|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Nebula, bankuje sie krew dla komorek macierzystych
nie wiem, musze ten temat z mezem przedyskutowac i zamknac start jest rzeczywiscie drogi ale roczne oplaty wynosza mniej niz u nas oc+ac na jedno auto.... Magdusia, wspolczuje, ze w rodzinie wpadaja na tak beznadziejne pomysly.... Tym bardziej, ze sezon zachorowan i przeziebien w pelni, dzieci szybko lapia infekcje i do noworodka... Ehhh brak pomyslunku ![]() Jerzyczka, super, ze juz zawitalas na oddzial bedzie wszystko dobrze Kogiel, nooo waga zacna gratki udanej wizyty ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga i bardzo dobrze zrobiliscie oddajac te rzeczy i zadajac kasy. No bez przesady nie po to sie placi zeby przeterminowane rzeczy jesc. I jeszcze maja czelnosc skakac zamiast sie zamknac i cicho siedziec!!!
Oj ja tez bardzo. Jej jest jedno a 4 w rodzinie zastepczej
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-21 o 20:02 |
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, gdyby to bylo w PL i ktos dowalil takim tekstem to naslalabym sanepid... Zamiast uszy stulic i przeprosic to takie zachowanie? Jak maja takie podejscie, ze hermetycznie pakowane to nic sie nie stanie, a ciekawe czy przestrzegaja temp przechowywania... Balabym sie cokolwiek brac z tego sklepu :|
I znowu wyjdzie, ze polaczki to tylko kombinuja ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga masakra - ale ja w anglii nauczyłam się, żeby patrzeć na wszystko z polskiego sklepu
ściągają w hurtowych ilościach i często przez wiele miesięcy nie schodzi i niestety taka dupka się robi |
|
|
|
#3817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki To tym bardziej dla niej. Też myślałam ze może kiedyś weźmiemy jakieś dziecko pod opiekę ale życie pokaże czy się uda...
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mnie zdenerwowała, jakby to był dzień nie będąc w ciąży bym zjadła. Żeby to była jakaś przyprawa, ale nie wędliny, śmietaną i barszcz w płynie. No kurde jak ona chce jeść to proszę bardzo ale jak mogą to w sklepie sprzedawać. Nigdy więcej tam nie pójdę.
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby mnie ponioslo to kazalabym jej zezrec to na miejscu :P ale to w momencie zalaczenia sie mojego agresora :P
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mnie to przeraza. Tym bardziej ze chcialibysmy z TZ-tem na poczatku sami nacieszyc sie mala.
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam pobiera sie chyba po 9ml wiec ilosc znikoma :-/ nie wiem musimy sie przespac z tematem. Dzieki za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#3822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ta laska jakas niepowazna kurde. Dobrze,ze to oddaliscie.Leze na sali z dwoma dzieeczynami,jedna stwierdzila,ze chodzilam na szkole rodzenia,"bo chcialam byc modna" ![]() Ta z wywolywanym porodem ciagle placze i mi jej szkoda
|
||
|
|
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Makaron (małe kolanka), tuńczyka w sosie wlasnym (bez sosu), kukurydzę, groszek, olej sezamowy, paprykę ostrą, pieprz i sól. Aha, co do mojej diety to połozna mnie rozwalila, bo mowie, ze mlodemu nic po ogórku nie jest, to pokręciła nosem i mówi, że no okej, na kanapce mogę jeść, ale już mizerii to BROŃ BOŻE Kinga, pfff głupia baba, nie przejmuj się! Na witaminach, ktore tz kupil pisze 'najlepiej spozyc przed koncem 01.2016'. Tabletek jest 45, wiec nie zdaze ich zuzyc i jutro jedzie tz je oddac, bo baba go nie poinformowala o dacie, a witaminy są dla małego. Juz pomijam fakt, że mialy byc w kroplach, a dała mu kapsułki. Lubię Słoneczną bo jest tanio, ale pracuje tam jedna taka sierota ze szok. Aaaa kto to pytał - Tygrysek? Mam wit. D3 i wit. K w kropelkach - normalnie bez recepty ![]() Zawsze można mi wysłać 56, bo my w 56 to chyba 3 m-ce bedziemy chodzić Cytat:
![]() Ale spoko, ja niemal codziennie slucham jak bardzo siostra tzta chce z dzieciakami przyjechac i codziennie musze powtarzac, ze mamy ZAKAZ kontaktu z dziećmi i to nie nasze widzimisię tylko neonatologów ![]() Ja wlazłam dzisiaj w spodnie sprzed ciąży. Waga też sprzed ciąży, no ale i tak do zrzucenia ze 20kg mam, bo przed ciaza mialam nadwagę. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Jerzyczko, o rany, juz jutro będziesz tulić maleństwo Achhhh zazdroszczę Ci tych emocji. Powodzenia! |
||
|
|
|
#3824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3825 |
|
Rozeznanie
|
czesc, znowu nadrabiałam po weekendzie
nie pisze jak mąż jest w domu bo on twierdzi że same głupoty czytam a dziś jakoś weny nie miałam, potem pospałam troszkę i jeszcze zmachałam się przy likwidowaniu akwarium dziewczyny piękne macie choinki u nas też już w końcu stoi. w tym roku ja ubierałam po swojemu na kolorowo, bo w zeszłym roku mąż jak ubrał na czerwono złoto to no i gwiazdor też już u mnie był dostałam nowy tel widziałm że u niektórych nadal trwają zawirowania remontowe, wsółczuje Wam naprawde a Baby szkoda słów. nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła gratuluje udanych wizyt ![]() Jerzyczko mocne kciuki za jutrzejszy poranek Kinga może ta laska co tak się burzyła w tym sklepie to szefowa jakaś i ona dobrze sobie zdaje sprawe z tego co sprzedają. aha i jeszcze chciałm napisać że mega podoba mi się ta własnoręcznie robiona książeczka. Tygrysku to chyba Twoja? jest piękna gratuluje talentu no i nie wiem co tam jeszcze chciałam napisać ahaa przywieźli dziś nową pralkę w końcu i jak się uda to załączam zdjęcie naszej choinki ![]() IMG_20151220_171026100.jpg |
|
|
|
#3826 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() kinga1701współczuje starconego czasu i nerwówAle kurcze jak tak można choć nie szukać daleko ostatnio kupiłam na promocji galaretkę w proszku i okazało się żę termin ważności 3 miesiące do tyłu ale rekordem było mleko stało sobie miesiąc po terminie na półeczce ja biorę w robocie otwieram... zaniosłam nie miałam paragonu postawiłam Pani na ladzie (wcześniej oblukałam półkę z 5 takich kartonów) mówię że wszystkie takie są... myślicie że cokolwiek z tym zrobili? gdzie tam
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
hariett, ale lipa z tymi drzwiami
uaoo do sałatki z tuńczykiem: jajko na twardo, kukurydza, majonez, cebula ![]() baby oby kotek się znalazł! ![]() Jerzyczka to już grunt na oddziale wybadany, pierwze znajomości zawarte, pyszny posiłek wszamany ![]() Super, że TŻ będzie mógł do Was jutro wejść! Fajna położna się trafiła ![]() kogiel, ale duża córa rośnie! Może spokojnie do 4kg dobić magda ooo pasta jajeczna dzisiaj kupiłam chyba z 30 jajek to już wiem co jutro na śniadanko Magdusiaaa siostra chyba oszalała do reszty, z 5 dzieciaków???? O Boże, ale brak wyobraźni... malwi warto było się pomęczyć na zakupach dla takich świetnych prezentów! czekamy na fotki ![]() kinga to trzeba jej było powiedzieć żeby sama żarła przeterminowane a nie innych pouczała Co do krwi pępowinowej - my będziemy zagłębiać temat przy drugim dziecku, ale to co nas zniechęca najbardziej to: - krew magazynowana jest w jednym pojemniku, pojemnik można wykorzystać raz i koniec, jak nie pomoże / pomoże, ale na chwilę to już nie zostaje nic na przyszłość - ilość pobranej krwi wystarcza dla osoby ważącej około 40 kg - dosyć spore ograniczenie - nie jest dokładnie wyjaśnione co w przypadku gdy krew z winy banku ulegnie np. zniszczeniu / utraci swoje właściwości - czy fakt, że mam swoją krew pępowinową sprawi, że na zabieg, który normalnie czeka się np. 2 lata nie muszę czekac i mam robiony od ręki? I jeszcze kilka innych spraw, o których rozmawialiśmy i mamy wątpliwości. Natomiast raczej totalną nieprawdą jest, że krew pobierana jest z tętniącej pępowiny
|
#3828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem ile w tym prawdy
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa, no to streszczaj się!
|
|
|
|
#3830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wróciłam z wizyty i wiem tyle że nic nie wiem rozwarcie nadal 3 cm, szyjka 1,5 cm w pełni gotowa do porodu... Po badaniu znów mnie bardziej boli brzuch i krwawie, ale to normalne przy tym stanie szyjki. No więc w środę mam przyjść do mojego gina do szpitala, zleci mi KTG i będziemy myśleć co dalej robimy Oczywiście mogę też do tej środy urodzic no ale tego nie wie nikt
|
|||||
|
|
|
#3831 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niestety albo stety Malwi przekraczamy...no trudno... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale szkoda o tym myśleć bo człowiek nic by nie zjadł Kogiel ale wielkie dziecie...moje pewnie niewiele ponad 3kg wyciągną w poniedziałek
|
||||
|
|
|
#3832 |
|
Raczkowanie
|
MallaMi:
![]() Dziewczyny! jeśli któraś jeszcze w lesie z pakowaniem prezentów w rossmanie papier pakowy za 0,99 i 1,99 bardzo ładny ![]() Ja bezczelnie pochwale się że wszystko popakowałam aaa i kupiłam coś pod choinkę dla naszego Kuby choć mam nadzieje że z rozpakowaniem poczeka do stycznia jednak
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Chłop się załamał
|
|
|
|
#3834 |
|
Raczkowanie
|
Dotka90
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga ale bym sie wsciekla, jeszcze babie narobilabym smrodu. Nie wiem czy u was jest sanepid, albo instytucja odpowiadajaca temu.
Kogiel z tego co wiem, to zalezy od budowy kobiety. Czasami robi sie cc, a czasami rodzi sie SN. Jerzyczka a co w tym modnego? Czasami SR sa bardzo przydatne, ja myslalam, zeby chodzic, ale czekalam ma tz, a pozniej musialam lezec.Ewusia jak to krwawisz? To dorzucam fotki, obcielam sie, bo nie wrzuce z telefonu do klubu zdjec
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo w koncu udalo sie zalaczyc i sukienka
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3840 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i super, że mąż może przyjść wcześniej Cytat:
![]() Cytat:
Ja jem normalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Taką ładną choinkę mieliśmy mieć a oni mi powiesili na nią wszystko co znaleźli Cytat:
nawet jeśli człowiek nie miałby nic przeciwko przeterminowanemu to jak można coś takiego sprzedać?! W sklepach często jest obniżka ceny jak się termin kończy ![]() Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

nie wiem, musze ten temat z mezem przedyskutowac i zamknac 
gratki udanej wizyty 

ściągają w hurtowych ilościach i często przez wiele miesięcy nie schodzi i niestety taka dupka się robi 

ta laska jakas niepowazna kurde. Dobrze,ze to oddaliscie.
a dziś jakoś weny nie miałam, potem pospałam troszkę i jeszcze zmachałam się przy likwidowaniu akwarium
dzisiaj kupiłam chyba z 30 jajek to już wiem co jutro na śniadanko
i poacze ciagle ze zlosci..
No i super, że mąż może przyjść wcześniej