Sierpnióweczki 2016! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-22, 10:34   #811
oursonette
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Ja byłam senna wcześniej. Nic poza tym. A mdłości i odechciewajki zaczęły mi się w połowie 7 tygodnia (wg OM).
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 10:37   #812
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
Ja byłam senna wcześniej. Nic poza tym. A mdłości i odechciewajki zaczęły mi się w połowie 7 tygodnia (wg OM).
dzięki za odpowiedź.. to pozostaje wierzyć, że jest ok
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 10:39   #813
emileczka25
Raczkowanie

tak, ja chodzę częściej i zdarzało mi się wstawać w nocy na siusiu. senność jest, ale nie wiem czy to przez pogodę która ciągnie nasze nastroje w dół czy przez ciąże
Stary 2015-12-22, 11:01   #814
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mnie zmęczenie dopada ok 13-14. Do tej pory jest ok a potem moglabym spać wszędzie.
Popołudnia przesypiałam.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 11:05   #815
Talantea
Zakorzenienie

TZ juz dzisiaj przylatuje! Ciesze sie jak glupia

Mnie to ciagnie do miesa, slonego i kwaszonego smaku (czyzby chlopak? ;p). Jeszcze nie wymiotowalam, ale ja mam duzy próg samokontroli to nawet jak mnie mocno mdli to staram sie gleboko oddychac byle tylko nie wymiotowac. Ciekawe skad sie to u mnie wzielo.
Sennosc, brak motywacji do czegokolwiek, wyostrzony węch, ciagly glód i teraz doszedl ból piersi. Tylko ten ból odczuwam jakbym na tych cyckach miala siniaki jak dotykam.
Do toalety chodze czesciej bo pije sporo wody wiec to normalne.

Od Clexane mam siniaki na brzuchu, juz ciezko znalezc miejsce by wkuc najmniej bolesnie Mam nadzieje, ze nie bede musiala tego brac cala ciąże. Dzisiaj szczegolnie sie meczylam ze znalezieniem dobrego miejsca bo nie wszedzie chce sie wkuć.

Fajny ten Tako Baby Heaven. Wlasnie nie mam pojecia jaki wozek wybrac, strasznie ciezko zdecydowac sie.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2015-12-22 o 11:08
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 11:30   #816
kasia_ruda
Zakorzenienie

Sierpnióweczki 2016!

Ja w pierwszej ciąży nie miałam ani mdłości, ani wymiotów, oby teraz tak samo było co do spania to rzeczywiście pierwszy trymestr to stan śpiączki absolutnej, spałam po 3-4 godz w dzień. Teraz jeszcze nie, ale chyba za wcześnie. A wózek nasz sprzedałam, mieliśmy taki w stylu retro, piękny, ale miał mega beznadziejną spacerówkę, więc się go pozbyłam. Teraz przy wyborze bedę się kierować głównie częścią spacerówkową, a nie gondolową, bo gondola jest na chwilę w porównaniu do spacerówki.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

O tAki miałam

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 11:32   #817
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moje dziąsła są jakby cofnięte. Musiałam zmienić szybko szczoteczke, na miękką bo krwawią. Gdzieś czytałam ze robią się bardziej rozpulchnione w ciąży.
Stary 2015-12-22, 11:34   #818
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży nie miałam ani mdłości, ani wymiotów, oby teraz tak samo było co do spania to rzeczywiście pierwszy trymestr to stan śpiączki absolutnej, spałam po 3-4 godz w dzień. Teraz jeszcze nie, ale chyba za wcześnie. A wózek nasz sprzedałam, mieliśmy taki w stylu retro, piękny, ale miał mega beznadziejną spacerówkę, więc się go pozbyłam. Teraz przy wyborze bedę się kierować głównie częścią spacerówkową, a nie gondolową, bo gondola jest na chwilę w porównaniu do spacerówki.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

O tAki miałam

śliczny wózek
a w którym jesteś teraz tyg?
a w pierwszej ciąży, mimo braku mdłości, miałaś wyczulony węch czy też nie?
Stary 2015-12-22, 11:42   #819
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Moje dziąsła są jakby cofnięte. Musiałam zmienić szybko szczoteczke, na miękką bo krwawią. Gdzieś czytałam ze robią się bardziej rozpulchnione w ciąży.
Właśnie miałam napisać o problemach z dziąsłami w ciąży - mi się zrobiła taka dziurka w dziąśle, boli Płuczę szałwią ale nic nie pomaga Co to może być?

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 11:44   #820
justynkie
Wtajemniczenie

U mnie z objawów to od początku była senność i mdłości, czyli mniej więcej od 5tc. Teraz dochodzi ból piersi, wzdęcia, zaparcia, uczucie wypełnienia, całkowity spadek libido, totalne lenistwo i rozkojarzenie. Co do jedzenia to brak apetytu. W niedzielę miałam takie mdłości, że nic nie mogłam przełknąć a byłam już na maksa głodna. Na pieczywo nie mogłam patrzeć, banan powodował u mnie lekką cofkę, produkty mlecznie podobnie. Ostatecznie na kolację zjadłam Laysy Fromage i zapiłam Schweppsem To moja pierwsza niezdrowa zachcianka ciążowa.

Co do wózka to z racji bliźniąt jesteśmy ograniczeni, wózki podwójne sa też sporo droższe i za dobry wózek z gondolami trzeba zapłacić ok 3 tyś.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 11:56   #821
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
śliczny wózek
a w którym jesteś teraz tyg?
a w pierwszej ciąży, mimo braku mdłości, miałaś wyczulony węch czy też nie?

Skończony 5tc, liczę "po lekarsku".

miałam tak z węchem i teraz też mam. To chyba taka ewolucyjna pozostałość, która miała pomagać, żeby nie zjeść czegoś nieświeżego.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Właśnie miałam napisać o problemach z dziąsłami w ciąży - mi się zrobiła taka dziurka w dziąśle, boli Płuczę szałwią ale nic nie pomaga Co to może być?

Pewnie afta. Nie wiem, czy można maści na nie stosować w ciąży :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-22, 11:59   #822
Fantasmagori
Zakorzenienie

Właśnie nigdy afty nie miałam, ale wyczytałam w necie że to może być z powodu ciąży Bo niby organizm osłabiony... Zapytam się w aptece czy mogę coś na to wziąć, powinno być w ulotce chyba czy można w ciąży

Stary 2015-12-22, 12:01   #823
kasia_ruda
Zakorzenienie

W razie czego kup jakiś dezaftan, ale wypluwaj wszystko, pilnując żeby nic nie przełknąć. Albo patyczkiem higienicznym nakładaj.

Stary 2015-12-22, 12:03   #824
Fantasmagori
Zakorzenienie

Będę musiała coś z tym zrobić bo zaraz święta, muszę korzystać z pyszności póki mam apetyt

Stary 2015-12-22, 12:07   #825
kasia_ruda
Zakorzenienie

Jak masz w domu octanisept, czy coś innego takiego do dezynfekcji, to też możesz dać na patyczek i przykładać

Stary 2015-12-22, 12:08   #826
Fantasmagori
Zakorzenienie

Właśnie nie mam nic takiego bo nigdy nie miałam problemów z dziąsłami, TŻ też nie więc musimy iść do apteki

Stary 2015-12-22, 12:29   #827
virginia
Zakorzenienie

Hej
Będę Was nadrabiać na raty...

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
W czwartek było 81, a dzisiaj 375 Prawie pięciokrotny wzrost trochę odetchnęłam
za wyniki!!

Cytat:
Napisane przez lava84 Pokaż wiadomość
Witajcie ponownie drogie mamuśki! Nie było mnie ponad tydzień, gdyż pierwsza wizyta była jednak ciut za wcześnie. Bylo widać pęcherzyka sam i wskazywał on na 5t3d a wg OM było tydzień więcej. Mój dr stwierdził, że mogłam później zajść w ciążę lub mało optymistycznie-puste jako. Kolejna wizytę miałam wczoraj, oczywiście zrobiłam też betę. Faktycznie owulację miałam w 20dc,ale mimo to miałam stres przed wczorajszą wizytą. Szczęśliwie jednak ujrzałem zarodek 6,78mm,co wskazuje na 6t4d czyli dalej równo tydzień różnicy. Betę w środę miała na poziomie 29317. To moja druga ciąża, ale takich nudności jak mam obecnie nie przeżywałam. Myślę kupić sobie imbir i popijać z wodą. Ktoś już może sprawdzał?
Mam to samo, już nawet kilka razy wymiotowałam. Do południa jestem w ogóle nie do życia. O imbirze nie słyszałam, ale jak tak dalej pójdzie to wypróbuję...

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co można na przeziębienie?
Ból gardła i glowy, lekki katar.
Płucze gardło sol+woda
Domowe, babcine sposoby

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn z niedużymi dziećmi: jak ogarniacie sytuację? Pracujecie? Sprzątacie? Gotujecie? Wychodzicie na spacery? I jeszcze macie chwilę na dorosłą książkę albo film w spokoju? Bo ten mój żywioł jest tak absorbujący, że ciężko mi się zorganizować. A po całym dniu jestem tak padnięta, że zasypiam razem z nim, przed 21
Moja chodzi do żłobka, pomagają też dziadkowie, bo przy naszych godzinach pracy.... Grunt to dobra organizacja a im więcej zajęć, tym lepsza w tym jesteś .

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
witam Jestem tu nowa

tydzień temu z testu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. W piątek byłam u ginekologa i według usg mam pusty pęcherzyk bez zarodka. Pani doktor stwierdziła, że to bardzo wczesna ciąża i nie jest w stanie określić czy ciąża rozwija się prawidłowo i czy ją donoszę. Według okresu to 6 TC, ale pani doktor stwierdziła, ze do zapłodnienia musiało dojść później bo pęcherzyk ma tylko 3 mm. Strasznie mnie to martwi. Miala któras tak??. Kolejną wizytę mam wyznaczoną na początku stycznia i wtedy okaże się jak to będzie.

Wstępnie termin wyznaczyła mi na 13 sierpnia jeśli wszystko rozwinie się prawidłowo

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

to taka sama sytuacja jak u mnie. Mam nadzieję, że w moim przypadku tez zarodek się pokaże
Witaj i mocne kciuki za to, żeby wszystko pięknie i dobrze się rozwijało!!

Cytat:
Witam
Widzę znajome twarze, część pati.
Nasza historia zaczęła się od obserwacji cyklu, potem 2 jasne krechy na teście, 2 pozytywne wyniki bety.
6t2d za nami.
witaj, gratulacje!

Cytat:
Ja pierwszą wizytę miałam na wtorek a dziś wylądowałam w szpitalu. To siebie leżymy na obserwacji, z plamieniem.
Oj... Trzymaj się i dbaj o siebie!

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie! Nie dam rady Was nadrobić bo jestem w pracy, weekend był pełen wrażeń...
W piątek wieczorem udało mi się na szybko załatwić wizytę u gin, po tym jak odwołali mi dzisiejszą wizytę na NFZ. Poszłam do prywatnie, lekarz powiedział że poprosi TŻ na badanie usg, ale zaczął je robić sam,żeby sprawdzić czy wszystko ok. Widziałam że z wielkim skupieniem patrzył na monitor i wiedziałam już, że coś jest nie tak. Bałam się najgorszego, że ciąża obumarła. Okazało się jednak że poszło w drugą stronę, mamy dwa zarodki! Wszedł TŻ, w wielkim szoku ale z bananem na twarzy, widzielismy oba dzieciaczki, prawy ma 12 mm a lewy 11 mm, wg usg w piątek prawy był 7t3d a lewy 7t1d. Ciąża jednokosmówkowa dwuowodniowa więc nieco bezpieczniejsza ale i tak z ogromnym ryzykiem. Słyszeliśmy oba serduszka
Dostałam kwas foliowy 15 mg, do zrobienia morfologię, mocz, glukozę, TSH i FT4, WR i HBSAg. Kolejna wizyta 7.01.
Jestem szczęsliwa i przerażona, najbardziej boję się tego żeby z dziećmi wszystko było dobrze.
Wow! Super!

Cytat:
A ja właśnie wróciłam od lekarza i oficjalnie jestem od dzisiaj na L4 Jeszcze tylko musimy podrzucić zwolnienie do pracy i mogę odpoczywać
Komu dobrze! Ja chyba też pójdę szybciej niż planowałam... Nocki są wykańczające i jeszcze te poranne mdłości..

Cytat:
Dzięki dziewczyny.
Wolę być tutaj i mieć lekarza pod ręką niż martwić się w domu.
Mam nadzieję, ze będzie ok. Musi być.
Plamienia brak, bóle takie jak o tej pory (czyli bardziej dyskomfort czy ciągnięcie niż ból).
Pewnie, że tak, przezorny zawsze ubezpieczony!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 12:37   #828
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Sennosc, brak motywacji do czegokolwiek, wyostrzony węch, ciagly glód i teraz doszedl ból piersi. Tylko ten ból odczuwam jakbym na tych cyckach miala siniaki jak dotykam.
super, że będziecie mogli spędzić ze sobą trochę czasu
ja też tak odczuwam ból w piersiach..n awet wczoraj TŻetowi mówiła, że czuje jakbym miała pełno siniaków
Stary 2015-12-22, 12:39   #829
virginia
Zakorzenienie

Part 2

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Kobitki kochane. Jestem po badaniu i wizycie. Beta ładnie się powiększyła a na usg potwierdziła się na pewno ciąża wewnątrzmaciczna. Nie było widać serduszka bo gin mówi, że bardzo wczesna musi być gdzies 4-5 tydz. Następna wizyta za dwa tyg. Popłakałam się ze szczęścia u niej na wizycie. Także wiary tracić nie można.
Super!!! Strasznie się cieszę!!

Cytat:
@ miałam 6.11 i serduszko wczoraj było
Hurra!

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Cześć można dołączyć? Z moim tż również spodziewamy się dziecka, moja ostatnia @ 11.11, cykle mam krótkie od 7.12 spodziewałam się miesiączki a tu nic więc 12.12 wykonałam 3 testy ciążowe a tam dwie kreski. Dziś byłam na wizycie u ginekologa, był pecherzyk ale lekarka mówi, że ciąża jest jeszcze za młoda żeby cokolwiek więcej powiedzieć. Umówiła mnie na 04.01. Według OM to już 6 tydzień niektóre z Was już serduszka słyszą, a u mnie nic. Powinnam się martwić?
Witaj! I jak już dziewczyny Ci pisały, nie martw się!

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja rosnę z dnia na dzień - a jak u Was, widać już coś? Jem jak wcześniej a nawet mniej, bo nie mam apetytu. Wczoraj wyjęłam stare dresy i niestety za ciasne. Po całym dniu pracy brzuch ciśnie i za chwilę będę musiała szukać luźniejszych spodni. Wydaje mi się że trochę jestem spuchnięta, buzia też bardziej okrągła a to dopiero 8tc... Chyba moi lokatorzy zaczynają powoli rosnąć
Ja niestety przytyłam jeszcze przed, więc trudno powiedzieć.... Ale urosły mi na pewno piersi.

Cytat:
Ja jestem zła że rodziny się dowiedzialy. Gdyby jeszcze zatrzymały to dla siebie to ok. Ale po co rozpowiadać ciotkom na około?
Mój mówi komu może (ze znajomych), czeka tylko na okazję. Wczoraj rozmawiam z koleżanką:
ona: ja nie wiem jak ludzie dwójkę dzieci ogarniają, chyba wychodzą z domu dopiero po 12....itd.
ja skwapliwie przytakuję a potem TŻet mówi, że Natalka pod choinkę dostanie braciszka lub siostrzyczkę. To mnie urządził

Cytat:
Napisane przez emileczka25 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tym dolegliwości Ja na razie nic za bardzo nie czuję...jedynie trochę piersi większe.
Nie masz czego zazdrościć, ciesz się, że tak fajnie to przechodzisz!

Cytat:
Szczerze mówiąc cały czas mam jakieś złe myśli. Zresztą TŻ tak samo. Niby widzę że się cieszy ale z drugiej strony mam porównanie jak się cieszył za pierwszym razem - teraz jest to inna radość, jakaś taka przytłumiona, boi się za mocno ucieszyć żeby potem nie cierpieć tak jak wtedy
ja staram się tym złym myślom nie poddawać, wizualizuję sobie zdrową córkę w wózku, jak się bawi, jak raczkuje Ale mimo wszystko one gdzieś tam są w podświadomości.

Myślę że nam przejdzie trochę po 8 tygodniu. W tamtej ciąży właśnie ten tydzień okazał się pechowy, w dodatku nie miałam żadnych objawów i dowiedzieliśmy się dopiero na USG w 13 tygodniu że dziecko nie żyje
Więc jak w 8 wszystko będzie ok to uwierzymy że wszystko będzie dobrze
Nie martwcie się na zapas!!!!

Cytat:
ja dziewczyny też jestem w trakcie 5 tyg i tak sobie tłumaczę, że może jeszcze dlatego objawów nie ma, ale i tak mnie to stresuje.. Po świetach idę do lekarza i nie wyobrażam sobie jak ja przeżyję ten dzień, wizyte ma dopiero o godz.20:30..
Jak wyżej, trzeba być dobrej myśli!!!

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
Jutro wieczorem znów wizyta. Na usłyszenie serduszka jeszcze nie liczę, bo wg USG ciąża będzie 5t5d (wg OM 6t6d), ale może się dowiem, czy faktycznie bliźniaki.
Kciuki za wizytę!!!

Cytat:
tak piszecie dziewczyny, że u Was mdłości były później.. a wyostrzony węch, senność i inne objawy też czy od początku? bo u mnie to nietylko kwestia braku mdłości..
a dziewczyny "bezobjawowe" chodzicie częsciej do toalety?
U mnie wyostrzony węch, senność i tkliwe piersi to były pierwsze objawy, bardzo szybko się pojawiły i w poprzedniej ciąży i w tej. Teraz doszły mega mdłości .

Więcej napiszę jutro, powinnam mieć już net w domu.
Pa!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-22, 12:51   #830
Piernik Torunski
Zakorzenienie

virginia tyle się naczytałaś co u nas, nacytowałaś.. to napisz co u Ciebie..
Stary 2015-12-22, 12:55   #831
asiulek8
Wtajemniczenie

Odebrałam kolejną bete, dzisiaj jest 3 dzień po terminie miesiączki i jest 1900. Trochę odetchnelam.

Ja powiedziałam tylko siostrze, tak to jeszcze nikt nie wie. Myślę ze w styczniu dopiero poinformujemy całą resztę. A w święta rodziców.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 12:55   #832
_belle_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Mnie to ciagnie do miesa, slonego i kwaszonego smaku (czyzby chlopak? ;p). Jeszcze nie wymiotowalam, ale ja mam duzy próg samokontroli to nawet jak mnie mocno mdli to staram sie gleboko oddychac byle tylko nie wymiotowac. Ciekawe skad sie to u mnie wzielo.

Od Clexane mam siniaki na brzuchu, juz ciezko znalezc miejsce by wkuc najmniej bolesnie Mam nadzieje, ze nie bede musiala tego brac cala ciąże. Dzisiaj szczegolnie sie meczylam ze znalezieniem dobrego miejsca bo nie wszedzie chce sie wkuć.

Fajny ten Tako Baby Heaven. Wlasnie nie mam pojecia jaki wozek wybrac, strasznie ciezko zdecydowac sie.
Super że spedzicie że sobą trochę czasu)

Mam podobne objawy co Ty Mój TŻ bardzo się cieszy jak wcinam kiszoną kapustę:P twierdzi że chłopak jak nic
Ooo i ostatnio hitem są frytki 🍟 niezdrowe...Ale nie umiem się opanować ;P
Przytyłam też ok.0,5-1kg (zaparcia?piersi? ;p) - ginekolog mówił że muszę się pilnować bo jeszcze nie powinnam tyć
Jutro na 17 wizyta - trzymajcie kciuki!!

02.08.2014

_belle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 12:57   #833
asiulek8
Wtajemniczenie

Talantea - super, w końcu kilka dni razem. Na pewno naśladuje Cię to na jego wyjazd

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-22, 12:58   #834
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Odebrałam kolejną bete, dzisiaj jest 3 dzień po terminie miesiączki i jest 1900. Trochę odetchnelam.

Ja powiedziałam tylko siostrze, tak to jeszcze nikt nie wie. Myślę ze w styczniu dopiero poinformujemy całą resztę. A w święta rodziców.
baaardzo wysoka beta jak na ten etap

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez _belle_ Pokaż wiadomość
Super że spedzicie że sobą trochę czasu)

Mam podobne objawy co Ty Mój TŻ bardzo się cieszy jak wcinam kiszoną kapustę:P twierdzi że chłopak jak nic
Ooo i ostatnio hitem są frytki 🍟 niezdrowe...Ale nie umiem się opanować ;P
Przytyłam też ok.0,5-1kg (zaparcia?piersi? ;p) - ginekolog mówił że muszę się pilnować bo jeszcze nie powinnam tyć
Jutro na 17 wizyta - trzymajcie kciuki!!
trzymamy kciuki
Stary 2015-12-22, 12:58   #835
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
baaardzo wysoka beta jak na ten etap
Nie strasz :P ważne że w miarę spokojne święta będę miała
Już nie mogę się wizyty doczekać. Tak wam zazdroszczę. No ale co się dziwić jak mam termin na koniec sierpnia

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-22, 13:10   #836
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Part 2

Super!!! Strasznie się cieszę!!

Hurra!

Witaj! I jak już dziewczyny Ci pisały, nie martw się!

Ja niestety przytyłam jeszcze przed, więc trudno powiedzieć.... Ale urosły mi na pewno piersi.

Mój mówi komu może (ze znajomych), czeka tylko na okazję. Wczoraj rozmawiam z koleżanką:
ona: ja nie wiem jak ludzie dwójkę dzieci ogarniają, chyba wychodzą z domu dopiero po 12....itd.
ja skwapliwie przytakuję a potem TŻet mówi, że Natalka pod choinkę dostanie braciszka lub siostrzyczkę. To mnie urządził

Nie masz czego zazdrościć, ciesz się, że tak fajnie to przechodzisz!

Nie martwcie się na zapas!!!!

Jak wyżej, trzeba być dobrej myśli!!!

Kciuki za wizytę!!!

U mnie wyostrzony węch, senność i tkliwe piersi to były pierwsze objawy, bardzo szybko się pojawiły i w poprzedniej ciąży i w tej. Teraz doszły mega mdłości .

Więcej napiszę jutro, powinnam mieć już net w domu.
Pa!
Moje jedyne obiawy to bolesne piersi i senność. Onnych na razie na szczęście nie mam

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 13:47   #837
emileczka25
Raczkowanie

A w którym jesteś tygodniu?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-22, 14:07   #838
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:

Ja 3 dni po terminie miałam 220.
Stary 2015-12-22, 14:09   #839
florencee
Zadomowienie

Hej!

Czy mogłabym do Was dołączyć? Dowiedziałam się niedawno, że jestem w ciąży, a że ostatnią miesiączkę miałam 19 listopada, to wyliczyłam, że mogę też być sierpnióweczką - chociaż raczej z końca miesiąca.
Mega się cieszę. Staraliśmy się z mężem 2 cykle.
Zrobiłam dwie bety (wyszło w dniu spodziewanej miesiączki 53,76 i po 72 godzinach 191,50) i umówiłam się do lekarza, ale to dopiero będzie w 8. tygodniu, bo wcześniej nie było miejsc.
Jeśli chodzi o objawy to bolą mnie bardzo mocno piersi i trochę brzuch (takie przelewanie, rozpychanie), jestem senna.
I też mam jakiś problem z dziąsłem (kłuje mnie), nie myślałam że to może coś związanego z ciążą.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 14:09   #840
Talantea
Zakorzenienie

Uff pomoglam sprzatac , szczerze to przydalby sie moim tesciom remont, szczegolnie odmalowanie scian. Jak sie przygladac zaczelam to sie za glowe zlapalam. Tylko im ciezko sie do czegokolwiek zabrac. Tak samo drzwi i futryny do wymiany. Nie ma kto im pomóc.
Nawet jakbym chciala pomóc i nie była w ciązy to by sie nie zgodzili bo oni czasu na to nie maja no i po co. ehhhhhhhh
Maja tez toooone ksiazek, ktore tylko zawalaja polki i narzekaja, ze nie maja na nic miejsca. No tak, bo cale miejsce ksiazki zajmują.
Lubie czytać, ale po co to skladowac?

Maja drzwi do salonu bez szyby i teciowa uzywa tej dziury w drzwiach do wieszania spodni. dzizas. Juz lepiej by sie tych drzwi pozbyli bo i tak ich nie zamykają.
Ja bym tak nie mogla, ja lubie miec jak najwiecej rzeczy schowanych, co się da, a oni wszystko na widoku. Ubrania wisza wszedzie. Najgorsze, ze TZ tez ma podobne tendencje jak tesciowie. Pewnie takie rzeczy się z domu wynosi. Pozniej krzyczy, ze wszystko mu chowam.
Sorry, wyrzucam moje male frustracje

Odpoczywam teraz.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2015-12-22 o 14:10
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości