|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też słyszałam, że po połogu. Ja tam w ogóle go nie nosiłam (nie wiem czy chodzi wam tylko o cc) i brzuszek bardzo szybciutko wrócił do normy i nie widzę potrzeby, abym go teraz używała.
Brzuch ok na szczęście tylko trochę poleciało na niego. Ręka natomiast szypie i dalej czerwona, lecz już nie tak bardzo. Trudno, przynajmniej widać, że coś robię. Pochwalę się, że sałatka ze śledziem zrobiona i farsz na uszka zrobiony. Teraz tylko ciasto zrobić, chatkę z piernika zrobić i nie wiem czy się na wigilię nadaje sałatka z tuńczyka ale zrobię ją. Aaaa ![]() Cytat:
ja bym coś w choinkę w te puste miejsca wcisnęła
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-12-23 o 14:02 |
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Już bym wolała by pracowała, bo znając życie wrócę do domu i będzie cyrki odstawiac
a dzisiaj usłyszałam od lekarza, że jestem w końcówce ciąży, więc tak jakby świat nie mam. No spoko
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
jeju czarnula, abyś nie rodziła teraz tylko po świętach.
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, ale dobrze ze Cie poobserwuja, może trochę też odpoczniesz od bólu i stresu z nim związanego. A święta, no cóż, trochę taka prawda, że musimy liczyć się z takimi sytuacjami - znowu będą za rok
![]() Uaoo u mnie zawsze jest na wigilię sałatka z tuńczyka. A moja macica dzisiaj twardnieje jak szalona, zresztą już od kilku dni jest tego więcej. No ale już chyba tak będzie... Idę dzisiaj do gina jeszcze na kontrolę.
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ale nie mamy nic co tam się zmieści.. małych szyszek brak totalnie, a takich wąskich i miękkich to już w ogóle
musi zostać jak jest ![]() Czarna - za święta w domu albo za całkowity rozpęd macicy niech się małpa zdecyduje albo rodzicie albo nie
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
a lekarzem się nie przejmuj, pewnie tak palnął
|
||
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdzie nie jadę! Żadnych wigilii, świąt i niczego nie będzie! Zostaję w domu i mam cały świat w
Nie mam się w co ubrać
|
|
|
|
#4539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale doskonale Cię rozumiem bo mój organizm też niezdecydowany, i tak od 2 tygodni już ![]() Cytat:
![]() Ja się w ogóle świątecznie nie czuje bo siedzę w domu i czekam na nie wiadomo co, i jak do jutra dotrwam to pojedziemy do moich rodziców na wigilię i tyle a normalnie to już bym była u rodziców i pomagała mamie szykować świąteczne potrawy Dzwoniłam do gina ale ma teraz cesarke za cesarka więc dopiero po 16 mam do szpitala jechać... |
|||
|
|
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
Dotka, słodki chłopak. Włoski się trzymają czy trochę jednak wycierają? Przypomnisz od kiedy można na brzuchu kłaść?
Magda fajne wianki i choinka. Zrób losowanie jak któraś z dziewczyn napisała. Ja tez nie mam w co sie na swieta ubrać. Planowalam byc w dwupaku a teraz lipa. Baby nie przejmuj się tymi skurczami. Tylko teraz naprawdę na siebie uważaj!!!! Czarnula, życzę Ci aby w któraś stronę poszło a nie Cie tak w niepewności trzymało. Uaoo współczuje oparzenia. Z tego co nam mówili na szkoleniach BHP należy trzymać pod wodą przez kilkanaście-kilkadziesiąt minut. I nie moze to byc zimna woda bo wtedy zbyt schładza się powierzchnie skóry a nie oddziaływuje się na głębsze partie. Smarować od razu tez niczym nie wolno bo tworzy się warstwę niepozwalającą na uciekanie ciepła. Laura w dzien postanowiła dłużej pospac miedzy karmieniami. Oby w nocy tez tak było. |
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, a włosy anielskie? Ja w orzechy wcisnęłam i mi się podobało. A ciuchy to ostatnia rzecz o jakiej pomyślałam
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek - wolałabym chyba nie być w dwupaku
Dobrze, że Laura w końcu trochę pośpi ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Uaoo - teraz już za późno
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku kiedy wychodzicie?
Magda moze jakas tunika?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia ja to w chwili obecnej to też czekam tak na prawdę na nie wiadomo co
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu za późno? Możesz tez tak od tuji gałązki wcisnąć czy z choinki bądź nawet ziele angielskie tam wcisnąć. Pomysłów jest pełno trzeba tylko trochę pomyśleć ;p
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek super, że mała dała trochę odpocząć.
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie jestes w dwupaku to musisz znaleźć rzeczy gdzie mieści sie duży brzuch i jeszcze w których da sie karmić ![]() Jak bedzie wszystko dobrze to jutro. |
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
u mni też. dobrze, że to prześcieradło przyszło, może chociaż w nie się zawinę jak Arielka... :P
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zebyscie jutro wyszli Aa to ja bym zalozyla koszule. Da sie odpiac, cyca wystawic
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale weź ją zapnij w biodrach |
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek
za wyjscie ale bedzie prezent ![]() Umylam podloge w salonie i aneksie i ja wypastowalam.... Ogarnelam kabine i wc, popralam firany i zaslony, obiad gotowy.... No to chyba na dzis wystarczy prac. Jak maz wroci to pojade po wynik gbs Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaa to ja mam takie luzniejsze, tylko musialabym jakies sensowne galotki albo spodnice znalezc.
Cytat:
duzo zrobilas, a jak samopoczucie po takim wysilku.
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchać tu tylko co chwilę płacz jakiegoś maluszka. Aż by się swojego już chciało
Mąż pojechał do domu gotować, mam nadzieje że jutro wrócę bo skoro mała niezdecydowana to zamierzam zjeść cały gar kapusty z grochem
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chyba że w jakąś swoją tunikę się wcisnę, ale szczerze mówiąc nie chce mi się
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też już mam trochę zrobione, zostały podłogi i schody do umycia i jedno okno, bo Lena mi ten sztuczny śnieg rozmazała ![]() Cytat:
Ja się też nie stroję, mam to w
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Za rok będziesz wyglądać normalnie, w tym roku masz specjalne przywileje
Oj tam, zresztą co kto lubi, dla mnie odstawienie się na święta nigdy nie było jakąś szaloną atrakcją.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Choinkę wykonał praktycznie Tż - ja przyklejałam tylko "bombki" 

ja bym coś w choinkę w te puste miejsca wcisnęła
a dzisiaj usłyszałam od lekarza, że jestem w końcówce ciąży, więc tak jakby świat nie mam. No spoko

musi zostać jak jest