|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Kobitki i jak tam po Wigilii? Bardzo się objadłyście?
Ja trochę przesadziłam z orzeszkami pistacjowymi, były takie dobre! Ale w sumie to nie najgorzej ![]() Idę szybko jeszcze pierniki malować bo nie zdążyłam wszystkich a chcę rodzince podarować w paczuszkach ![]() Aaa i Kamila 509 powiedz jak tam droga z Niemiec do Polski, te 1000 km...straszne korki były? Przynajmniej chyba warunki na drodze nie najgorsze? Pytam, bo kiedyś w Niemczech byłam na 4 miesiące i miałam tylko 500 km do domu, ale jak się na Święta wracało, to raz jechałam 8 h, tyle samochodów (i jeszcze naprawy drogowe). |
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() A dzięki byłam w szoku! 1000 km przyjechałam w 10,5 godzin. Żadnego najmniejszego korka! Warunki świetne. Zwykle na swieta były mega korki a teraz niespodzianka Wczoraj zjadłam tylko parę pasztecikow i pierogi i grzybami. Nie jem wielu potraw bo nie lubię ![]() Dziś idziemy do babci i dziadka powiemy im o dzidziusiu
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Witam świątecznie 🎄🎄🎄
Ja muszę przyznać, że za bardzo się nie objadałam, kilka pierogów, barszcz z uszkami, trochę skłatki i byłam pełna Teraz chwila odpoczynku i śmigamy do babci i dziadka Miłego dnia Wam życzę
|
|
#2644 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i Ja
![]() Ja po całym dniu w kuchni, zasiadłam do stołu, zjadłam barszcz z dwoma uszami, kawałek sandacza, 3 pierogi i mały kawałek śledzika po czym zaczął ogarniać mnie sen. Rozpakowaliśmy prezenty i zasnęłam na kanapie. Nawet nie wiem kiedy mąż wszystko posprzątał. Położył malucha. Obudziłam się jak wrócił z pasterki. Dziś jak nowo narodzona ![]() My świętujemy w domu
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj o 20 już spalam
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
Heeeej!
Ja za to zjadłam tylko śledzia w śmietanie w meeega ilości i zapiłam sokiem pomarańczowym później czekoladę i jabłecznik, sałatka, galaretka z drobiu (po pasterce) i padłam spać dziś już siedzimy w domu u siebie
|
|
#2647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy dałabym radę :p
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam wrażenie, że powietrzem się żywię no prawie nic nie jem
|
#2649 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze to moi rodzice byli w szoku widząc ten sok pomarańczowy, ale nie pokręciło mnie
|
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
A Ja tak się o jadłam na Wigilii, że na pasterce getry cisnęły mnie okrutnie i marzyłam, kiedy wskoczę w piżamę
😉 |
|
|
|
#2651 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co na katar meczu mnie od czytaj i jest coraz gorzej. Jestem w 11tyg pije syrop z cebuli i gorąca herbatę z cytryną. Co jeszcze mogę wziąść bo czuje ze mnie rozbiera.
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Dziewczyny co na katar meczy mnie od wczoraj i jest coraz gorzej. Jestem w 11tyg pije syrop z cebuli i gorąca herbatę z cytryną. Co jeszcze mogę wziąść bo czuje ze mnie rozbiera. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
Na katar pomaga zjadanie czosnku i cebuli, np. w formie plasterków pokrojonych na kanapkę. Warzywa te zawierają substancje działające podobnie jak antybiotyki. W pierwszej fazie infekcji cebula i czosnek dają świetne rezultaty.
Przy silnym katarze pomoże regularne wąchanie chrzanu, który ma działanie bakteriobójcze. Możesz również zjadać dwie-trzy łyżeczki tartego chrzanu do każdego posiłku. Sięgnij również po witaminę C – ale w naturalnej postaci: owoce, warzywa, soki cytrusowe, herbata z cytryną, sok z kiszonej kapusty. Do nosa możesz zakraplać roztwór soli morskiej albo sól fizjologiczną. Nie stosuj kropli do nosa, ponieważ mogą szkodzić dziecku. Jeśli☠nieżyt nosa☠utrudnia ci oddychanie, ulgę przyniosą inhalacje z wody z solą lub inhalacje z olejku miętowego. Dobra jest również parówka z dodatkiem ziół: rumianek + lawenda + kilka kropel olejku eukaliptusowego. Pomóc mogą również parówki z majeranku albo szałwii. |
|
|
|
#2653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam na katar i przeziębienie np maselko czosnkowe z chlebem ( wyciskasz czosnek i mieszkasz z masłem) bardzo ciepłe mleko z miodem i masłem i inhalacje z soli fizjologicznej 😉
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2655 |
|
Rozeznanie
|
Mleko z miodem masłem i czosnkiem!
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Niee z czosnkiem jest blehh 😜
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za rady jutro się skuszę do tego mleka z mieszanką chociazbym miała pół dnia w wc spędzić byle by pomogło i szybko przeszło.
|
|
|
|
#2659 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
No tak :-D
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
![]() Jak się czujemy? Ja to w ogóle zapominam, że jestem w ciazy! Nie mam żadnych boli brzucha, zgagi, zmęczenie lekko odpuszcza, przytyłam kilogram odkąd jestem w ciąży więc nikt nie widzi brzucha Mało jem bo na nic nie mam ochoty więc po świętach nie będę plakac, że będę jak waloryb Trochę się maetwie tym, że nie mam objawów ale we wtorek idę do ginekologa na kontrole. To straszny cham ale inny nie ma czasu Śniło mi sie, ze miałam w brzuchu dziewczynkę Dziś rano zrobiłam sobie taki test "intelligender". Niby to takie na żarty wynik ale się rozczarowalam, bo wyszedł chłopiec Któraś z Was też tak ma, że bardzo jej zależy na konkretnej plci? Bo u mnie to już chyba przesada. Ja czuje, że będę bardzo zła jak będzie chłopiec :/
|
#2662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Wtajemniczenie
|
Heejj ☺☺ ja właśnie lezakuje.. nie jadlam za wiele, raczej skubalam po troszku 😉 nic nie przytylo.. za to brzuszek odstaje.. wcześniej trzeba bylo walczyc na silowni o jego brak, a teraz to sie ciesze hehe same obcisle kiecki w te święta :-D
Zgaga dokuczala, ale jakos dalam rade.. przede mna jeszcze dwa dni goscinne.. Kamila nie martw sie, ustalilysmy ze sklad juz pozostaje bez zmian! Wiwc ciesz sie za spotkanie z maluchem ![]() Ja nie mam parcia, dla mnie wazne żeby bylo wszystko ok w ciazy i zdrowe od urodzenia.. A chcecie poznać plec? Wasi Tz? ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Kolezanka bardzo marzyla o dziewczynce, cala ciaze mowila do brzucha w damskim imieniu.. urodzil sie chlopiec, prawie depresja! Do tego nadali mu imie, ktore po kilku miesiącach zmieniła na inne :-S |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Mój T to twierdzi, że on się będzie cieszył z tego, że będzie tatą i mu wszystko jedno. Mi niestety nie. Marzę o coreczce. Oczywiscie, że będę kochać jak będzie chłopiec ale będę bardzo niepocieszona. Chociaż muszę brać to pod uwagę bo w rodzinie T sami faceci :/
Macie racje! Wszystkie już do końca zostajemy w tym skladzie! ![]() Ja właśnie się boje, że moja reakcja na chłopca będzie skrajna. :/
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
ja nie mam fazy na konkretną płeć choć wolałabym dziewczynke, ale najważniejsze aby zdrowe co to jedzenia i tycia to ja nie objadam się szczególnie ale mam już wiekszy brzuszek, nawet jedna ciotka się wczoraj domyśliła że w ciąży jestem :P ale to pewnie też efekt tego że od kiedy wiem o ciąży duuuuuuzo leże.... Tak jak lekarz kazał. A co do lekarza to już pomjutrze wizyta!!! Emocje sięgają zenitu....
|
|
|
|
#2666 |
|
Wtajemniczenie
|
U Tz sami chlopcy..począwszy od najblizszego kuzynostwa i ich dzieci, sa tylko dwie plcie damskie.. :-D u mnie znów tylko jeden chłopak..reszta baby.. zobaczymy co tam Tz zmajatrowal ;-)
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem ciekawa czyje geny będą silniejsze
bo u mnie jest tak samo większość kobiet z mojej strony a od T sami faceci
|
#2668 |
|
Wtajemniczenie
|
Męskie plemniczki szybkie, ale krotko żyją.. damskie wolne, ale za to jakie silne.. wiec ciekawe, które trafiły do jaja po owu..
) Alloffkowa chwila i juz! Zobaczysz machajace bobo
|
|
|
|
#2669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem. Ale moja głowa upiera się i nic nie poradzę.
Mam nadzieje, ze w końcu mi przejdzie. Z tego co pamiętam to tylko jedna z nas zna plec?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

po czym zaczął ogarniać mnie sen. Rozpakowaliśmy prezenty i zasnęłam na kanapie. Nawet nie wiem kiedy mąż wszystko posprzątał. Położył malucha. Obudziłam się jak wrócił z pasterki. Dziś jak nowo narodzona