|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
nie wiem, czemu mi obrociło fotke. i nie, nie wiem, jak to odkręcić
![]() A, jeszcze ten ekspert od medycyny estetycznej, którego ksiazke czytam poleca to: http://allegro.pl/vitapil-biotyna-60...821366666.html Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-12-22 o 12:43 |
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Kama, dziękuję, Twoja rownież
i jaka kolorowa, nasze choinki chyba oddają nasze upodobania kolorystyczne
|
|
#3453 |
|
Konto usunięte
|
Kma
piękna choinka, nawet widzę znajome bombki
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Moje choinki zawsze sa kolorowe
Takie jak u Wonder mogą mi się podobać, mogę je szczerze podziwiać, ale konczy się na moich kolorowych bombkach, z których część budzi wspomnienia
|
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
Te budzące wspomnienia są zawsze u moich rodziców, też choinka jest u nich kolorowa i są te same lampki, co u Ciebie, tylko w innym kolorze
Twoja choinka skojarzyła mi się z moim domem rodzinnym
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne choinki dziewczęta
|
|
|
|
#3457 |
|
Konto usunięte
|
Wonder
tak się ucieszyłam jak znalazłam swoje bombki u Kamy, że nie wpisałam nic o Twojej-masz piekną choinkę. Mamy w domu 2 choinki, jedna jest po moich Dziadkach, z ozdobami ręcznie robionymi rownież przez moją Mamę, gdy była małą dziewczynką. Ostanio jej nie ubieram-z tamtego domu żyje tylko moja Mama i choinka. Patrzę na te ozdoby i płakać mi się chce...A ozdoby są cudne, kiedys koleżanka chciala odkupić w calosci i sprezentować znajomym zagranicznym-nigdy w życiu! |
|
|
|
#3458 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Wonder, przepiekna choinka, srebro jest bardzo elegancke
Kama, Twoja tez piekna, pamiatkowa wrecz, jeszcze pamietam takie lampki na choinke.
|
|
#3459 |
|
Konto usunięte
|
Fajny tekst
https://zyciepodpalmami.wordpress.co...z-sobie-zycie/ Czekając na złoto zamowilam ziemię okrzemową, jak nic cos do mnie w końcu przyjdzie
|
|
|
|
#3460 |
|
|
To moja
![]() Sent from my iPhone6+ using crap Tapatalk
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
Aussie, Danusia - dziekuje
Powiem Wam, że w sumie to jest tak - te choinki i ozdoby z dzieciństwa mają niezapomniany i niezaprzeczalny urok a do tego wiążą się ze wspaniałymi wspomnieniami i ludźmi. Ja zawsze się rozczulam jak widzę choinkę u rodziców, od lat niezmieniona, właściwie zawsze taka sama, są tam też bombki i ozdoby z dzieciństwa rodziców. Za czasów nastolatki troche sie zloscilam, ze ta choinka zawsze taka jest, ze nie jest nowoczesna itd., w końcu zmądrzałam i od dłuższego juz czasu baaaardzo to doceniam i nie chciałabym, żeby była inna. Natomiast u siebie poszłam w troche inna stronę, ubieram choinkę na swoją modłę, ale w sumie i tak większość Świąt spędzam przy choince rodziców
|
|
#3462 |
|
Konto usunięte
|
Eve
świetna reniferek pod choinką mnie rozczulił
|
|
|
|
#3463 |
|
|
Danusia
dziekuje kochana... ten reniferek jest bardziej lokalny to jest wielbladzik
|
|
#3464 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3465 |
|
|
Tez kocham pluszaki
![]() Sent from my iPhone6+ using crap Tapatalk
|
|
#3466 |
|
Konto usunięte
|
Eve
|
|
|
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
Wonder - jakbym siebie czytała jak piszesz o tych choinkach. Gdy wczoraj ubierałam swoją - pomyślałam to samo - że jeszcze kilka (no dobrze, kilkanaście
) lat temu patrzyłam z dystansem na przeładowaną i kolorową choinkę u teściów. Jeśli chodzi o estetykę, to bliżej mi było do tych ascetycznych, monochromatycznych. A w tym roku sama powiesiłam najbardziej kiczowate (wtedy tak mi się wydawało) ozdoby, które dostaliśmy od teściowej, bo ona już na stroiku poprzestaje. Po prostu są dla mnie swojskie, rodzinne, mają duszę. A monochromatyczne, eleganckie choinki bardziej kojarzą mi się z komercją niestety, choć obiektywnie są ładniejsze.Danusia - bardzo dobry tekst. Trochę w duchu teorii 5 miejsc wokół nas, ale jeszcze bardziej do mnie przemawia. To my decydujemy o interpretacji wszystkich zdarzeń i o tym komu i czemu pozwalamy na siebie wpływać i vice versa. Mam koleżankę, która dawniej była ciągle zestresowana, smutna, uważała się za niesamowitego pechowca. Rzeczywiście, trzeba przyznać, że trochę zdarzeń nieprzychylnych powyżej średniej jej się przytrafiało. Teraz jest uśmiechniętą, szczęśliwą kobietą. A najdziwniejsze, co sama przyznaje, że związek przyczynowo-skutkowy był odwrotny do tego, co by się na pozór wydawało. To nie odmiana losu wpłynęła na jej nastawienie, tylko dojrzewając, zmieniła nastawienie a wtedy przykre zdarzenia przestały ją tak stadnie odwiedzać. |
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
ale są słodkie
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Hm...Wspomnienia budza niektóre bombki...Kupowałam je jeszcze na targu u mamy, tuz przed ślubem - z ZSSR
U nas wtedy było krucho z ozdobami, a tu jakies koniki morskie, bałwanki, inne takie...Nic niesamowitego, ale trwałe. TYle, ze skromne, więc wisza z tyłu. te z przodu ta raczej żadna staroc, kupowane w ostatnich latach. A z lampkami to już mnie zagiełyście - zdecydowanie nie antyczne, 2 lata temu na targu Wygladaja na wiekowe...?Ale musze popatrzeć w pudle u mamy, ona tradycyjnej dużej choinki już nie ubiera, a bombki pewnie leza na strychu. Pamietam naprawdę zabytkowe - Jacek i Agatka, pacynki dla dzieci - jako bombki ![]() Eve, Twoja to okazała ![]() dziewczyny, następne proszę się prezentować ![]() A, specjalnie dla Wonder przedstawiam mój dzisiejszy zakup:http://www.topestetic.pl/sesderma/c-...we-50-ml-30-ml wysłany godzine po zamówieniu ![]() Gdzie reszta pań...? Beti to już zniknęła na długo, Miszka pewnie zapracowana, Juki dawno nie było, Johaśka tylko miga, Amelia nie opowiada o łasiczce, Ordynat zginał, jak sen złoty... Aussie, pokaz nauszniki Ja dla choinki specjalnie aparat ładowałam
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-12-22 o 16:13 |
|
|
|
#3470 |
|
|
Kama, te lampki sa slicze, w duchu prawdziwych swieczek na choince, ja pamietam takie klipsy na galazki I wkladalo sie w nie swieczki. Ryzykowna zabawa z nimi byla.
Tez robilam recznie lancuchy, ozdoby, nawet mialam ksiazke chyba cos 100 ozdob na choinke, jakos tak. Robilo sie z bibuly, papieru kolorowego, slomy, waty... cudenka wychodzily. Kama, dobre sa produkty Sesdermy? Mialas tez cos innego? Dircik, Aussie, dziewczyny pokazcie choinki
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Eve, hiszpańska bodaj sesderma ma kosmetyki dobrej jakości, ze składnikami aktywnymi, w dobrej cenie. Tak, miałam już pare, lubie je. Oczywiście nie wszystkie sa super, ale warte wypróbowania.
Ale proszę - coś z wyższej, polskiej półki http://annapikura.com/Wszystkie_preparaty.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...recenzja924116 Cenie sobie recenzje Dragonblood
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-12-22 o 16:57 |
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Eva- ja też polecam sesdermę
Nauszniki
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcą sie załączyć...hmmm
|
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Eva
tak, jest żywa, w tym roku malutka, bo zabawki dziecka zajmują już tyle miejsca, że nie było gdzie wstawić naszej dużej sztucznej.Kama, dziękuję, że o mnie pomyślałaś Aussie, nauszniki super
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ja ogłaszam szlaban na zakupy
Zaczne od tego, że NIE KUPIĘ nauszników Emu To chyba można podciagnąc pod oszczędności...: Zwłaszcza, ze już wypatrzyłam na all...
|
|
|
|
#3476 |
|
|
Aussie, piekne nauszniki
bedziesz w nich wygladac jak Princess Lea Gdzie choinka? Sprawdzilam I nie ma u mnie Sesdermy, tych polskich tym bardziej nie ma. Wonder, dzieki Mam ochote na bruschetta, mocno czosnkowa - ide sobie zrobic
|
|
#3477 |
|
Konto usunięte
|
Eve
bruschetta mniam Aussie świetne nauszniki-sama siebie nie wyobrażam w nausznikach
|
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Aussie nauszniki super. Ja niedawno kupione Michael Kors jutro oddaje, poniewaz dostalam w prezencie swiatecznym dzis miedzy innymi... nauszniki
i stwierdzam, ze dwie pary mi nie sa potrzebne, bo w tych, ktore kupilam jeszcze nie chodzilam, nawet z pudelka nie wyjete, za cieplo jest.Wlasnie zjadlam ser z olbrzymia iloscia czosnku uwielbiamKama kup nauszniki, super sa ![]() Mam wolne do 6 stycznia Jutro jeszcze ostatnie kilka rzeczy do kupienia, pozniej basen i spa. Nie zamierzam szalec z gotowaniem, pieczeniem, zamierzam za to odpoczywac, spedzac czas z rodzina, robic to co lubie.
Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-12-22 o 21:16 |
|
|
|
#3479 |
|
სამართალი
|
Dobry wieczór
![]() Kama, Wonder, Eva, piękne choinki Uff, wlaśnie skończyłam ubierać swoją. W starym mieszkaniu zajmowała pół pokoju, a tu wydaje się mała. Pierwsza choinka w nowym domu. Zdjęcie wrzucę jutro, bo w tym świetle kiepsko wychodzi, a dodatkowo mąż okupuje komputer. Też miałam kiedyś fazę na choinki jednokolorowe. Kiedy urządzalam się "na swoim" musiałam kupić ozdoby od podstaw, więc wybrałam złote i brązowe, dopasowując do wnętrza. Na szczęście do nowego też pasują. A rodzice ubierają właśnie swoją. Kolorową, jak u Kamy, pełna wspomnień z dzieciństwa, bombek i ozdób z historią. Mam do niej ogromny sentyment i po prostu ją lubię. Wyjelam też resztę ozdób świątecznych, posprzątalam, ufarbowalam włosy i jutro po południu jedziemy na święta do teściowej. Pierwsza w życiu Wigilia poza rodzinnym domem... |
|
|
|
#3480 |
|
Gang Iren
|
Piękne choinki dziewczyny
![]() I świetne nauszniki
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

i jaka kolorowa, nasze choinki chyba oddają nasze upodobania kolorystyczne

dziekuje kochana... ten reniferek jest bardziej lokalny 

Wygladaja na wiekowe...?