|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
ja dostałam perfume id teściowej (taką jak najbardziej lubię ) i sweter od mamy i tyle za to młody przez cały rok nie dostał tyle zabawek co w grudniu. Teścia brat kupił mu auto na pilota za 300 zł a na następny rok zapowiedział komputer
|
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam kosmetyki do włosów i twarzy, książkę, depilator. Bartuś i Adrian dostali tylko od nas prezenty, ale za miesiąc przylatuje moja mama więc będą mieli drugą gwiazdkę bo przywiezie całą walizkę prezentów od mojej rodziny
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Aaa i moje starsze dziecko dostało pierwszy w zyciu prezent od mojej t - wysłała mu książeczkę "królewna Śnieżka" dla porównania jej drugie wnuczki dostały od niej wielkie paczki na mikołaja a pod choinkę lalki, ale to juz u nich od pokoleń ze są dzieci lepsze i gorsze mój tz byl tez zawsze tym mniej istotnym dzieckiem dla nich ![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rok temu pod choinke kazdemu dali po 50zl, a mojemu kuzynowi z DE 100zl. Tak jakbysmy byli gorsi. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja babcia albo dala każdemu wnukowi albo nikomu, równo traktowała i traktuje wszystkie córki. Za to juz mama ojca faktycznie również wyróżnia Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Lulla to zaszalała kobieta...
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostałam standardowo kosmetyki, a od meza złoty łańcuszek celebrytka ze znakiem nieskonczonosci.
mojemu kupilam to co chcial, czyli bluzke under armour, a Igus dostał bodziaki, kase, zabawki, kase i jeszcze raz kase skarbonka sie napełnia ![]() kurcze musze tel zmienic, bo juz do niczego sie nie nadaje...sms przychodza mi po 3-4 takie same, zdjecia sie nie zapisuja i co jakis czas sie zawiesza szykuje sie wydatek na nowy rok...
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest inaczej bo Mai nie muszą prezentów przecież robić ale robią i dostała też kilka rzeczy. Ale na Twoim miejscu nie przyjelabym prezentu dla dziecka i tyle. Oczywiście ze sprostowaniem. Jeśli kupuje to 2, jeśli nie to wcale. Nawet jeśli mialaby to byc choc czekolada. Pomysl jak to będzie wyglądało za 2-3 lata. Starszy dostanie a mlodszy co? Bedzie płakał w kąciku i czuł się ten gorszy?
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez byly fajne prezenty
ja dostałam od tż blender, kolczyki i bon do douglasa (to takie łączone prezenty świąteczno-urodzinowe), kasę, zgrzewarke próżniowa i książki Junior podostawal sporo zabawek, klocków, gry itd a Julia dostała dwie grzechotki, 3 ciuszki i kasę - czyli tak jak chciałam - składamy na krzesełko
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie poswiatecznie!
My wlasnie dojezdzamy do Wawy..dawno sie tak nie cieszylam na powrot do domu. Widze,ze u wiekszkosci Swieta udane-to milo. Co do kosztowania potraw to moj Adam pozostal przy mleku . Jess a rozwazalas Doidy cup? To fajna sprawa. U nas sie sprawdzilo idealnie. Potem byl bidon z rurka(na wyjscia) Moniska Wy to czesto chyba macie jakiss przygody co to za choinka Wam sie trafila ![]() Gosia wydaje mi sie,ze niestety to czeste,ze dzieci odreagowuja wrazenia z dnia w nocy. Na swoj sposob musza sobie z tym wszystkim poradzic. Majka przykro mi,ze Adas tak zle zniosl wyjazd i lacze sie w bolu,bo my tez zawieszamy jakiekolwiek dlugie wyjazdy. Chyba dopiero na wakacje sie odwazymy ruszyc. Niezle sie Twoja cora oblowila! Pewnie radosc nieziemska co? ![]() Kitsi jak tam chrzciny minely? Bo albo nie doczytalam albo nie pisalas U nas w skrocie porazka. Wczoraj wieczorem jeszcze dzwonilismy do szpitala w Tychach zapytac o pediatrie,bo Rob znowu dostal dusznosci od kaszlu...Dzis na wieczor przyjedzie nasza "dr.quinn" alergolog Go zobaczyc. Zaluje,ze w ogole wyjechalismy z domu. Ten wyjazd mial wiecej negatywow niz pozytywow. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#823 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Roksana będziesz mielonym mięsem wypełniała? Cytat:
Cytat:
Co do prezentów to ja przede wszystkim dostałam kasę... bo powiedziałam, że zbieram na jakieś małe autko Oprócz tego jakiś kosmetyk, książkę... Mały za to dostał ciuszki, garnuszek na klocuszek, szczeniaczka uczniaczka, pieniążki. Chociaż mu to raczej wszystko jedno było
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za fenomen w nim. Wspolczuje przezyc i trzymam kciuki za Roba Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po raz kolejny... Duzo zdrówka dla Was Cytat:
Pewnie zgadnę mięsko z gotowania rosołu. Zmiele, czosnek, cebula.. Taki farsz
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak napisałaś że zrozumiałam że to tolerujesz i pozwalasz na takie zagrywki.Cytat:
U nas była w Święta gadka nt imion. I siedziała mama Tz cioci. I mówi że jej to się w głowie nie mieści jak można dać dziecku na imię Igor. Takie to ruskie brzydkie... A ja na to ze nasz Adaś miał być Igorkiem ale w ostateczności został Adasiem. I że nam to imie jak najbardziej się podoba. Ta oczy wielkie i mi mówi że babcia (mama tz) napewno nie wyrazilaby zgody na takie imię. Ja patrze na nią co kobieta bredzi i mówię że akurat mama Tz to nie zbyt wiele ma do gadania w tej kwestii. Urodziła 2 synów, dała już imiona wiec jej wystarczy decyzji w tym temacie. Miny miały bezcenne
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żałujcie, że nie widziałyście jej miny, jak powiedziałam, że ja będę zdziwiać właśnie bo to na ogół życzliwa bardzo jest kobieta i głupio jej było
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dobrą sprawę slyszalam że niby nóżki mogą byc krzywe ale to chyba jak dziecko do podlogi nie dostaje lub na paluszkach lata. Nie wiem. Nie znam się. Maja miała od babci ale nigdy do niego jej nie włozyłam. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Mravka zdroweczka daj znac po wizycie co z malym.
|
|
#829 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ja tak szybciutko bo jeszcze dzis jedziemy odwiedzic babcie tż. święta minęły w miare ok, oprocz wczorajszego dnia, Igusiowi dokuczal brzuszek , dzis juz ok Od jutra postaram sie byc na biezaco ![]() Sorki, że bez znakow pl, ale pisze jedna reka |
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy wprowadzacie nocnik? Gdzieś kiedyś coś usłyszałam że dziecko w wieku 5miesiecy mozna nauczyć bardzo szybko do nocnika. Wysadzajac i mówiąc przy tym,, eee ee ee,,. Ponoć w 5miesiacu szybko złapie a potem że jest trudniej bo dziecko jakby zapomina że mogło to umieć. Slyszalyscie coś o tym? Jakie macie zdanie?
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 miesięcy??? Ale dziecko nie potrafi jeszcze siedzieć
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Chrzciny wypadły wzorowo, pol mszy Jasiek przespał, obudził sie jak trzeba było go wyjąc z wozka do tych obrzędów chrzcielnych przy chrzcielnicy ![]() Goście zadowoleni,jedzenie bardzo smakowało, atmosfera super wszystko sie udało i jestem bardzo zadowolona Pózniej waż nadrobię i cos dopisze, dopiero wróciliśmy do domu, zostaliśmy u moich rodziców kilka dni ![]() Jasik pozdrawia wizazowe cioteczki z wieczornych zabaw
|
|
#834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Udało się wszystko, Adaś całą mszę przespał, obudził się dopiero kiedy TZ wziął go do chrztu ( mieliśmy po mszy). W trakcie samej uroczystości nawet się nie zająknął także jestem z niego mega dumna Ale oprócz nas i świadka stojącego obok nikt tego nie zauważył.Co ciekawe moje dziecko będąc u rodziców i teściów ulewał odrobinkę dosłownie, a tylko wróciliśmy do domu i już chlusta ![]() ![]() Połowę przyjęcia Adaś przespał, potem go nakarmiłam i resztę spędził na rączkach u gości, co bardzo mu odpowiadało Jeśli chodzi o prezenty to młody dostał nowy bujaczek, szczeniaczka i małpkę z FP, szlafroczek, książeczki i kasę. Ja dla siebie kupiłam zestaw do robienia hybryd, a dostałam kasę, książkę i obrus od tesciów ![]() Jutro tak jak pisałam szykuje nam się spęd rodzinny, mam nadzieję że młody będzie tak samo grzeczny jak do tej pory. Biorę się za nadrabianie ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Tak młody spędził część przyjęcia
Edytowane przez niziolek86 Czas edycji: 2015-12-27 o 18:17 |
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Dziewczyny wracamy wlasnie z SCC - co mnie pokusiło, zeby jechac to ja nie wiem
zapomniałam, ze wyprzedaże sie zaczynaja... Do zary wejść nie szło, kolejki na godzine czekania, wszędzie tłumy. Parkingi zawalone, chodniki, każda "dziura" zawalona autami... Nigdy takiego czegoś nie widziałam... Dorwalam w zarze kilka ciuszków dla Julki, cudowności poprzeceniane dla juniora nie było kompletnie nic...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-12-27 o 18:17 |
|
|
|
#836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mnie to zadziwilo z tym 5 miesiacem, juz kiedyś wspominalam o tym bo chyba w ciąży jeszcze gdzieś ten artykuł znalazlam. A teraz nie umiem go odkopac. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
dzielny maluszek ;-)---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
fajnie że gładko wszystko poszło
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to mata skip hop??? ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Ludzie poszaleli U nas wszystko dziś zamknięte na szczęście
|
||
|
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z prezentów dostał jeszcze kasę, wesoły pociąg fp, kilka ciuszków, łańcuszek z Bozia, A na święta dostał sporo zabawek. Ja dostałam od męża moje ukochane chloe, a tak w rodzinie umówiliśmy sie ze nie robimy prezentów. Za kasę z chrzcin juz zamówiłam fotelik do karmienia pegperego prima pappa zero3. Jak przyjdzie fotelik sporobuje Dac mu jakaś dynie ![]() Ja dzis byłam w zarze,na otwarcie o 10, kupiłam 5par body,i dwie pary dresów. A dla córki siostry bluzę i legginsy, jejku dla dziewczynek było tyle cudowności Na stronie oczywiscie juz nic nie ma...
|
|
|
#839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cudowny Smyk Cytat:
jaki przystojniaczek
|
|
#840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My nie dawaliśmy nikomu nosić Jaska bo ja nie lubię jak po alkoholu ktoś go bierze, a u nas piliśmy ![]() Majka co do nocnika to dla mnie abstrakcja tyyyle czasu jeszcze mamy ze nawet otym nie mysle, mojej sis córka jest starsza od Jaska 7mies i tez jeszcze nawet siostra nie kupiła jej nocnika, a mała juz chodzi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

), pomadke, ksiazke, zel pod prysznic, zestaw pod prysznic- turban i recznik, ktory sie zaklada nad piersi- wiecie o co chodzi
, zestaw kosmetykow do kapieli, portfel i kalendarz kieszonkowy
a Alan- szczeniaka-uczniaka, spiewajacy i grajacy mlot pneumatyczny

szykuje sie wydatek na nowy rok...

co za fenomen w nim.