|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Wiesz mały który aktualnie na tego wirusa ma raptem 1 r 8 m więc nic mi nie powie. Reszta na razie na nic się nie skarży. Ale mały po drzemce siły i humor odzyskal. Zjadł miskę rosolu i może będzie juz ok.
Ale w ogóle nie czuje się świątecznie. A jeszcze gorzej wyglądam
|
|
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Abii moj tata kupił na święta 60jaj i babka pytala czy chce z podwójnym zoltkiem czy zwykle i wzial
takze te podwójne sa jakos specjalnie 'produkowane'
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
A my zjedliśmy obiad, byliśmy namspwcerze pomimo mżawki, a teraz ciąg dalszy lenistwa
może monopol wyciągniemy na wieczór
|
|
|
|
#904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nasi goście oczywiście jak zwykle dali ciała... mieli być na 17 to ktoś tam jeszcze wpadł i "jak będą wracać to na chwilę wpadną".... nawet mi się nie chce komentować takich zagrywek. Umawiamy się wcześniej po to żeby sobie czas zarezerwować to nie... |
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Abi jak ja nie lubie takich gosci wrrrr
Lewek pytam bo dzieci mojej kuzynki maja 4 lata i 15 miesiecy to ich nozki bola nawet ta mala mowi ala i na nogi pokazuje. A mamy kol pediatre i gadala ze wlasnie ten wirus jelitowki jest mega silny i atakuje nogi dziecia nawet
|
|
|
|
#906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się wściekłam o to, że akurat w pierwszy dzień świąt musiał sobie zorganizować wymianę kompa na nowy! O 10:00 pojechał po nowego kompa, wrócił o 14:30 w asyście informatyka. I siedzieli w naszej sypialni aż do 18:00 ustawiając nowy komputer. Po pierwsze cały dzień do du**, bo nawet jak już był w domu, to tak jakby go nie było, ponieważ siedzieli przy tym nieszczęsnym komputerze.A po drugie siedzieli w sypialni ,więc nawet nie mogłam się spokojnie położyć. Ale żeby to było tylko to. Zaczęło się od tego, że sam wyskoczył z pomysłem,że wigilię zorganizujemy u siebie. A przyszło co do czego, to zostałam z przygotowaniami całkiem sama, bo on był codziennie w pracy i wracał późno. Zapieprzałam całe przygotowania sama, a później nawet w pierwszy dzień świąt siedziałam sama, bo on musiał sobie akurat tego dnia wstawiać nowy komputer!!!! Dobra wyżaliłam się Generalnie poszliśmy z dzieciakami na spacer i pogodziliśmy się. Ale żal po sytuacji gdzieś we mnie został. Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia ![]() Lewek u mnie ostatnio po tygodniu wyszło zarażenie. Ale przeważnie przechodzimy sztafetę kolejno co trzy dni. Widzę, że ostatnio też się z tż docierasz na nowo ![]() Wrzucam mojego brzucha w 28 tygodniu - waga wielorybia
|
|
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Oj fakt. Mnie bolały wszystkie mięśnie tak jakby mnie walcem miażdżyli .A najgorzej nogi.Do tego gorączka i okropny ból głowy.
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga
grunt, że się pogodziliscie i niech meżowi nie przyjdzie do glowy jeszcze kiedys tak się zachować ![]() ja tam wieloryba nie widzę
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Abi, jak ja nie lubię takich sytuacji.. Człowiek się stara, rezerwuje czas, przygotowuje się a ktos ma to w nosie.
Kinga, mam nadzieję, że mąż zrozumiał jak się czułaś
|
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
Kiinga26 - śliczny brzuszek
mój podobnej wielkości zdrówka życzę wszystkim chorym Słoneczko - nikt cie za panikarę nie weźmie - dobrze zrobiłaś mnie dzisiaj męczy zgaga - jak się dwa dni udało tak dzisiaj cały brzuchol obolały. I jeszcze zaczęła rura cieknąć w kuchni a ja nawet nie byłam w stanie schylić się żeby TŻ pomóc ![]() dobija mnie ta bezradność za kilka dni planujemy zrobić totalne przemeblowanie i pomału pakuje wszystko w siaty i podła żeby opróżnić meble. Przyznam że zaczyna ogarniać mnie przerażenie że dziecko już niedługo się tu pojawi.
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, ślicznie!
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Coś się nie mogę wbić w rozmowę.
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
My dostaliśmy wczoraj od rodziców tż kopertę na nowy wózek. Kwota nie pokrywa sto procent wartości, ale spore 3/4.. No i teraz dylemat, jaki wózek! W sklepie dziecięcym polecał facet bardzo bebetto Holland, Torino niby tez, lepsza jakość materiału itd, ale to jednak Holand wygrał na targach dziecięcych w Niemczech tytuł wózka roku 2015, a nie Torino ;-)
Nie wiem, jeszcze nawet nie orientowalam się w wózkach i mnie to mega przeraża.
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Dark
a pod wzgledem technicznym czym sie te dwa wózki różnią? Bo akurat material to dla mnie byłaby sprawa drugorzędna. My kupimy ktoryś bebetto albo adamex, zobaczymy co bedzie w promocji jak pojedziemy kupić. W hurtowni gdzie chcemy kupic bardziej chwalili adamex bo podwojna amortyzacja. Ale wiadomo, każdy sprzedawca może mieć odmienne zdanie i co innego polecać. Polly wspolny temat na pewno się znajdzie, np.:jedzenie ![]() My dzisiaj jemy wedlug zasady polowy porcji po tych 2 dniach obżarstwa
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kinga my to się chyba od początku nie możemy dotrzeć... Dobrze ze u Ciebie już ok. |
|
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie wtryniam mandarynki
![]() DARKANDDARK na stronie Bebetto jest taka fajna tabelka porównująca funkcje wszystkich modeli. Zajrzyj tam. Ja w 2010 korzystałam z Bebetto Holand przy córce. Jedyne co mnie tam zawiodło, to przebijające się dętki. Ale obecnie te koła są już trochę inne. My wybraliśmy teraz Vulcano, który funkcyjnie jest bardzo zbliżony do Holand. Ale najwięcej podpowiedzi znajdziesz w tej tabelce. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za opinie :-*
Nam w sklepie facet bardziej polecał znowu bebetto niż adamexa, bo adamex ma podobno plastikowe wykończenia i łączenia które przy XX kilowym dziecku lubią pękać. No i adamex jest firmą 'hurtowa' - gwarancja tylko rok, do tego każda gwarancja odrzucana, facet mówił ze sam się z nimi użera, ewidentnie wina fabryczna a nie chcą uznać gwarancji, każą sobie płacić za koszty wysyłki itd. A bebetto podobno 99% reklamacji uznaje na +, są popularna firma ale dużo bardziej przykładają się do napraw i rozpatrywania reklamacji. Tyle się dowiedziałam. A z tego co zrozumiałam to Holland tylko się materiałem różni od Torino, a wygrał na tych targach nad lepszym niby modelem.
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
Tabela jest w katalogu na ostatnich stronach.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kinga, jutro tam z laptopa zajrzę :-*
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja jeszcze świątecznie i z poczatkiem 30 tygodnia!
![]() Słoneczko Duzo zdrowka Jestes w dobrym miejscu i nikt na pewno nie wezmie Cie za panikare Trzymaj sie dzielnie Kinga Super ze sytuacja z mezem sie wyjasnila. Szkoda tylko ze musialo Cie to losztowac tyle nerwow ![]() Lewek Zdrowka dla dzieciaczkow i sily dla Ciebie Szczeperka Zdrowka dla synka ![]() Oj szkoda ze swieta minely z az tyloma problemami u Was. Mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej Sernik i strucle makowe wyszly pyszne ale zrezygnowalam ze zrobienia drugiego sernika i w sumie dobrze zrobilam bo te ciasta sa jeszcze niezjedzone. Pierwszy raz od lat w wigilie bylam zrelaksowana, bo fryzjer zrobil mi taki masaz glowy podczas mycia ze myslalam ze usne Mikolaj byl i przyniosl rzeczy o ktorych 'pisalam w liscie' , ogolnie wszyscy z prezentow byli zadowoleni, a potem bylo juz tylko leniuchowanie, drzemki, jedzenie i ogladanie bajek. Dzisiaj natomiast z rana razem z siostra i jej chlopakiem nie leniuchowalismy, bo poszlismy na 6 rano na wyprzedaze. Kupilismy w Next i Mothercare corci brakujace rzeczy jak: czapeczki, skarpetki, spioszki (w sumie ich nie brakowalo ale z uroczymi napisami )rajstopki, a synkowi jak co roku pizamki skarpetki i kapcie. Siostra z chopakiem tez co nieco sobie kupili, a potem po tym maratonie po sklepach poszlismy na goraca biala czekolade. Po powrocie drzemka, a teraz relaks przy kompie .
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pewnie kupie uzywany wózek do 1000zl bo za 1500-1600 nie uśmiecha mi się kupować bo gdzie reszta?
|
|
|
|
#922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę ze wole kopić teraz tańszy i potem dokupić małą i lekką spacerówkę. dziś wertowałam temat wanienki ![]() no i zaczynam nad materacem się zastanawiać bo planuje jechać do ikei w tym tygodniu i nie wiem czy tam nie kupię - któraś ma? jakie opinie? |
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ta tabelke bebetto ogladalam ale nic z niej nie kumalam haha
Dopiero gosc w sklepie z bebetto nam pow co jak itp ![]() Dorka bylo juz milion razy o materacach poczytaj
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Bonku
w promocji bebetto 2w1 kupisz za tysiaka. Przynajmniej tam gdzie ja ogladałam to zawsze jakiś model był w tej cenie. Ja sama nie miałabym nic przeciwko używanemu wózkowi (wtedy za tego tysiaka można kupić dużo lepszy jakosciowo), ale tż nawet nie chce o tym slyszeć. |
|
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki!
Witam się jeszcze świątecznie u nas ten czas minął wyjątkowo spokojnie, brzuszek momentami się buntował ale po małym leżakowaniu wszystko wracało do normy objadłam się jak bąk, jutro kończymy rezerwy jedzenia bo dużo zamroziłam. Dostałam od Tż piękne kolczyki, jakieś ciuchy i trochę kasiory dzisiaj tylko mąż delikatnie mnie zdenerwował bo dorwał się do wódki jakby nie wiedział co to i już chrapie w łóżku, jutro będzie się męczył. Nakręciłam się już na pranie ubranek Synka, więc po niedzieli zamawiam komodę i łóżeczko. No i zaczęliśmy magiczny 30 tydzień Odezwę się w poniedziałek, życzę Wam spokojnej niedzieli, miło spędźcie te świąteczne ostatki ![]()
|
#926 |
|
Wtajemniczenie
|
Za tysiaka planuje ale 3w1 bo co mi z samego wózka bez fotelika który dalej musilabym dokupić zeby pasowal do stelaża
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Uzywany ale dac do czyszczenia profesjonalnego oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- A i nie chce jakiegoś modelu tylko koniecznie bialy stelaż i szara lub peppitka budka a takie co mi sie podobają to wlasnie 1500-1600 3w1 dlatego wlasnie poluje na uzywany ale z tego roku i w stanie idealnym na olx widziałam wlasnie w tej cenie mam jeszcze troche czasu to poluje na TEN IDEALNY
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko byle fotelik byl bezpieczny ja mam fobie na tym punkcie :p
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem mialam juz jakis niemiecki sprowadzany z jakims systemem nie pamietam bo mala bylam. Rodzice mowili ze zaluja ze w tamtych czasach nie bylo takich fotelikow bo moze gdyby mieli to nie plakaliby nad moim lozkiem w szpitalu.---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Ja np mega duzo jezdze autem, z dzieckiem bedzie to samo. Wiec nam np baza isofix ulatwi i usprawni wiele. Bo wpinam fotelik i juz nie musze skakac opinac pasami itp. Bo moja kuzynka pakujac dziecko do auta jest zawsze zasapana itp bo torba torebka, pozapinac fotelik, dwoje dzieci itp. |
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę usnąć znowu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

takze te podwójne sa jakos specjalnie 'produkowane'
może monopol wyciągniemy na wieczór
nawet ta mala mowi ala i na nogi pokazuje. A mamy kol pediatre i gadala ze wlasnie ten wirus jelitowki jest mega silny i atakuje nogi dziecia nawet

mój podobnej wielkości

dzisiaj tylko mąż delikatnie mnie zdenerwował bo dorwał się do wódki jakby nie wiedział co to