|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
ja mówię "mamo" ale tylko wtedy jak już nie umiem bezosobowo zdanie sklecić i nie tak bezpośrednio tylko np "Jak się mama czuje?" Za to mój TZ bez problemu do moich rodziców mówi mamo i tato. Zajęło mu to wprawdzie rok żeby zacząć tak mówić ale jak już się rozkręcił to teraz tak mówi zawsze Cytat:
![]() Ciekawe jak tam Jerzyczka
|
||
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I że nie mam mówić PANI, bo tak głupio.. no więc zostało tylko MAMO. mówię do niej bezosobowo, bądź babcia.
|
|
#4053 |
|
Rozeznanie
|
My z mężem jesteśmy razem 10 lat i 2 lata po ślubie i mówię do mojej teściowej mamo. Zaraz po ślubie mówiłam dalej per pani, potem pani mamo to się śmiała. Teraz mówię mamo ale na szczęście mam taką teściową, że czuję się prawie jak jej dziecko.
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak ja Witam i juz fajny humor jest Tygrysku, gratuluje ![]() Jerzyczka, odezwij sie jak tam Kubus ![]() Kinga, nie przejmuj sie waga wszystko jest ok ![]() Kamilka, dobrze, ze droga zleciala bezproblemowo a chlopaki beda musieli przywyknac do nowej sytuacji wyjscia nie maja.Ja do tesciow mowie bezosobowo, a po narodzinach bedzie babcia i dziadek tak jak juz pisalyscie ![]() Co do imion, ze sie komus nie podoba to lejemy dziewczynki na to ja to nawet po zlosci bym podkreslala, ze to najwspanialsze imie :PIde sie ogarniac
|
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z nia taki kontakt, ze jak np ma jakis gorszy dzien, to dzwoni do mnie, zeby sie wygadac. Sama mowi, ze traktuje mnie jak swoja corke i ze wie, ze moze mi wszystko powiedziec. No i to co miedzy nami jest powiedziane, to nie wychodzi dalej. Jak bylam w szpitalu i dzwonila do mnie to wspollokatorki sie pytaly czy to moja mama, bo taki mamy kontakt ze soba.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na szczęście wszyscy się już przyzwyczaili do Kaliny
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale 28 tez może być ![]() mnie w sumie teraz już serio wszystko jedno. Wcześniej chciałam do stycznia doczekać, ale teraz już mogę byle kiedy rodzić (oprócz wigilii bo wtedy moja położna nie przyjedzie - pewnie jak na złość urodzę w wigilię ) |
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
nijak. bezosobowo
ale niech mały się pojawi to będę mówiła babciu, dziadku ![]() Cytat:
żeby udało mu się być prorokiem
|
|
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie może też tak by było, ale gdyby nie była tak jaka jest. Ona wszystko musi wiedzieć, się wymądrza, zawsze wszystko wie najlepiej. No i wiecie jak było z tymi pościelami
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
Ja mówię mamo, ale staram się tak składać zdania żeby mówić bezosobowo. Tak jak Uaoo uważam że mama i tata są jedni, szczególnie odkąd jestem w ciąży. Jak będę mieć synową na dzień dzisiejszy chciałabym, żeby mówiła do mnie po imieniu. Ani ja jej matką nie będę, ani ona mi córką, choć chciałabym mieć z nią dobre relacje.
Lune ale teściowa suchara walnęła... Magda to racja, koleś jest naprawdę ok widać że mu zależy i stafa się robić porządnie. Teściowie mu przydzielili jakiegoś znajomego chłopaka do pomocy to ten go pilnuje mocno, żeby porządnie robił, bo tamten trochę na odpierdziel czasem jedzie.
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa to moja czesto sie pyta jak nie jest pewna. Chciala ubranka Wojtusiowi kupic, to jej mowilam, ze takich malutkich juz nie potrzebuje, bo mam. Nic nie kupuje tak naprawde bez konsultacji ze mna, w przeciwienstwie do mojej mamy.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz są dobrymi teściami. jakoś się tam dogadujemy
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Zadomowienie
|
Jak ktoś z rodziny męża cos mi zarzuci ze nie mówie mamo i tato to powiem ze mój mąż też tak do moich rodziców nie mowi
![]() Ja tam juz opanowalam sztuke mowienia do nich bezosobowo, w sumie tesc bardzo malo sie odzywa wiec jest problem z głowy ![]() A jak gadam z siostra meza to mowie np. twoja mama cos tam czy twoi rodzice bla bla. Nie mam zamiaru do nich mowic mamo, tato. |
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teściów mam w wieku mojej babci, mówili mi, żebym mówiła do nich mamo, tato, ale nie potrafię
Za to do moich rodziców Tż mówi per pani, pan. Oni nie zaproponowali mamo, tato po ślubie i wątpię, że to zrobią Za to moja mama do swojej teściowej mówi "mamo". Myślę, że to pewnie przez to, że mieszkaliśmy z babcią przez 6 lat, a później mama mojej mamy zmarła i tak została jej tylko teściowa A nas nikt jeszcze nie pytał z rodziców o imię małego ! jedynie znajomi i komentują wybory co mnie wkurza trochę Ostatnio chcieli mi wmówić Huberta. Przepraszam wszystkie mamy z Hubertem, ale Hubcio to dla mnie jak do jakiegoś zwierzaka |
|
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze NIC od rodziny nie dostałam dla małego,ani od teściów, wszystko sami kupiliśmy.
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Eee to ja nawet jak jestem u tesciowej i rozmawiam z siostra tz zeby cos tam np zaniosla tesciowej, to mowie "mozesz zaniesc mamie" albo jak siostra tz odbiera telefon tesciowej to tez mowie "daj mi mame" jakos tak naturalnie mi przyszlo, ale tak jak mowie ja mam super kontakt z tesciowa. Tescia nie mam, zmarl w zeszlym roku, ale tez jak cos mowie, to ze "idziemy do taty na cmentarz"
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
malwi, no i super, że macie taki kontakt
tak powinno być
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
Malwi mi ostatnio teściu od niej przyniósł kilka ubranek, generalnie takie większe, ale też 3 małe. No i teściowa się pyta czy te małe będą dobre...
![]() Ale ja już widzę że będę o małego w stosunku do niej zazdrosna. O ile wyobrażam sobie zostawić moją mamę, koleżankę, przyjaciółkę z małym to jakoś wyobrażenie teściowej z nim mi baaardzo doskwiera. Ale trochę czytałam i widzę że sporo lasek tak ma... co uważacie na temat całowania noworodków przez osoby inne niż mama/tata/rodzeństwo? Dla mnie to mega fuj... Nie życzę sobie czegoś takiego.
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi sie wydaje, ze tak powinno byc. Tesciowa nadrabia za teksty mojej mamy, bo czasami jak przysadzi, to nie wiem czy juz uciekac czy sie klocic.
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Ale emocje dzisiaj! Jerzyczka i Tygrysku-gratulacje!
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
Mama mojej mamy zmarła 10 lat przed moimi narodzinami, mama długo mieszkała sama a do mamy mojego taty zawsze miała dystans. Mówiła mamo, ale raczej starała się tego unikać i właśnie ponoć jak ja się urodziłam to jej ulżyło i częściej mówiła babcia
Ale jej zdaniem wypada mówić mamo i tak też chce być tytułowana przez tż. Także różnie bywa
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I potem wychodzi taka Heidi Cytat:
Ja też jestem na nie |
||
|
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Śmiej się śmiej
![]() Cytat:
![]() Wiecie co ja sobie chyba dzisiaj pójdę na spacer ale na taki conajmniej 2 godzinny
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo przestan sie spinac, zaciagnij tz do lozka i niech dziala!
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj próbowaliśmy
ale ja jakoś nie potrafię się skupić, nie sprawia mi to przyjemności
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się właśnie ogarnęłam i idę na spacer
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

I że nie mam mówić PANI, bo tak głupio.. no więc zostało tylko MAMO.

żeby udało mu się być prorokiem 

ale ja jakoś nie potrafię się skupić, nie sprawia mi to przyjemności