|
|
#3961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Moderna:
Cytat:
jestem niestety w sorcie matek co sobie nie radzą. na szczęście chłop mi tego nie wypomina. na jego szczęście ![]() - jakbym była poetą, to bym walnęła jakąś odę ku czci smoczka dzień w dzień i wciąż wciskam mojej a ta nie chce. ku mojej rozpaczy ![]() co se będzie Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
nasza choinka
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
JolanT przepiekna, uwielbiam takie
A dlaczego postawiona na stołku? Ewunia jaka już duża! BYou przepiękne pierniczki Panika a co ten pan ma na kartce napisane?
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna i krasnoludek pod
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- a i jeszcze Moderna co do twojego tżta to
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce i tak i nie, moja decyzja z aprobacja męża. Tyle, ze po czasie mu się odmieniło
![]() BYou oh chodzimy , ale nasz związek chyba niereformowalny bo co chwile pojawiają się te same tematy. Mam ochotę uciec, ze względu na synka się staram, by to funkcjonowało , ale idzie jak po bruździe . Panika ja sobie niby radzę, M. mniej absorbujący, bawi się tez sam, dużo mi pomaga, ale u tak wieczorem czuje się wypompowana. No i maz nie zauważa moich starań, pracy jaka wkładam w to wszystko, czuje się taka niedoceniona ![]() Dziś wysłałam mu przelew z dopiskiem happy birthday to you - niech poczuje się jak wyplosz! ![]() Kurczę, chyba pierwszy raz wylałam kubeł pomyi publicznie na małżonka - i głupio się teraz z tym czuje ale tez i ulgę poczułam, ze mogłam się wyżalić komuś
|
#3966 |
|
MBZ♥
|
Moderna, czasem trzeba wyrzucić z siebie to co zalega
mam nadzieję, że mąż się zreflektuje. Chciałabym zobaczyć Jego minę jak zobaczy tytuł przelewu.Ja też się dziś czuję przeorana. Miałam pod opieką syna znajomych. Mamy dwójki dzieci szacun, mamy trójki pokłony Wam biję. Tego nie zje, tamtego nie lubi, to nudne, tamto za dziecinne, a nosa wydmuchać nie umie ![]() Jola, Ewa cudna
|
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Kurde
Wszystko mi wykasowali :/ zwiesi sie i tyle :/ Modena- spróbuj zestaw doktora. My mamy 3 i Ewa juz lubi chodzić do doktora ![]() Wizyta u dentysty nam przepadła bo akurat byłyśmy w Polsce a teraz to juz cieżko będzie :/ Choinkę na stołku zeby była wyżej po prostu zawsze tak mamy postawiona. Olaf jakoś nie ciągnie do niej, chyba ze do kabli z tylu. Sorcerres- super ze juz w domku Ale mam nerwice dzis.. Nie pisałam tu chyba ale od września mamy nowych lokatorów na dole- studentów. Tragedia :/ przez stres schudłam juz 6kg tak mnie wku****! Wieczna wojna. Najgorsze ze właściciel (który mieszka za nami) uważa ze jeśli nie jest impreza, muzyka jest ok.. Zero jakiegokolwiek szacunku/ zrozumienia ze tu są małe dzieci :/ Wojujemy i z nimi i z właścicielem tez juz prawie nie gadamy przez nich.. Im więcej zwracamy im uwagę tym bardziej robia na złość.. Dlatego tez m.in. chcemy szukać nowego mieszkania.. No a dzis to juz przechodzą samych siebie. Ale jeśli obudza mi dzieci to znowu tam wyślę tz. Eh.. Jak dobrze mieć sąsiada :/ |
|
|
|
#3968 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Noo patrzy, patrzy Mikołaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dużo sił Super Choć bałabym sie, ze zostanie przewrócona przez dziecko aaa ![]() Ewuś jaka już duża! Cytat:
![]() Kochana czasem dobrze jest wyrzucić to z siebie! ------ Ufff cięzki dzien sie konczy: pranie, zmywanie, ogarnianie mieszkania. Pojechalissmy tez wszyscy na zakupy do Biedronki, dzieciaki grzeczne. Wzięlismy przy okazji dla K dinozaura do rozkręcania bo był przeceniony na 25 zł i się z nim dziś nie rozstaje ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Na H&M wyprzedaż
|
|||||
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Jakub znowu z gorączka, koszmarnie marudny, wszystko na nie, nic mu nie pasuje, wszystko źle. Co się jakoś dogadamy to po sekundzie jednak nie tak. Tż mnie denerwuje, rozmowy z nim nic nie dają. Dziś już wzięłam D. i wyszłam z domu bo tak się nie da funkcjonować (tylko J. mimo tlumaczenia histerii dostał, bo przecież mama nigdy nie wychodzi....). Po południu tż i tak postawił na swoim, jutro pójdzie wcześniej do pracy, w wigilię normalnie prqcuje i tyle go było.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dużo siły
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3972 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna, Ty to zrobiłas sama?
![]() Kiedy Ty masz na to czas?!
|
|
|
|
#3973 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaa ślinię się na kokosanki!!!
Jak to jest, że na tel zdjęć nie widzę, a akurat ciastka musiały się pokazać?
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter 3 dni robilam
maz w weekend byl w domu, a w poniedzialek M. mial 3-godzinna drzemke ![]() Sorce ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Kupilam taki zestaw do robienia zabawnych zdjeć ciekawe czy bedą chętni ![]()
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
Demeter, bony do empiku wykorzystalas? Kolezanka z pracy dała mi cynk, że można też kupować w smyku i płacić nimi przy odbiorze w empiku
luks, bo juz mialam wizję przepłacania za książki
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
ufff menu na jutro juz jest ustalone, bedzie mega pysznie
O ktorej godzinie bedziecie jesc kolacje wigilijna? o 18? pozniej czy wczesniej? Monika doczytalam, jak bardzo Ci (Wam) ciezko ![]() Masz moze jakas przyjaciolke, ktora mogla by Ci pomoc?? Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-12-23 o 13:19 |
|
|
|
#3978 |
|
MBZ♥
|
Moderna
![]() My ok 17, jak tylko pierwsza gwiazdka na niebie głodomory moje dłużej nie wytrzymają![]() Co masz w menu? Świetny ten zestaw, szkoda, że nie widziałam wcześniej. |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
BYou no wlasnie caly czas mysle, kiedy zaczac - myslalam o 18, na lunch zrobilabym moze podplomyka i wytrzymalibysmy do wieczora?
![]() przystawka: salatka pietrowa - mozarella, mango, rucola z pomaranczowym dressingiem danie glowne: filet jagniecy (smazony jak stek) medium, sos redukowany z czerwonego wina i pomaranczy, ziemniaczki pieczone z rozmarynem, fasolka zielona owijana w szynce parmenskiej deser: parfait z bialej czekolady i mascarpone na malinowym sosie |
|
|
|
#3980 |
|
MBZ♥
|
Moderna, przy zapach unoszących się z kuchni wątpię żeby wytrzymali
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe.. A co u Was? Piszcie dziewczyny, co robicie na Wigilie
lubię czytać menu, a najbardziej rozdział: desery ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Dziewczyny najpiękniejsze kolędy polskie w czyim wykonaniu? Wiecie może które polskie radio będzie wieczorem miało tylko kolędy w programie?
|
#3982 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna, Moderna, Moderna... takie rzeczy to ja mogę jeść mimo niespełna tygodniowego maluszka. Jakby to ująć... nie jest to klasyczne menu wigilijne
Ba, daaaaaleko mu do niego Takie smakołyki tośmy jedli z tż na kolacji-prezencie po ślubie w jednej z ekskluzywnych restauracji w Krakowie ![]() U mnie (czyli moja mama przywiezie ) rybki, duszone warzywka coś a la po grecku (ubóstwiam!!!), jakieś pierogi (zamówiłam sobie ze szpinakiem, co też jest dziwactwem świątecznym u nas), barszcz czerwony... to na pewno. Resztą mnie zaskoczą Mój tata wędził mięsiwa, więc w "święta właściwe" też z głodu nie padniemy. A, sorry... tż sernik kupił Kompletnie nic nie przygotowuje sama z siebie i mi z tym dobrze - boję się po prostu, że pijawkę znad cyca mogłabym nad garami poparzyć.
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna - moja mama jak zwykle pomaga ale robi wigilię u siebie więc możliwości ograniczone a tż dziś do wieczora w pracy, jutro do 15 także w sumie na wigilię go zobaczę jeśli pójdziemy...Bo J. ciągle z gorączka
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3984 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajny ten zestaw, ogladałam kiedys podobne Cytat:
Ja już swoje wykorzystałam - akurat był rabat w Empik na gry, kupiłam tez ksiązke do czytania bo mamy beznadziejną. Na stronie Empik (tam zamawiałam) kusiły też zabawki ale udało się nie ulec pokusie kolejnych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
alez mam pomocnika - M. odkurza z radoscia salon, a ja siedze przy kompie
![]() Sorce hehe.. ja lubie kuchnie wykwintna, a swiateczne przysmaki to tylko mama umie zrobic, ja nie potrafie, zreszta mi grzybowy barszczyk i pierogi tylko w domu rodzinnym smakuja ![]() Moze za rok pojedziemy, bo mama kupila sobie domek i go remontuje ![]() Sorce to pojecie pojecie, fajnie, ze mama Wam nagotuje takich smakowitosci ![]() Monika masz nietolerancje, czy to ze wzgledu na KP? Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-12-23 o 14:30 |
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis popelnilam barszcz czerwony nie omieszkam napisac ze wyszedl mi przepyszny. A1wszy raz sama samiutka od podstaw gotowalam.
Do tego saltka jarzynowa. Zupa grzybowa ale zrobiona pod dzieci wiec od razu z warzywami hehe. Do tego bigos mi sie odmraza. Paluszki rybne i filety z piersi kurczaka. Lidka przyniesie rybe po grecku a siostra zapiekane rybna. |
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie w tym roku wcale swiat nie czuje. Troche mi smutno ze ja jestem tutaj a mama z tata w pl. Ale na wielkanoc lecimi wiec oby czas szybko minol.
W dodtaku zepsulam choinke 😢 nie dosc ze mam mala ok30cm tom jeszcze ja o5cm ukrucila wyciagajac z pudelka jak Milus usnie teraz badz na noc trza bedzie jak jakos naprawic hehe. |
|
|
|
#3989 |
|
MBZ♥
|
Moderna, u nas tradycyjnie: barszcz z uszkami, pierogi ruskie i z kapustą i grzybami, karp po żydowsku, ryba po grecku, pstrąg, kompot z suszu, kutia. To kolacja wigilijna. Po pasterce już wjadą mięsa pieczone, krokiety z kapustą i grzybami, z mięskiem, bogracz, bigos, sałatka jarzynowa, sałatka gyrosowa-ale ją zrobię dopiero w I dzień świąt. Z ciast będzie makowiec zawijany, 3 bit i sernik. Podzieliśmy się robotą z Mamą i Sis
także z tego zrobiłam 1/3, może ciut więcej bo Sis mało kuchenna![]() Ja tutaj słucham kolęd:http://www.rmfon.pl/play,80 http://www.radiozet.pl/sluchaj/online/ZET-Koledy.html Nie wiem jak z polskim radiem? Demeter, ale za to jak się najecie w gościnie ![]() Sorce, pierogi ze szpinakiem kurde może zrobiękilka dla Zosi![]() Kasia, oby do Wielkanocy Monika, bardzo ciężko masz . TŻ bym chyba ze schodów spuściła a Rodzice nie mogę u Ciebie Wigilii zrobić?
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2015-12-23 o 15:29 Powód: zmiana linka |
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna - Dominika nie toleruje mojego nabiału, a ona praktycznie tylko na cycu, ja ogólnie mogę jeść
Byou - u rodziców mieszka siostra z rodziną więc ta opcja nie przejdzie. Oni nie chcą kontaktu z chorobami i wcale się im nie dziwię, prawie się nie widujemy od kiedy J. do przedszkola poszedł..... ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

dzień w dzień i wciąż wciskam mojej a ta nie chce. ku mojej rozpaczy 

ale tez i ulgę poczułam, ze mogłam się wyżalić komuś
mam nadzieję, że mąż się zreflektuje. Chciałabym zobaczyć Jego minę jak zobaczy tytuł przelewu.

a Rodzice nie mogę u Ciebie Wigilii zrobić?