Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-26, 16:17   #901
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Lewek wspolczuje choroby. Skarza sie Twoje dzieci na bol nog?
Wiesz mały który aktualnie na tego wirusa ma raptem 1 r 8 m więc nic mi nie powie. Reszta na razie na nic się nie skarży. Ale mały po drzemce siły i humor odzyskal. Zjadł miskę rosolu i może będzie juz ok.
Ale w ogóle nie czuje się świątecznie. A jeszcze gorzej wyglądam
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 16:19   #902
Bonku
Wtajemniczenie

Abii moj tata kupił na święta 60jaj i babka pytala czy chce z podwójnym zoltkiem czy zwykle i wzial takze te podwójne sa jakos specjalnie 'produkowane'
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 16:19   #903
moooniaaaa
Zakorzenienie

A my zjedliśmy obiad, byliśmy namspwcerze pomimo mżawki, a teraz ciąg dalszy lenistwa może monopol wyciągniemy na wieczór
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 16:40   #904
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Abii moj tata kupił na święta 60jaj i babka pytala czy chce z podwójnym zoltkiem czy zwykle i wzial takze te podwójne sa jakos specjalnie 'produkowane'
no ja wiem, ale ja kupiłam zwykłe i w dwóch różnych sklepach żeby było śmieszniej, i mimo wszystko trafiły się 2 takie

nasi goście oczywiście jak zwykle dali ciała... mieli być na 17 to ktoś tam jeszcze wpadł i "jak będą wracać to na chwilę wpadną".... nawet mi się nie chce komentować takich zagrywek. Umawiamy się wcześniej po to żeby sobie czas zarezerwować to nie...
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 17:05   #905
misia880
Zakorzenienie

Abi jak ja nie lubie takich gosci wrrrr

Lewek pytam bo dzieci mojej kuzynki maja 4 lata i 15 miesiecy to ich nozki bola nawet ta mala mowi ala i na nogi pokazuje. A mamy kol pediatre i gadala ze wlasnie ten wirus jelitowki jest mega silny i atakuje nogi dziecia nawet

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 17:44   #906
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Kinga
a mąż nic na to, że Ty śpisz na kanapie?

Z jednej strony staram sie Twojego męża zrozumieć bo pracuje na prawdę dużo i nie ma czasu dla siebie. A chyba każdy z nas lubi mieć taką chwilę (mój też lubi komputery, elektronikę i wiem, że lubi z kawą w coś zagrać, ale ja w tym czasie mam czas na wizaż itp., więc rozumiemy siebie nawzajem) dla siebie, porobić to co lubi, zrelaksować się.
A z drugiej strony jesteś Ty, też wiecznie urobiona po łokcie i dzieci i też chcielibyście spędzić z nim czas ... Ja bym po prostu dążyła w takich sytuacjach do kompromisu.
on niech sobie 2 godziny popyka na kompie, a potem niech zabiera dzieci na spacer itp.i Ty masz chwilę dla siebie, a potem wspólnie spędzacie czas bo dzieci potrzebują obojga rodziców, a Wy siebie nawzajem.
Mi nie chodzi o to, ze on sobie lubi pograć. To akurat akceptuję. Zresztą zazwyczaj mamy to tak dograne,że on sobie siada do gry ,a ja oglądam seriale albo buszuję po necie.
Ja się wściekłam o to, że akurat w pierwszy dzień świąt musiał sobie zorganizować wymianę kompa na nowy! O 10:00 pojechał po nowego kompa, wrócił o 14:30 w asyście informatyka. I siedzieli w naszej sypialni aż do 18:00 ustawiając nowy komputer. Po pierwsze cały dzień do du**, bo nawet jak już był w domu, to tak jakby go nie było, ponieważ siedzieli przy tym nieszczęsnym komputerze.A po drugie siedzieli w sypialni ,więc nawet nie mogłam się spokojnie położyć. Ale żeby to było tylko to. Zaczęło się od tego, że sam wyskoczył z pomysłem,że wigilię zorganizujemy u siebie. A przyszło co do czego, to zostałam z przygotowaniami całkiem sama, bo on był codziennie w pracy i wracał późno. Zapieprzałam całe przygotowania sama, a później nawet w pierwszy dzień świąt siedziałam sama, bo on musiał sobie akurat tego dnia wstawiać nowy komputer!!!!
Dobra wyżaliłam się
Generalnie poszliśmy z dzieciakami na spacer i pogodziliśmy się. Ale żal po sytuacji gdzieś we mnie został.
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia

Lewek u mnie ostatnio po tygodniu wyszło zarażenie. Ale przeważnie przechodzimy sztafetę kolejno co trzy dni.
Widzę, że ostatnio też się z tż docierasz na nowo

Wrzucam mojego brzucha w 28 tygodniu - waga wielorybia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0149.JPG (79,5 KB, 53 załadowań)
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 17:48   #907
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:

Lewek pytam bo dzieci mojej kuzynki maja 4 lata i 15 miesiecy to ich nozki bola nawet ta mala mowi ala i na nogi pokazuje. A mamy kol pediatre i gadala ze wlasnie ten wirus jelitowki jest mega silny i atakuje nogi dziecia nawet
Oj fakt. Mnie bolały wszystkie mięśnie tak jakby mnie walcem miażdżyli .A najgorzej nogi.Do tego gorączka i okropny ból głowy.
Stary 2015-12-26, 17:50   #908
moooniaaaa
Zakorzenienie

Kinga
grunt, że się pogodziliscie i niech meżowi nie przyjdzie do glowy jeszcze kiedys tak się zachować
ja tam wieloryba nie widzę
Stary 2015-12-26, 18:28   #909
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Abi, jak ja nie lubię takich sytuacji.. Człowiek się stara, rezerwuje czas, przygotowuje się a ktos ma to w nosie.

Kinga, mam nadzieję, że mąż zrozumiał jak się czułaś
Stary 2015-12-26, 19:29   #910
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Kiinga26 - śliczny brzuszek mój podobnej wielkości

zdrówka życzę wszystkim chorym

Słoneczko - nikt cie za panikarę nie weźmie - dobrze zrobiłaś

mnie dzisiaj męczy zgaga - jak się dwa dni udało tak dzisiaj cały brzuchol obolały. I jeszcze zaczęła rura cieknąć w kuchni a ja nawet nie byłam w stanie schylić się żeby TŻ pomóc
dobija mnie ta bezradność
za kilka dni planujemy zrobić totalne przemeblowanie i pomału pakuje wszystko w siaty i podła żeby opróżnić meble. Przyznam że zaczyna ogarniać mnie przerażenie że dziecko już niedługo się tu pojawi.
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 19:48   #911
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Kinga, ślicznie!
Stary 2015-12-26, 19:48   #912
_polly_
Zakorzenienie

Coś się nie mogę wbić w rozmowę.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 20:43   #913
Darkanddark
Zakorzenienie

My dostaliśmy wczoraj od rodziców tż kopertę na nowy wózek. Kwota nie pokrywa sto procent wartości, ale spore 3/4.. No i teraz dylemat, jaki wózek! W sklepie dziecięcym polecał facet bardzo bebetto Holland, Torino niby tez, lepsza jakość materiału itd, ale to jednak Holand wygrał na targach dziecięcych w Niemczech tytuł wózka roku 2015, a nie Torino ;-)
Nie wiem, jeszcze nawet nie orientowalam się w wózkach i mnie to mega przeraża.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 20:49   #914
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dark
a pod wzgledem technicznym czym sie te dwa wózki różnią? Bo akurat material to dla mnie byłaby sprawa drugorzędna.

My kupimy ktoryś bebetto albo adamex, zobaczymy co bedzie w promocji jak pojedziemy kupić. W hurtowni gdzie chcemy kupic bardziej chwalili adamex bo podwojna amortyzacja. Ale wiadomo, każdy sprzedawca może mieć odmienne zdanie i co innego polecać.

Polly
wspolny temat na pewno się znajdzie, np.:jedzenie
My dzisiaj jemy wedlug zasady polowy porcji po tych 2 dniach obżarstwa
Stary 2015-12-26, 20:54   #915
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

O matko... no mały nic mi nie pokazywał. Zresztą już po południu był zdrów. Boje się teraz o starszego.

Kinga my to się chyba od początku nie możemy dotrzeć...
Dobrze ze u Ciebie już ok.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 20:58   #916
Kiinga26
Zadomowienie

A ja właśnie wtryniam mandarynki
DARKANDDARK na stronie Bebetto jest taka fajna tabelka porównująca funkcje wszystkich modeli. Zajrzyj tam.
Ja w 2010 korzystałam z Bebetto Holand przy córce. Jedyne co mnie tam zawiodło, to przebijające się dętki. Ale obecnie te koła są już trochę inne.
My wybraliśmy teraz Vulcano, który funkcyjnie jest bardzo zbliżony do Holand. Ale najwięcej podpowiedzi znajdziesz w tej tabelce.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-26, 21:05   #917
Darkanddark
Zakorzenienie

Dzięki za opinie :-*
Nam w sklepie facet bardziej polecał znowu bebetto niż adamexa, bo adamex ma podobno plastikowe wykończenia i łączenia które przy XX kilowym dziecku lubią pękać. No i adamex jest firmą 'hurtowa' - gwarancja tylko rok, do tego każda gwarancja odrzucana, facet mówił ze sam się z nimi użera, ewidentnie wina fabryczna a nie chcą uznać gwarancji, każą sobie płacić za koszty wysyłki itd.
A bebetto podobno 99% reklamacji uznaje na +, są popularna firma ale dużo bardziej przykładają się do napraw i rozpatrywania reklamacji. Tyle się dowiedziałam.

A z tego co zrozumiałam to Holland tylko się materiałem różni od Torino, a wygrał na tych targach nad lepszym niby modelem.
Stary 2015-12-26, 21:11   #918
Kiinga26
Zadomowienie

Tabela jest w katalogu na ostatnich stronach.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-26, 21:12   #919
Darkanddark
Zakorzenienie

Dziękuję Kinga, jutro tam z laptopa zajrzę :-*
Stary 2015-12-26, 21:33   #920
nessea
Raczkowanie

Witam się i ja jeszcze świątecznie i z poczatkiem 30 tygodnia!
Słoneczko Duzo zdrowka Jestes w dobrym miejscu i nikt na pewno nie wezmie Cie za panikare Trzymaj sie dzielnie
Kinga Super ze sytuacja z mezem sie wyjasnila. Szkoda tylko ze musialo Cie to losztowac tyle nerwow
Lewek Zdrowka dla dzieciaczkow i sily dla Ciebie
Szczeperka Zdrowka dla synka

Oj szkoda ze swieta minely z az tyloma problemami u Was. Mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej U mnie swieta minely bardzo spokojnie. Nie objadalam sie zbytnio ze wzgledu na ta cukrzyce ale tez nie bylo czegos czego nie sprobowalam Sernik i strucle makowe wyszly pyszne ale zrezygnowalam ze zrobienia drugiego sernika i w sumie dobrze zrobilam bo te ciasta sa jeszcze niezjedzone. Pierwszy raz od lat w wigilie bylam zrelaksowana, bo fryzjer zrobil mi taki masaz glowy podczas mycia ze myslalam ze usne Mikolaj byl i przyniosl rzeczy o ktorych 'pisalam w liscie' , ogolnie wszyscy z prezentow byli zadowoleni, a potem bylo juz tylko leniuchowanie, drzemki, jedzenie i ogladanie bajek. Dzisiaj natomiast z rana razem z siostra i jej chlopakiem nie leniuchowalismy, bo poszlismy na 6 rano na wyprzedaze. Kupilismy w Next i Mothercare corci brakujace rzeczy jak: czapeczki, skarpetki, spioszki (w sumie ich nie brakowalo ale z uroczymi napisami )rajstopki, a synkowi jak co roku pizamki skarpetki i kapcie. Siostra z chopakiem tez co nieco sobie kupili, a potem po tym maratonie po sklepach poszlismy na goraca biala czekolade. Po powrocie drzemka, a teraz relaks przy kompie .
Stary 2015-12-26, 21:45   #921
Bonku
Wtajemniczenie

Ja pewnie kupie uzywany wózek do 1000zl bo za 1500-1600 nie uśmiecha mi się kupować bo gdzie reszta?
Stary 2015-12-26, 22:07   #922
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja pewnie kupie uzywany wózek do 1000zl bo za 1500-1600 nie uśmiecha mi się kupować bo gdzie reszta?
ja też się nad tym zastanawiam
myślę ze wole kopić teraz tańszy i potem dokupić małą i lekką spacerówkę.
dziś wertowałam temat wanienki
no i zaczynam nad materacem się zastanawiać bo planuje jechać do ikei w tym tygodniu i nie wiem czy tam nie kupię - któraś ma? jakie opinie?
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 22:15   #923
misia880
Zakorzenienie

Ja ta tabelke bebetto ogladalam ale nic z niej nie kumalam haha
Dopiero gosc w sklepie z bebetto nam pow co jak itp

Dorka bylo juz milion razy o materacach poczytaj

Stary 2015-12-26, 22:28   #924
moooniaaaa
Zakorzenienie

Bonku
w promocji bebetto 2w1 kupisz za tysiaka. Przynajmniej tam gdzie ja ogladałam to zawsze jakiś model był w tej cenie.

Ja sama nie miałabym nic przeciwko używanemu wózkowi (wtedy za tego tysiaka można kupić dużo lepszy jakosciowo), ale tż nawet nie chce o tym slyszeć.
Stary 2015-12-26, 23:02   #925
monikmi
Zadomowienie

Hej Kobietki!
Witam się jeszcze świątecznie u nas ten czas minął wyjątkowo spokojnie, brzuszek momentami się buntował ale po małym leżakowaniu wszystko wracało do normy objadłam się jak bąk, jutro kończymy rezerwy jedzenia bo dużo zamroziłam. Dostałam od Tż piękne kolczyki, jakieś ciuchy i trochę kasiory dzisiaj tylko mąż delikatnie mnie zdenerwował bo dorwał się do wódki jakby nie wiedział co to i już chrapie w łóżku, jutro będzie się męczył. Nakręciłam się już na pranie ubranek Synka, więc po niedzieli zamawiam komodę i łóżeczko. No i zaczęliśmy magiczny 30 tydzień

Odezwę się w poniedziałek, życzę Wam spokojnej niedzieli, miło spędźcie te świąteczne ostatki

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 23:18   #926
Bonku
Wtajemniczenie

Za tysiaka planuje ale 3w1 bo co mi z samego wózka bez fotelika który dalej musilabym dokupić zeby pasowal do stelaża

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Uzywany ale dac do czyszczenia profesjonalnego oczywiście

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

A i nie chce jakiegoś modelu tylko koniecznie bialy stelaż i szara lub peppitka budka a takie co mi sie podobają to wlasnie 1500-1600 3w1 dlatego wlasnie poluje na uzywany ale z tego roku i w stanie idealnym na olx widziałam wlasnie w tej cenie mam jeszcze troche czasu to poluje na TEN IDEALNY
Stary 2015-12-26, 23:21   #927
misia880
Zakorzenienie

Tylko byle fotelik byl bezpieczny ja mam fobie na tym punkcie :p

Stary 2015-12-26, 23:27   #928
_emma
Zakorzenienie

Misia bezpieczny fotelik hmm.. a w czym jeździłaś jak bylas dzieckiem? 😀
Stary 2015-12-26, 23:39   #929
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Misia bezpieczny fotelik hmm.. a w czym jeździłaś jak bylas dzieckiem? 😀
W gow.nianym niestety i mielismy wypadek i cudem nie zlamalam kregoslupa potem mialam juz jakis niemiecki sprowadzany z jakims systemem nie pamietam bo mala bylam. Rodzice mowili ze zaluja ze w tamtych czasach nie bylo takich fotelikow bo moze gdyby mieli to nie plakaliby nad moim lozkiem w szpitalu.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Ja np mega duzo jezdze autem, z dzieckiem bedzie to samo. Wiec nam np baza isofix ulatwi i usprawni wiele. Bo wpinam fotelik i juz nie musze skakac opinac pasami itp. Bo moja kuzynka pakujac dziecko do auta jest zawsze zasapana itp bo torba torebka, pozapinac fotelik, dwoje dzieci itp.

Stary 2015-12-27, 00:56   #930
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Nie mogę usnąć znowu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości