|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Lola to samo pytanie co Motyl zadaje
ja cc w pn o 19 w czw rano wyszlam. Mała miałam już na noc z sobą, spała na mnie, udało się dzięki uczynnym ploznym, które przychodziły mi ją przełożyć jak się budziła. Z samego rana mnie spionizowali i mogłam się już mała zajmować bez żadnego problemu sama.Natomiast miałam na sali dziewczynę, która po cc leżała tydzień :/ Więc życzę każdej tak lekkiego przejścia cc jak ja miałam ![]() I też mam nadzieję, że uda się nam wszystkim dotrwać do terminu +/- 2 tygodnie. |
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze u mnie cc bedzie jak u was dziewczyny
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez trzymam kciuki ale same wiecie jak to w życiu. Ale to nie znaczy ze dzieci musza miec problemy jakiekolwiek. Wystarczy popatrZec na nasza Alicje z wrześniowych. Zdrowa jak ryba a urodzona chyba 4 czy 5 tyg przed terminem. I takich przypadków to znam bardZo duzo. Niektóre dzieci po prostu bardZo spiesza sie na ten świat i mimo ciut wczesniej to wszystko jest ok. Także nie ma sie co martwić ale oczywiście tez mam nadzieje ze wszystkie dzieciaczki beda donoszone ![]() A mami ma bliźniaki i ma miec cc jakoś wlasnie koło 36 tyg z tego co kiedys pisała także to bedzie juz bardzo niedługo bo ona tez z początku lutego ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
No ja też mam taka nadzieję
3 dni wydają się długie bo po SN jeden dzień i do domu
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
Jak wam się podoba ??
efekt pracy TŻ
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#879 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() U mnie w szpitalu po cc tez 3 doby trzymają, choć jak ja rodziłam to po 2 wypisywali bo nie bylo miejsc. Ja byłam 3 dni na własne życzenie, bo młody bardzo szybko oddychal i sprawdzali pod aparatura czy wszystko ok. Tylko pierwszej nocy nie miałam go ze sobą, poza tym cały czas ![]() Lola nie widzę zdjęć na Tel. nadrobię później na komputerze. U nas kolejny dzień w biegu, jeszcze jutro i może odpocznę W poniedziałek muszę zrobić zakupy malutkiej, bo zaczyna mi się 36 tc!! Szok! Sprawdziłam w mojej książeczce zdrowia, to ja urodziłam się w skończonym 35 tyg. ciekawe czy moja królewna pójdzie w ślady mamusi
|
|
|
|
#880 | |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj w końcu łóżeczko zamówiłam i przy okazji zorientowałam się, że mogę mieć problem z prześcieradłem, bo materac, który wstępnie wybrałam ma grubość 14cm ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#881 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Aaaaaa mamusiaczek juz 36!!!!Ja pierdziu.... Dziewczyny to juz tak blisko ![]() Choc ja jak Aninis pisała - TP koniec lutego to pewnie bede jedna z ostatnich rozpakowanych. I jesli chodzi o zakłady to tez mysle ze w trzecim tygodniu stycznia sie zacznie - ale oby tylko dziewczyny z poczatku listy czyli sobie poród nie wczesniej niz drugi tydzien lutego Cos czuje, ze styczeń bedzie mi sie bardzo dłużył...
|
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
Ja to myślę że druga połowa stycznia i będą się dzieciątka pojawiały na świecie.
Wczoraj Tż sue opil i powiedział, że ja i niunia jesteśmy teraz nietykalne i ze życie by za nas oddał. Nie miałam już siły się na niego zloscic.
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Zosienka dobrze gada chłop ![]() MamysiacZek 36! Ojaaaa to juz zaraz. Mi jutro 34 stuknie i tez biorę sie za wyprawkę bo dalej nic nir mam prócz to co po poli a nawet nie wiem co mam po poli bo wszystko dalej w piwnicy u rodzicow ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Za długo dobrze być nie może...moja wina że dzieci wcześniej wstają jak M jest, moja ze co chwilę coś chcą, ze jęczą jak jedno się z drugim zabawkami nie podzieli...mam dość
|
|
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślę o drugiej połowie lutego - nie wcześniej
|
|
|
|
|
#886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie
A reszta pokoiku zagospodarowana, czy jeszcze TŻ ma tam swoje sprzęty?![]() Cytat:
Jestem przestraszona bo wiem,że mamy jeszcze tyle do ogarnięcia, czuję się w czarnej d... Dlatego ja proszę o kciuki,żebym dotrwała do tego 4 lutego,bardzo bardzo tego chcę. Kiedyś myślałam,że fajniej byłoby w styczniu i to jeszcze Koziorożca, ale cofam to ![]() Cytat:
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyzwyczaił sie chłopak do dni w ciszy bez dzieci to narzeka. Wez go tam do pionu postaw! I sie nie przejmuj, te chłopy zawsze cos im nie pasuje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
No wlasnie ja musze se zebrać ale zupełnie bie miałam na to czasu ostatnio bo nie miałam z kim poli zostawić a moi rodzice oboje w pracy do późnego popołudnia, tz wraca przed 19 wiec taka dupa. Ale teraz w tym tyg ogarne i zamówie wszystko juz i bedzie gitara. Mysle ze do połowy stycznia wszystko bedzie stało i czekało A za Zuzię kciuki, 4ty to dobra data ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Wielka krzywda mu się dzieje...sory ale ja siedzę sama po 3 tyg z dziećmi i jakoś muszę wytrzymać cały Boży dzień...czy sa grzeczne, czy rozrabiają, czy wstaną po 5 czy przed 7...i jakoś żyję...przecież nie mowie im- tata przyjedzie to macie wcześniej wstawać, rozrabiać, bałaganić czy coś..niech nie przesadza bo on sam po kilku dniach z nimi by miał dość...a ja muszę 7 dni w tygodniu z nimi koledowac- to dać jeść, to przebrać, to szukać coś bo zgubiły....
Motyl 4 luty fajna data. Tłusty czwartek w tym roku jak dobrze kojarzę 😊 |
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ja się pączków na pewno nie najem, będę na głodzie ![]() Ale nawet nie chodzi mi o samą datę, tylko o to,że im później tym lepiej, 6 dni przed tp to i tak wystarczająco wcześniej...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-12-27 o 09:32 |
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie aż się wkurzyłam !!!!!!
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
On nie jest zły...wiem że każdy może mieć dość..ale jednak mimo wszystko to ja mam gorzej...bo on jak jest w nl to tylko robota, kapiel, jedzenie i spanie...a ja co by nie było to muszę być z dziećmi cały czas...a gdy potrzebuje gdzieś wyjść muszę myśleć o tym z kim ich zostawić...dlatego rzadko wychodzę sama...do gina, na badania czy jak cos potrzebuje z miasta...a tak to wszędzie z dziećmi...
Boli mnie takie narzekanie bo niestety nie na wszystko mam wpływ.. A przez takie gadanie czuję się beznadziejna, niepotrzebna i najgorsza matka na świecie... |
|
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
No albo bo zawsze jest Aga ktora wszystko ogarnie
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. A ja sie obudzilam wlasnie i czuje sie jakby mnie czolg rozjechal... jakis dramat
![]() Motyl kciuki za 4go sa Ja sobie z kolei myslalam na poczatku, ze mogloby dzieciatko troche przyspieszyc i jako wodnik sie urodzic... a teraz podoba mi sie data 29.02. hahaha ....ale niech sie rodzi w dowolnej lutowej dacie, byle szybko i bezproblemowo Agata a ja bym na Twoim miejscu powiedziala tz, ze to jego wina, ze jak przyjezdza to dzieci wstaja wczesniej i ze pozwala im sobie wejsc na glowe...a Ty nie masz takiego problemu jak jestes sama ![]() I niech cos z tym zrobi jak taki madry
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-12-27 o 11:06 |
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś się czuje rewelacyjnie, aż dziw bierze Za to wczoraj cały dzień mnie mdlilo i wieczorem bratałam się z kiblem ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Jakie macie ręczniki dla dzieci? Ma któraś może jakiś mięciutki bambus, albo coś w tym rodzaju? |
|
|
|
|
#897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My tyż zaczynami 36 tydzień Dzisiaj mi się w nocy śniło że mała była już z nami i wstawałam do niej w nocy taki realistyczny sen masakra ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
zobaczył by jak to miło i przyjemnie nie móc nic sobie zaplanować musisz go trochę ochrzanić i do pionu !!
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ![]()
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj złożylismy łóżeczko dla małej
![]() wyglada cudownie 12421607_694090447392869_1724801293_n.jpg
|
#900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś tak nie wiem, ze znaków szczególnie lubię koziorożce,ryby,bliźnięta i panny.Wodnika miałam eksa i eks-przyjaciółkę więc jak widać nie mam z nimi świetnych relacji hehe![]() Ale mam nadzieję,że z własną córką będzie inaczej ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

I to tylko te dziewczyny z początku listy
bo po SN jeden dzień i do domu

nadrobię później na komputerze.

czyli sobie poród nie wczesniej niz drugi tydzien lutego