Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-27, 19:36   #841
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość
Tak,mata skiphop, moja sis kupiła Jaśkowi na chrzciny(jest chrzestna)

Z prezentów dostał jeszcze kasę, wesoły pociąg fp, kilka ciuszków, łańcuszek z Bozia,

A na święta dostał sporo zabawek. Ja dostałam od męża moje ukochane chloe, a tak w rodzinie umówiliśmy sie ze nie robimy prezentów.

Za kasę z chrzcin juz zamówiłam fotelik do karmienia pegperego prima pappa zero3. Jak przyjdzie fotelik sporobuje Dac mu jakaś dynie

Ja dzis byłam w zarze,na otwarcie o 10, kupiłam 5par body,i dwie pary dresów. A dla córki siostry bluzę i legginsy, jejku dla dziewczynek było tyle cudowności

Na stronie oczywiscie juz nic nie ma...

Super, ze impreza sie udała
Też chę kupić tą matę biało- szarą, tylko koleżanka mnie nastraszyła, że atestów jakiś tam nie ma

U nas w zara online nie ma Sale
Co roku w drugi dzień świąt się zaczynała...
Może dziś się zacznie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 19:47   #842
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Super, ze impreza sie udała
Też chę kupić tą matę biało- szarą, tylko koleżanka mnie nastraszyła, że atestów jakiś tam nie ma

U nas w zara online nie ma Sale
Co roku w drugi dzień świąt się zaczynała...
Może dziś się zacznie
Akurat z tego ci wiem to ta mata ma, ale ja jakos specjalnie sie tym nie interesuje wiec Ci nie powiem na 100pro. Najważniejsze ze jest po pierwsze ładna a po drugie wygodna dla dziecka
Stary 2015-12-27, 19:52   #843
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat z tego ci wiem to ta mata ma, ale ja jakos specjalnie sie tym nie interesuje wiec Ci nie powiem na 100pro. Najważniejsze ze jest po pierwsze ładna a po drugie wygodna dla dziecka

Wlasnie ja czytalam, ze jakies tam atesty ma, a kolezanka mowi, ze niby nie wszystkie atest maja itp
Nie chce mi się wdawać w temat, bo od dwóch dni mam taaaki ból głoey, ża aż na wymioty mnie zbiera

Mi tez sie ta mata baaardzo podoba
Stary 2015-12-27, 20:00   #844
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie ja czytalam, ze jakies tam atesty ma, a kolezanka mowi, ze niby nie wszystkie atest maja itp
Nie chce mi się wdawać w temat, bo od dwóch dni mam taaaki ból głoey, ża aż na wymioty mnie zbiera

Mi tez sie ta mata baaardzo podoba

Wyczytałam ze z jakiegoś tworzywa EVA jest wytworzona ta mata i nie zawiera BPA, ftalanów, formamidu i PVC i spełnia wymogi UE. Ale doczytałam cos takiego: "EVA jest powszechnie uważany za bezpieczny substytut PVC (chociaż PVC nie zawsze jest szkodliwe). Niestety kilka lat temu toksyczny formamid został znaleziony w piance EVA jako produkt uboczny w procesie produkcji. Co więcej, to właśnie w matach Skip Hop zawartość formamidu przekroczyła francuskie normy i w następstwie maty zostały wycofane ze sprzedaży we Francji oraz Belgii. Szukając w sieci dalej, znajdziemy dziesiątki artykułów, w szczególności na amerykańskich stronach, odradzających zakup mat piankowych na rzecz mat wykonanych z naturalnych tworzyw (np. lateksowych mat do jogi). Jednak najbardziej polecane są miękkie niefarbowane bawełniane dywaniki."

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 20:02   #845
majka242007
Zakorzenienie

http://www.51015kids.eu/wyprzedaz/ni...cy-5a2910.html

Jesli jeszcze szukacie kombinezonow to tu w fajnej cenie. Na endo tez jest ale wg mnie mało ciekawy.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 20:02   #846
MsLullaby
Zakorzenienie

Moj tata dziś przywiózł chłopcom ubrania z next i Aduś dostał identyczny komplet jaki miał Bartuś na swoim chrzcie i akurat w rozmiarze jaki będzie nosił gdy będzie miał swój chrzest tz mówi żeby mu go ubrać a ja jakoś nie bardzo

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 20:08   #847
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moj tata dziś przywiózł chłopcom ubrania z next i Aduś dostał identyczny komplet jaki miał Bartuś na swoim chrzcie i akurat w rozmiarze jaki będzie nosił gdy będzie miał swój chrzest tz mówi żeby mu go ubrać a ja jakoś nie bardzo

Pokaz ciuszki

Synuś i Córcia
Stary 2015-12-27, 20:11   #848
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Pokaz ciuszki
Jutro zrobię zdjęcia

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 20:42   #849
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Wyczytałam ze z jakiegoś tworzywa EVA jest wytworzona ta mata i nie zawiera BPA, ftalanów, formamidu i PVC i spełnia wymogi UE. Ale doczytałam cos takiego: "EVA jest powszechnie uważany za bezpieczny substytut PVC (chociaż PVC nie zawsze jest szkodliwe). Niestety kilka lat temu toksyczny formamid został znaleziony w piance EVA jako produkt uboczny w procesie produkcji. Co więcej, to właśnie w matach Skip Hop zawartość formamidu przekroczyła francuskie normy i w następstwie maty zostały wycofane ze sprzedaży we Francji oraz Belgii. Szukając w sieci dalej, znajdziemy dziesiątki artykułów, w szczególności na amerykańskich stronach, odradzających zakup mat piankowych na rzecz mat wykonanych z naturalnych tworzyw (np. lateksowych mat do jogi). Jednak najbardziej polecane są miękkie niefarbowane bawełniane dywaniki."

To chyba to miała na myśli moja koleżanka

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Na stronie zary komunikat, ze Sale zaczyna sié dziś
Stary 2015-12-27, 20:45   #850
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Kiedy wprowadzacie nocnik? Gdzieś kiedyś coś usłyszałam że dziecko w wieku 5miesiecy mozna nauczyć bardzo szybko do nocnika. Wysadzajac i mówiąc przy tym,, eee ee ee,,. Ponoć w 5miesiacu szybko złapie a potem że jest trudniej bo dziecko jakby zapomina że mogło to umieć. Slyszalyscie coś o tym? Jakie macie zdanie?
Chyba juz kiedys o to pytalas, albo ktos inny
Dla mnie to abstrakcja i meczenie dziecka, a zadnego efektu sie nie osiagnie. Dla dziecka swiat jest teraz taki ciekawy, nowy, a to meczy zarowno fizycznie jak i psychicznie to po co takiego maluszka dodatkowo meczyc. Przyjdzie i na nocnik czas
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

A czemu nie chcesz ubrac?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Bylam dzis w Rossmanie i jest promocja z karta Rossne przy zakupie 3 deserkow, albo obiadkow 4 gratis. Moze to nie jakas ekstra promocja,ale ja skorzystalam bo i tak tam poszlam wlasnie po sloiczki ale jeszcze sie wstrzymuje

Stary 2015-12-27, 21:35   #851
niziolek86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Witajcie poswiatecznie!
My wlasnie dojezdzamy do Wawy..dawno sie tak nie cieszylam na powrot do domu.

Widze,ze u wiekszkosci Swieta udane-to milo. Co do kosztowania potraw to moj Adam pozostal przy mleku.

Jess a rozwazalas Doidy cup? To fajna sprawa. U nas sie sprawdzilo idealnie. Potem byl bidon z rurka(na wyjscia)

Moniska Wy to czesto chyba macie jakiss przygody co to za choinka Wam sie trafila

Gosia wydaje mi sie,ze niestety to czeste,ze dzieci odreagowuja wrazenia z dnia w nocy. Na swoj sposob musza sobie z tym wszystkim poradzic.

Majka przykro mi,ze Adas tak zle zniosl wyjazd i lacze sie w bolu,bo my tez zawieszamy jakiekolwiek dlugie wyjazdy. Chyba dopiero na wakacje sie odwazymy ruszyc.
Niezle sie Twoja cora oblowila! Pewnie radosc nieziemska co?

Kitsi jak tam chrzciny minely? Bo albo nie doczytalam albo nie pisalas

U nas w skrocie porazka. Wczoraj wieczorem jeszcze dzwonilismy do szpitala w Tychach zapytac o pediatrie,bo Rob znowu dostal dusznosci od kaszlu...Dzis na wieczor przyjedzie nasza "dr.quinn" alergolog Go zobaczyc. Zaluje,ze w ogole wyjechalismy z domu. Ten wyjazd mial wiecej negatywow niz pozytywow.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Dużo, dużo zdrówka!

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
ja tydzień temu byłam u chrześnicy na urodzinach i tam mama mojej bratowej (obca mi osoba zupełnie) stwierdziła, cytuję : "te co się boją chodzika,to zdziwiają" żałujcie, że nie widziałyście jej miny, jak powiedziałam, że ja będę zdziwiać właśnie bo to na ogół życzliwa bardzo jest kobieta i głupio jej było no i zaraz dała mi przykład swojego wnuka, który od 5 (!) mies stał w chodziku,a później chodził i nie ma problemów z kręgosłupem, biodrami i nóżkami i za drugi przykład podała mi wnuka sąsiadki, której mama właśnie "zdziwiała", nie wkładała dziecka do chodzika i ma nie dość, że krzywe nogi, to jeszcze płaskostopie... moja bratowa i brat to potwierdzili, więc odpuściłam dyskusję, bo zabrakło mi argumentów
To ja też zdziwiam, żadnego chodzika nie będzie

Cytat:
Kiedy wprowadzacie nocnik? Gdzieś kiedyś coś usłyszałam że dziecko w wieku 5miesiecy mozna nauczyć bardzo szybko do nocnika. Wysadzajac i mówiąc przy tym,, eee ee ee,,. Ponoć w 5miesiacu szybko złapie a potem że jest trudniej bo dziecko jakby zapomina że mogło to umieć. Slyszalyscie coś o tym? Jakie macie zdanie?
Będziemy nocnikować jak będzie na to gotowy, napewno najpierw musi siedzieć

Cytat:
Hej!
Chrzciny wypadły wzorowo, pol mszy Jasiek przespał, obudził sie jak trzeba było go wyjąc z wozka do tych obrzędów chrzcielnych przy chrzcielnicy
Goście zadowoleni,jedzenie bardzo smakowało, atmosfera super wszystko sie udało i jestem bardzo zadowolona

Pózniej waż nadrobię i cos dopisze, dopiero wróciliśmy do domu, zostaliśmy u moich rodziców kilka dni

Jasik pozdrawia wizazowe cioteczki z wieczornych zabaw
No i super że wszystko udane! Ale z Jasia przystojniak!

Cytat:
Dziewczyny wracamy wlasnie z SCC - co mnie pokusiło, zeby jechac to ja nie wiem zapomniałam, ze wyprzedaże sie zaczynaja... Do zary wejść nie szło, kolejki na godzine czekania, wszędzie tłumy. Parkingi zawalone, chodniki, każda "dziura" zawalona autami... Nigdy takiego czegoś nie widziałam... Dorwalam w zarze kilka ciuszków dla Julki, cudowności poprzeceniane dla juniora nie było kompletnie nic...
O ja cie, nie zazdroszczę tych tłumów, gdzieś mi w wiadomościach mignęło SCC masakra jakaś ... ale grunt że coś upolowane

Cytat:
Super ze u was tez sie wszystko udało
My nie dawaliśmy nikomu nosić Jaska bo ja nie lubię jak po alkoholu ktoś go bierze, a u nas piliśmy

Majka co do nocnika to dla mnie abstrakcja tyyyle czasu jeszcze mamy ze nawet otym nie mysle, mojej sis córka jest starsza od Jaska 7mies i tez jeszcze nawet siostra nie kupiła jej nocnika, a mała juz chodzi
U nas babcie nosiły, ale alkoholu nie było

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Chyba juz kiedys o to pytalas, albo ktos inny
Dla mnie to abstrakcja i meczenie dziecka, a zadnego efektu sie nie osiagnie. Dla dziecka swiat jest teraz taki ciekawy, nowy, a to meczy zarowno fizycznie jak i psychicznie to po co takiego maluszka dodatkowo meczyc. Przyjdzie i na nocnik czas

