![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Studia w Wielkiej Brytanii 2016/2017
Jak myślicie, lepiej zdawać IELTS po feriach (które spędzę w Anglii chociaż pewnie i tak nie będę dużo tam rozmawiała po angielsku) żeby mieć go z głowy czy w lato (wyjeżdżam po maturach od razu i chcę jak najszybciej pracować i może zdążę ten angielski trochę podrasować)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Weronika dzięki!
kinaO to niebyłby głupi pomysł.. Ja sobie wymyśliłam, ze IELTS zdam w ogóle po otrzymaniu wyników matur.. Nie wiem czy to nie za późno będzie, ale podobno aż tak długo się nie czeka na wyniki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Na wyniki czeka się około 2 tygodnie i nawet jeśli zdacie w czerwcu, to będzie ok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Ja bym sobie dała więcej czasu żeby później nie żałować
![]() Jedyne co bym Ci radziła, to jeśli będziesz w Anglii i stwierdzisz, że nie ogarniasz angielskiego to żebyś się nie zrażała i nie załamywała, że zdasz słabo IELTS ![]()
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Ja miałam zdawać IELTSa w ferie i zmieniłam zdanie bo w ferie jeszcze nie wiesz jakie masz oferty i od jakich unis a poza tym to masz jeszcze sporo czasu po maturze, nie wiem ile dokladnie ale w Anglii wyniki A-levels maja chyba 13/14 sierpnia no więc dotąd na pewno masz czas, ja mysle ze zdalabym w czerwcu a wyniki przychodza chyba w 13 dni więc wyrobię się
![]()
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Laski mam pytanko.. Jak wpisują Wam nauczyciele/referenci przewidywane wyniki z matur? Tzn.. dla mnie to trudne, bo nie mam pojecia na ile jestem w stanie napisać matury, przykladowo - co miesiac moja wychowawczyni robi nam probne maturki z biologi i progress u mnie jest aczkolwiek nie mam pojęcia czy napisze potem na 90, 80, czy 70% .. Czy Wam trochę zawyzali przewidywane? Czy podawali raczej średnie wyniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Moja pani chyba w ogole o tym zapomniala, bo potem gdzies w dokumentach na moim koncie na stronie uni byly jej maile z nimi gdzie pisala tylko o maturze z angielskiego ktore probne pisalam na 90+
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Dzięki za szybką odpowiedź
![]() Do mnie właśnie zaczęło dochodzić, że aplikuje bo dziś mi wychowawczyni przysłała wersję roboczą referencji.. O losie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
To chyba zdam w wakacje
![]() ![]() Edytowane przez kina0 Czas edycji: 2015-11-10 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Ja podawałam również podstawy. Co do IELTS - zdawalam go 27 czerwca bodajze? A wyniki a-levels sa jakos w polowie sierpnia, wiec na pewno do tego dnia macie czas. Mi referencje pisala pani od angielskiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
VickyD a jak to jest z tymi predicted grades?? Tam nauczycielka wpisuje tylko średnią z matur prawda?? Ja w swojej aplikacji wpisałam podstawy+rozszerzenia+ust ne. I moje pytanko jest takie, jeżeli uni da mi oferte np. 70% overall to odnosi się to tylko do moich rozszerzeń, które potrzebne mi na kierunek czy też do podstaw itd??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Tez mysle, ze licza wszystko. Z predicted grades nie wiem bo jak mowilam moja pani sobie chyba zapomniala a zreszta do referencji dostepu ucas nie daje a pani moja mi nie powiedziala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
cześć;p
dawno nikt nie pisał, a ja mam pytanie ![]() zalogowałam się na ucas i wypełniam personal details, w sekcji fee code powinnysmy wybrac 02 ale nie jestem pewna co w student support arrangements. Aplikuję do Szkocji. Znalazłam, że powinnam wpisać EU Team, tym bardziej, że jest napisane żeby SAAS wybrać jak mieszkasz w Szkocji. Problem taki, że docelowo będę chciała żeby to SAAS fundował mi studia więc to trochę bez sensu. Wie ktoś może czy rzeczywiście trzeba wybrać EU Team? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja faktycznie wpisałam tam Eu-Team, bo tak znalazłam na paru stronkach
![]() Z ciekawości jaki kierunek i uniwersytety? Mam takie nietypowe pytanie do koleżanek, które już studiują.. Czy znalazła by się wśród Was jakaś dobra dusza, której chciałoby się przeczytać PS'a i go ocenić?? Właśnie go napisałam i już wariuje. Jutro pokażę moją wypocinę nauczycielce od angielskiego, aczkolwiek obawiam się, że ona jest w stanie tylko mi pomóc pod względem poprawności językowej. Sama jakoś nie ufam wystarczająco organizacjom pomagającym w aplikacji, a potrzebuje opinii kogoś kto proces aplikacji ma za sobą i byłby w stanie postawić nad moim PS ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Ja moge zerknac w wolnej chwili Pakachi ale nie obiecuje ze juz teraz zaraz natentychmiast
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
VickyD nie no jasne, jeszcze sie nie pali hehe. Tylko muszę Cię ostrzec, że jestem noga z pisania wszelkich prac pisemnych czy to z Polskiego, Angielskiego lub Niemieckiego.
Tak w ogóle co u Ciebie słychać? Jak tam jest na Biomedical Science? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
A przyjemnie, właśnie sobie siedze na lotnisku i bede wracac do domu. Wykladowcy super, wyklady zrozumiale, ludzie niesamowici, wszystko pieknie, miasto przesliczne 😍
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
A wpisujecie oceny też? Jak tak, to ze wszystkich lat liceum?
+ w education wpisujecie tylko przedmioty, które zdajecie, a pole na ocene zostawiacie puste i nauczyciel wypisuje przewidywane, tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
kinaO ja nie wpisuje ocen, jedynie matury wszystkie, które napisze + ustne. W ocenach nich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Jest jeszcze jedna sprawa, skoro trzeba wpisywać też ustne. Wydaje mi się, że moja nauczycielka z polskiego kompletnie nie będzie umiała jakkolwiek przewidzieć mojego wyniku, pewnie nawet nie byłaby pewna czy w ogóle zdam tą ustną. Z resztą ja sama nie wiem, wszystko bardzo zależy od tego jaki temat dostanę. Co robić w takiej sytuacji?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
wiesz co tam sie podaje przewidywany overall % z matur
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() (Przejrzałam chyba wszystkie fora wizażowe dotyczące studiów w Anglii i pieką mnie oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Ja mam pytanie takie - zalogowałam się na ucas i biorę się do pisania PA i chcę studiować w Szkocji iiii
czy mogłabym się skontaktować z którąś z Was prywatnie która aplikowała/aplikuje do Szkocji? ![]() Byłabym superwdzięczna,bo właśnie nie do końca wiem jak uwzględnić ten saas i tak dalej. Dzięki za odpowiedź z góry, bo termin się już zbliża haha A jak tam, Wasze PA napisane? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Ja jestem na 1szym roku International Tourism Management, mam łączony moduł z Event Management. Studiuje w University of Lincoln, więc jak masz jakieś pytania to mogę pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
No ja chce zaaplikować do Szkocji, jednak jestem na poziomie dopieszczanie PSa.. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
A ktoś zamierza aplikować na Coventry w tym roku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Do Coventry aplikowałam w zeszłym roku, ostatecznie był to mój insurance. Wymagania mają śmiesznie niskie, ale z tego co rozmawiałam ze znajomymi z mojego uni to jest to raczej jeden ze słabszych wyborów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Studia w Wielkiej Brytanii 2016/2017
Oki, dzięki na opinie
Edytowane przez wewantfuture Czas edycji: 2015-12-25 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.