|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
invisible dobrze radzi! Trzeba płakać, wylać z siebie smutek i żal,ale nie uzalac się nad sobą.ja przechodziłam to kilka miesięcy temu i zbawiennym było przebywanie z przyjaciółkami, z którymi mogłam rozmawiać o swym żalu,płakać ile wlezie. To było oczyszczające a z drugiej strony nie chcąc juz ich męczyć zmuszalam się do rozmowy na inne tematy,normalnialam
gdy już nie chciałam ich dręczyć wolałam być z rodzina z kimś kto mnie kocha byle wśród ludzi. Ważne by czasem się zmusić do towarzystwa nawet jeśli cholernie się nie chce.A gdy już byłam sama w domu to pomagało mi oglądanie serialu Jess i chłopaki spróbuj może i Tobie tekilo pomoże choć na czas trwania odcinka zapomnieć o bólu.Trzymaj się :-* |
|
|
|
#4292 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam do Was ponownie, jestem świeżo po rozstaniu po prawie 3 letnim związku.
Lat 28. Odkryłam ostatnio, ze najbardziej na świecie boję się tego, ze będę kiedyś siedziała sama w mieszkaniu i nikt tam nie będzie czekał. |
|
|
|
#4293 |
|
BAN stały
|
A u mnie wczoraj na maxa zwariowany dzień.
Ciekawie zapowiadająca się znajomość z fajną panią z internetów już chyba opadła, bo nagle stała się bardzo "zajęta" :P Przynajmniej chociaż mogłem się spotkać z kumpelą i sobie z nią o wszystkim pogadać, przydatne są takie osoby stwierdzam ![]() Inna, z którą się kiedyś spotkałem, na fb już zdjęcia z nowym chłopakiem - trochę szkoda mi go, o ile on nie zna jej dość..."bogatej" przeszłości. No ale może się zmieniła ![]() Dość jednak niespodziewanie dostałem spóźnione życzenia od tej, która połamała mi serce, przestaliśmy się kontaktować na ok. miesiąc, a życzenia które dostałem wczoraj mogę uczciwie przyznać, że chyba najładniejsze i najbardziej od serca jakie widziałem. Miło z jej strony, ale ja już nie będę się starał. Nie będę też palił za sobą mostów, jak będzie chciała to wróci, a nie to nie
|
|
|
|
#4294 |
|
BAN stały
|
Mnie z kolei jakoś dzień, dwa przed świętami podrywała dziewczyna w perfumerii. Mam nadzieję, że nie zepsułem biednej dziewczyny
![]() Ogólnie ten dzień miałem fatalny. W pracy jeden trep (pracujący kilka tys km dalej), jedną niesprawdzoną zmianą, dostarczył nam pracy na cały dzień (a na końcu i tak się okazało, że ... nie da rady tego naprawić :P). No ale w porze lunchu postanowiłem wyskoczyć szybko na małe zakupy. Idę do galerii, do takiej perfumerii jednej. To był zły ruch :P Jak zobaczyłem tych ludzi krzątających się wokół tych perfum, jakiegoś typa w plecaku, który zajmował 2x więcej miejsca niż powinien to myślałem, że wszystkich tam rozstrzelam. Świąteczna gorączka pełną gębą ![]() No ale nic, myślę sobie, że poszukam perfum dla ojca. Takie, które z dwa lata temu dostał i mu się podobały. Niestety tego konkretnego "modelu" nie było, ale znam ten zapach dobrze więc chciałem znaleźć coś podobnego, od tego samego producenta. No i tak sprawdzam, sprawdzam, i nagle obok mnie słyszę głos dziewczyny (nie ekspedientki) - "te są ładne" i uśmiech. Co zrobił casanova, mistrz podrywu ? ;D Spojrzałem na nią, głębiej westchnąłem ... i nic nie powiedziałem. Po dłuższej chwili zrobiło mi się jej szkoda i głupio, ale w tamtym momencie po prostu nie miałem ochoty nikomu tłumaczyć, ze po prostu szukam perfum nie dla siebie, a dla ojca, szukam konkretnych i że w ogóle mam ochotę jak najszybciej się stamtąd wynieść Ładna była, nawet w moim typie (szczupła, drobna, ładna twarz blablablaba) - o ja głupi :P Mam nadzieję, że jej nie zepsułem i że dziewczyna nie zaczęła sobie zadawać pytań typu: "co jest ze mną nie tak" ? Już lepiej jeśli sobie pomyślała: "Boże co za mruk"
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Gregorius_ jezeli dziewczyna nie jest pokrzywiona wewnetrznie to taka sytuacja po niej po prostu splyniei nie bedzie odbierala jej osobiscie :P Ja bym prdzej pomyslala zes mruk niz ze ze mna cos nie halo :P
|
#4296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wiem, że kiedyś może być dobrze, ALE teraz jest ch***... Planowaliśmy mieszkać za granicą. No i mimo wszystko nadal chcę wyjechać. Nie wiem jak dam radę w pojedynkę, ale nawet już dziś, teraz, w tym momencie chciałabym się móc od tego odciąć i wyprowadzić z Polski.
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Tekila ja sama wyjechałam do Londynu gdy miałam 19 lat. Było ciężko ale udało mi się. Zrobiłam tutaj studia, mam na prawdę fajna prace. Nie załamuj się. Jeszcze Ci się wszystko ułoży, zobaczysz
Ja się dzisiaj bardzo zdziwiłam bo zadzwonił do mnie facet z wczorajszej randki. Właśnie przed chwila, że dobrze mu się spało i co tam u mnie. Myślicie że to dobry znak?
|
|
|
#4298 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zawsze staram się dobrze, pozytywnie na takie sytuacje reagować, a tutaj ewidentnie kumulacja kilku wnerwiających rzeczy sprawiła, że moja reakcja była hmm coś w stylu zblazowanego kolesia, przyzwyczajonego do tego, że go podrywają dziewczyny, a on tylko westchnął w stylu : "o rety, kolejna" Tymczasem moje westchnięcie to było: "zabierzcie mnie stąd, dłużej tu nie wytrzymam, mam dość ludzi, dość zakupów, nie chce mi się tłumaczyć czemu nie mogę wybrać tych cholernych perfum, ja chcę do domu"
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam,ja bym sama chyba nie wyjechała,nie wiem czy bym sobie poradziła ![]() ale jak juz miałabym jakies wsparcie i ogarnięte wszystko na miejscu to bym jechała mam dobrego znajomego w Londynie,może w końcu sie odważe ![]() przynajmniej jedną przyjazną duszyczke bym tam miała ![]() a co do telefonu,jasne ze to dobry znak!Odrazu na drugi dzien sie odezwał to znaczy ze mu sie spodobałas
|
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoja nadzieja jedynie w tym, że "okaz" stanie się z pozoru atrakcyjniejszy i znów będzie miała czas dla Ciebie Realia internetu![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
I terapia motywacyjna zmarnowana |
||
|
|
|
#4301 | |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem tak właśnie pomyślała.
Poza tym fakt, że pracownik sklepu jest dla nas miły i np. zachowuje się zalotnie nie musi świadczyć o tym, że nas podrywa ![]() Sprzedawca to taki zawód, w którym odpowiednie podejście do klienta może przynieść pozytywne rezultaty ![]() Cytat:
Może chce podtrzymać kontakt, upewnić się, czy Ty też jesteś tym zainteresowana i wkrótce zaproponuje kolejne spotkanie.
Edytowane przez niebieska_chmura Czas edycji: 2015-12-27 o 14:28 |
|
|
|
|
#4302 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na zalotne spojrzenia ekspedientek, byleby coś wcisnąć, jestem nieczuły ![]() --- Właśnie tak sobie pomyślałem, że biedna może się zbierała w sobie, chciała przejąć inicjatywę |
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Przeżyje
Ja bym sobie w duchu pomyślała "a goń się gościu"
|
|
|
|
#4304 |
|
BAN stały
|
Cześć,
Teraz ja chciałbym się trochę wyżalić. Otóż wczoraj pisałem z dziewczyną na jednym z portali w nocy przez całą godzinę. Na koniec napisaliśmy sobie nawzajem "pa" i poszliśmy spać (ja na pewno). Na drugi dzień z rana chciałem kontynuować rozmowę ale okazało się, że dziewczyna dodała mnie do czarnej listy. Mógłbym w sumie się nie przejmować ale taka sytuacja nie pojawiła się pierwszy raz. Szczerze to jestem trochę zdruzgotany. Napisałem to bo chciałem się wyżalić. Każda forma pocieszenia mile widziana. |
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak czy siak olałabym temat i się nie przejmowała. |
|
|
|
|
#4306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak czy siak, ja pomyślałabym "ale gbur". Mogłeś choć się uśmiechnąć i odpowiedzieć coś w stylu "dzięki, już wybrałem" i dopiero się odwrócić i oddalić. |
|
|
|
|
#4307 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4308 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sytuacja jest o tyle dziwna, że ona sama kontynuowała rozmowę i nie pisała zdawkowych wiadomości tylko dosyć długie i często uśmieszki wstawiała. Zanim rozpoczęliśmy rozmowę odwiedziła mój profil kilka razy. Po co więc odpisywała jak jej się nie podobam? Ja jej nic złego nie napisałem. Szkoda tylko, że to nie była jednorazowa sytuacja. Będę chyba bardziej aktywny na zewnątrz a te portale oleję. Szkoda zdrowia. Pozdro Edytowane przez pleblo26 Czas edycji: 2015-12-27 o 15:02 |
|
|
|
|
#4309 |
|
Raczkowanie
|
Pleblo nie przejmuj się (wiem, łatwo się mówi, sama też bym się pewnie zastanawiała nad taką akcją). Nieważne jaki był powód,pewne jest ze to nie jest normalne zachowanie a laska widocznie jakaś niepoważna i dziwna.
..Teraz mi się przypomniało ze tez miałam taką sytuację! Nie będę wdawać się w szczegóły ale okazało się ze facet był zaręczony.. To z pewnością nie jest normalne zachowanie,zapomnij o niej, nie rozmyślaj,nie warto. |
|
|
|
#4310 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
To nie jest tak, że się w dziewczynie podkochuję tylko po tych czarnych listach zastanawiam się bez przerwy co jest ze mną nie tak. Jeśli ktoś mi nie odpiszę to ja nie kontynuuję rozmowy. Nikogo nie stalkuję. Tym bardziej dziwią mnie takie zachowania. Trochę smutno mi się czyta o tych zaręczonych/żonatych facetach na portalach. Goście są niepoważni. Pozdro ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Edytowane przez pleblo26 Czas edycji: 2015-12-27 o 15:20 |
||
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie podczytuję co piszesz o swoich rozczarowaniach i do głowy przychodzi mi tylko to, że na pewno nie masz się czym martwić. Szukasz bratniej duszy przez internet i właśnie swojego ex, po którym dzisiaj płaczę poznałam właśnie dzięki internetowi. I wbrew pozorom często (nie szukałam faceta na siłę) można trafić na kogoś, kto jest dla nas nieodpowiedni. Ja po prostu miałam szczęście. Dzisiaj uważam, że pecha... Złamane serce zostawia jednak jakiś negatywny ślad na psychice, ciężko potem komuś zaufać i ta kolejna osoba może czuć się zraniona właśnie dlatego, że nosimy tą zadrę w sercu po ex. Nie mając takich doświadczeń zaufanie przychodzi łatwiej.
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam ze nic nie dzieje się bez przyczyny. Wszystko dzieje się po coś, wszystko czegoś nas uczy. Każde rozczarowanie to jakieś doświadczenie.
Jasne, teraz cierpisz ale chcesz mi powiedzieć, że nic dobrego sie w tym związku nie wydarzyło? Ok zostawił Cię. Jest teraz zle, boli, ale w końcu będzie lepiej. I owszem, o zaufanie jest wtedy trudniej. Ale to i lepiej, że nie przychodzi tak łatwo bo ufamy tym, co do których nie mamy wątpliwości i nie przymykamy oka na pewne zachowania. Bez przykrych doświadczeń pewnie byśmy przymykali, bo nie wiedzielibysmy ze mogą one do czegoś negatywnego prowadzić
|
|
|
|
#4313 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladowa dobrze piszę , popieram.
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tutaj kiedyś opisywałam sytuacje ze super mi się pisało z facetem a jednego dnia wstaje chce do niego napisać a on mnie zablokował
A zawsze mi się wydawało ze fajnie się rozmawiało, on zagadywal, był miły, prawil komplementy. W sumie to parę razy tez było tak ze sama napisałam pierwsza do kogoś na portalu normalna wiadomość a gość mnie zablokował od razu Haha i to chyba ze trzy razy tak bylo. a raz pisałam z facetem dwa tygodnie mieliśmy się spotkać i on mi w dzień spotkania pisze ze jednak wraca do swojej byłej. wczoraj do mnie napisał, znalazł mnie na portalu, powiedziałam ze ma spadać
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzeniona
|
A mnie ogólnie z jednej strony brakuje randek, a z drugiej mnie one przerażają
Nie za bardzo mam gdzie poznawać nowych facetów. Obracam się głównie w żeńskim towarzystwie, na facetów z pracy nie patrzę jak na potencjalnych partnerów (związkom w pracy mówię nie - ale nie w kontekście wszystkich, tylko własnym, bo zdarzyło mi się zakochać w pracy i potem beznadziejnie jest patrzeć na obiekt uczuć siedzący 3 biurka od Ciebie), na studiach jednak 80% to dziewczyny, faceci świecą obrączkami
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy tylko ja tak mam ale kieruje pytanie do dziewczyn i chłopaków którzy korzystają z portali.
Jeśli kogoś poznajecie i wydaje się wam ze wszystko idzie dobrze to nie boicie się ze na portalu facet/dziewczyna ma taki wybór ze o was zapomni? Po prostu pozna kogoś kto wyda się bardziej interesujący? Ja właśnie dlatego nie lubię poznawania ludzi w internecie, bo wiadomo ze po pierwszej randce nie ma co oczekiwać ze ktoś od razu pousuwa wszystkie konta, ale wtedy nasze szanse zdecydowanie maleją aby ta znajomość kontynuować. co o tym myślicie ?
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty chyba za duzo myslisz albo masz o sobie takie mniemanie, ze wydaje Ci sie ze komus urzadziles dramat zyciowy swoim mruknieciem:P Poza tym dziwne jest dla mnie to, ze fakt zagadania do Ciebie odbierasz zaraz jako podryw. To bylo w zasadzie zaledwie jedno zdanie. Ja sama jak bylam w perfumerii czy nawet w jakiejs drogerii i widzialam, ze ktos ma dylemta czy sie zastanawia , a znalam dany kosmetyk czy zapach, to tez potrafilam wyrazic swoje zdanie - zarowno do kobiey jak i mezczyzny :P I rzadko kiedy oznaczalo to, ze kogos podrywam Ja zauwazylam, ze Ty zawsze doszukujesz sie jakiegos dna, ze jestes taki super i wszystkie na Ciebie leca. Tak jak z ta laska z imprezy co miala chlopa
|
|
#4319 |
|
BAN stały
|
Monnie, mam teraz podobnie i dla mnie na "faila" po pierwszym spotkaniu wytłumaczenia są dwa. Pierwsze: coś nie zaskoczyło po drugiej stronie, brak chemii, niespełnione oczekiwania. Można się starać i nie pyknie. Można podejść olewająco, a druga osoba postrada zmysły.
Drugie: ta osoba poznała inną, w jej opinii ciekawszą opcję. Lub też od początku ją miała, a Ciebie traktowała jako drugą/trzecią/n-tą. Ta osoba może być także profesjonalną randkowiczką (dotyczy przede wszystkim dziewczyn) i umawia się dla sportu/z nudów. Widząc nagły spadek zainteresowania raczej sądzę, że należy taką osobę olać, ew. raz tam się jeszcze zapytać dla formalności. Szkoda czasu na ludzi, którzy nie są gotowi poświęcić nam odrobiny uwagi. pleblo, bardziej zgodzę się z Tobą, ogólnie lepiej w życiu przeżyć wzloty i upadki niż żyć na "równej powierzchni", wtedy człowiek czuje, że żyje. Ale pamiętaj, że złamane serce boli. Naprawdę boli i ciężko się po tym pozbierać. Jak już ochłoniesz trochę, to postaraj się stać się pozytywnym człowiekiem, wysyłaj pozytywną energię do świata, bądź przyjazny i realizuj się - ta energia przyciąga inne pozytywne energie. Tak przynajmniej głosi pewne prawo. Czy to prawda? Naukowo nikt tego nie udowodnił. Ale ileż to razy było tak, że czekasz na coś...nie ma. Zajmujesz się czymś innym, jesteś tym pochłonięty i zadowolony - voila jest. Lub też: "miłość przychodzi wtedy gdy się tego najmniej spodziewasz". Dodaj do tego to, o czym pisał Gregorius, czyli że emitowanie aurą "Aaaa, szukam żony/męża, chcę dzieci na już na teraz!"mega odstrasza = masz odpowiedź, że może jednak coś w tym jest
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Topdong - mi już nawet nie chodzi o spadek zainteresowania ale po prostu przeraza mnie jaki wybór jest na portalach, szczególnie dla facetów i nie ciężko mi uwierzyć że ktoś od razu wszystko usunie po jednym spotkaniu, a może pewnego dnia otrzyma wiadomość od innej dziewczyny i sobie myśli: wow na to czekałem i wtedy wszystkie inne schodzą na dalszy plan. Dla tego co raz bardziej się zniechęcam. Nie mam ostatnio żadnych problemów z olewaniem, po prostu życie toczy się dalej i tyle. Ale nie znoszę tak tracić czasu
![]() A co do tego podrywu to kurde, ja ludzi także zagaduje w sklepie. Ostatnio dwóch facetów w new look szukalo bluzki na dziewczynę i akurat miała rozmiar taki sam jak ja. Podeszłam i powiedziałam ze ja mam taki rozmiar i mówię wam z góry ze ta bluzka będzie bardzo obcisła szczególnie jak dziewczyna ma sporo biustu, pomogłam im wybrać coś innego, podziekowali i sobie poszli. Raz w Tesco pomogłam chłopakowi wybrać kwiaty a jeszcze kolejny raz w drogerii doradziłam innemu perfumy - Spicebomb piękny męski zapach ![]() Mam nadzieje ze nie pomyśleli sobie ze ich podrywalam Haha
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

gdy już nie chciałam ich dręczyć wolałam być z rodzina z kimś kto mnie kocha

I terapia motywacyjna zmarnowana

A zawsze mi się wydawało ze fajnie się rozmawiało, on zagadywal, był miły, prawil komplementy. W sumie to parę razy tez było tak ze sama napisałam pierwsza do kogoś na portalu normalna wiadomość a gość mnie zablokował od razu Haha i to chyba ze trzy razy tak bylo. a raz pisałam z facetem dwa tygodnie mieliśmy się spotkać i on mi w dzień spotkania pisze ze jednak wraca do swojej byłej. wczoraj do mnie napisał, znalazł mnie na portalu, powiedziałam ze ma spadać