A czemu nie chcesz ubrac?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Bylam dzis w Rossmanie i jest promocja z karta Rossne przy zakupie 3 deserkow, albo obiadkow 4 gratis. Moze to nie jakas ekstra promocja,ale ja skorzystalam bo i tak tam poszlam wlasnie po sloiczki ale jeszcze sie wstrzymuje

Mam bardzo podobne zdanie
niziolek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 21:37   #852
majka242007
Zakorzenienie

Szukam czegoś ciekawego na wyprzedażach online dla małego i nic ciekawego nie widzę. Albo rozmiaru nie ma albo nic ciekawego... Masakra. Chyba za wybredna jestem. Albo szukac nie umiem.
Stary 2015-12-27, 22:03   #853
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Szukam czegoś ciekawego na wyprzedażach online dla małego i nic ciekawego nie widzę. Albo rozmiaru nie ma albo nic ciekawego... Masakra. Chyba za wybredna jestem. Albo szukac nie umiem.
Ja mam to samo... Szukam i nic mi sie nie podoba, potrzebujemy koniecznie piżamki mam teraz fajna z hm,małe obecnie nie ma takich i niewiem co zrobić w zarze juz czystki,w kappahl jakies dziadowe te przeceny, w smyku tez..
Stary 2015-12-27, 22:19   #854
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam to samo... Szukam i nic mi sie nie podoba, potrzebujemy koniecznie piżamki mam teraz fajna z hm,małe obecnie nie ma takich i niewiem co zrobić w zarze juz czystki,w kappahl jakies dziadowe te przeceny, w smyku tez..
Widzialam gdzies dwupaki po 40zl ale do r 68. Tez szukam. Masakra. Tez patrzylam smyk, hm, zara, Cocodrillo, endo, reserved . Next jeszcze nic nie ma na wyprzedaży.
Jak cos znajdziesz daj znac szukam od r80 w górę a ty?
Stary 2015-12-27, 22:26   #855
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Widzialam gdzies dwupaki po 40zl ale do r 68. Tez szukam. Masakra. Tez patrzylam smyk, hm, zara, Cocodrillo, endo, reserved . Next jeszcze nic nie ma na wyprzedaży.
Jak cos znajdziesz daj znac szukam od r80 w górę a ty?

Next chyba nie robi wyprzedaży w PL

Synuś i Córcia
Stary 2015-12-27, 22:26   #856
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Next chyba nie robi wyprzedaży w PL
A. No to miło z ich strony :-(
Stary 2015-12-27, 22:34   #857
kasperka
Zakorzenienie

A ja wlasnie buszuje w Zarze online na przecenach i wykupili mi kombinezon dla Małego, a miał być na urlop
Niby na str.pokazuje, że jest, a w rzeczywistości już nie ma
Stary 2015-12-27, 22:36   #858
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wlasnie buszuje w Zarze online na przecenach i wykupili mi kombinezon dla Małego, a miał być na urlop
Niby na str.pokazuje, że jest, a w rzeczywistości już nie ma
A ja w hm znalazlam cos takiego,, ekskluzywna odzież dziecięca,, ... I to pewnie jakość ta co u was a cenowo 3 razy drożej. z wyprzedaży 3pak body kosztuje 70zl.
Stary 2015-12-27, 22:47   #859
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja w hm znalazlam cos takiego,, ekskluzywna odzież dziecięca,, ... I to pewnie jakość ta co u was a cenowo 3 razy drożej. z wyprzedaży 3pak body kosztuje 70zl.

Nie, nie...
To jest taka specjalna linia- baby exclusive...
Mam z tej linii dużo ciuszków, czapeczki, buciki itd.
Są piękne i jakość świetna
Stary 2015-12-27, 22:55   #860
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie...
To jest taka specjalna linia- baby exclusive...
Mam z tej linii dużo ciuszków, czapeczki, buciki itd.
Są piękne i jakość świetna
Aha czyli jeszcze cos innego. Nie widzialam tego w naszych hm... A już sobie wycyrklowalam że pewnie jakość jest u nas zła a te niemieckie,, prawdziwe,, sprzedają jako exclusive hahaha
Swoja drogą ciekawe jaka jest ich jakość u nas.
Stary 2015-12-27, 22:57   #861
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Aha czyli jeszcze cos innego. Nie widzialam tego w naszych hm... A już sobie wycyrklowalam że pewnie jakość jest u nas zła a te niemieckie,, prawdziwe,, sprzedają jako exclusive hahaha
Swoja drogą ciekawe jaka jest ich jakość u nas.

W sklepach wogóle nie mają ciuszków z tej linii...
To jest "baby exclusiv online"
Stary 2015-12-27, 23:13   #862
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
W sklepach wogóle nie mają ciuszków z tej linii...
To jest "baby exclusiv online"
Aha.

A jak maluszek?

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Mravka a jak u was?
Stary 2015-12-27, 23:15   #863
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Aha.

A jak maluszek?

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Mravka a jak u was?

Wszystko super u nas, tylko butli jakoś niezbyt chce pić, ale widocznie wystarcza mu cycuś

A Adaś jak tam???
Zadowolony pewnie, że w swoim domku jest
Stary 2015-12-27, 23:15   #864
roxana_lu
Zakorzenienie

A mi sie jakos ostatnio nic nie podoba w h&m... Nie ma nic konkretnego...

Synuś i Córcia
Stary 2015-12-27, 23:22   #865
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
A mi sie jakos ostatnio nic nie podoba w h&m... Nie ma nic konkretnego...

Ja tam zawsze coś wynajdę
Ale wlasnie online lepiej, bo ta baby exclusive mają

Ja muszę teraz kupować większe rozmiary, bo teściowa zaszalała z prezentami pod choinkę dla małego🤓
Stary 2015-12-27, 23:46   #866
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam zawsze coś wynajdę
Ale wlasnie online lepiej, bo ta baby exclusive mają

Ja muszę teraz kupować większe rozmiary, bo teściowa zaszalała z prezentami pod choinkę dla małego🤓

Jak Julia jeszcze w brzuszku była to tez wynalazlam troche rzeczy ale teraz jakos nie widze nic ciekawego. :noniewiem
Ja musze poprzeglądać ciuszki Julki i pooglądać rozmiarowo co i jak bo w sumie dawno tego nie robiłam a inna rozmiarówkę nosi z next, inna z zary a jeszcze inna z Cool Club musze to poogarniac :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-12-28, 00:11   #867
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko super u nas, tylko butli jakoś niezbyt chce pić, ale widocznie wystarcza mu cycuś

A Adaś jak tam???
Zadowolony pewnie, że w swoim domku jest
Taaak dziś miał 3 drzemki, ślicznie śpi, na noc już od 19. Wrócił mój malutki na swoje tory. Nigdzie już z nim nie jedziemy na tak długo. Najwyraźniej jemu nie pasują takie zmiany. Tz tak przykro i smutno było że masakra. Że my rodzice którzy chcą jak najlepiej dla swojego dziecka pozwolilismy by tak się męczył. W pierwszy dzień tragedii nie było. Zasypial w wózku na podwórku a potem spał ładnie. W drugi u cioci było ok ale po powrocie już masakra. Moglismy wracać wieczorem do domu bo tak mieliśmy w sumie w planach ale prosili bysmy zostali jeszcze na 1 dzień. No to tak zostaliśmy że pakowalismy sie z prędkością światła ;-)

Cytat:
Jak Julia jeszcze w brzuszku była to tez wynalazlam troche rzeczy ale teraz jakos nie widze nic ciekawego. :noniewiem
Ja musze poprzeglądać ciuszki Julki i pooglądać rozmiarowo co i jak bo w sumie dawno tego nie robiłam a inna rozmiarówkę nosi z next, inna z zary a jeszcze inna z Cool Club musze to poogarniac :P
Te rozmiary to wogóle są dziwne. Adam nosi i 68 (niewiele ale spiochy np są dobre) 74 to już wszystko choć część już za mała i body z krótkim i długim na 80. Tak naprawdę w ciemno na necie nic nie kupię. Bo nie wiem jaki rozmiar. Ale jak szukam większych rozmiarów to problemu nie ma bo i tak za duże. Na 80 i 92 już mam sporo. Ale jeszcze trzeba dokupić. 86 nie mam prawie nic.
Stary 2015-12-28, 01:04   #868
Kitsi
Zadomowienie

Ja kupiłam w zarze body na 74, a tak to szukam na 80. Jasiek teraz nosi 68
Stary 2015-12-28, 06:48   #869
mms_22
Zakorzenienie

MAMY SKOK
Igorek od soboty pół dnia piszczy (i nie są to popiskiwania, tylko niesamowity pisk) i dziś w nocy budził się co pół godziny i godzinę zasypia ładnie (wczoraj poszedł spać po 20), w dzień też nie było problemów, za to ta noc ciągnęła się w nieskończoność... na szczęście nie wybudzał się całkiem, tylko po przystawieniu do cyca spał nadal... teraz też śpi, ale strasznie się wierci....

tylko mam pytanie: czy te nowe osiągnięcia mogą pojawić się w trakcie skoku, czy tylko po nim?
bo to co mój Syn robi w te święta, to są osiągnięcia, np:
- z całej zabawki wybiera sobie metkę, którą się bawi- przygląda się jej uważnie i łapie ją w paluszki
- próbuje siadać leżąc na boku (tzn próbuje się dzwigać podpierając na jednej ręce, ale jest za ciężki i Mu to nie wychodzi )
- załapuje już, że aby grzechotka wydała dźwięk, musi nią poruszać
- na pytanie "gdzie jest tata" lub "gdzie jest mama" szuka nas wzrokiem (o dziwo tylko mnie i męża, bo na pytanie "gdzie jest babcia" ma wyrąbane- mina t. bezcenna )
- coraz więcej "gada" wczoraj np ciągle powtarzał sylabę "ma", a raczej "mmma" , "my" i "be". Nawet śmialiśmy się bo 2x udało mu się powiedzieć "mmma mmma" wiadomo- całkiem przypadkiem i z pewnością nie ma to nic wspólnego z pierwszymi słowami, ale jakoś tak to cieszyło

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-12-28 o 09:29
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 06:52   #870
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak dziś miał 3 drzemki, ślicznie śpi, na noc już od 19. Wrócił mój malutki na swoje tory. Nigdzie już z nim nie jedziemy na tak długo. Najwyraźniej jemu nie pasują takie zmiany. Tz tak przykro i smutno było że masakra. Że my rodzice którzy chcą jak najlepiej dla swojego dziecka pozwolilismy by tak się męczył. W pierwszy dzień tragedii nie było. Zasypial w wózku na podwórku a potem spał ładnie. W drugi u cioci było ok ale po powrocie już masakra. Moglismy wracać wieczorem do domu bo tak mieliśmy w sumie w planach ale prosili bysmy zostali jeszcze na 1 dzień. No to tak zostaliśmy że pakowalismy sie z prędkością światła ;-)

Te rozmiary to wogóle są dziwne. Adam nosi i 68 (niewiele ale spiochy np są dobre) 74 to już wszystko choć część już za mała i body z krótkim i długim na 80. Tak naprawdę w ciemno na necie nic nie kupię. Bo nie wiem jaki rozmiar. Ale jak szukam większych rozmiarów to problemu nie ma bo i tak za duże. Na 80 i 92 już mam sporo. Ale jeszcze trzeba dokupić. 86 nie mam prawie nic.

Ja nie kupuje raczej z wyprzedzeniem. Nienawidzę przechowywać tych większych ciuchów gdzieś po szafach i czekac "az dorośnie". Jest tyle sklepów i tak szeroki wybor, ze jak widze, ze Julka wyrasta to wtedy jedne odkładam ciuszki a na ich miejsce kupuje większe.
Jedyne ciuchy w większych rozmiarach, ktore mi zalegają to te, ktore Julia dostaje od kogos a sa jeszcze za duze czy te zamawiane z nexta bo tam ciezko trafić, przeważnie sa za duze. Ale tak to nie...
Nie mowie np o kombinezonie, ktory kupiłaś "za grosze" na wyprzedaży w cocco no bo takie cos to wiadomo, ze warto bo sama tez kupiłam kilka rzeczy w takich promocjach no ale cała reszta to mi sie zbędna wydaje w zakupach. (Oczywiście to moja opinia)

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości