|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
MamaKarolci 100 lat! I wszystkiego dobrego!
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Karol ci wszystkiego najlepszego !!!!
|
#813 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Dziękuje kochane za wszystkie życzenia
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
MamaKarolci wszystkiego dobrego i z okazji urodzin i rocznicy
|
|
|
|
#815 | |
|
Rozeznanie
|
I ja dołączam do życzeń! Wszystkiego najlepszego! :-* ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Odpoczywaj bidulko ! :-* U mnie kolejny dzień świątecznego wariactwa choć cieszę się że wieczorem udało mi się zagrać z młodym w monopoly junior tatuś padł z młodszym, to mieliśmy czas tylko dla siebie Pora już pozna a ja znowu nie umiem spać. Chyba poród się zbliża i organizm się przystosowuje do nowego trybu nocnego
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jak zawszeostatnio kiepsko ze snem..nie dosc ze w nocy budze.sie.i nie moge zasnac to mam.koszmary a i jakoes napadystrachu mam..masakra ciągle sni mi sie to samo. Dzis juz wzielam.hydrocortyzon moze chociaz spokojniej bedzie..
|
#817 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Co to hydrocortyzon? Tez nie moge spac. Niby jestem taka w nastroju do spania, ale leżę i po prostu czuje, ze jeszcze nie zasnę. Ale Marta beka z Twojego brata haha MamaKarolci stooooo lat, stoooo lat ![]() I dziekuje po raz kolejny za słowa wsparcia dziewczyny serio, niby sie nie znamy osobiscie, a tak mi sie dobrze rozmawia z Wami jakbyście były juz tak długo w moim zyciu... Dzis postanowiłam, ze zadzwonię z życzeniami do matki, wiedziałam jak sie to skończy, ale stwierdziłam, ze musze, ze tak trzeba. I spełniłam swoj obowiązek, mam czyste sumienie, niestety sie nie myliłam co do tego, ze sie nasłucham - totalnie zero autorefleksji z jej strony, ale juz trudno. Poleciały mi dwie łezki niekontrolowanie i koniec tematu, wiecej sie nie odzywam. A TZ wraca do pracy dopiero w przyszły pon także przed nami super tydzien, nawet jesli spędzony na kanapie. Aha co do skurczy, we wtorek mam wizyte u gin i oby do niej dotrwać. Dzis skurcze (po 2 dobach spędzonych totalnie w lozku, wczoraj tylko siedziałam przy stole ok 45 min, a tak to ciagle pozycja leżąca) duuuuuzo mniejsze były, bliskie zeru, dlatego zdecydowałam sie pójść do kosciola (mamy dosłownie minutę drogi no i cała msze przesiedziałem) - wróciliśmy i niestety skurcze nawróciły :/ także widac musze leżeć. Jest ok, ale pisze jakby ktos kiedys trafił na podobne problemy i moze akurat trafi na tego posta. W kazdym razie dobrze, ze zostaliśmy w Krakowie - to była mądra decyzja. Dobrej nocy!!
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
MamaKarolci wszystkiego najlepszego 😊
U nas oczywiście standardowo - tata w domu to dzieci wcześniej wstają...jak go nie ma to śpimy wszyscy do 6-6.30 a jak jest to po 5 jeszcze po ciemku Mikołaj wstaje i idzie do pokoju po zabawki...za chwilę Lilka się budzi i taki interes. Pójdę na 7.30 do kościoła, M na 9.30. Mam zamiar upiec schab na obiad. Nie chcemy się wpraszać do teściów bo szwagier M by miał powód do gadania... |
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Agata u mnie Pola tez dzis wstała o 5:30. A ja nie mogłam spac do polnocy bo tu u teściów złe mi sie sie spi, duszno, ciasno i niewygodnie. W nocy pobudki na wc i tyle se snu.. Umieram i padam, mam dość i chce do domu.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#820 |
|
Rozeznanie
|
Witam w klubie źle spiacych. Nie dosc ze sue wkurzalam przez to auto, to jeszcze wieczorem Tż mnie zezloscil i sprawił ogromną przykrość, to jeszcze w nocy, oprócz tradycyjnego WC doszły jakieś duszności, napady gorąca i głupie sny. Nawet nie wiem do końca co było snem, a co w realu.
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My wczoraj wróciliśmy do siebie. I znowu szukam łóżeczka. Czas mam do niedzieli, bo teraz i tak bez sensu klikać ![]() Jakie macie materace? Kokos/gryka nie chcę, a jak patrzę na lateksowe i termoelastyczne to cena jest sporo wyższa :/ |
|
|
|
|
#822 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie kokos gryka.
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
ja też witam się w klubie źle śpiących, po południu już ledwo siedzę, a jak się położę to albo nie mogę zasnąć albo jak zasnę, to i tak budzę się co chwila, wszystko boli, kości bolą, biodra bolą, brzuch ciągnie, mały kopie, przewracam się na drugi bok ze stękaniem jak spasiony mors. Czyli ze spania nici, rano wstaję zmęczona a po południu powtórka z rozrywki. Wczoraj przy stole teściowa litowała się nade mną, jak biedna jestem itd. i żebym położyła się u niej i przespała, bo nie będę do niczego się nadawała, a na to ciotka, że przesadzam, że jestem młoda, że niby dlaczego mam źle się czuć, że to tylko ciąża . We wszystkim miała swoje zdanie- na temat szczepionek to już w ogóle temat rzeka- bo jej syn szczepił swoje dzieci na wszystko co możliwe, wydał na to tysiące( a że ich dzieciaki wiecznie chorują to inna sprawa), to jest to jedyne mądre podejście ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Wykalacka- ja mam kokos/gryka, nie eksperymentowałam w tym temacie, bo mieliśmy taki jak córka była maleńka, mamy i teraz jak już ma swoje duże łóżko i nie narzekam U nas się sprawdził, z tego co wiem, to dużo dzieciatych znajomych i z rodziny ma takie .---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Dziewczyny, zaraz wyjeżdżamy na dwa dni- nie piszcie przesadnie, bo nie nadrobię Was potem |
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie lateks najlepsze. Na youtubie i w necie można znaleźć histerie jak w gryce zalegają sie robale ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Dzisiaj goście u rodziców, także nie odpocznę ani trochę psychicznie ![]() Cytat:
cóż nam pozostało![]() Cytat:
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo ciotki dobra rada sa najlepsze wspolczuje u mnie na sCzesoe w temacie dzieci takich cioć i wujków prawie nie ma, ale za to w kwesti budowy domu (a jestesmy teraz w tym temacie) mam samych dobrych doradców i krytykujących nasze wybory ale słucham i podejmuje swoją decyzje niezależnie na szczęście juz pozniej bez krytyki ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl chyba Cię telepatycznie ściąglam bo myślałam przed momentem co u Ciebie 😊
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje gości bo ja po ostatnich dwóch dniach mam dość na szczęście dzisiaj nikogo do nas nie przynosi. Nastawiłam wlasnie rosołek i jak zjemy to idziemy na rynek i pooglądać szopki w kościołach. Koniec siedze ja trzeba wreszcie sie ruszyć bo oszaleje w domu a pogoda piękna Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Ktoś widział mego posta co z Hermi? Bo juz jej dawno nie było ani tu ano w k. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Ola posta widziałam ale wiem tyle co Ty...
|
|
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
witam się w świąteczny poranek w 35tc :-DU nas pogoda straszna wieje i pada :-( Ja mam materac kokos-gryka był w zestawie z lozeczkiem wszystkie moje znajome mamusie taki mają i żadna jeszcze nie narzekała wiec mam nadzieje ze obu mnie się sprawdzi ![]() My wczoraj byliśmy u teściów było całkiem sympatycznie tylko ciężko usiedzieć w jednej pozycji :-/ dziś mamy dzień dla siebie raczej nikt już nas nie odwiedzi a wieczorem prawdopodobnie do kuzyna męża podskoczymy może jakieś ploteczki poznam ;-)Miłego dnia dziewczyny!
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
aa MamaKarolci sto lat!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wczoraj z kolei byliśmy u szwagierki, ale tam i tak głównie leżałam na ich ogromnej kanapie, więc mnie to nie wymęczyło;0 Ale jakbym miała siedzieć tyle godzin za stołem to masakra...
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja u rodziców trochę posiedziałam, troche polezalam...oczywiście M to nie pasowało...no ale cóż...dziś do teściów...myślałam o spacerze do lasu ale skoki dziś...chyba ze po będzie jeszcze jako tako...
Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-12-26 o 10:04 |
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie ja siedziałam i myślałam ze mnie trafi. Ja bez ciąży nie lubię siedzieć tak długo bezczynnie, naparza mnie kosc ogonowa to teraz w ciąży to juz w ogóle nie znoszę siedzieć bo to najmniej wygodna pozycja Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mnie też to wnerwia, a co dopiero to leżenie. Nosi mnie i wszyscy na mnie krzyczą...
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak odwołane...mistrzostwa Polski w Wiśle. Mnie to nie interesuje ale M ogląda...nie ma skoków to juz o jakiś meczach gada...ehhh...faceci...
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko materac prawie w cenie łóżeczka, a myślałam, że to będzie wydatek max 150zł
|
||
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Esor pomylilam sie to hydroxyzyna :-P taki lek ziolowy troszeczke uspokajajacy ale na recepte. Ciazy nie szkodzi bo gin pozwolila.
U mnie najgorzej to nie tyle ciaza tylko te koszmary i strach masakra.. Ja mam materac gryka pianka. Nawet dobrzd sie wypral ;-) My dzis do tesciow jedziemg na 2 - 3h. Pogoda okropna wieje i pada :-\
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja tez dołączam do klubu źle śpiących. ... a dzisiaj to już w ogóle ![]() Zasnąć nie mogłam , gorąco mi było ciągle nie wygodnie i jeszcze takie spanie na materacu ( bo łóżko by było za małe na nas dwóch to wzięłam swój ogromny wysoki materac ). Siostrzenica się rozłożyła na wigilię katar gorączka i ciągły płacz - ma 3 latka. To nagrzali w domu żeby ciepło było dla niej. A ja się dusil am w nocy. Ale sen miałam najlepszy - byłam z tż w Grecji i tam poznał laske i mnie zostawił dla niej. ... aż go obudziłam w nocy ![]() Dzisiaj wstaliśmy przed 10 zjedliśmy śniadanie i wróciliśmy do siebie )Fajnie jest z rodziną siedzieć ale u siebie najlepiej ![]() Tż składa łóżeczko właśnie ![]() A co do materacykow to mam z kokosa. .. taki był w zestawie
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
Hej
co do materaca to my mamy kokos pianka taki był w zestawie zobaczymy jak się sprawdzi życzę wam miłego dnia i obżarstwa cd ja idę na jakiś film a może na spacer puki nie pada mój dzieć od pasterki jakiś taki mało ruchliwy się zrobił albo tak urosła i nie ma miejsca albo lubi się ze mną drażnić Mam juz ustalony termin cc na 25 stycznia chyba ze bąbel zechce wcześniej wyjść ale niech sobie grzecznie siedzi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

choć cieszę się że wieczorem udało mi się zagrać z młodym w monopoly junior

, siedziała dziś w foteliku co ostatnio mówiłam ze jego nie cierpi a wigilie spędziliśmy najpierw u teściów po czym postanowiliśmy ze Karolinka zostanie na te 3 h z babcia a my na spokojnie sie podzielilismy opłatkiem 
. We wszystkim miała swoje zdanie- na temat szczepionek to już w ogóle temat rzeka- bo jej syn szczepił swoje dzieci na wszystko co możliwe, wydał na to tysiące( a że ich dzieciaki wiecznie chorują to inna sprawa), to jest to jedyne mądre podejście
.

Mam juz ustalony termin cc na 25 stycznia