![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
rozstanie
Zdałam sobie sprawę, że jest mi samej ciężko. Postanowiłam to wyrzucić z siebie i napisać na forum. Może to mi pomoże.
Byłam z mężczyzną, którego kochałam ponad 4 lata. Był to mój pierwszy facet (mam obecnie 25 lat). Od ponad roku zamieszkaliśmy razem, od niedawna zamieszkaliśmy w jego kupionym, nowym mieszkaniu. Obydwoje mamy mocne charaktery, ja często się czepiałam, byłam zazdrosna itp. On niestety miał ciągotki do innych kobiet, gdy wyjeżdżał na delegacje szukał rozrywki w postaci czatów, Tinderów - poznawał kobiety i spotykał się z nimi, wielokrotnie mu to wybaczałam, bo go kochałam i zawsze wierzyłam że się zmieni. W końcu ot tak nie proponuję się wspólnego mieszkania! Widać było, że mnie kocha, często wyjeżdzaliśmy, chodziliśmy do knajp itp. Zawsze potrafił mnie urobić, mówiąc że mnie kocha, obiecywał poprawę. Sprawy dwa tygodnie temu zabrnęły tak daleko, że na delegacji poznał pannę z Tindera. Spotkał się z nią, później miał z nią kontakt, tylko wtedy jak mnie nie było w mieszkaniu, albo ponawiał go jak wiedział że znowu wyjeżdza. Dowiedziałam się o tym wchodząc na jego fb. A on po przyjeżdzie jak mu to oznajmiłam, że o wszystkim wiem - powiedział, że mam się wyprowadzić z jego mieszkania. Nie powiedział nic, żadnego przepraszam, żadnego wytłumaczenia dlaczego taka decyzja. Wyprowadziłam się do siostry i zaczęłam szukać mieszkania. On milczał, nawet jak ja próbowałam, a wręcz prosiłam go aby wytłumaczył mi dlaczego… potrafił spakować sam moje rzeczy, przy ich odbiorze nawet nie miał odwagi być w mieszkaniu. Najgorsze jest to, że dowiedziałam się że z tą kobietą ma kontakt, planują razem sylwestra, wprowadzi ją do naszych znajomych. Mówił mi że to jest tylko koleżanka i że nie chce wiązać się w związek przez najbliższe 5 lat.. ale ja cały czas wiem, że oni rozmawiają. Powiedzcie mi jak można być takim gnojem i ot tak wyrzucić kogoś na zbity pysk, bez żadnego słowa i tak szybko znaleźć sobie pocieszenie? Wydaje wam się, że on przeżywa na swój sposób, czy totalnie o mnie nie myśli… ja cały czas liczę, że się odezwie, że coś napisze, że napisze to pieprzone "przepraszam". Jak można sobie radzić z tym i ile ten ból w środku będzie trwał.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: rozstanie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jest takie ładne japońskie przysłowie: "Ludzie nie są tacy, jak się zdają."
Moja Droga, pierwszy kopniak od życia właśnie dostałaś. Teraz usiądź, popłacz do oporu i przemyśl wszystko, a zwłaszcza opinie, które się tu pojawią. Jeśli facet Cię zdradza, unika z Tobą poważnych rozmów, w końcu wyrzuca Cię z domu i nie ma odwagi oddać Ci sam Twoich rzeczy, to czy zasługuje on na to byś w ogóle o nim myślała? Wiem, będzie ciężko, ale musisz to przetrwać i o nim zapomnieć, ze względu na szacunek do samej siebie, bo on go dla Ciebie nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Straszne, że godziłaś się na takie akcje poprzednio, nic dziwnego, że pozwalał sobie i miał Cię cały czas za nic. Dawno trzeba było odejść samemu. A teraz to będziesz mieć chociaż spokój od takiego chama.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A wydaje wam się, że on coś przeżywa czy totalnie po nim to spływa..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Nie przeżywa, jeśli zacznie to dopiero z upływem dłuższego czasu. W tych kwestiach do nich wszystko dochodzi z opóźnieniem, ale uszy do góry, poradzisz sobie w życiu bez niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Oni" są tak samo zróżnicowani jak "wy". Nie, nie będzie tego przeżywał, bo miał w dupie autorkę od jakiegoś czasu. A autorka naiwna, wierzyła że jak TŻ proponuje mieszkanie, to znaczy że kocha aż po grób.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To dlaczego faceci są takim s☠☠☠☠ysy***. Nie mógł tego wcześniej skończyć, skoro tak było mu źle i chciał wolności? I co uważasz, że ot tak można wymazać z pamięci 4 lata? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze trochę i zacznę się zastanawiać czy śmieciarz mnie nie kocha - co prawda widzieliśmy się dwa razy przez 40 sekund w sumie, ale specjalnie rzucił mi worki na makulaturę i plastik tak, żeby się nie pobrudziły w błocie. Troskliwy ! ![]() Osoba o "mocnym charakterze" nie pozwoliłaby się tak traktować. Twój jest mocny jak herbata po piątej zalewie. Grzebałaś mu w prywatnej korespondencji to Cię wywalił. Co w tym skomplikowanego? Nic dla niego nie znaczyłaś. Nie byliście w związku. Miałaś układ w którym Ty mu sprzątasz, gotujesz, dajesz i siedzisz cicho w zamian za towarzystwo Misia. Złamałaś warunki więc Cię wywalił. To mnie po prostu urzeka. Czy Ty widzisz co Ty piszesz? Cytat:
Tak, ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
znalazł sobie inną, więc na pewno przeżywa, ale co innego i z kimś innym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Jeśli Tobie takie traktowanie jakie Ci serwował odpowiadało, to nie smuć się, setki mężczyzn tylko czekają na kobietę, która będzie z radością wybaczać nagminne zdrady, poniżanie, kłamstwa i inne syfy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą tamto powiedzonko ma się nijak do sytuacji, bo gość przecież dokładnie pokazał jaki jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To nie zepsute społeczeństwo. Trzeba mieć minimum instynktu samozachowawczego.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Koleżka potraktował cie jak poczekalnie,miej honor, zapomnij o nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Proszę was nie mówcie, że on o tym nie myśli, nie da się wymazać ot tak 4 lat bycia razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nie jest się emocjonalnie przywiązanym, to tak, można. Smutne, ale prawdziwe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamięta, ale na pewno nie mysli. Zwłaszcza ze obok ma kogos innego...
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą przecież nie byliście razem. Co za facet mówi "w związku" będąc, że się jeszcze przez najbliższe 5 lat nie chce wiązać na stałe? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
To po co mi mówił, że nie chce się z nikim wiązać przez najbliższe 5 lat, że chce odpocząć od związków. Po co mówił, że jest mu ciężko, że nawet nie spodziewał się, że będzie mu aż tak trudno. Na pokaz? Żeby mi było łatwiej.
My przecież byliśmy razem, poznałam jego rodziców, spędzaliśmy czas jak normalne pary. Ja nigdy tego nie zrozumiem, że on mógł mnie ot tak zostawić bez żadnego słowa pożegnania. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Czasami nie wierzę, że te posty są prawdziwe... zaślepienie niektórych dziewczyn jest porażające. I to zdziwienie na koniec
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.