|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Dzień dobry!
Nocka była całkiem ok. Mały zwymiotowal jeszcze kilka razy, ja czuwalam do 2 ale wstal juz tylko po to aby się napić i tak jeszcze parę razy. Strasznie mu się chciało pić. I dorastał niewielkiej goraczki. Teraz wstal z dobrym humorem. No ale to na pewno nie koniec wirusa w naszym domu ![]() Kinga a nie zrobisz przyslugi swojemu mężowi zostawiajac go samego w domu? Będzie mógł bawić się swoją nową zabawką... ale ja pewnie też bym tak zrobiła. Kurcze a my nie będziemy mogli pójść dziś do moich rodziców przez tego przekletego wirusa. A taką miałam ochotę... |
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry witam się w 28 tygodniu.
U nas święta mijają przyjemnie ale na wagę to ją nie stane. ![]() Wczoraj tak wcinalam że nie mogłam się ruszyć i nawet zasnąć wieczorem. Lewek wspolczuje wirusa,mam nadzieję że łagodnie przejdziecie. Słoneczko Trzymaj się, zawsze to lepiej być pod opieką lekarza jak coś niepokojacego. Kinga ją bym wzięła dzieciaki i do rodziców a on niech siedzi sam. Uswiadomilam sobie że jeszcze 9 tygodni i można rodzić, zaczynam się bać .
|
#873 |
|
przyczajony tygrys
|
Dzien dobry. U nas nocka srednio na jeza. Zamienilam sie z mezem-teraz ja spie od przejscia,on od sciany. Dalej czuje nerke prawa. Nie wiem czy mala sie tak ulozyla czy co
. Bo lewa na usg byla ok, a ta jakby slabiej filtrowala. Czy pic wiecej? tylko na kewym boku jak leze to jest ok.Rozmawialismy z tz (bo ogolnie chcielismy dwojke) i nie wien czy zdecyduje sie na drugie... Moze za wczesnie na takie przemyslenia, ale juz teraz wiem ze byloby mi ciezko, gdybym druga ciaze przecbodzila tak jak te (2 pobyty w szpitalu, zakaz dzwigania, itp). Ale z drugiej str i ja i tz mamy rodzenstwo Ktoregos dnia, ja sie kuruje herbata z miodem/sokiem malinowym. I raz na jakis czas wacham sztyft z "przetykajacymi" olejkami (rhin bac) Sloneczko, . Jak nocka minela?
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
Czesc kochane
Sobota, kolejny dzien u mamy mojej. Maz moj wysypia sie za caly rok, bo zwykle po 5 godzin spi a tutaj udaje mu sie od 22 do 8-9 rano wiec super. Boli mnie kregoslup :/
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Kroplówka szła całą noc, prawie nie spałam, zgaga mnie męczyła i wkłucie boli pobrali krew i mocz do badania, ktg znowu miałam teraz, z tego co widziałam skurczy nie wyłapało więc pewnie wezmą mnie za panikarę ale cóż, wolę żeby krzywo patrzyli niż bym miała sobie w brodę pluć, że nie pojechałam i coś się stało ![]() Świętujcie nadal spokojnie mamusie ! Miłego dnia!
|
|
#876 |
|
przyczajony tygrys
|
Sloneczko, mi tez na ktg skurczy nie wylapywalo. Ale zdarzalo soe, ze robili ktg o takiej porze, ze mnie nie bolalo, wiec i skurczy nie bylo. Najwazniejsze, ze jestes pkd dobra opieka
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Skleroza. Mam pytanie, prosze sie nie smiac. Czy jest taka aplikacja ktora pobieram i np moge korzystac offline z jakiegos podcastu? Bo do tej pory wlaczalam neta, tunein, wybieralam jezyk/co mnie interesuje itp. A czy da sie sluchac ale offline?
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moja siostrzenica kaszle cały poranek, więc chyba ją zaraziłam :/ miałam się jutro widzieć z kuzynką, która przyleciała z usa i następnym razem zobaczę ja dopiero na moim ślubie.. No ale taka kochająca do czwórki dzieci nie pojadę :/ Lewek, trzymam kciuki żeby jednak ominęło resztę ![]() Słoneczko, może wyjdziesz dzisiaj jak wszystko będzie ok
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga
a mąż nic na to, że Ty śpisz na kanapie? Z jednej strony staram sie Twojego męża zrozumieć bo pracuje na prawdę dużo i nie ma czasu dla siebie. A chyba każdy z nas lubi mieć taką chwilę (mój też lubi komputery, elektronikę i wiem, że lubi z kawą w coś zagrać, ale ja w tym czasie mam czas na wizaż itp., więc rozumiemy siebie nawzajem) dla siebie, porobić to co lubi, zrelaksować się. A z drugiej strony jesteś Ty, też wiecznie urobiona po łokcie i dzieci i też chcielibyście spędzić z nim czas ... Ja bym po prostu dążyła w takich sytuacjach do kompromisu. on niech sobie 2 godziny popyka na kompie, a potem niech zabiera dzieci na spacer itp.i Ty masz chwilę dla siebie, a potem wspólnie spędzacie czas bo dzieci potrzebują obojga rodziców, a Wy siebie nawzajem. U nas dzisiaj leniwie tylko na spacer na rynek pójdziemy, o ile przestanie padać ![]() i witam się w 31tc! Edit: Lewek o masakra, oby resztę ekipy oszczędziło! Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-12-26 o 10:17 |
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za nowy tydzień
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja jeszcze w łóżku. Dzisiaj jedziemy do mojego taty. Ale pewnie długo tam nie posiedzimy.
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Dziewczyny. Ja tylko na chwilę
![]() Wszystkim chorującym i ich rodzinom dużo zdrówka My z mężem jedziemy teraz do rodziców jednych , drugich, będzie moja chrześnica więc dzisiaj mnie czeka moc atrakcji Jestem na maxa przejedzona, nawet dzidkowi się nie chce ruszać taki objedzony ![]() Miłego dnia wszystkim.
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczynki. Mój malutki przyklejony do mnie od rana. Godzinkę się zdrzemnal i właśnie wstal i leży kolo mnie na kanapie. Bidulek.
|
|
|
|
#883 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzis dom ludzi... Marze zeby byl zwykly dzien zeby się położyć w spokoju.. Mam nadzieje ze jutro to juz nastąpi brzuch mam jakiś twardy usnac nie mogłam bo mnie strasznie kluło podbrzusze i jestem padnięta.. A tu trzeba siedziec przy stole i sie głupio uśmiechać.. Nie lubię świąt:/
|
|
|
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Witam sie swiatecznie Lewek zdrowka dla rodzinki i żeby Ciebie nic nie dopadlo Kinga mój tez lubi pograc i buszowac w necie ale zawsze jakoś idzie wypracować kompromis, chyba zostawiając go faktycznie będzie mógł siedzieć z kompem do woli ale z drugiej strony dlaczego Ty i dzieciaki macie z tego powodu siedziec w domu Spakuj się i jedz gdzie chcesz ;-) Sloneczko trzymaj kciuki, żeby sytuacja się unormowala i żebyś szybko wrocila do domu, nic się nie martw, jesteś pod dobra opieka wszystko będzie ok ![]() Aguleck wspolczuje bezsenności, tez ostatnio kiepsko sypiam ale ostatnie noce jestem tak padnieta ze w miarę ok Mam nadzieję ze u Ciebie też się poprawi Marta i Monia za nowe tygodnieVerrerie weź sobie apap, nie mecz się z kręgosłupem Wiem jak to jest :-(Bonku Wigilia była z treściami, bratem tz i jego babcia bo mieszkamy razem w jednym domu (z wyj babci) a pierwsze święto pojechalismy do moich rodziców było fajnie się spotkać i na spokojnie pogadac, szkoda tylko ze pogoda nie dopisuje i nawet na spacer nie mozna iść bo pada ;-)Dziś na obiad do tesciow (piętro niżej ;-) a wieczorem idziemy na urodziny Mam nadzieję, ze w niedziele odpoczne ![]() Spokojnego dnia życzę Kochane
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-12-26 o 14:18 |
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ładna pogoda
nawet jak na pasterkę szliśmy to się dziwiłam, że tak ciepło jak na środek nocy.Bonku, a nie możesz pójść do innego pokoju na godzinkę się położyć? Każdy powinien zrozumieć, że zmęczona jesteś
|
|
|
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
hej ho,
spałam do 12, z przerwą na śniadanie... wieczorem zapowiadają się goście więc za chwilę biorę się za sernik (bo ten który upiekłam na wigilię już dawno zniknął :P) a póki co grzeję barszczyk i gotuję uszka i pierogi. Wczoraj było mało świątecznie więc dziś nadrobimy jeśli chodzi o jedzenie za oknem słonko jak na Wielkanoc- szaleństwo. Życzę spokojnej reszty świąt, szybkich powrotów ze szpitala i poprawy samopoczucia.
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
Jedziemy właśnie do rodziców. Ja już dzisiaj nie dam rady jeść bo pęknę
ale serniczka zmieszcze heheMoja siostra ponoć chora ale teraz wszyscy kichają. ![]() Mam dla małej plastelinę więc będziemy lepiły
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas święta z chorobą niestety. Jak w noc przed wigilią zobaczyłam na termometrze 39,5stopni po zmierzeniu temperatury synka to myślałam że zejdę na zawał
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Serio, zastanawiam się czy możliwe jest, że skóra puści z przejedzenia
Choć obiektywnie naprawdę nie napchałam się aż tak, jak czuję. I mala chyba śpi, bo może raz ją czułam dzisiaj.Udanych wizyt |
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju Kinga współczuję sytuacji z mężem. Też się zachowuje w Święta... napisz, czy coś się poprawiło
![]() Słoneczko, trzymaj się w szpitalu! Mi też moje skurcze nie wychodziły na KTG. To widocznie te BH. Widzę, że na wątku dalej choroby, przeziębienia, bezsenności... nasze i dzieciaków... co za los... ja przegięłam chyba, bo na Wigilię wystroiłam się w cienką sukieneczkę, założyłam płaszcz, którego już dopiąć nie mogę, tak poleciałam i kurde zmarzłam...i wiadomo, już wczoraj odezwał się pęcherz Dzisiaj TŻ sam poszedł się gościć, a ja grzeję się pod kołderką. Na szczęście mam w domu urosept i jakieś tabletki z żurawiną od gina, także mam się czym kurować i póki co gorzej nie jest, ale dyskomfort i lekki ból są, na szczęście nie ma pieczenia i super parcia, bo bym chyba zwariowała... miłego świętowania marcówki! Oby Wam brzuchy nie popękały z przejedzenia
|
#891 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie wiem czy mam stawiać totka czy spodziewać się bliźniaków- drugi raz w ciągu trzech dni trafiłam na jajko z dwoma żółtkami :P
na dowód fotki- ta sama miska więc może się wydawać, że ściema ale ja nadal jestem w szoku :P idę kręcić sernik bo goście na 5 przychodzą
|
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słoneczko trzymaj się tam w szpitalu ![]() Lewek oby resztę domowników wirus ominął ![]() Dzień dobry. Ja znów z doskoku tylko. Dziś jedziemy w gości, jutro też, więc po niedzieli wpadnę na dłużej dopiero Muszę się pochwalić, że wybraliśmy imię dla córci
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej pusc totka haha
My u mamy na obiedzie, pojadlam grzybowej i teraz leze.. oj mi dobrze jak leze haha Za jakas godzinke jedziemy do babci na sped rodzinny pojem ciasta ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Malinka nam mozesz pow
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie na głównym, bo tu za bardzo się wystawiać nie chcę
![]() Bebetto ma nowy model wózka, Murano, ale ładny http://bebetto.eu/produkt/36/murano
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam ch.jowy nastrój. Pozarlam się z tztem. Nie mogłam pójść do rodziny gdzie sobie teraz wszyscy świętują nie wiem jaka nocka mnie czeka bo pewnie zaraz drugi będzie wymiotowal. Jak na razie wszyscy poszli spać. Pewnie w związku z tym długi wieczór mnie czeka.
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek wspolczuje choroby. Skarza sie Twoje dzieci na bol nog?
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
O nie, kolejny do wyboru
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że chorobowo-nerwowe te święta. Lewek, nie denerwuj się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

. Bo lewa na usg byla ok, a ta jakby slabiej filtrowala. Czy pic wiecej?
tylko na kewym boku jak leze to jest ok.
. Jak nocka minela?
pobrali krew i mocz do badania, ktg znowu miałam teraz, z tego co widziałam skurczy nie wyłapało więc pewnie wezmą mnie za panikarę
ale cóż, wolę żeby krzywo patrzyli niż bym miała sobie w brodę pluć, że nie pojechałam i coś się stało 

tylko na spacer na rynek pójdziemy, o ile przestanie padać 

za nowy tydzień

nie wiem jaka nocka mnie czeka bo pewnie zaraz drugi będzie wymiotowal. Jak na razie wszyscy poszli spać. Pewnie w związku z tym długi wieczór mnie czeka.