, że bez przesady że jeszcze nikomu nic się nie stało od chermetyczne zamkniętych rzeczy. No ku..... pytam się czy wie co mówi. Ona nas czy znamy przepisy, pytam się jaki przepis mówi ze można w sklepie sprzedawać przeterminowane produkty, a ona że my się nie znamy i nic się nie stanie jak się zje przeterminowane bo to było zamknięte. Mąż zapytał, czy chce pójść do adwokata sprawdzić te przepisy, kiwnela głowa tylko i coś tam jeszcze gadał. Wzięliśmy te pieniądze i wyślij. A może to ja jestem dziwna i przeterminowanych rzeczy nie jadam. I pisze jeszcze spożyć przed, a nie że najlepiej spożyć przed.
Dobra wygadalam się, ale normalnie co za kobieta to ja nie wiem. Zła jestem
Bezczelna baba jakas jak w ogole taki tekst mozna sprzedac klientowi :-/

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:08   #3816
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kinga masakra - ale ja w anglii nauczyłam się, żeby patrzeć na wszystko z polskiego sklepu ściągają w hurtowych ilościach i często przez wiele miesięcy nie schodzi i niestety taka dupka się robi ale dobrze zrobiliście, że oddaliście
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:09   #3817
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Nebula, bankuje sie krew dla komorek macierzystych nie wiem, musze ten temat z mezem przedyskutowac i zamknac start jest rzeczywiscie drogi ale roczne oplaty wynosza mniej niz u nas oc+ac na jedno auto....

Magdusia, wspolczuje, ze w rodzinie wpadaja na tak beznadziejne pomysly.... Tym bardziej, ze sezon zachorowan i przeziebien w pelni, dzieci szybko lapia infekcje i do noworodka... Ehhh brak pomyslunku

Jerzyczka, super, ze juz zawitalas na oddzial bedzie wszystko dobrze

Kogiel, nooo waga zacna gratki udanej wizyty

Wyslane z Lumia920.
Myślałam o krwi pepowinowej, ale poczytałam trochę w sieci i opinie sa strasznie podzielone, główny zarzut jaki czytałam to taki, że okradsmy nasze dziecko z jego krwi, bo to pobranie jest zanim pepowina skończy tętnić ? A normalnie odcinają pepowine później. Nie wiem ile w tym prawdy ale my porzucilismy temat.
Dzięki
Cytat:

Oj ja tez bardzo. Jej jest jedno a 4 w rodzinie zastepczej
To tym bardziej dla niej. Też myślałam ze może kiedyś weźmiemy jakieś dziecko pod opiekę ale życie pokaże czy się uda...
Stary 2015-12-21, 20:10   #3818
kinga1701
Zakorzenienie

Strasznie mnie zdenerwowała, jakby to był dzień nie będąc w ciąży bym zjadła. Żeby to była jakaś przyprawa, ale nie wędliny, śmietaną i barszcz w płynie. No kurde jak ona chce jeść to proszę bardzo ale jak mogą to w sklepie sprzedawać. Nigdy więcej tam nie pójdę.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:10   #3819
Casaa
Zakorzenienie

Jakby mnie ponioslo to kazalabym jej zezrec to na miejscu :P ale to w momencie zalaczenia sie mojego agresora :P

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-21, 20:12   #3820
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Nie zgodzilabym sie,5 Dzieci to mnostwo bakterii,halas itd...ale mieliby niby u Ciebie sie zatrzymac?
Tak. W domu w ktorym mieszkam. Zaraz za sciana...

Tez mnie to przeraza. Tym bardziej ze chcialibysmy z TZ-tem na poczatku sami nacieszyc sie mala.

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:13   #3821
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam o krwi pepowinowej, ale poczytałam trochę w sieci i opinie sa strasznie podzielone, główny zarzut jaki czytałam to taki, że okradsmy nasze dziecko z jego krwi, bo to pobranie jest zanim pepowina skończy tętnić ? A normalnie odcinają pepowine później. Nie wiem ile w tym prawdy ale my porzucilismy temat.

Tam pobiera sie chyba po 9ml wiec ilosc znikoma :-/ nie wiem musimy sie przespac z tematem. Dzieki za odpowiedzi
Stary 2015-12-21, 20:14   #3822
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
No chyba ja troche przycmilo. Zle sie poczulam jak nie wiem. Tym bardziej ze ona to do mamy mowila nie do mnie.
Ja sie nie dziwie,ze sie wkurzylas,tez bym nie chciala takich tlumow w domu..

Cytat:
OZaraz was nadrobić ale tak się zdenerwowalam, że musze napisać. Byliśmy w południe w Polskim sklepie kupiliśmy kilka rzeczy. Teraz wracamy chciałam zjeść parówki i spojrzałam na datę okazują się 4 dni przeterminowane, sprawdzam inne produktu śmietaną do wczoraj, barszcz data dzisiejsza. Najpierw się popłakałam bo chciałam zjeść parówki, po czym stwierdziliśmy że pojedziemy oddać. Pojechaliśmy mówie sprzedawczyni, że przeterminowane itd i czy wie czym grozi gdy kobieta w ciąży zje przeterminowane rzeczy. ona, że przeprasza i ze wymieni lub odda kasę. OK. I siedziała przy stoliku jakaś dziewczyna ja wiem 32 lata może miala i ona podniesionym głosem do nas, że bez przesady że jeszcze nikomu nic się nie stało od chermetyczne zamkniętych rzeczy. No ku..... pytam się czy wie co mówi. Ona nas czy znamy przepisy, pytam się jaki przepis mówi ze można w sklepie sprzedawać przeterminowane produkty, a ona że my się nie znamy i nic się nie stanie jak się zje przeterminowane bo to było zamknięte. Mąż zapytał, czy chce pójść do adwokata sprawdzić te przepisy, kiwnela głowa tylko i coś tam jeszcze gadał. Wzięliśmy te pieniądze i wyślij. A może to ja jestem dziwna i przeterminowanych rzeczy nie jadam. I pisze jeszcze spożyć przed, a nie że najlepiej spożyć przed.
ta laska jakas niepowazna kurde. Dobrze,ze to oddaliscie.

Leze na sali z dwoma dzieeczynami,jedna stwierdzila,ze chodzilam na szkole rodzenia,"bo chcialam byc modna"
Ta z wywolywanym porodem ciagle placze i mi jej szkoda
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:16   #3823
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
To fajny szpital. U nas był tylko słuch i przesiewowe. Watpię żeby to się zmieniło.
W ogóle chyba fajny szpital mam, bo nawet położna jak przyszła i przejrzała książeczkę, to bardzo chwaliła, że tyle zrobili i że wszystko dokladnie opisane w książeczce

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
jakie składniki dajecie do sałatki z tuńczykiem?
Makaron (małe kolanka), tuńczyka w sosie wlasnym (bez sosu), kukurydzę, groszek, olej sezamowy, paprykę ostrą, pieprz i sól.

Aha, co do mojej diety to połozna mnie rozwalila, bo mowie, ze mlodemu nic po ogórku nie jest, to pokręciła nosem i mówi, że no okej, na kanapce mogę jeść, ale już mizerii to BROŃ BOŻE

Kinga, pfff głupia baba, nie przejmuj się! Na witaminach, ktore tz kupil pisze 'najlepiej spozyc przed koncem 01.2016'. Tabletek jest 45, wiec nie zdaze ich zuzyc i jutro jedzie tz je oddac, bo baba go nie poinformowala o dacie, a witaminy są dla małego. Juz pomijam fakt, że mialy byc w kroplach, a dała mu kapsułki. Lubię Słoneczną bo jest tanio, ale pracuje tam jedna taka sierota ze szok.

Aaaa kto to pytał - Tygrysek? Mam wit. D3 i wit. K w kropelkach - normalnie bez recepty

Cytat:
Kogiel,możesz od razu wyrzucic ubranka 56;-) /
Zawsze można mi wysłać 56, bo my w 56 to chyba 3 m-ce bedziemy chodzić

Cytat:
Zla jestem jak cholera. Siostra sobie wymyslila ze przyjedzie na tydzien ferii w lutym z 5 dzieciakow. Ja z noworodkiem i stado ludzi. Ona chyba jakas nienormalna jest. Powiem zeby nie przyjezdzala i tyle. Chce niech sie obraza. Trudno.
Jeeezu ludzie to nie mysla
Ale spoko, ja niemal codziennie slucham jak bardzo siostra tzta chce z dzieciakami przyjechac i codziennie musze powtarzac, ze mamy ZAKAZ kontaktu z dziećmi i to nie nasze widzimisię tylko neonatologów

Ja wlazłam dzisiaj w spodnie sprzed ciąży. Waga też sprzed ciąży, no ale i tak do zrzucenia ze 20kg mam, bo przed ciaza mialam nadwagę.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Jerzyczko, o rany, juz jutro będziesz tulić maleństwo
Achhhh zazdroszczę Ci tych emocji. Powodzenia!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:21   #3824
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Leze na sali z dwoma dzieeczynami,jedna stwierdzila,ze chodzilam na szkole rodzenia,"bo chcialam byc modna"

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Ja wlazłam dzisiaj w spodnie sprzed ciąży. Waga też sprzed ciąży, no ale i tak do zrzucenia ze 20kg mam, bo przed ciaza mialam nadwagę.
To czekaj na mnie!!!!! Bedzie grupa wsparcia
Stary 2015-12-21, 20:21   #3825
MallaMi
Rozeznanie

czesc, znowu nadrabiałam po weekendzie nie pisze jak mąż jest w domu bo on twierdzi że same głupoty czytam a dziś jakoś weny nie miałam, potem pospałam troszkę i jeszcze zmachałam się przy likwidowaniu akwarium
dziewczyny piękne macie choinki u nas też już w końcu stoi. w tym roku ja ubierałam po swojemu na kolorowo, bo w zeszłym roku mąż jak ubrał na czerwono złoto to
no i gwiazdor też już u mnie był dostałam nowy tel i teraz Wojtuś będzie mieć całe mnóstwo pięknych zdjęć

widziałm że u niektórych nadal trwają zawirowania remontowe, wsółczuje Wam naprawde
a Baby szkoda słów. nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła

gratuluje udanych wizyt

Jerzyczko mocne kciuki za jutrzejszy poranek

Kinga może ta laska co tak się burzyła w tym sklepie to szefowa jakaś i ona dobrze sobie zdaje sprawe z tego co sprzedają.

aha i jeszcze chciałm napisać że mega podoba mi się ta własnoręcznie robiona książeczka. Tygrysku to chyba Twoja? jest piękna gratuluje talentu

no i nie wiem co tam jeszcze chciałam napisać

ahaa przywieźli dziś nową pralkę w końcu

i jak się uda to załączam zdjęcie naszej choinki

IMG_20151220_171026100.jpg
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:22   #3826
russiandoll
Raczkowanie

kinga1701współczuje starconego czasu i nerwów

Ale kurcze jak tak można choć nie szukać daleko ostatnio kupiłam na promocji galaretkę w proszku i okazało się żę termin ważności 3 miesiące do tyłu ale rekordem było mleko stało sobie miesiąc po terminie na półeczce ja biorę w robocie otwieram... zaniosłam nie miałam paragonu postawiłam Pani na ladzie (wcześniej oblukałam półkę z 5 takich kartonów) mówię że wszystkie takie są... myślicie że cokolwiek z tym zrobili? gdzie tam
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:22   #3827
mojakaren
Zakorzenienie

hariett, ale lipa z tymi drzwiami nic tylko reklamować no chamstwo jak nie wiem...

uaoo do sałatki z tuńczykiem: jajko na twardo, kukurydza, majonez, cebula

baby oby kotek się znalazł!

Jerzyczka to już grunt na oddziale wybadany, pierwze znajomości zawarte, pyszny posiłek wszamany
Super, że TŻ będzie mógł do Was jutro wejść! Fajna położna się trafiła

kogiel, ale duża córa rośnie! Może spokojnie do 4kg dobić

magda ooo pasta jajeczna dzisiaj kupiłam chyba z 30 jajek to już wiem co jutro na śniadanko

Magdusiaaa
siostra chyba oszalała do reszty, z 5 dzieciaków???? O Boże, ale brak wyobraźni...

malwi warto było się pomęczyć na zakupach dla takich świetnych prezentów! czekamy na fotki

kinga to trzeba jej było powiedzieć żeby sama żarła przeterminowane a nie innych pouczała

Co do krwi pępowinowej - my będziemy zagłębiać temat przy drugim dziecku, ale to co nas zniechęca najbardziej to:
- krew magazynowana jest w jednym pojemniku, pojemnik można wykorzystać raz i koniec, jak nie pomoże / pomoże, ale na chwilę to już nie zostaje nic na przyszłość
- ilość pobranej krwi wystarcza dla osoby ważącej około 40 kg - dosyć spore ograniczenie
- nie jest dokładnie wyjaśnione co w przypadku gdy krew z winy banku ulegnie np. zniszczeniu / utraci swoje właściwości
- czy fakt, że mam swoją krew pępowinową sprawi, że na zabieg, który normalnie czeka się np. 2 lata nie muszę czekac i mam robiony od ręki?

I jeszcze kilka innych spraw, o których rozmawialiśmy i mamy wątpliwości.
Natomiast raczej totalną nieprawdą jest, że krew pobierana jest z tętniącej pępowiny położne są poinstruowane i postępują wg jakiejś konkretnej instrukcji

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:24   #3828
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Tam pobiera sie chyba po 9ml wiec ilosc znikoma :-/ nie wiem musimy sie przespac z tematem. Dzieki za odpowiedzi
Ja czytałam ze więcej, o tutaj http://rodzicielstworadosci.com/ciaz...ew-pepowinowa/
Nie wiem ile w tym prawdy
Stary 2015-12-21, 20:28   #3829
Dotka90
Zakorzenienie

Casaa, no to streszczaj się!
Stary 2015-12-21, 20:29   #3830
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiam z oddzialu polozniczego, jol jol!

Bede miala znieczulenie podpajeczynowkowe, o 18 zjadlam kolacje (chleb z serem zoltym,to sie obzarlam hoho) i juz nie moge jesc,a od 6 rano ie moge pic. Polozna,ktora mnie przyjmowala super,ordynator taki mruczek ledwo slyszalam co mowil jechalam z mega stresem,ale skutecznie wale tutakie gafy ze polozne wyja ze smiechu przeze mnie pyta mi sie "choruje pani na jakas ciezka chorobe?" a ja "gardlo mnie troche boli" biedna sie posmarkala ze smiechu prawie na sali jestem z 2 dziewczynami,jedna juz drugi raz ma wywolywany porod,skurczy zero i poacze ciagle ze zlosci..

A u mnie na ktg skurcze! I to takie niektore do 100 dochodzily,chyba ze stresu,a ja nic nie czuje
No to jesteś gotowa do rodzenia
Cytat:
Hariet gratki za wizytę.
Ewusia kciuki !
Jerzyczka powodzenia, czekamy na wieści

Ja byłam też dziś na wizycie i u mnie nadal szyjka zamknięta i długa ale na USG waga wyszła prawie 3600 mam kolejna wizyte za 2 tyg i jak tsk będzie rosła to niestety CC
No to trzymam kciuki żeby Mała wyszła zanim będzie konieczne cc
Cytat:
Bardzo dobrze że się nie chcesz zgodzić, co to za pomysł w ogóle
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem wykonczona! Zakupy z mama w galerii, kiedy ona chce kupic mi cos do prezentu swiatecznego wiaze sie z tym, ze po 2h mam juz dosc i chce do domu! Oczywiscie Mlody skutecznie utrudnia przymierzanie czegokolwiek, bo jak chce cos zalozyc, to akurat sprzedaje mi bolesnego kopniaka. Uff, ale wybralam bluzke i sukienke! Jestem z siebie dumna. Oczywiscie wszystko wybierane tak, zebym w cycach sie zmiescila a dol byl luzny, bo tak to wykorzystam jeszcze teraz i po porodzie. Aaaa co jak szalec to szalec. Sukienka jest w ogole slicznie piekna i to jest chyba jedyny ciuch w ktorym sie sobie podobam i nie wygladam jak slon w skladzie porcelany.
Gratuluję zakupów

Cytat:
Bardzo dobrze zrobiłaś że oddalas, a ta laska jakaś nienormalna...

Wróciłam z wizyty i wiem tyle że nic nie wiem rozwarcie nadal 3 cm, szyjka 1,5 cm w pełni gotowa do porodu... Po badaniu znów mnie bardziej boli brzuch i krwawie, ale to normalne przy tym stanie szyjki. No więc w środę mam przyjść do mojego gina do szpitala, zleci mi KTG i będziemy myśleć co dalej robimy
Oczywiście mogę też do tej środy urodzic no ale tego nie wie nikt

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:30   #3831
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia jestes pewna? Bo tam dzielisz zarobki na 3 osoby, wiec podlicz sobie jeszcze raz czy przekraczasz 1922 zl netto.

BABY a czemu nie mozna?

No niestety albo stety Malwi przekraczamy...no trudno...

Cytat:
Dziewczyny jestem wykonczona! Zakupy z mama w galerii, kiedy ona chce kupic mi cos do prezentu swiatecznego wiaze sie z tym, ze po 2h mam juz dosc i chce do domu! Oczywiscie Mlody skutecznie utrudnia przymierzanie czegokolwiek, bo jak chce cos zalozyc, to akurat sprzedaje mi bolesnego kopniaka. Uff, ale wybralam bluzke i sukienke! Jestem z siebie dumna. Oczywiscie wszystko wybierane tak, zebym w cycach sie zmiescila a dol byl luzny, bo tak to wykorzystam jeszcze teraz i po porodzie. Aaaa co jak szalec to szalec. Sukienka jest w ogole slicznie piekna i to jest chyba jedyny ciuch w ktorym sie sobie podobam i nie wygladam jak slon w skladzie porcelany.
Dawaj zdjęcie;p

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
kogiel za wizyte a jaki dziec duzy hoho
u mnie tez był spory ostatnio a masz termin 2 dni po mnie, jutro mam wizyte ciekawe co powie.
Moja kuzynka dziecko 4,5kg urodziła naturalnie
ewusia kciuki za wizyte
Uaoo śliczny leżaczek, ja nie mam jeszcze żadnego, nie wiem czy kupować.

I zastanawiam się czy nianie elekryczną kupować jak mały ma swój pokoik. Na poczatku bym tam spała ale pozniej już z mężem i nie wiem czy jest sens...
Ja mam nianie, mam duży ogród i jakbym wyszła gdzieś dalej to spokojnie mały może spać a ja go będe mieć pod kontrolą^^ Ci znajomi co mieli w większości przypadków mówią że się przydaje...na wczasach podobno też bardzo potrzebne

Cytat:
Kazałabym im to zeżreć;P nie dość że ten termin jest naciągany w większości mięs( mój mąż lata temu za kawalera pracował z jednej z większych ,firm produkujących przeetwory mięsne) te przeterminowane często wracały, poddawali je "delikatnym naprawą" i jako nówki nieśmigane szły z nową datą na sklepy ale szkoda o tym myśleć bo człowiek nic by nie zjadł

Kogiel ale wielkie dziecie...moje pewnie niewiele ponad 3kg wyciągną w poniedziałek
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:32   #3832
russiandoll
Raczkowanie

MallaMi: kolorowo! Mikołaj Cię rozpieszcza w tym roku

Dziewczyny! jeśli któraś jeszcze w lesie z pakowaniem prezentów w rossmanie papier pakowy za 0,99 i 1,99 bardzo ładny

Ja bezczelnie pochwale się że wszystko popakowałam aaa i kupiłam coś pod choinkę dla naszego Kuby choć mam nadzieje że z rozpakowaniem poczeka do stycznia jednak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151219_153638.jpg (233,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151219_121153.jpg (184,2 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-12-21, 20:35   #3833
Dotka90
Zakorzenienie

Chłop się załamał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1920.jpg (92,5 KB, 64 załadowań)
Stary 2015-12-21, 20:37   #3834
russiandoll
Raczkowanie

Dotka90 uroczy...
Stary 2015-12-21, 20:39   #3835
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Chłop się załamał
Słodziak

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:43   #3836
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Chłop się załamał

Genialny
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:43   #3837
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty i wiem tyle że nic nie wiem rozwarcie nadal 3 cm, szyjka 1,5 cm w pełni gotowa do porodu... Po badaniu znów mnie bardziej boli brzuch i krwawie, ale to normalne przy tym stanie szyjki. No więc w środę mam przyjść do mojego gina do szpitala, zleci mi KTG i będziemy myśleć co dalej robimy
To kciuki żebyś urodziła w odpowiadającym terminie
Stary 2015-12-21, 20:51   #3838
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kinga ale bym sie wsciekla, jeszcze babie narobilabym smrodu. Nie wiem czy u was jest sanepid, albo instytucja odpowiadajaca temu.

Kogiel z tego co wiem, to zalezy od budowy kobiety. Czasami robi sie cc, a czasami rodzi sie SN.

Jerzyczka a co w tym modnego? Czasami SR sa bardzo przydatne, ja myslalam, zeby chodzic, ale czekalam ma tz, a pozniej musialam lezec.

Ewusia jak to krwawisz?

To dorzucam fotki, obcielam sie, bo nie wrzuce z telefonu do klubu zdjec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450727415438.jpg (25,3 KB, 44 załadowań)

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:53   #3839
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Nooo w koncu udalo sie zalaczyc i sukienka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450727662026.jpg (111,2 KB, 49 załadowań)

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 20:56   #3840
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Pozdrawiam z oddzialu polozniczego, jol jol!

Bede miala znieczulenie podpajeczynowkowe, o 18 zjadlam kolacje (chleb z serem zoltym,to sie obzarlam hoho) i juz nie moge jesc,a od 6 rano ie moge pic. Polozna,ktora mnie przyjmowala super,ordynator taki mruczek ledwo slyszalam co mowil jechalam z mega stresem,ale skutecznie wale tutakie gafy ze polozne wyja ze smiechu przeze mnie pyta mi sie "choruje pani na jakas ciezka chorobe?" a ja "gardlo mnie troche boli" biedna sie posmarkala ze smiechu prawie na sali jestem z 2 dziewczynami,jedna juz drugi raz ma wywolywany porod,skurczy zero i poacze ciagle ze zlosci..

A u mnie na ktg skurcze! I to takie niektore do 100 +dochodzily,chyba ze stresu,a ja nic nie czuje
Dobra jesteś Spokojnej nocy Ci życzę No i super, że mąż może przyjść wcześniej

Cytat:
Ja byłam też dziś na wizycie i u mnie nadal szyjka zamknięta i długa ale na USG waga wyszła prawie 3600 mam kolejna wizyte za 2 tyg i jak tsk będzie rosła to niestety CC
Spory dzidziuś się szykuje niech wychodzi cwaniara

Cytat:
Kogiel,możesz od razu wyrzucic ubranka 56;-)

Ja Wlasnie skonczylam jeść soczewice,zaszalalam i popilam gazowanym sokiem jablkowym-uwielbiam <3

To prawda ze korzenia pietruszki nie mozna w ciazy?:-/
Nigdy o tym nie słyszałam Ja jem normalnie

Cytat:
No to sobie termin znalazła

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
tzn nie wiem czy widać, ta jest cała srebrna + białe światełka. Czemu miałoby to nie przejść u Was?

a dzieci chyba po prostu wyczuły powagę sytuacji
Musiałabym chyba wszystkie ozdoby pochować Taką ładną choinkę mieliśmy mieć a oni mi powiesili na nią wszystko co znaleźli Już nie wspomnę, że wszystko jest w grupach, z jednej strony czerwone bombki, z drugiej pierniki itd.

Cytat:
OMG nawet jeśli człowiek nie miałby nic przeciwko przeterminowanemu to jak można coś takiego sprzedać?! W sklepach często jest obniżka ceny jak się termin kończy

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
To czekamy na poród

Cytat:
Chłop się załamał
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości