|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Ten kwartalnik laktacyjny bardzo ciekawy, jest artykuł o wcześniakach
![]() Aaaaa i o sywestrze - mogę się napić! po prostu odciągnę mleko i zostawię na parę karmień, a na bieżąco to co odciągnę po cydrze to wyleję. Boziuuuuu, zimny cydr ! |
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka mam, ale już mi bokiem też wychodzi.
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka
Ja już u rodziców.. Jednak tu nocujemy, ale wzięłam sobie na pociechę moja podusie |
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam musze matce podrzucic to pisemko
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak wy tak tyle robicie, ja w sumie trochę ogarniałam w domu, ale razem z TŻ, nic nie gotuje. Piekłam ciastka ale to już od końca listopada po trochu.
Ale tak się narobić nie dałabym już rady. Ostatnio często lapie mnie gwałtownie takie zmęczenie, że nagle już nic nie mam siły zrobić.
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówię, głośno bo nie chcę zapeszyć, ale mi oprócz tego że mały czasami boleśnie się wypycha nic się nie dzieje.
Też o niej myślałam, bo miała i zdjęcia wrzucić, maż dopiero na 15 mógł przyjść a tu cisza. |
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to od zawsze wulkan energii no i ciąża tego nie zmieniła, całkowita aktywność do samego końca...nie umiem leżeć... choć czasami bardzo bym chciałaJerzyczkaaaaaaa;> prosze o nas nie zapominać^^ Dotka jak mi się marzy jakiś drink....jedyna opcja że młody nie będzie chciał cyca i w sylwestra coś dziubne^^ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() standardowo padł tekst jak ja to dziecko w tym brzuszku pomieszczę;D
|
||
|
|
|
#4659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję bardzo bardzo bardzo ![]() Cytat:
a tak w ogóle to ponoć nie trzeba wylewać tego mleka - ono się metabolizuje tak samo ja krew ![]() Cytat:
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne uczucie, bo już parę razy miałam doła, że to może jakaś infekcja mnie łapie, ale to następnego dnia przechodziło.
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bola nogi, czuje sie zmieczona, brzuch zaboli ale mimo tego i tak dalej robię czy to sprztam czy to gotuje. Z Lena dzisiaj w twistera grałam żebyście to widziały to pewnie ze śmiechu byście sie posikaly haha
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wolno robić ciężarnym smaka
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Stwierdziłam że nie jestem w stanie zjeść normalnie wigilii tj spróbować wszystkich potraw, bo albo dziecko albo zgaga nie dadzą mi później żyć. I dogadalam się z tz, że on będzie sobie nakładal wszystkiego normalnie, a ja od niego będę jadła po łyżce wszystkiego i tak się najem, a wszystkiego spróbuję i nie będzie mi szkoda pyszności ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Dziecko mi gdzieś uciekło w brzuchu |
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka sernik na pewno pycha!
Mój miodownik dochodzi sobie w lodówce, a pasztet się studzi także koniec wypieków ![]() Jutro oczywiście wielkie lepienie uszek i pierogów! No i nie muszę pisać jak mocno Ci zazdroszczę drineczka ![]() Dziewczyny TŻ się ogarnął (albo już nie mógł patrzeć na moje sfochowane oblicze ) i przytargał wieczorem do domu tego giganta - 220 cm dlatego tak biednie z ozdobami :P
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren, śliczna choineczka
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż też jakiś nieogarnięty, truję mu doopę od kilku dni, żeby też sobie torbę spakował, bo jeśli będziemy jechać te 200 km do szpitala to on tam zostaje wtedy na noc też. I mówię mu, że teoretycznie chce dotrwać do terminu ale w razie W żeby miał torbę naszykowaną. Taaaa, jasne, potakuje i nic
![]() Ale już się tym nie będę denerwować, w razie co to on zostanie bez rzeczy i będzie musiał do domu wracać. Bo ja nie będę go na biegu pakować. Karen, bardzo ładna ta choinka, warto było czekać
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-12-23 o 22:27 |
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren bardzo ladna choinka.
Kuuurde a o mnie zapomnieli w domu i nie kupili mi wody, sa tylko jakies gazowane, slodkie dziadostwa :-(
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Bidulka, może dasz radę przegotowaną, nie wiem jakiej jakości macie tam wodę.
|
#4669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciagnelam z torby szpitalnej, jutro tz podejdzie rano i mi kupi. Kurde nie wytrzymam tyle bez wody, a herbaty nie moge za duzo, bo nie wyrabiam do wc.
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jeszcze jakąś polecaną literaturę, którą mogłabym wpisać na pierwszą stronę?
|
#4672 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
miesiąc temu zrobiło się rozwarcie i tak stoi Cytat:
Nalepiłam uszek 160 szt. nie ma szans, że to zjemy, więc zamrożę większość
|
||
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle uszek to jest wyczyn to teraz odpoczywaj sobie
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren nie widzę zdjęcia, ale na pewno jest piękna i taka duża
![]() Iola brawo
|
|
|
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jakieś przeczucie że ktoś jutro urodzi....
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
KASIA, no weź
![]() Też nie widzę choinki na telefonie. Uszka i pierogi planuję lepić jutro. Doktor ma wyłączony telefon, więc chyba nie jadę do szpitala
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-12-23 o 22:53 |
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny! W domu super swiateczna atmosfera sie zrobila
Ruda właśnie to jest tak ze my sie ich prosimy a czasem pasowaloby ich zostawic na pastwe losu - nie spakowal sie nie będzie miał co ubrać i juz. Moj tez z prezentami czeka na ostatnia chwile moje juz gotowe popakowane a on jeszcze jutro leci do galeri masakra ![]() Tylko fakt ze moj maz jest taki ze owszem zostawia wszystko na ostatnia chwile ale zawsze.sie wyrabia takze po prostu chyba musze sie bardziej w cierpliwość uzbrajac i mu zaufac ![]() Iola o matko ale sie musialas narobic przy tych uszkach! Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#4678 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() słodziaczek Cytat:
Pewnie cie puszczą jak nic się dziac nie będzie... Przez weekend i tak lekarzy specjalnie dużo nie będzie... Cytat:
Poza tym z ciekawostek jak układac dziecko w szpitalu radzono mi ( przez problemy z oddychaniem, by układać małą na boku a nie na plecach. Dlaczego? Bo dziecko leżąc na wznak odwraca główkę na bok bardzo mocno- przez co może uciskać tętnice- a to spowoduje gorszy dopływ krwi... Udało mi się zdobyć leki dla Martynki telefonicznie znalazłam aptekę w Krak która to robi. Wyjęczałam przez tel czy mogą mi to zrobić na dziś a nie po świetach... Przegoniłam mamę na wycieczkę- a ona szczęśliwa że mogła coś dla wnusi zrobić, poświęciła 2h na wycieczkę... No i sie udało ![]() A na przyszłość jak się wyniki nie poprawią i trzeba będzie przyjmowac to dalej, to mam dzwonić 2 dni wcześniej żeby ściągnęli potrzebne składniki ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- idę skończyć pakowanie prezentów... bo zaraz się młoda budzić będzie... |
|||
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren bardzo ładna choinka warto było czekać.
iola pokaźna ilość uszek. Kasia nie mów tak. Kamila super, że udało się z lekami. z rzeczy nie ciążowych i świątecznych. To kupiłam sobie ręczniczek z rosmana do mycia twarzy. Właśnie użyłam pierwszy raz, czy wy zdajecie sobie sprawę jaki on jest malutki. |
|
|
|
#4680 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bez wody nie mogę żyć Cytat:
"Pierwszy rok życia dziecka" "Po prostu piersią" "Mato, tato co ty na to" Wszystkie czytałam i polecam Cytat:
![]() Gratuluje wszystkim świątecznych potraw, wypieków i innych osiągnięć ![]() Ja oficjalnie na te święta nie ugotowałam nic i jest mi z tym źle, no ale trudno, za rok też sa święta.....Zazdroszczę Wam jedzenia świątecznych smakołyków, dla mnie mama szykuje jakieś dietetyczne wersje potraw, aż się boję co wymyśliła ![]() no w każdym razie tradycyjnie na pewno nie będzie
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

to wyleję. Boziuuuuu, zimny cydr ! 

choć czasami bardzo bym chciała
21.06.2014r.
Dziwne uczucie, bo już parę razy miałam doła, że to może jakaś infekcja mnie łapie, ale to następnego dnia przechodziło.

dlatego tak biednie z ozdobami :P
tyle uszek to jest wyczyn

i jest mi z tym źle, no ale trudno, za rok też sa święta.....