|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
wańka wstańka
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV
Cytat:
A jak rodzic nie pojawia się przez 10 minut dziecko może się wystraszyc. Nie ma w tym żadnej przesady.
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
O wychowywaniu dzieci najlepiej nie rozmawiać, bo to jeden z najbardziej kontrowersyjnych tematów. Ja na swoje dziecko nie chucham i nie dmucham, po prostu uważam na nie. Jest całe i zdrowe. A i nawet w kałużę pozwolę wejść i do piaskownicy..
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- No to chyba mam wyjątkowe dziecko, bo nigdy w życiu nie wybudziło się z krzykiem, ani z płaczem. Nie widziałam nigdy, żeby było wystraszone. Najlepiej skończyć ten temat, bo naprawdę donikąd ta rozmowa prowadzi.
|
|
#1863 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie. Sama nawet pamiętam jak moja mama kiedyś mnie zostawiła kiedy spałam (miałam wtedy z 5-6 lat) i tak, możecie się śmiać ale będąc dzieckiem 5 letnim to się wystraszyłam, że jej nie ma a co dopiero teraz takie małe dziecko..
|
|
|
|
#1864 |
|
Konto usunięte
|
tak samo
wręcz zażenowanie momentami ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- a olimpie z tym jej odgrzybianiem to ja widze na jakimś fanpejdżu w stylu "beka z ziół pełnych magii" czy cos https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...b4&oe=56D88D32 to w jej stylu, czuje |
|
|
|
#1865 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie pozostawianie dziecka bez opieki nie jest objawem nadopiekunczosci a zdrowego rozsądku. O chodzeniu po kaluzach czy zabawie w piasku nikt raczej tutaj nie pisał.
|
|
|
#1866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez bubus900 Czas edycji: 2015-12-26 o 16:09 |
|
|
|
|
#1868 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym rozne rzeczy moga sie przydarzyć nie tylko dziecku.Np. zostawiasz dziecko samo w domu na piec minut bo idziesz do sklepu po drugiej stroni ulicy. W tym czasie potraca cie samochod, a dziecko przez pare godzin jest same w domu bo nikt o tym fakcie nie wie. |
|
|
|
|
#1869 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Konto usunięte
|
A widziałyście to:
https://www.youtube.com/watch?v=1EPlFdNa1bQ I love Poland - właśnie nam to wyskoczyło w propozycjach. Miałam z siebie bekę bo mówię w trakcie piosenki" mógłby wstawić jakieś polskie słówko w tekst by się inni uczyli". Dopiero po jakimś czasie dotarło do mnie, że on tam śpiewa ciągle i love Poland kuffa mać |
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka siedziała obok. Nieodpowiedzialna? Nie. To był po prostu wypadek. Takie rzeczy się zdarzają. I nie można nic przewidzieć.
|
|
|
#1872 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Konto usunięte
|
mamusiowe przybyło na jutubowe :c
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie pomyślałaś, że coś mogło np. spaść z szafki, stołu? Nie da się wszystkiego schować i upilnować dziecka, żeby sobie absolutnie nic nie zrobiło. Nie nabiło guza, nie przewróciło, nie skaleczyło. Po prostu się nie da. Ty nigdy nie zrobiłaś sobie krzywdy będąc mała? Bo ja milion razy. Rodzice mnie nie pilnowali? Oczywiście, że pilnowali, ale dziecko zawsze znajdzie drogę, żeby coś przyskrobać. Takie są dzieci. Rodzic może się dwoić i troić, a i tak dziecko zawsze coś sobie zrobi.
|
|
|
#1876 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
Kocur Kanapowiec
|
Cytat:
) i nie je niczego na drożdżach czy coś, no i oczywiscie slodyczy ale dlaczego to ma zapobiec temu grzybowi to nie mam pojęcia. Ktoś mi powie o co chodzi, bo póki co to wygląda na jakieś znachorstwo z dziada pradziada. Pan Olimpia chyba nie jest az tak naiwna, żeby usłyszeć coś od kogoś i nagle wykminić, że ona na pewno to ma bez badań ani lekarzy i się leczyć jezeli jej chodzi o drożdżaki to pudło, bo one słabo reagują na leki przeciwgrzybiczne. (wujek google tak mowi, zrobiłam risercz |
|
|
|
|
#1878 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację Salix. Już się zamykam.
|
|
#1881 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie, nie mówimy tutaj o zakupach- mówimy tutaj o wyprowadzaniu psa- gdy dziecko śpi i o zostawianiu tego dziecka samego w mieszkaniu. Dawno przyjęłam do wiadomości, ze wg ciebie zostawianie dziecka bez opieki jest czymś w porządku. Dla mnie nie jest i tyle.
|
|
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1884 |
|
Łotewa
|
a ja jedna Cię poprę było nas ośmioro ( teraz nazwaliby nas patologia) Tato pracował mama zajmowala sie domem i dzieciakami. Starsze zajmowały się młodszymi i na prawdę przeróżne sytuacje byly. Siostra wsadziła groch do nosa ( nie dało się go mamie ani tacie usunąć pojechali na sor ), brat wyskrobał sie na meblościankę ( miał z 10 lat) i ta spadła na niego. I co z tego, że rodzice pilnowali, że babcia czuwała nie da się wszystkiego przewidzieć. Wyrośliśmy na dorosłych ludzi każdy ma prace swój dom i teraz tylko wspominamy jak rozrabialiśmy i doprowadziliśmy do tego, że mama zesiwiała Chociaż pochowasz wszystko, pozakładasz blokady na szafki, kanty, kontakty dziecko i tak znajdzie metode by pokonać przeszkodę i połobuzować. Dzieci tak mają ![]()
|
#1885 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, może skończymy temat dzieci, co? Jak już się pojawia kwestia "widać, że nie masz dziecka" to już mi moooocno zgrzyta?
Dostałam dwa pędzle Maxineczki (do oczu) pod choinkę, na razie wstrzymam się z pełną opinią ale pierwsze wrażenie to milutkie są. |
|
|
|
#1886 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje dziecinstwo nie bylo az tak ekstremalne, ale im wiecej dzieci, tym wiecej glow do glupich pomyslow. |
|
|
|
|
#1887 |
|
Konto usunięte
|
Czyli za wyglądem i ceną pędzli może też pójść ich jakość?
A ja wciąż szukam podkładu idealnego. Ostatnio myślałam, że może tak sypkie minerały mieszać z hialuronowym kwasem i taką papkę wklepywać bjuti blenderem? Już naprawdę nie wiem czym maziać tę twarz by mieć makijaż. Gotowe podkłady albo kryją za mocno, albo za słabo, albo szybko znikają albo zastygają jak maska. A przede wszystkim po każdym mam wysyp różnych krost, krosteczek, gródek : < |
|
|
|
#1888 |
|
Łotewa
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53909265]Kurcze, az przez chwile pomyslalam, ze jestes siostra mojego TZ, ale u nich byla 5 a nie 8. Tez spadla na niego mebloscianka. Ojciec nie pomyslal, ze a) to takie wywrotne b) dziecko bedzie sie na nia wspinac. Dopiero po tym wypadku przybil meble do sciany na jakichs hakach. Jak slucham jego historii, to mi krew w zylach mrozi
Moje dziecinstwo nie bylo az tak ekstremalne, ale im wiecej dzieci, tym wiecej glow do glupich pomyslow.[/QUOTE] Uwierz meblościanką była przykręcona do sciany. Mama nawet w witrynie szkła nie trzymała. Starali sie jak mogli ale wszystkiego nie da się przewidzieć Zwłaszcza gdy mieszka się na wsi.
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kumiho uwierz mi, że mi też zgrzyta. Ale uwielbiam wymądrzanie się osób, które nie mają żadnych doświadczeń z dziećmi, lub ich myślenie nie wybiega dalej niż poza schemat. Jestem ich bardzo ciekawa, ale chyba nie chce mi się wydawać tyle hajsu na pędzle. Od lat używam pędzli z eco tools i dla mnie są mega. Miałam kilka kompletów innych, droższych pędzli, ale ostatecznie zawsze wracam do tych z ET. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Tubkę beyond the solution miałam rok. A stosowałam codziennie. Bardzo byłam zadowololna i zastanawiam się czy do niego nie wrócić, ale mam na razie 4 inne podkłady...
Edytowane przez bubus900 Czas edycji: 2015-12-26 o 17:14 |
||
|
|
|
#1890 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mojego rodzice dopiero po wypadku wprowadzili srodki bezpieczenstwa typu meble przybite do scian |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

. 

Filmik nieśmieszny, ani trochę.
) i nie je niczego na drożdżach czy coś, no i oczywiscie slodyczy ale dlaczego to ma zapobiec temu grzybowi to nie mam pojęcia. Ktoś mi powie o co chodzi, bo póki co to wygląda na jakieś znachorstwo z dziada pradziada. Pan Olimpia chyba nie jest az tak naiwna, żeby usłyszeć coś od kogoś i nagle wykminić, że ona na pewno to ma bez badań ani lekarzy i się leczyć