|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Konto usunięte
|
Pomoc w wyborze perfum :)
Witam Wizażanki,
mam prośbę aby ktoś polecił mi jakiś fajny zapach... może coś z nowości albo coś z perfumów starszych, ale niezbyt często spotykanych na ulicy. Właśnie przyszedł czas zakupu nowego zapaszku, mam swoje ulubione zapachy do których wracam, ale tym razem chciałabym wydać pieniążki na coś, czym nie pachnie pół tramwaju lub pół sali wykładowej. Moje dotychczasowe preferencje: że z zapachów "świeżych - sportowych" miałam i bardzo lubię Mexx Ice Touch, Tommy Girl, zaś ze słodkich Ninę Ricci Premier Jour. Nie lubię z kolei ciężkich perfum jak Gucci Rush czy Organza. Z góry dzięki za wskazówki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc w wyborze perfum :)
Aniu, wydzieliłam Twój post z Czym dziś pachniesz, bo by się szybko zgubił
![]() Tak na szybko (robię jak zwykle sto rzeczy na raz), może Happy Clinique? Wizażanki z pewnością podadzą więcej typów. --- P.S. Taka mała uwaga - istnieje tylko forma "te perfumy", nie ma "tego perfuma" czy "tej perfumy". No i ten zapaszek nieszczęsny... ;]
#2523 |
Zakorzenienie
|
Z mojej strony mogę zaproponować:
-Noa Fleur Cacharel -L'eau d'issey Issey Miyake (nie iwem czy nie pokręciłam pisowni ![]() -Boss Femme -Happy in bloom Clinique -omnia crystalline Bvlgari -stella in two peony Stella mc cartney -dior addict 2 -ckin2u myślę, że te propozycje powinny Ci się spodobać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
L'Eau par Kenzo
Miracle Into the Blue Chance Eau Fraiche Acqua di Gio' Cool Water ... to tak na szybko
#2525 |
Raczkowanie
|
ale propozycji
![]()
#2526 |
Rozeznanie
|
tak zgadzam sie zdecydowanie z Happy Clinique, ale Addicta 2 proponuje porzadnie przetestowac, bo wg mnie on nie jest swiezym i lekkim zapachem (przynajmniej na mnie
![]()
#2527 |
Zakorzenienie
|
Tommy Hilfiger - true star,
gucci rush 2, DKNY Woman, acqua di gio dolce&gabana - light blue |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Konto usunięte
|
Dzięki wszystkim za porady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
ania_ski-daj znać co wybrałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Konto usunięte
|
Zainspirowana Waszymi propozycjami przejrzałam jeszcze opinie na KWC i przy najbliższej okazji przetestuję L'eau par Kenzo i Boss Woman. Mam tylko pytanie jak długo na rynku są te zapachy i czy często je czujecie u innych?
Cool Water i Light Blue też są w moim typie ale wydają mi się "oklepane". Słodkiego zapachu na razie nie potrzebuję, bo mam jeszcze prawie całą Ninę Ricci "Premier Jour". |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
Prezent. :)
Witam wizażanki
![]() Mam tutaj oto taką prośbę. Ponieważ jesteście takie obeznane w perfumach etc, to mam małą prośbę. ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent. :)
Jeśli ma to być prezent z Hawajów, to nie lepiej zamówić sobie jakiś miejscowy wyrób, np. olejek do masażu czy coś w podobie?
#2534 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Boss Woman i L'Eau par Kenzo nie są jakoś strasznie popularne, nie przypominam sobie, żebym spotkała kogoś, kto nimi pachnie. Zresztą, są dość dyskretne, więc mogłam "przeoczyć". Cool Water zresztą też stracił sporo na popularności, wyczuwam głównie wersje Wave i Summer Fizz, klasyka nie. Light Blue wciąż spotykana na ulicach.
Koniecznie podziel się wrażeniami po testach ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Wiedźma
|
Może gdybyś napisała, co skończyłaś i jak Ci się podobało, byłoby łatwiej.
#2537 |
Zakorzenienie
|
Hmhm. no np. Naomi Campbell Cat Deluxe (które nie były zbyt trwałe) albo Kylie Minogue Darling.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
No to może tym tropem - jakaś sezonówka Escady, Liberte Cacharela, ewentualnie Exult Naomi Campbell.
#2539 |
Zakorzenienie
|
A znacie może jakiś słodki zapach, ale taki, który był by dobry na chłodne wieczory? (w końcu już mamy jesień, później zima..
![]() Dziękuję Aggie125 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem z wyżej wymienionych Exult byłby dobry na zimę. Co do słodkich zapachów, sprawdź w wątkach na Perfumach, będziesz tam miała tyle wymienionych nazw, że ha.
#2541 |
Zakorzenienie
|
Polecam lekturę poniższych wątków
![]() perfumy słodkie i zapachy barrrdzo słodkie ciepłe zapachy jesienne zapachy |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Tymena za pomoc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o pomoc Perfumomaniaczki
Dorwałam próbkę In Black i...fuj, fuj, fuj, tragedia, sam cukier. J.del Pozo był dla mnie łaskawy tylko w najnowszym ujęciu - In white
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magda, a jak Innocent ? Testowałaś ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Asiu, nie testowałam jeszcze Innocent'a, jakoś zawsze o nim zapominam. Zamówiłam sobie właśnie kilka próbek : Lacoste Inspiration, Pure Poison Elixir i Infusion D'iris, nuty zapachowe wyglądają zachęcająco. Zobaczymy, z ostaniego zakupu próbek wyszło nic, bo wszystkie zapachy były nietrafione.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie przetestuj Innocenta
![]()
#2547 |
Zakorzenienie
|
MoniaK no kurczę muszę sobie chyba na czole zapisać albo cuś, już kilkanaście razy miałam okazję niuchnąć i zawsze towarzyszyło mi na zakupach to uczucie, że coś miałam zrobić, ale nie pamiętam co
![]() Nie powiem, najchętniej dorwałabym jakąś próbkę, bo z domu bez "ubrania" nie wychodzę, a pomieszane zapachy wiadomo...no, ale próbek nigdzie nie mogę znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
Madzia, zaproponowałabym Ci próbkę ale u mnie niestety resztki tego cennego płynu
![]() ![]() Ciekawa jestem czy Ci się spodoba? |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
Monia kochana jesteś, ale nie śmiem nawet prosić, szczególnie, że towar deficytowy. Poradzę sobie jakoś, muszę tylko pamiętać, żeby w końcu niuchnąć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
Może chociaż to Cię poratuje
![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=248271716 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=249149529 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.