Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-21, 21:35   #3931
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Pani, Król podwórka jak król świata
Za ten gorszy sort prezesik i spółka gorzko beknie
mi się podobał jeden transparent na manifestacji: logo PiS-u i pod nim rozszerzenie skrótu: przeproście i spier.d.a.lajcie, to nie miejsce na dysputy polityczne ale nie mieści mi się w głowie co ta partia wyprawia

Demeter chwal chwal

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2016-01-19 o 17:40
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 21:53   #3932
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

BYou hehe to wyższy poziom dialogu

Marcel od jakiegoś czasu jak coś robi to pyta co sekundę: tak dobrze? Tak jest cool?
Jak dzieci chcą za wszelka cenę zadowolić rodziców
Nie wiem skąd on to wziął, myśle ze dzieci z natury chcą robić wszystko na tyle dobrze, by rodzic był zadowolony.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Panika uff jesteście! Oby dzisiejsza nocka była lepsza!
M. Król podwórka rewelka! Niech się wybiega

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Co do demonstracji to widzialyscie już te fotkę która obiegła internet?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Czy tylko mnie ten gorszy sort nie uderzył? (brak we mnie patriotyzmu chyba ) dziwne uczucie wisieć tak pomiędzy Aninie czuje się Polka ani Niemka

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-12-21 o 21:54
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 22:12   #3933
BYou
MBZ♥

Malpko, piękny kolor i jakie długie

Moderna, mnie uderzył, nie może być tak, że jak się nie zgadzasz z poglądami partii, która wygrała wybory i ośmielasz się to głośno powiedzieć to jesteś gorszym sortem. Mieli nie dzielić Polaków, a tu proszę.

Stary 2015-12-21, 22:20   #3934
pani22ka
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151219_124837.jpg (111,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151219_124818.jpg (104,3 KB, 23 załadowań)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 22:32   #3935
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Miłość popularność pieniądze
.
hehe, tak się na $ skupiłam, że wyszła miłość, przyjaciele, wycieczka

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Za ten gorszy sort prezesik i spółka gorzko beknie
już nie mam nadziei

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Co do demonstracji to widzialyscie już te fotkę która obiegła internet?
staliśmy koło tych dziewczynek

Cytat:
Mieli nie dzielić Polaków, a tu proszę.
o tak

mnie najbardziej uderzyła średnia wieku. to było 50+.zawsze myślałam, że to grupa wyborcza partii rządzącej
i wszyscy Ci starsi (pojęcie względne) ludzie: flagi, transparenty lub choć wydruk (jak ten pan). po prostu: love love love

Stary 2015-12-21, 22:40   #3936
BYou
MBZ♥

Panika, mnie też to zaskoczyło
A mi wyszło:miłość, młodość, piękno
A ten piernk choinka ze złotymi bombkami to ozdobiła moja przyjaciółka

Stary 2015-12-21, 22:55   #3937
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A ten piernk choinka ze złotymi bombkami to ozdobiła moja przyjaciółka

szukałam wczoraj tych pisaków, bo widzę genialne efekty. świetna praca i pewnie masa radości.

hehehe Miłość, młodość, piękno brzmi bosko

Stary 2015-12-21, 22:57   #3938
BYou
MBZ♥

Masa genialnie nam się współpracuje
A pisaki w Biedronce były, podobno też w Kauflandzie.

Stary 2015-12-21, 23:02   #3939
jolanT
Zadomowienie

Moderna- wolność pożądanie szczęście

Zaraz zerknę na nazwę maści..
Mamy Retef AP.
Szczerze to strasznie wyglądał.. Mnie ręce opadaly z bezsilności..
Budził mnie dźwięk ocierania sie i drapania nie śpię, szukam, czytam, becze..
Zobaczę co lekarka na moje przypuszczenia.
Tak z ciekawości- znasz metody dr Richarda Arona?

Płynów mydeł itp nie używam wcale. Niekiedy kiedy sie łuszczy dolewam troszkę parafiny.

Mi ten katar wraca ale juz rzadko. Odkąd wystawiłam kwiaty z domu jest lepiej.

A do pracy.. Hmm zobaczymy jak nasz budżet w przyszłym roku. Nie ukrywam ze cieżko by mi było posłać Olafa do tagesmutter

Kwiatuszek- nie brałam niczego (hehe jak wyznanie narkomanki/lekomanki )
Po Ewie tez najpierw sru wypadły a potem nowe. Tylko po niej bez pejsów..sam czubek )

Ewa tez czesto tuli Olafa, całuje i wyznaje uczucia.. Ale przychodzi niekiedy moment ze wszystko na nie i juz nic jej nie pasuje.

A co do tego badania to musiałabym zapytac czy w ogóle robia u nas w przychodni.

Panika- zielona choinka- lampki- pare białych bombek i wsio..
Jutro z kompa pokaże

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 23:22   #3940
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Byou, piękne pierniczki. Ja żałuje, że nie mam piekarnika.

Moderna, Pani co do zdjęcia dziewczynek to widzę pierwszy raz i jestem w szoku. Jak można zabrać córkę na polityczną manifestację, dać je transparent z z lufą która ma zabić kaczke i się cieszyć, że dziecko protestuje
Nie ogarniam....
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 23:30   #3941
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Byou wyszlo mi to damo co Tobie. A usilnie zdrowia szukalam...

Spalam dzis godzine, dojechalam do pracy i jak mnie migrena siekla to nie bylam w stanie dtac na nogach. Dobrze ze kolezanka mnie zwolnila i odwiozla do domu, bo obawiam sie ze ciezko by bylo.

Pisaki w kaufie kupowalam.

Moderna a nie sa slodkie te kokosanki? Jak myslisz ze sladowymi ilosciami cukru pudru bylyby dobre?

Sorce jak Fi przyjal siostrzyczke?

A widzialyscie transparent, ktory jest odpowiedzia na " blogoslawione lono"? ( blogoslawione pracie, ktore Cie zrobilo, ake prawa przestrzegac nie nauczylo)
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 23:48   #3942
Dragusia88
Zakorzenienie

[QUOTE=Demeter;53875253]

Zrobiłam tez zamowienie na karty Empik z pracy dla dzieci i zamówiłam mu 2 pierwsze gry:
http://www.empik.com/trefl-lody-gra-...6436,zabawki-p
/QUOTE]
mamy te lody. Florek lubi, ale dla mnie nuda :p ale gramy nie wedlug zasad bo troche za trudne jeszcze dla niego

hm... widzę, że tylko ja o odmienych poglądach politycznych...hm..trudno . cieszę się że już nie muszę się z wami sprzeczać kto jest lepszą partią dla PL.

za 3 dni święta :spingwinek ::smikol aj1::s mikolaj3:

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Moderna, Pani co do zdjęcia dziewczynek to widzę pierwszy raz i jestem w szoku. Jak można zabrać córkę na polityczną manifestację, dać je transparent z z lufą która ma zabić kaczke i się cieszyć, że dziecko protestuje
Nie ogarniam....
ja również

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 00:19   #3943
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jakub chory do kompletu Dominika, która wyje jak tylko na sekundę polecę po coś do drugiego pokoju. jak dotrwam do świąt będzie mi już wszystko jedno jak będą wyglądały
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 00:58   #3944
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mamy te lody. Florek lubi, ale dla mnie nuda :p ale gramy nie wedlug zasad bo troche za trudne jeszcze dla niego

hm... widzę, że tylko ja o odmienych poglądach politycznych...hm..trudno . cieszę się że już nie muszę się z wami sprzeczać kto jest lepszą partią dla PL.
Czytałam zasady, bedziemy po swojemu pewnie grali. Były tanie, zobaczymy
To my politycznie podobne chyba

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakub chory do kompletu Dominika, która wyje jak tylko na sekundę polecę po coś do drugiego pokoju. jak dotrwam do świąt będzie mi już wszystko jedno jak będą wyglądały
Wspolczuje....
A jakie plany, idziecie gdzieś czy u siebie ?

Ja akurat mam ten komfort, że nie mam zamiaru wiele robić w domu W czwartek wigilia u jednych i drugich rodziców, a potem laba.
W srode zakupki, musze coś na wigilie uprasować, zrobic sałatke i umyć lodówke. Tyle albo aż tyle

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Nie wiem czy pytanie już było ale jakie bajki czytacie dzieciom (dostosowane do ich wieku) ?? Polećcie coś.

Dziś czytałam K przed spaniem - sukces
Ale okazało się, że mamy nieodpowiednie jakieś bajki. M.in. jedna była o gospodarzu, który ma kurę znoszącą złote jajka i postanawia wyciąć 'mechanizm znoszący jajkja' i ilustracja gospodarza z wielkim nożem i przerażonej kury
Stary 2015-12-22, 04:02   #3945
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Demeter chyba mamy ta samą książkę. Czerwonawa okładka i mnóstwo bajek kilkustronnicowych? Pisałam kiedyś o niej, że się zawiodłam, bo myślałam że to będą klasyczne bajki. Na razie ją odpuscilam.

U nas teraz króluje "Mądra Mysz. Maszyny i urządzenia rolnicze" czy jakoś tak i to jest hit. Oprócz tego "Kicia Kocia na traktorze", "Wierszyki dla przedszkolaków" z biedry- strasznie ich dużo a czasem i ze 3 razy pod rząd całość czytamy. "Krowa Matylda bawi się w chowanego", która mi się nie podoba. Nadal "Jest tam kto" lubi i "Na wsi" Strzalkowskiej.
Na święta jeszcze dostanie z Mądrej Myszy "Mam przyjaciół rolników" i "Zuzia jedzie na wieś" także my w rolnictwo idziemy hehe ale jakże by inaczej jak dziadek ma gospodarstwo

---------- Dopisano o 04:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ----------

Nie chcialam, zeby mi usunelo więc wysłałam a teraz reszta
Wg mnie mocno nieodpowiedni ten transparent dla dzieci. Poza tym ja bym chyba się bała iść z dziećmi na jakąkolwiek manifestację, bo różnie bywa. Wystarczy kilka nieodpowiednich osób i kończy się na wyrywaniu kostki i rzucaniu nią.

Co do tego co się dzieje to mnie to Wam powiem, ze gdyby po dobrze rządziło to by pis nie wygrał. jedni są dobrzy i drudzy. Tamci przeginali( tylko potrafili ladnie owinąć g w papierek, zeby ludzie się nie burzyli), teraz ci pezeginaja i kto by nie doszedł do władzy, to będzie myślał głównie o tym, żeby sobie dobrze zrobić a nie ludziom.

Demeter brawa dla Kuby za zachowanie Mikołaj patrzy hehe

Byou śliczne te pierniki
Nasz lekarz raczej nie da recepty bez badań, bo jest dość oostrożny jeśli chodzi o dzieci. Musiałabym tak trafić, żeby go nie było bo druga lekarka się nie czai i szasta antybiotykami itp na lewo i prawo

Pani "król podwórka" polecam tą książkę Mądrej Myszy z maszynami rolniczymi. Myślę, że spodoba się Michasiowi
Stary 2015-12-22, 06:20   #3946
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Demeter my czytamy wszystko jak leci- zarówno krótkie wierszyki Brzechwy (takie małe marketowe książeczki), mamy tez z Pepco takie male o zwierzętach- tu hitem jest kaczuszka ,która mamy nie słuchala.

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Poza tym jak leci Basnie z całego swiata, Basnie Grimm Andersena- jakos obrazki mojej Emily nie ruszają.
Czasem podbieramy Oliwii taka serię bezobrazkową "Zaopiekuj się..." to jest o zwierzakach bardzo fajne.

No i na topie Dinożarły- książeczki figurki, bajki z dinożarłami...
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 06:20   #3947
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Nie uwierzycie... Burza u nas jest. Leje, blyska się i grzmi! Taki to początek astronomicznej zimy!
Stary 2015-12-22, 07:31   #3948
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku, świat się kończy

Despa martwię sięte bóle głowy migrenowe czy może od tego ciśnienia?
To hasło z błogosławioym łonem plus miny pań w polskim sombrero na głowie...

Demeter, sama nie dałabym dziecku takiego plakatu, raz że nic nie rozumie z tego, dwa nie siałabym zła w młodej duszy ludziom, którzy idą demonstrować nie dziwię się. Jeszcze żaden rząd nie budził tyle kontrowersji w miesiąc od przejęcia władzy.
Dasz radę, wierzę w Ciebie
Ja mam do zrobienia barszcz i upieczenie mięs, zrobienie ryby po grecku, 3 bita. Resztę mam albo Mama przywiezie

Monika, zdrowia i siły. TŻ masz do pomocy?

Jola, czekam na fotkę

Agatka, wysłałam Ci maila, sprawdzałam tracking i wg niego przesyłka powinna być u Ciebie od 16 grudnia. Daj mi znać proszę

Stary 2015-12-22, 08:06   #3949
Moderna
Zakorzenienie

Despa Kokosanki są słodkie, ja dałam o 30% mniej cukru i wyszły, ale nie wiem przy jakiej minimalnej ilości wyjdą mi taki urok tych kokosowych makaroników

Hehe ten transparent co prezydent blogslawiony pierś matki ssał?

Sorce jak tam? Wypuścili Was już do domu?

Dragusia ale dlaczego sprzeczać? Należy pozwolić każdej stronie mieć własne poglądy polityczne - w Niemczech istnieje nawet partia ekstremistów prawicowych NPD (tu pewnie lepiej by było gdyby nie istniała )

Ja się nie cieszę na święta maz mnie wkurza

Monika przytulamy zdrowiejcie! Oby do nowego roku!

Demeter my uwielbiamy Cynamona i Trusie, Jak tata pokazał mi Wszechświat, Niedźwiedź łowca motyli, Miejsce na miotle, Gruffelo.

Kwiatuszku Demeter zgadzam się, nie rozumiem jak rodzice mogli dopuścic do sytuacji, ze dzieci niosą transparent o takich treściach

Kwiatuszku pierwsza wiosenna burza?
U nas ciepło, średnio po 12-14 stopni

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

BYou panika nie widzę fotek, co tam wstawilyscie?

Panika to będzie wycieczka z przyjaciółmi (za $)

BYou bos ty piękna i młoda!

JolanT pożądanie! Uuuu będzie się działo

Zamiast parafiny dolej olejku (Mamaglück z Dm).
Stary 2015-12-22, 08:23   #3950
BYou
MBZ♥

Moderna, pierniczki
Czemu CIę wkurza?

Demeter, Zoś lubi i te małe książeczki z wierszykami, jak i te dłuższe, do listy Moderny-nie znam tego O tacie, muszę oblukać dorzucam: Franklina, Elmera, Reksia, i serię o zwierzątkach Raya Cresswella

Stary 2015-12-22, 12:35   #3951
Moderna
Zakorzenienie

Byliśmy u dentysty
Płacz jakby go ze skory obrywali, tak jak ostatnio u lekarza - ale panie bardzo serdeczne i miłe w panicznym płaczu go uspokoiły - dmuchając gumowa rękawiczkę i M. mógł sobie wybrać zabawkę z magicznego pudełka - wybrał małego dinozaura - ale zębów nie pokazal - choć ważne, ze się uspokoił i z uśmiechem wyszliśmy z gabinetu - może następnym razem się uda aaaaaa
Cały czas odpowiada, ze się boi - puściłam mu bajkę jak peppa poszła do dentysty, i tłumaczyłam jak u dentysty wyglada, i opowiadałam bajkę o zajaczku (wymyślona), nawet sięgnęłam po przekupstwo, ze pójdziemy wybrać w sklepie samochodzik ehh, nawet zaproponowałam, ze przezwyciężymy strach i potniemy go nożyczkami (pomysł przyjęty tyle ze nie miałam nożyczek w torebce )

Pewnie sukces osiągniemy dopiero wtedy, kiedy M. bez nacisku sam zdecyduje ze otworzy buzie, bo nawet mi w domu nie chce pokazać, jak mowię o dentyście.
Albo kupimy w końcu zestaw lekarza
Jeszcze postaram się przerobić ta wizytę z M. - on będzie dentysta a ja pacjentem - podobno to pomaga dziecku w przejściu przez strach czy ból jaki przeżył.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

BYou ahhh różnice zdań z mężem dotyczące dziecka
M. myje zeby wieczorem, rano nie naciskam, zreszta mi jest się rano cieżko zorganizować - on mi powtarza, ze trzeba zeby myć dwa razy, ze on by to zrobił inaczej, ze ja za mało naciskam - bez przemocy doszliśmy do punktu gdzie M. sam codziennie myje zeby wieczorem (nie zawsze chętnie, ale myje), ma zdrowe białe zabki. Ale mężowi to nie wystarcza, bo jeszcze rano ma być, wraca do przeszłości ze niby M. nie myłam zębów, a myjemy codziennie - po co wraca w przeszłość mówiąc ze zrobiłby inaczej? Na moje pytanie jak - brak odpowiedzi. Na sile?
To samo z inhalatorem - ja namawiam M. wciągając go w zabawę czy opowiadając bajki - trwa to trochę dłużej i potrzeba cierpliwości i czasu. Maź oczywiście zrobiłby inaczej - jak? Brak odpowiedzi. Siłowo? Płaczącemu i duszącemu się od spikow dziecku nałożyć maskę i ta inhalacja będzie skuteczna? W jakim celu takie głupie gadanie ?
Bo wiecie, INNE matki sobie radzą, a ja tylko jestem zmęczona wieczorami

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Dzisiaj rano stlukl mi flakonik z perfumami, to moja wina, bo je głupio postawiłam - powiedział ze odkupi, napisałam mu na kartce nazwę to się obraził, i jeszcze wypomniał mi ze zapłacił naprawę mojego telefonu (w dniu moich urodzin powiedział ze to prezent i zapłaci) - także dziś przelew idzie na jego konto, może to go ocuci, jak mnie rani - zależność finansowa od faceta jest niszcząca - jeszcze trochę i wracam do pracy.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-12-22 o 12:28
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 12:38   #3952
pani22ka
Zakorzenienie

rannyyyy koguta... coś jest nie halo z tym kompem. znów mi wywaliło posta (spisek? spisek?????!).

Kwiatku, znamy Mądrą Mysz. Nawet ją tu kiedyś polecaliśmy. teraz polecamy to: http://www.ravelo.pl/wies-swiat-w-ob...p11779733.html mamy ciut inną wersję (starą, biblioteczną), ale bardzo się T. podoba dobra cena, no i 131 stron

Demeter, my czytamy wszystko co se Panicz życzy. Od komiksów po opowiadania.

Jola, czekam na fotę choinki, bo z opisu już mi się podoba

Moderna, co mąż nawywijał? a co dentysta na płacz Marsela? w kategorii: "norma dla wieku" czy naciskał?

BYou, święta u Was? dużo luda?

Despa, u nas też właśnie: "dinożarły".
Nawet szukałam jakiś czas temu figurek idealnych. Między tanią gumą a drogim twardym plastikiem... ktoś coś poleci?

(Treści) transparentu nie popieram. Fociłam wszystkie, które widziałam (takie zboczenie zawodowe, kiedyś pisałam o tym artykuł). Od 10 lat nie jestem "za kimś". Jestem zawsze przeciwko. Bardzo to smutne.
Zapytam tylko - Demeter, Dragusię - podoba się Wam ten styl sprawowania władzy? za tym głosowałyście???
Choć w zasadzie wolę, żeby to było pytanie retoryczne...

Stary 2015-12-22, 12:40   #3953
Sorceresss
Wtajemniczenie

My juz w domku wieczór i nocka - maaaaakabresca i Fi i Zosia chyba nie ogarniali Mała uwieszona cyca, a Fi bez wzgledu na godzine sie musial przygladac Mimo, że pomógł nieść fotelik ze szpitala to w domu wydawał się zawstydzony nową sytuacja Zosia wygląda jak jakiś japoniec - żółte toto, a przez opuchliznę ma skośne oczka.
Dziisaj jadą z tż po choinkę znajać życie przytaszczą coś na pół pokoju.
Była u mnie położna i dowiedziałam się to co przy Fifim- mam mega ssaka, dziecko pojedzone, po piersi wisiałoby na cycu i sobie ciumkało. Jak zrobiła test palcem jaką mała ma siłę ssącą i to tuż po pojedzeniu stwierdziła (patrząc na moje już w stanie opłakanym piersi), że chyba smoczek pasuje kupić A że ja nie mam nic przeciwko przynoszeniu sobie ulgi (potrzebowałam tylko potwierdzenie od kogoś kto się zna więcej niż ja) wysłałam tż na zakupy

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 12:44   #3954
Moderna
Zakorzenienie

Panika panie nie naciskały, dzieci są rożne i niektóre się boja, mamy spróbować za pół roku (na szczęście u M. nie zauważyłam nic niepokojącego jak próchnica czy inne plamki, stad tez pewnie ten spokój). Panie pokazywały pokój, jak wyglada fotel, lampy ale M. nie chciał patrzeć

Ahhh maz egoista i tyle, najlepiej rozłożyć się wieczorem na sofie i mieć wywalone w sufit
Stary 2015-12-22, 12:45   #3955
Sorceresss
Wtajemniczenie

Moderna, współczuję problemów z tż. Kwestie pieniędzy muszą być bardzo przykre, nawet tego sobie nie umiem wyobrazić. Decyzję o tym, że zostajesz z Marcelem podejmowaliście wspólnie?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 12:49   #3956
Moderna
Zakorzenienie

Jeszcze muszę rozpisać menu na Wigilie i zrobić zakupy - filety jagnięce już zamówiłam

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Sorce ależ się cieszę, ze jesteście już w domu niech te Święta bedą dla Was szczęśliwe i radosne
Stary 2015-12-22, 13:14   #3957
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
(Treści) transparentu nie popieram. Fociłam wszystkie, które widziałam (takie zboczenie zawodowe, kiedyś pisałam o tym artykuł). Od 10 lat nie jestem "za kimś". Jestem zawsze przeciwko. Bardzo to smutne.
Zapytam tylko - Demeter, Dragusię - podoba się Wam ten styl sprawowania władzy? za tym głosowałyście???
Choć w zasadzie wolę, żeby to było pytanie retoryczne...
W zasadzie miałam to wcześniej napisać: chyba nigdy nie głosowałam na PIS Ale generalnie chcę zmian, za dużo PO (na które głosowałam kilka razy) syfu zrobiło.
Ale tak, lepiej, żeby to było pytanie retoryczne

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Dziewczyny na szybko dziękuje za wszystkie propozycje książkowe
Stary 2015-12-22, 13:30   #3958
BYou
MBZ♥

Moderna, bardzo mi przykrowypominanie kwestii pieniężnych to chwyt poniżej pasa. W domu samo się nie robi, dziecko samo się nie wychowuje pod nieobecność męża. Chodzicie jeszcze na terapię?

Sorce, dobrze że jesteście już w domu

Pani, my plus moi rodzice i sis
Też tak mam, idę głosować nie za kimś tylko przeciwko komuś. Nie podobały mi się poprzednie rządy ale tego co dzieje się teraz nie ogarniam. Wczoraj jeden mądruś z pisu zapowiedział, że jeśli jakiś żołnierz zaangażuje się w wośp to na drugi dzień ma pisać o zwolnienie ze służby. Rozumiem, że jeśli on i jego rodzinka, oraz inni z tej partii trafią do szpitala to w ramach solidarności i głoszonych ideałów nie będzie korzystać ze sprzętu zakupionego przez fundację Jurka Owsiaka.

Stary 2015-12-22, 14:18   #3959
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Pani no właśnie pamietalam, że na wątku było coś o Mądrej Myszy ale kojarzę coś ze smieciarka i koparkami
Ładnie to ujelas. Chyba połowa ludzi tak głosowała. Nie za kimś a przeciwko komuś.

Byou z tym Wosp to aż ciężko uwierzyć, że ten gość tak na serio. A widziałaś jak mu jeden żołnierz odpowiedział?
Stary 2015-12-22, 14:22   #3960
BYou
MBZ♥

Widziałam a co się nasłuchałam wczoraj na spacerze i w sklepie od tych co ze służby wracalito jest tak absurdalne, że aż śmieszne, tragicznie śmieszne.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości