Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-25, 21:38   #1711
olenkasz
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV

Cytat:
Napisane przez Koalka01 Pokaż wiadomość
Szusz gotuje... Raz na ruski rok, popatrz na vlogmasy co zazwyczaj jedli, gotuje to przeciętna matka, codziennie musi ugotować obiad dla całej rodziny.

Sent from my iPhone using Tapatalk
każda baba to potencjalna matka, nie gotuje- znaczy nierobotna

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Nie napisałam nigdzie, że sprowadzam psa do włochatego przyjaciela i że to jej zachciewajka. Serio, przesadzacie i to grubo...
Poradziła sobie z wychowaniem dziecka to i z psem sobie poradzi...
Pies to ogromny obowiązek i myślę, że jak Julia sobie nie poradzi, w co nie wierzę, to poprosi o pomoc rodziców. tyle.
ja mam nieco inne zdanie na temat tego, czy ona sobie aż tak świetnie poradziła.
ciebie przeraża czarnowidztwo, mnie przeraża lekkomyślność, bo potem włochaty kompan trafia do schronu, bo dzieciątko jednak nie pokochało pieseczka

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez diorentynka Pokaż wiadomość
No właśnie problem polega na tym, że to decyzja podjęta pod wpływem zachciewajki. A pies to nie tylko "włochaty kompan", jak to nazywasz, a przede wszystkim żywe stworzenie wymagające czasu, uwagi i wychowania, a co za tym idzie także obowiązek. Naprawdę nie rozumiem takiego podejścia do kwestii posiadania zwierząt i sprowadzania ich istnienia do bycia maskotką dla dziecka. Tylko później, jak maskotka przerasta możliwości i nie spełnia oczekiwań, kończy w schronie, albo w przydrożnym rowie. A Julka chyba jest trochę za miękka na wychowanie takiego pieska.
no typowe, piesek dla dzieciaczka super koncept, często kończy się w schronie albo lesie. ale nie, co ja gadam, przecież takie rzeczy się nie zdarzają!!!!
Stary 2015-12-25, 21:38   #1712
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Dziewczyny, te Wasze czarnowidztwo z psem Julki mnie przeraża... Naprawdę.
Julia pracuje tylko przez 3 godziny na dzień, a nie pracuje nawet 5 dni w tygodniu, tylko z tego, co widzę - weekendami. Resztę tygodnia ma wolną, a Alex chodzi do żłobka na kilka godzin. Dlaczego ma sobie nie poradzić?
Goldeny szybko się uczą. Bardzo szybko. Za dwa miesiące to będzie już bardzo kumaty pies i najlepszy przyjaciel dziecka. Nie piszcie czarnych scenariuszy. Poza tym, Julka ma rodzinę, na którą zawsze może liczyć. Jak będzie potrzeba, to i psem i Aleksem się zajmą.
Jej też należy się coś od życia. Jest samotną mamą, pracuje i robi naprawdę dużo. Wiele dziewczyn z YT mogłoby się od niej nauczyć pokory i szacunku do innych. W tym do życia, rodziny i pieniądza.
Chciała sprawić swojej rodzinie psa? Zrobiła to i super. Poza tym, to mówiła, że pies jest wszytskich.
To jak będzie, to się okaże
Czarnowidztwo? Obejrzyj kilka vlogów Julki, w kórych nie ogarnia podstawowych kwestii nie mając psa
Inna sprawa, że w mnie jeśli ktoś decyduje się na odpowiedzialność jaką jest zwierze to nie powinna od razu zakłądać pomocy rodziny w opiece nad nim.

Uważasz, że zostawianie małego dziecka samego w domu jest zachowaniem odpowiedzialnym ?
Stary 2015-12-25, 21:47   #1713
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:
Nie napisałam nigdzie, że sprowadzam psa do włochatego przyjaciela i że to jej zachciewajka. Serio, przesadzacie i to grubo...
Poradziła sobie z wychowaniem dziecka to i z psem sobie poradzi...
Pies to ogromny obowiązek i myślę, że jak Julia sobie nie poradzi, w co nie wierzę, to poprosi o pomoc rodziców. tyle.
Eh.. a wiesz może, że taki "włochaty przyjaciel" potrzebuje się wyszaleć? Kiedy ona ma z nim iść do parku czy gdziekolwiek żeby mógł się wybiegać? Po drugie nie zapominajmy o Alexie. Pies jak widać jest dość "szalony", Alex również-już kilka razy mówiła, że jej ucieka. I teraz mi odpowiedz jak sobie wyobrażasz wychowanie takiego psa? "Kiszenie" go w mieszkaniu to nie jest dobry pomysł, on musi wychodzić. Zwykłe wyjście na "siusiu lub......" nie wystarczy.
wraaakczasu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 21:52   #1714
bubus900
Zakorzenienie

Ja swoje śpiące w łóżeczku roczne dziecko zostawiałam na 5 minut same w domu. Czasami po prostu myślałam, chociażby wyjść z psem. Wiem, że dziecko z łóżeczka nie wyjdzie, nie wypadnie. Na chwilę nic się nie stanie.
Weźcie też pod uwagę, że Ona nagrywa filmy, pewnie też chce, żeby były ciekawsze i może trochę podkolorowywać..

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez wraaakczasu Pokaż wiadomość
Eh.. a wiesz może, że taki "włochaty przyjaciel" potrzebuje się wyszaleć? Kiedy ona ma z nim iść do parku czy gdziekolwiek żeby mógł się wybiegać? Po drugie nie zapominajmy o Alexie. Pies jak widać jest dość "szalony", Alex również-już kilka razy mówiła, że jej ucieka. I teraz mi odpowiedz jak sobie wyobrażasz wychowanie takiego psa? "Kiszenie" go w mieszkaniu to nie jest dobry pomysł, on musi wychodzić. Zwykłe wyjście na "siusiu lub......" nie wystarczy.
Na całym świecie są zamknięte przestrzenie dla psów, gdzie mogą się wybiegać...
Ciekawa jestem, co powiedziałybyście o Julce, gdyby się okazało np, ze jest w drugiej ciazy? Też tak byście po niej jechały...?
Stary 2015-12-25, 22:04   #1715
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Ja swoje śpiące w łóżeczku roczne dziecko zostawiałam na 5 minut same w domu. Czasami po prostu myślałam, chociażby wyjść z psem. Wiem, że dziecko z łóżeczka nie wyjdzie, nie wypadnie. Na chwilę nic się nie stanie.
Weźcie też pod uwagę, że Ona nagrywa filmy, pewnie też chce, żeby były ciekawsze i może trochę podkolorowywać..

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Na całym świecie są zamknięte przestrzenie dla psów, gdzie mogą się wybiegać...
Ciekawa jestem, co powiedziałybyście o Julce, gdyby się okazało np, ze jest w drugiej ciazy? Też tak byście po niej jechały...?
to tu się różnimy, bo dla mnie zostawienie dziecka na pięć minut jest zachowaniem nieodpowiedzialnym.

Jeśli samotna matka w jej sytuacji zaplanowałaby kolejną ciążę pomyślałaby, że jest to dość dziwny i niezbyt zrozumiały plan.
BTW nie jeżdżę po niej, tylko mówię co mnie dziwi i nieco razi.
Stary 2015-12-25, 22:08   #1716
lonelyrun
lonelyrun

Cytat:
Olimpia robi tak ładne makijaże... Szkoda, że nie zajmie się tym profesjonalnie.. Miałaby na pewno mnóstwo klientek a i monopol w swojej okolicy...
Szkoda, oj szkoda.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Widziałam. Ona chyba chciała to wyciąć, bo jest lekko ucięte...
W każdym razie troszkę pojechała..
Czemu monopol? Olimpia mieszka z 10 km od miasta, gdzie jest kilka kosmetyczek, więc raczej nie monopol Mamy wspólne miasto z Olimpią, więc wiem.
lonelyrun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 22:09   #1717
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez koainka_ Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego dziewczyny!
Brzuszki napełnione?
Ten etap kiedy prawie wymiotujesz słodkim ale wciąż wpychasz w siebie więcej.

Edytowane przez 201607111004
Czas edycji: 2015-12-25 o 22:30
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 22:14   #1718
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Ten etap kiedy prawie wymiotujesz słodkim ale wciąż wpychasz w siebie więcej.
u mnie nie ma niestety az tyle ciasta, zeby sie napchac. Juz sie najadlam, ale jeszcze bym dopchala

Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Czas edycji: 2015-12-25 o 22:15
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 22:20   #1719
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
to tu się różnimy, bo dla mnie zostawienie dziecka na pięć minut jest zachowaniem nieodpowiedzialnym.

Jeśli samotna matka w jej sytuacji zaplanowałaby kolejną ciążę pomyślałaby, że jest to dość dziwny i niezbyt zrozumiały plan.
BTW nie jeżdżę po niej, tylko mówię co mnie dziwi i nieco razi.
Nie uważam, że jestem nieodpowiedzialna. Czasami nie ma się po prostu wyboru. W szczególności jeśli jest się samemu. Ja mieszkałam przez prawie rok sama z dzieckiem, bo mój mąż pracował za granicą i widywaliśmy się raz na miesiąc. Więc praktycznie go nie było. Też byłam sama i to w obcym mieście - bez rodziny i przyjaciół.
Jakoś sobie poradziłam, a i psa wychowawałam na 'ludzi'. Jak się chce, to można wszystko.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lonelyrun Pokaż wiadomość
Czemu monopol? Olimpia mieszka z 10 km od miasta, gdzie jest kilka kosmetyczek, więc raczej nie monopol Mamy wspólne miasto z Olimpią, więc wiem.
Ale nagrwa filmy, to jej daje plus 100 do portfolio i Cv.
Stary 2015-12-25, 22:21   #1720
wraaakczasu
Rozeznanie

Napisane przez bubus900
"Ja swoje śpiące w łóżeczku roczne dziecko zostawiałam na 5 minut same w domu."

Jest czym się "chwalić"
Stary 2015-12-25, 22:23   #1721
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez diorentynka Pokaż wiadomość
Naprawdę nie rozumiem takiego podejścia do kwestii posiadania zwierząt i sprowadzania ich istnienia do bycia maskotką dla dziecka. Tylko później, jak maskotka przerasta możliwości i nie spełnia oczekiwań, kończy w schronie, albo w przydrożnym rowie. A
Albo u rodziców w domu z ogródkiem, bo przecież biorąc psa pod swój dach nie miałam pojęcia, że się nie pomieścimy
Bubus chyba sama niezbyt przemyślałaś kupno własnego psa a ty się jeszcze dziwisz, że my na pomysł Julki naskakujemy.
Stary 2015-12-25, 22:28   #1722
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Albo u rodziców w domu z ogródkiem, bo przecież biorąc psa pod swój dach nie miałam pojęcia, że się nie pomieścimy
Bubus chyba sama niezbyt przemyślałaś kupno własnego psa a ty się jeszcze dziwisz, że my na pomysł Julki naskakujemy.
Psa kupiłam jak nie byłam w ciąży i mieszkałam z rodzicami w innym mieście. Przeprowadziłam się i wzięłam go ze sobą...
Serio, starczy mi dzisiaj tej dyskusji z Wami. Często macie dużo racji, ale dzisiaj uważam, że przesadzacie i to grubo. Tak samo było zresztą z jedną z lasek, która naskoczyła na Marzenę, że nie oddała włosów na peruki... Po prostu dramat.
Stary 2015-12-25, 22:33   #1723
olenkasz
Zakorzenienie

w ogóle ciekawe, że ktoś wyrazi swoje zdanie na temat czyjejś ulubionej vlogerki i zaczyna się histeria przesadzacie, jeździcie po niej, skończcie, czarnowidztwo mnie przeraża, dajcie spokój ładahel? może trochę obiektywizmu? o innych też się tu pisze niekoniecznie w samych superlatywach
Stary 2015-12-25, 22:33   #1724
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:
Psa kupiłam jak nie byłam w ciąży i mieszkałam z rodzicami w innym mieście. Przeprowadziłam się i wzięłam go ze sobą...
Serio, starczy mi dzisiaj tej dyskusji z Wami. Często macie dużo racji, ale dzisiaj uważam, że przesadzacie i to grubo. Tak samo było zresztą z jedną z lasek, która naskoczyła na Marzenę, że nie oddała włosów na peruki... Po prostu dramat.
To ja napisałam o tych włosach.. ale nie "naskoczyłam" na nią. Po prostu napisałam swoje zdanie o tym, później po przeczytaniu innych opinii o tym przeprosiłam.
Stary 2015-12-25, 22:36   #1725
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Nie uważam, że jestem nieodpowiedzialna. Czasami nie ma się po prostu wyboru. W szczególności jeśli jest się samemu. Ja mieszkałam przez prawie rok sama z dzieckiem, bo mój mąż pracował za granicą i widywaliśmy się raz na miesiąc. Więc praktycznie go nie było. Też byłam sama i to w obcym mieście - bez rodziny i przyjaciół.
Jakoś sobie poradziłam, a i psa wychowawałam na 'ludzi'. Jak się chce, to można wszystko.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Ale nagrwa filmy, to jej daje plus 100 do portfolio i Cv.
Oczywiście, że można wszystko. Tyle, że czasami koszt, który trzeba ponieść nie są tego warte

Z drugiej strony jak bardzo to stoi w sprzeczności z tym co pogrubione.
Podjęłaś decyzję o posiadaniu psa- to była twoja decyzja, tak samo jak Julka podjęła swoją. Sama w życiu nie zdecydowałabym się na taki krok.

Co do Olimpii- ona woli stać w miejscu niż iść w stronę, którą sugerujesz. Choć mogłaby, z czym się zgadzam osiągnąć wiele i mieć o wiele większe zyski z YT.
A w tym temacie u Julki drażnią mnie drętwe napisy na filmach: przepraszam za reklamy, ale lubię dobrze zjeść/ ale kanał jest za darmo.

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2015-12-25 o 22:38
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 22:37   #1726
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
To ja napisałam o tych włosach.. ale nie "naskoczyłam" na nią. Po prostu napisałam swoje zdanie o tym, później po przeczytaniu innych opinii o tym przeprosiłam.
ten komentarz był o tym, że zostałaś słownie pobita za swój komentarz. owszem, sama skrytykowałam twoje podejście, ale czy cię "zjechałam"? nie sądzę
Stary 2015-12-25, 22:37   #1727
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Co kto woli. Ale moim zdaniem słabe to tłumaczenie. Widzę to tak, że ja np. teraz sobie biorę dużego spa, bo przecież nie jestem w ciąży, mieszkam z rodzicami w domu z ogromną połacią ziemi ale przy okazji nie myślę, że jak Bóg da, to wyprowadzę się i najprawdopodobniej będzie to maciupeńka kawalerka a ja będę większość dnia spędzać w pracy z potencjalnym partnerem. Naprawdę trzeba myśleć, że pies nie jest na rok czy 5 ale bywa, że na 20. No cóż Twoje życie. Mnie trochę szkoda psa, który pewnie się przywiązał. Ale może nie przeżył tego zbyt mocno skoro rodziców znał i w tym domu dorastał?
Stary 2015-12-25, 22:37   #1728
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
włosy vs pies
wystarczy przyjąć do wiadomości, że niektórzy bardziej przejmują się zwierzętami niż Ty. dosadniej nie napiszę, bo coś czuję, że byłyby to słowa rzucone na wiatr.
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 22:39   #1729
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest właśnie ta przesada, o którą mi chodziło. Ma długie- ścina - niech odda na cele takie i tamte. Nawet nie pomyślałaś, że np. taka wizyta, żeby ściąć włosy i oddać wymaga specjalnego przygotowania to raz, po drugie mało salonów się tym zajmuje, co wymaga też innej organizacji czasu itp. Ale pogadać trzeba sobie było.
Dobranoc dziewczyny i miłego obżarstwa!
Stary 2015-12-25, 22:42   #1730
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:
Nie chciałam tego pisać ale jednak to zrobię. Napisałaś, że "kupiłaś" psa.. Moim zdaniem to nie zabawka żeby kupować. OSOBIŚCIE wolałabym pójść do schroniska i dać miłość jakiemuś pieskowi niż kupować takiego, który był "wyhodowywany" dla kasy. Mało psów jest w schronisku?
Stary 2015-12-25, 22:42   #1731
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez Koalka01 Pokaż wiadomość
Julka jest normalna, ona jest jeszcze młodziutka, swietnie sobie radzi w swoim życiu, które jej dało juz troche po dupie, ma pod górkę troszkę ale widać, ze bardzo sie stara. Nie marudzi, nie narzeka, normalna dziewczyna z normalnej rodziny, która nie jest naciągana pod filmy. Porównać ja wystarczy do Szusz, która nie gotuje, ciagle narzeka, ciagle nie wyspana, nie widzę jej mającej dziecko, gotowanie dla dziecka, zajmowanie sie nim, wstawanie nocne, karmienie, to bedzie ten etap co Szusz zakończy Youtuba

Sent from my iPhone using Tapatalk
No nie wiem czy tak świetnie sobie radzi. Znam kilka matek w jej wieku i Julka wydaje mi się strasznie dziecinna :/ Zresztą nawet nie chodzi o młode matki, większość moich znajomych jest bardziej dojrzała od niej. Ile ona ma lat? Coś koło 22?
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 22:44   #1732
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Co kto woli. Ale moim zdaniem słabe to tłumaczenie. Widzę to tak, że ja np. teraz sobie biorę dużego spa, bo przecież nie jestem w ciąży, mieszkam z rodzicami w domu z ogromną połacią ziemi ale przy okazji nie myślę, że jak Bóg da, to wyprowadzę się i najprawdopodobniej będzie to maciupeńka kawalerka a ja będę większość dnia spędzać w pracy z potencjalnym partnerem. Naprawdę trzeba myśleć, że pies nie jest na rok czy 5 ale bywa, że na 20. No cóż Twoje życie. Mnie trochę szkoda psa, który pewnie się przywiązał. Ale może nie przeżył tego zbyt mocno skoro rodziców znał i w tym domu dorastał?
Teraz to się wkurzyłam. Nie wchodź buciorami w moje życie. Dobrze?
Do Twojej wiadomości - mój pies jest maleńki, bo to maltańczyk, a moje życie przewróciło się do góry nogami. To już nie jest moja wina i nie mam na to żadnego wpływu. Kocham swojego psa i proszę mi tu nie zarzucać, że nie obchodzi mnie los swojego, jak i innych zwierzaków. Musiał wrócić do domu, bo przyzwyczaił się do przestrzeni i dużego ogródka, a moje mieszkanie prawie całe zdemolował, bo brakowało mu przestrzeni.
Tak swoją drogą - co to za tekst "Widzę to tak, że ja np. teraz sobie biorę dużego spa, bo przecież nie jestem w ciąży, mieszkam z rodzicami w domu z ogromną połacią ziemi ale przy okazji nie myślę, że jak Bóg da, to wyprowadzę się i najprawdopodobniej będzie to maciupeńka kawalerka a ja będę większość dnia spędzać w pracy z potencjalnym partnerem." - Przeczytałaś może co piszesz? Albo może dobrze się czujesz? Wiesz jak życie wygląda i jakie płata figle? Po prostu wryło mnie w fotel. Życzę Tobie poukładanego i niekonfliktowego życia.
Stary 2015-12-25, 22:45   #1733
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:
I to jest właśnie ta przesada, o którą mi chodziło. Ma długie- ścina - niech odda na cele takie i tamte. Nawet nie pomyślałaś, że np. taka wizyta, żeby ściąć włosy i oddać wymaga specjalnego przygotowania to raz, po drugie mało salonów się tym zajmuje, co wymaga też innej organizacji czasu itp. Ale pogadać trzeba sobie było.
Dobranoc dziewczyny i miłego obżarstwa!
Eh z tego co tu przeczytałam to wcale nie jest potrzebny specjalny salon-włosy można wysłać. Ktoś tutaj też pisał o tym, że wcale nie muszą być jakoś mocno przygotowane.. Więc błagam Cię skończ, tak jak napisałam-przeprosiłam.
Stary 2015-12-25, 22:47   #1734
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Nie chciałam tego pisać ale jednak to zrobię. Napisałaś, że "kupiłaś" psa.. Moim zdaniem to nie zabawka żeby kupować. OSOBIŚCIE wolałabym pójść do schroniska i dać miłość jakiemuś pieskowi niż kupować takiego, który był "wyhodowywany" dla kasy. Mało psów jest w schronisku?
Zaczyna się...
Stary 2015-12-25, 22:48   #1735
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz jak mało obchodzi mnie to, co Ty byś wolała? Napisałam Ci już raz i napisze raz jeszcze - nie wchodz w moje zycie z buciorami. Jak masz ochotę kogos pouczać to może znajdz sobie audytorium w swoim wieku i ze swoim doświadczeniem.
Po co rodzic dzieci, skoro tyle jest w domach dziecka? Po co kupować nowe ubrania, skoro tak dużo jest ich w lumpeksach? To gadki na podobnym poziomie.
Stary 2015-12-25, 22:48   #1736
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:

Sugerujesz, że żaden duży pies nie zasługuje na szansę na kochajàcy dom, bo w ciágu 20 lat sytuacja życiowo-lokalowa jego właściciela może się drastycznie zmienić? Logika wypowiedzi na to wskazuje.
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-25, 22:49   #1737
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Do Twojej wiadomości - mój pies jest maleńki, bo to maltańczyk, a moje życie przewróciło się do góry nogami. To już nie jest moja wina i nie mam na to żadnego wpływu. Kocham swojego psa i proszę mi tu nie zarzucać, że nie obchodzi mnie los swojego, jak i innych zwierzaków. Musiał wrócić do domu, bo przyzwyczaił się do przestrzeni i dużego ogródka, a moje mieszkanie prawie całe zdemolował, bo brakowało mu przestrzeni.
Tak swoją drogą - co to za tekst "Widzę to tak, że ja np. teraz sobie biorę dużego spa, bo przecież nie jestem w ciąży, mieszkam z rodzicami w domu z ogromną połacią ziemi ale przy okazji nie myślę, że jak Bóg da, to wyprowadzę się i najprawdopodobniej będzie to maciupeńka kawalerka a ja będę większość dnia spędzać w pracy z potencjalnym partnerem." - Przeczytałaś może co piszesz? Albo może dobrze się czujesz? Wiesz jak życie wygląda i jakie płata figle? Po prostu wryło mnie w fotel. Życzę Tobie poukładanego i niekonfliktowego życia.
nie no naprawdę
gadamy o zakupie psa przez Julkę, ty wyskakujesz z pewnością i bronisz jej, mówiąc, że na bank sobie poradzi, bo taka jest fajna, ze wszystkim daje radę, to i z psem sobie da radę i z dzieckiem i w ogóle. na poparcie tej tezy dajesz swój przykład, mówisz, że tobie się udało z psem i z dzieckiem, ale zaraz potem okazuje się, że jednak nie, bo psa oddałaś i jesteś dokładnym przykładem takiego zachowania, o jakie obawiają się ludzie w przypadku julii. że dokładnie potwierdzasz obawy, bo zrobiłaś identycznie.
i teraz jeszcze placzesz, że ktoś skomentował twoje zachowanie
sama z własnej woli wspominasz o sobie i teraz masz pretensje, że ktoś to ocenił?
Stary 2015-12-25, 22:49   #1738
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz jak mało obchodzi mnie to, co Ty byś wolała? Napisałam Ci już raz i napisze raz jeszcze - nie wchodz w moje zycie z buciorami. Jak masz ochotę kogos pouczać to może znajdz sobie audytorium w swoim wieku i ze swoim doświadczeniem.
Po co rodzic dzieci, skoro tyle jest w domach dziecka? Po co kupować nowe ubrania, skoro tak dużo jest ich w lumpeksach? To gadki na podobnym poziomie.
zwierzęta vs. dzieci, ubrania... eh, błagam-skończ.

"Napisałam Ci już raz i napisze raz jeszcze - nie wchodz w moje zycie z buciorami."
Nie przypominam sobie żebyś do mnie skierowała wcześniej takie zdanie. Może zaczniesz panować nad tym do kogo i co odpisujesz?
Stary 2015-12-25, 22:51   #1739
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Nie zrozumiałaś.
I jak nie chcesz by ktoś coś wytykał tobie:
-albo zupełnie przemilcz
-albo wyjaśnij dokładnie,
bo co innego "pozbyłam się psa, oddałam do rodziców z większym domem i ogrodem," a co innego "pies był mały ale życie mi się pochrzaniło a pies nie wytrzymywał w małym mieszkaniu".
Z tobą chyba nie ma dyskusji.

Edytowane przez 201607111004
Czas edycji: 2015-12-25 o 22:59
Stary 2015-12-25, 22:51   #1740
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
nie no naprawdę
gadamy o zakupie psa przez Julkę, ty wyskakujesz z pewnością i bronisz jej, mówiąc, że na bank sobie poradzi, bo taka jest fajna, ze wszystkim daje radę, to i z psem sobie da radę i z dzieckiem i w ogóle. na poparcie tej tezy dajesz swój przykład, mówisz, że tobie się udało z psem i z dzieckiem, ale zaraz potem okazuje się, że jednak nie, bo psa oddałaś i jesteś dokładnym przykładem takiego zachowania, o jakie obawiają się ludzie w przypadku julii. że dokładnie potwierdzasz obawy, bo zrobiłaś identycznie.
i teraz jeszcze placzesz, że ktoś skomentował twoje zachowanie
sama z własnej woli wspominasz o sobie i teraz masz pretensje, że ktoś to ocenił?
Też mnie to rozbawiło
Najpierw pisze jak to sobie świetnie dała radę a później, ze oddała psa... eh, komuś by się chyba przydał sen
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości