Sierpnióweczki 2016! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-26, 09:12   #991
afryga
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Dzisiaj dzień odpoczynku.

Wczoraj wieczorem przyszli znajomi (tacy, z którymi zawsze spędzamy przynajmniej 1 dzień świąt) i siedzieliśmy do 4 rano. Dziś ledwo żywa jestem, bo niestety psinka nie miała nad nami litości i obudziła zwyczajowo przed 8.
Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze chwilkę zdrzemnąć, choć przy 11-latku i szczeniaku może być ciężko.

Z dolegliwości stricte ciążowych: strasznie boli mnie biust.Czule go jak siedzę, jak chodzę i jak kładę się spać, bo niestety potrafię zasnąć tylko na brzuchu. Nie pamiętam, żebym w poprzedniej ciąży czuła taki dyskomfort.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 20:34   #992
1989kasiunia
Raczkowanie

Święta, święta i po świętach

Dziewczyny jak się czujecie?
Bo ja nie mam praktycznie żadnych dolegliwości poza bólem piersi, a tak się obawiałam jak te święta zlecą
W święta poinformowaliśmy rodziców o tym, że zostaną dziadkami, zatkało ich z wrażenia, przez pare minut była taka cisza po tej informacji, że przykro mi się zrobiło i się rozpłakałam.. ah te wahania nastroju

Nasz ślub
11.07.2015

Nasze maleństwo
22.08.2016
1989kasiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 21:12   #993
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja nie mam żadnych objawów, czuję się całkiem normalnie.

Spokojnie, 1989kasiunia w pierwszej ciąży komu nie mówiłam to płakałam, tak mną szastały emocje zresztą teraz wcale lepiej nie jest. Jak mówiliśmy teściom ręce mi się trzęsły i już miałam łzy w oczach. A jak moim rodzicom jakoś się spięłam w sobie i udało się tylko delikatnie zebrać w oczach łzy, tak że nikt na pewno nie zauważył :P

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 21:23   #994
Talantea
Zakorzenienie

Ja tez czuje tylko ból piersi no i płaczliwość.

Ogólnie czuje sie zdołowana. Nie chce żeby TZ jechał. Chciałabym jechać z nim. Tęsknie za domem, moim własnym kątem gdzie mogę robić co mi się podoba. Jakos nie odczulam tych swiąt jakos swiątecznie. Musze zaciskać zęby i jakoś przezyc tymczasowe mieszkanie z tesciami.
Co niedziele chodzą do kościoła, a ja jakoś za tym nie przepadam i nie chcąc im robić przykrości poszłam. Nawet nie mam wymówki bo zle się czuje, bo czuje się w miare dobrze.
Najsmieszniejsze jest to, że pewnie dziecko nawet mi nie podziękuje w przyszłości za moje poświęcenia :P

Nawet nie wiadomo czy to co robie jest wystarczające zeby maluch rósł zdrowo i przyszedł na świat. Dopada mnie deprecha na nic nie mam ochoty. Przyjechal dzisiaj brat z bratową i dzieckiem i jakos tak mnie w sercu koliło. Gdybym nie poroniła miałabym dzieciaczka w podobnym wieku jak ich córeczka. :/
Jeszcze orzekli ze to oni zaczeli bum dzieciecy w rodzinie, pff gdyby nie to co nam sie przytrafilo moze i nasze byloby pierwsze. Troche zazdroszcze prawda, brzydula ze mnie wylazi....;/
Im to zawsze wszystko przychodzilo latwo. Ona nigdy nie pracowala, tyle lat siedziala nic nie robila na utrzymaniu męża, bach i zrobila sobie dzieciaka, bezproblemowo. Ja za to cale zycie zapieprzalam i staralam sie robic wszystko zeby lepiej zyc i zycie nadal mnie kopie po tyłku. Czasami czuje sie jak męczennica. pfff

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2015-12-26 o 21:33
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 21:36   #995
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

byłaś

martwię się trochę, bo wszystkie widziały lub słyszały serduszko
ja kończę 8 tydzień i mi go nie pokazywał ani nie dął słuchać, mówił, że serduszko już bije..

Kope lat

Ja też jeszcze nie widziałam, wizytę mam 29.12. jutro wg moich wyliczen kończe 6 t

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Mnie cycki bolą okropnie, nie pamiętam czy za 1 razem tak miałam.....

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Ogólnie czuje sie zdołowana. Nie chce żeby TZ jechał. Chciałabym jechać z nim. Tęsknie za domem, moim własnym kątem gdzie mogę robić co mi się podoba. Jakos nie odczulam tych swiąt jakos swiątecznie. Musze zaciskać zęby i jakoś przezyc tymczasowe mieszkanie z tesciami.
Co niedziele chodzą do kościoła, a ja jakoś za tym nie przepadam i nie chcąc im robić przykrości poszłam. Nawet nie mam wymówki bo zle się czuje, bo czuje się w miare dobrze.
Najsmieszniejsze jest to, że pewnie dziecko nawet mi nie podziękuje w przyszłości za moje poświęcenia :P

Nawet nie wiadomo czy to co robie jest wystarczające zeby maluch rósł zdrowo i przyszedł na świat. Dopada mnie deprecha na nic nie mam ochoty. Przyjechal dzisiaj brat z bratową i dzieckiem i jakos tak mnie w sercu koliło. Gdybym nie poroniła miałabym dzieciaczka w podobnym wieku jak ich córeczka. :/
Jeszcze orzekli ze to oni zaczeli bum dzieciecy w rodzinie, pff gdyby nie to co nam sie przytrafilo moze i nasze byloby pierwsze. Troche zazdroszcze prawda, brzydula ze mnie wylazi....;/
Im to zawsze wszystko przychodzilo latwo. Ona nigdy nie pracowala, tyle lat siedziala nic nie robila na utrzymaniu męża, bach i zrobila sobie dzieciaka, bezproblemowo. Ja za to cale zycie zapieprzalam i staralam sie robic wszystko zeby lepiej zyc i zycie nadal mnie kopie po tyłku. Czasami czuje sie jak męczennica. pfff
Nie dołuj się
Life is brutal
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 21:43   #996
Talantea
Zakorzenienie

iweczka

Niestety, zwykle mysle pozytywnie i staram sie nie przejmowac, ale przychodza takie dni, ze mam dość tego wszystkiego. Tylko najśmieszniejsze, ze bliscy mi ludzie widzą jakbym miala swietne zycie, nie mam żadnych problemów i wszystko jest cacy. Bo ja sobie dam radę. ehhh

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 21:48   #997
asiulek8
Wtajemniczenie

Talantea - głowa do góry. Jedyne co możesz zrobić to nie zamartwiać się, a fasolka będzie rosła zdrowo I zacisnąć zęby i te kilka tygodni bez tż szybko minie. Wrócisz do siebie to i od razu głupie myśli odejdą precz

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-26, 22:21   #998
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Jak mowiłam mojemu bratu ze będzie wujkiem to też się poryczałam.
U nas dziś 7t1d. Z objawów mam wrażliwe piersi, mogę się rozryczeć w każdej chwili, większość doby przesypiam. Zgaga przeszła, stan dziąseł się poprawia, już nawet nie odbija mi się po jedzeniu jak jeszcze z tydzień temu.
Chyba mam ulubiony napój-mleko.
Zapachy raczej mi nie przeszkadzają, da się z tym żyć. Tylko choinka śmierdzi. Ale to nie tylko ja tak sądzę-dużo bardziej czuć ją żywicą niż świerkiem, taki zapach odświeżacza powietrza.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-26, 22:38   #999
afryga
Raczkowanie

Zazdroszczę wam tych serduszek, a przynajmniej potwierdzenia, że wszystko jest w porządku. Ja czekam na wizytę jak na zbawienie. Poprzednią ciążę poronilam w 7 tygodniu. Gdyby tak się nie stało to pewnie właśnie byłabym na porodówce bo termin miałam na 27 grudnia.
Na razie jestem pełna i optymizmu i obaw. Z jednej strony wybieram w głowie meble do dziecięcego pokoiku, a z drugiej ukrywam przed rodziną ciążę, żeby przypadkiem nie zapeszyć.
Byle do 4.01 bo wtedy mam wizytę. Na szczęście to już niedługo.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 08:38   #1000
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja mam nadzieję na kolejne USG do końca roku. Niby wizyta wg zaleceń wypada za 2 tyg ale leki skończą mi się 01.01.
Chyba nic mnie tak nie uspokoi jak bijące serduszko. W szpitalu miałam USG przy przyjęciu, a przecież potem plamiłam jeszcze.
Stary 2015-12-27, 09:42   #1001
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję na kolejne USG do końca roku. Niby wizyta wg zaleceń wypada za 2 tyg ale leki skończą mi się 01.01.
Chyba nic mnie tak nie uspokoi jak bijące serduszko. W szpitalu miałam USG przy przyjęciu, a przecież potem plamiłam jeszcze.
A na wyjście nie robili usg? Dziwne? Wypuścili Cię w sumie nic nie wiedząc?

Ja mam 2.01 wizytę i też jajo zniosę do stycznia.

03.03.2015 - Jagódka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-27, 10:04   #1002
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Nie zrobili właśnie.
Czekam do jutra żeby się gdzieś umówić.
Stary 2015-12-27, 10:13   #1003
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny, cały czas Was podczytuje, ale nie mam mocy, żeby się udzielać.. czuję jakby mi ktoś powietrze spuścił.. ja mam wizytę jutro i też jajo znoszę ze stresu
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 10:23   #1004
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja leżę. Od tygodnia nie robię nic innego-jem i leżę. Nawet nie wiem czy miałabym siłę na coś innego. Jest piękne slońce, ale zwyczajnie boję się zrobić cokolwiek. A pogoda kusi spacerem.
Stary 2015-12-27, 12:16   #1005
Fantasmagori
Zakorzenienie

My chyba jutro pójdziemy na USG Nie możemy się doczekać, żeby zobaczyć maleństwo. No i nie ukrywam że trochę się obawiam, nie mam żadnych objawów ciąży. W sumie w poprzedniej też na tym etapie nie miałam ale strach jest Żeby tylko wszystko było ok, żeby było bijące, zdrowe serduszko...

A co do nicnierobienia to ja mam tak samo, dobrze że nie muszę chodzić do pracy więc całe dnie leżę, tylko czytam książki i drzemię a potem i tak noce przesypiam całe A TŻ tylko mi jedzenie robi i podtyka "bo teraz musisz dobrze jeść" A ja nie chcę dużo przytyć w ciąży Praktycznie nie wstaję z łóżka, chociaż mam świadomość że powinnam chodzić na jakieś spacery ale mi się nie chce póki co Może mi niedługo przejdzie to zaczniemy sobie robić z TŻ jakieś piesze wycieczki

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2015-12-27 o 12:23
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-27, 12:19   #1006
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
My chyba jutro pójdziemy na USG Nie możemy się doczekać, żeby zobaczyć maleństwo. No i nie ukrywam że trochę się obawiam, nie mam żadnych objawów ciąży. W sumie w poprzedniej też na tym etapie nie miałam ale strach jest Żeby tylko wszystko było ok, żeby było bijące, zdrowe serduszko...
który masz tydzień? u mnie też objawów brak
Stary 2015-12-27, 12:22   #1007
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
który masz tydzień? u mnie też objawów brak
Jutro będzie 6 tydzień 0 dzień Poprzednio zaczęłam mieć mdłości właśnie jakoś na początku 6 tygodnia ale powiem szczerze że jak da mnie to mogłyby być już dzisiaj I wcale nie miałam porannych tylko wieczorne

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 12:27   #1008
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Kochane u mnie 9 tydzień i tez objawów zero. Nawet cycki mało bolą, tylko przy dotykaniu je czuje. Moja kolejna wizyta w środę. Póki co chodzę co tydzień do gina od 4 tygodnia, bo po tygodniu panika mi się włącza ;-)

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Pierniku Toruński ja też nie mam mocy. Chociaż nic nie robie w te Święta to czuje taka niemoc nawet na życzenia Świąteczne nie odpisalam znajomym :-( wstyd :-( a teraz już po Świętach ;-(
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 12:28   #1009
tija93
Zakorzenienie

Hej

Jutro będę dzwonić do ginekologa i umówię się na 4.01 na wizytę. Fajny maluszek już powinien być widoczny

U mnie z objawami jest baardzo różnie. Apetyt mi wrócił Z mdłościami różnie - codziennie trochę mnie mdli. Wczoraj wracaliśmy do domu i z godzinę mnie trzymało.

Talantea wierzę, że jest Ci przykro jesteś teraz bez TŻta, masz dużo czasu wolnego to dużo myślisz. Zrozumiałe. Pomyśl, że robisz to wszystko dla maluszka

zonamojegomeza a nadal krwawisz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-27, 12:31   #1010
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja leżę. Od tygodnia nie robię nic innego-jem i leżę. Nawet nie wiem czy miałabym siłę na coś innego. Jest piękne slońce, ale zwyczajnie boję się zrobić cokolwiek. A pogoda kusi spacerem.
Rozumiem to doskonałe, gdybym była w Twojej sytuacji pewnie ze zdwojoną siła bym się denerwowała. ;-)
I od razu w pon na usg, będziesz spokojnie Nowy Rok świętować

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Kochana a Ty nie jesteś sama, bo masz swoją fasolkę ;-)
Szybko ten okres minie i wrócisz do siebie a teraz myśl tylko o tej ciąży, bo to jest najważniejsze :-*
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 12:35   #1011
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Krwawienie to chyba za dużo powiedziane. Plama wielkości 5zl w niedzielę, potem jeszcze mniejsza we wtorek i trochę w pierwsze święto. Takie małe incydenty, zawsze po jakimś ruchu. To ograniczam ruch do minimum i czekam.

Mam zrobić kontrolne USG za 2 tyg. Mogę iść np w sylwestra, wrócić ze zwolnieniem od 01.01. Na dodatek to moja pierwsza wizyta, termin miałam podczas pobytu w szpitalu.

Jutro dzwonię i szukam lekarza. Mam nadzieję ze nie będzie problemu z prywatna wizytą w tym tygodniu.
Stary 2015-12-27, 12:36   #1012
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Krwawienie to chyba za dużo powiedziane. Plama wielkości 5zl w niedzielę, potem jeszcze mniejsza we wtorek i trochę w pierwsze święto. Takie małe incydenty, zawsze po jakimś ruchu. To ograniczam ruch do minimum i czekam.

Mam zrobić kontrolne USG za 2 tyg. Mogę iść np w sylwestra, wrócić ze zwolnieniem od 01.01. Na dodatek to moja pierwsza wizyta, termin miałam podczas pobytu w szpitalu.

Jutro dzwonię i szukam lekarza. Mam nadzieję ze nie będzie problemu z prywatna wizytą w tym tygodniu.
To dobrze, że już tak mało plamisz za termin wizyty!
Stary 2015-12-27, 12:38   #1013
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Też się cieszę. Może leki pomagają.
Tylko jeszcze pewność ze serduszko bije i będę miała siłę na dalsze leżenie.
Stary 2015-12-27, 13:53   #1014
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro będzie 6 tydzień 0 dzień Poprzednio zaczęłam mieć mdłości właśnie jakoś na początku 6 tygodnia ale powiem szczerze że jak da mnie to mogłyby być już dzisiaj I wcale nie miałam porannych tylko wieczorne
ja dziś jestem 6 tydz 0dzień

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Kochane u mnie 9 tydzień i tez objawów zero. Nawet cycki mało bolą, tylko przy dotykaniu je czuje. Moja kolejna wizyta w środę. Póki co chodzę co tydzień do gina od 4 tygodnia, bo po tygodniu panika mi się włącza ;-)

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Pierniku Toruński ja też nie mam mocy. Chociaż nic nie robie w te Święta to czuje taka niemoc nawet na życzenia Świąteczne nie odpisalam znajomym :-( wstyd :-( a teraz już po Świętach ;-(
ja piersi też przy dotykaniu
wcale Ci się nie dziwię, że chodzisz co tydzień..
a to może objaw ciąży to zero mocy? też nie odpisywałam na smsy z życzeniami.. w ogóle nic mi się nie chce od trzech dni
Stary 2015-12-27, 14:09   #1015
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja przed szpitalem tez nie miałam mocy. Przesypiałam popołudnia, każde spotkanie z lozkiem kończyło się snem. I to wlasniew takim okresie (trafiłam tam w 6t2d), potem było trochę lepiej i teraz znów spię całe dnie.
Stary 2015-12-27, 14:14   #1016
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przed szpitalem tez nie miałam mocy. Przesypiałam popołudnia, każde spotkanie z lozkiem kończyło się snem. I to wlasniew takim okresie (trafiłam tam w 6t2d), potem było trochę lepiej i teraz znów spię całe dnie.
mi się spać chce na maksa ale nie usypiam w ciągu dnia.. w nocy budzę się np o 5 lub tak jak dziś o 3ej i koniec spania
Stary 2015-12-27, 14:16   #1017
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja zawsze miałam problem z pobudka w nocy. Budziłam się na siku ok 4 i koniec. A jak zdażyło mi się zasnąć w ciągu dnia to po przebudzeniu byłam nie do życia. A w ciąży przeciwnie. Przysypiałam na 15 minut i bardzo mi to pomagało.
Stary 2015-12-27, 14:35   #1018
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

A co do nicnierobienia to ja mam tak samo, dobrze że nie muszę chodzić do pracy więc całe dnie leżę, tylko czytam książki i drzemię a potem i tak noce przesypiam całe A TŻ tylko mi jedzenie robi i podtyka "bo teraz musisz dobrze jeść" A ja nie chcę dużo przytyć w ciąży Praktycznie nie wstaję z łóżka, chociaż mam świadomość że powinnam chodzić na jakieś spacery ale mi się nie chce póki co Może mi niedługo przejdzie to zaczniemy sobie robić z TŻ jakieś piesze wycieczki
To ja póki co robie wszystko normalnie
dziś 2 h rano stałam i prasowałam
Stary 2015-12-27, 15:11   #1019
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość

Tak patrzę na twój podpis z beta hcg i ja mam prawie taki poziom w 3 dniu po terminie jak ty w 3 tygodniu chyba. Zaczęło mnie to przerażać

Cytat:
Też się cieszę. Może leki pomagają.
Tylko jeszcze pewność ze serduszko bije i będę miała siłę na dalsze leżenie.
Będzie dobrze jak Cię to pocieszy (chociaż, wiem że każda ciąża inna) to ja przez pierwszy trymestr plamiłam a córcia jest cała i zdrowa. U ciebie na pewno też tak będzie

Co do przybywających kilogramów, nie ma co się bać. Ja sporo spuchłam, Wyglądałam jak balon pod koniec. Nawet wylądowałam w szpitalu bo puchła mi jedna noga. A druga była w miarę normalna. Na to też uczulam, bo mogą jakieś zakrzepy się robić.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-27, 15:27   #1020
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Co do przybywających kilogramów, nie ma co się bać. Ja sporo spuchłam, Wyglądałam jak balon pod koniec. Nawet wylądowałam w szpitalu bo puchła mi jedna noga. A druga była w miarę normalna. Na to też uczulam, bo mogą jakieś zakrzepy się robić.
Ja w pierwszej ciązy przytyłam 20 kg
Fakt, że zgubiłam 23 kg w niecałe 3 m-ce, no ale jednak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości