|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Polly ja też nie pospalam. Obudziłam się o 1:50,zasnąłem o 4:30.o 6:00 wstałam zapakować tż jedzenie do pracy i już nie mogę zasnąć więc zrobiłam kawę i przeglądam neta...
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
To witam w klubie. Mój Tż co chwilę wstawał, a obecnie byle pierdnięcie mnie budzi. A poza tym moja córka nie pozwala mi spać w innej pozycji niż na plecach.
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
Ja pewnie zaraz zjem śniadanie i wezmę się za porządki w domu, bo nabałaganiliśmy przez święta.
Jakoś trzeba przetrwać jeszcze 10 tygodni Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry. Ale się nie wyspałam. Nie dość, że jestem przeziębiona to jeszcze taka zgaga mnie obudziła, że szok Pierwszy raz od początku ciąży (mój pierwszy objaw) miałam zgagę. Pod ręką miałam tylko zimne mleko w lodówce i szczęśliwie pomogłoA dziś spędzamy z córcią dzień w łóżku
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 31t do porodu zostało 70 dni
![]() Cytat:
![]() Pewnie mieszkasz w mieście, wtedy pewnie też bym nie potrzebowała. Ja mam 3km do centrum miasta, więc wszędzie samochodem jeżdżę. Cytat:
---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Nie wiem co się stało z moimi cukrami od kilku dni na czczo ok 60 po posiłkach też bardzo nisko nawet poniżej 70, nie pamiętam kiedy przekroczyłam 100. |
||
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry spalam nawet dobrze gdyby nie wstawianie na siku i ból przy przekrecaniu się z boku na bok,tak mnie spojenie boli.
Zuzia zostaje że mną w tym tygodniu w domu bo w przedszkolu są dyżury ale nie ma ich Pani to spedzimy ten czas razem. Też muszę posprzatac bo pobojowisko po tym wolnym. Do tego pralka się zepsuła.
|
#1027 |
|
przyczajony tygrys
|
Witam się i ja z kubkiem herbaty. Powiem Wam, że mi się dobrze spało w szpitalu. W domu mam czujniejszy sen. Ostatnio rzadko w nocy wstaję. Ale mimo wszystko, w domu śpię czujniej
Polly, ściskam mocno! Biedny TŻ się umęczył Kinga, Ciebie również mocno ściskam. Któregoś dnia dzięki! No zobaczymy co to z tego wyjdzie. Dawniej miałam też fazę na rosyjski, ale to już w ogóle kosmos . Bo ja to samouk jestem. A zawsze fajnie mieć jakiś inny język. Tylko boję się jednego jak pójdę na rozmowę kwalif, że wyjdzie, że jestem świeżo upieczoną mamą i już na starcie mnie będą odrzucać. młoda mama = częste wolne
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję.
nieznajoma, po czym wnioskujesz, że możesz mieć anemię? O właśnie, muszę do apteki jechać kupić magnez i żelazo, lekarz przepisał i kazał brać do końca ciąży.
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
nieznajoma nie masz obowiązku informować potencjalnego pracodawcy o swoim stanie cywilnym i sytuacji rodzinnej na rozmowie kwalifikacyjnej. A rekruter nie ma prawa o to pytać.
Co do języków to znam francuski i hiszpański. Chciałabym się nauczyć niemieckiego, bo świetnie by wspolgral z profilem wykształcenia. Do angielskiego mam wstręt i raczej się go nie nauczę ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Ja tez dzis srednio wyspana jestem. Juz po sniadanku. Wstawilam pranie, zetre kurze i odkurze bo juz syfek jest. Wstawilam miesko na zupke dzis zalewajka Mysle ze ok 10 skocze na ploty do siostry, tz pracuje pezy komp to nie bede przeszkadzac. Wspolczuje tym przeziebionym kurujcie sie kobietki My na sylwestra do mojej siostry ciotecznej, tam zawsze wesolo u nich dzieci, przygotujemy cos do przegryzienia i posiedzimy
|
|
|
|
#1032 | ||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
WBC i GRA% mam powyżej normy Cytat:
![]() Francuski, hiszpański! . Niemiecki uwielbiałam, do LO jak szłam to szukałam profilu z tym językiem. Niestety przez głupią nauczycielkę znienawidziłam ten język. Teraz niby podstawy mam, ale nie ciągnie mnie, żeby było lepiej.
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już zaliczyłam aptekę, zaraz idę do lumpka.
|
|
#1034 |
|
Rozeznanie
|
Czesc grubaski
![]() Wyspalam sie dzisiaj pierwszy dzien od kilku dni. U mamy masakra, tak niewygodna kanapa, ze wszystkei kosci mnie bolaly :/ Dzisiaj mam wizyte z USG u mojej ginekolog. Trzymajcie kciuki za synka mojego, mam nadzieje ze dobrze sie rozwija. Ja po swietach kolejny kilogram na plusie to juz +8kg!! O matko i corko!! Boje sie ze moja gin mnie opierdzieli. U mnie to ma zwiazek z dawka heparyny jak przytyje trzeba zwiekszyc, a kazde zwiekszenie to wieksze ryzyko krwotoku. Nie wiem moze na jakas diete przejsc czy cos :/
|
#1035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się niby nie objadam, ale ciągnie mnie do słodyczy, a waga niestety to rejestruje :/ Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam z rana
Wychodzę juz z łóżka bo mój kot wyje zza bramki i nie da mi więcej pospać. Zrobię sobie kawę i pobuszuje na laptopie, dzisiaj chyba jedziemy zamówić wózek. Mam wyrzuty sumienia ze jedziemy zamówic coś, co kosztuje kupę kasy a ja się nie obeznałam w temacie. Bo przecież do 1500 zł kupie inne wózki, nie tylko bebetto na które się tak uparłam. Do tego chyba w planach jest wyjazd do Niemczech do brata na sylwestra, ale to do głębokiego przemyślenia :-P
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja muszę sobie rozpisac jadłospis na każdy dzien bo ciągnie mnie do słodyczy i ogolnie zaczelam jeść mało wartościowe rzeczy
Bardzo dobrze mi się śpi nadal przesypiam całe noce bez wstawania. Współczuję tym, ktore nie mogą spać bo to strasznie męczące. Monicca nie mieszkam w mieście, a mimo to wszystko co mi potrzebne na codzień mam na miejscu 😉 kiedy czegoś potrzebuję to mąż bez problemu mnie zawozi. Myślę, że gdybym miała prawko to z wypłat nic by nie zostawało 😀
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
Cześć - witam się po świętach
właśnie kończę śniadanie, też muszę ogarnąć mieszkanie kot wrócił- w zeszłym tygodniu zostawiliśmy go u moich rodziców- i znowu z chałupy kuweta, plus cały kosz prania.w święta głównie się obijaliśmy, a wczoraj dostaliśmy jeszcze jeden prezent chustę do noszenia - macie jakieś doświadczenia w tym temacie? nie planowałam kupować ale skoro dostaliśmy w prezencie to pewnie wypróbuję . co do sylwestra to idziemy do siostry tż i jej męża tak posiedzieć, chłopaki coś popiją, my jakieś jedzenie zrobimy, na imprezy jakoś ochoty nie mam.
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się Dziewczyny poświątecznie
![]() My cały czas w rozjazdach i dopiero wczoraj złapaliśmy trochę tchu ![]() Widzę, że wiele z Nas ma tu te same obawy - przyrost piersi oraz powrót do sylwetki z przed ciąży ![]() Ja nie ukrywam,że mam rypca na tym punkcie, a z drugiej strony też jestem na tyle leniwa, że pewno ciężko mi się będzie zmobilizować by coś robić w tym kierunku ![]() I z całego porodu też najbardziej się boję szycia po nacięciu, bo już raz nacinana byłam... Jakie plany na dziś?
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Kompletuje zamówienie w aptece i ma dylemat jakie butelki i ile w jakiej pojemności na początek? Zakładając, że butelka ma być tylko w awaryjnej sytuacji, bo chce kp.
NUK czy AVENT? Obie firmy są tu dość popularne, więc chce cos co moge pozniej tu dokupic. I jakie na poczatek jedna 125ml wystarczy czy 2? Czy lepiej jedna 125 i jedna wieksza np 200/260?
|
#1043 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Ja dzisiaj odespalam wszyskie koszmarne noce od tamtej niedzieli. A juz zaczynalam zapominac co to jest sen.. Co do planow noworocznych..nigdy ich nie robie..w tym roku tez nie. Pisalyscie o pekaniu/nacinaniu krocza.. Czy ktoras z was zamierza je masowac? Slyszalam od paru osob ze to bardzo pomaga...jest tez z Weledy specjalny olejek do masazu krocza..no i tak sie wlasnie zastanawiam... Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Tez nie wiedzialam jakie kupic wiec zdalam sie na bratowa ktora avent chwalila Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Verrerie ja na wage po swietach nie wchodze,chociaz nie objadalam sie..noo tylko ciastem. Ale czuje sie jakbym miala plus 2kg. Boje sie ze moja waga zacznie krzyczec : druga osoba prosze zejsc ! ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
My też tak jak Emma kupujemy Avent Natural 125 ml x 2.
Jednak te sprawdzają Nam się zdecydowanie najlepiej
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Verrerie, kciuki za dzisiaj! Ja jutro mam ten sam zestaw, tzn. wizyta + USG... już nie mogę się doczekać nie robię żadnych noworocznych postanowień, słodyczy już nie mogę jeść, alkoholu nie piję jedno założenie - PRZETRWAĆ ![]() jedziemy dzisiaj z TŻ zobaczyć czy w smyku jakieś promocje są, bo czas powoli kupować różne rzeczy... też myślę o butelkach aventu, za to uświadomcie mnie jakie smoczki wziąć najlepiej ? Też kiepsko u mnie ze spaniem, budzę się przy każdym przekręcaniu plus najczęściej raz na siku i potem ciężko usnąć.. w ogóle pachwiny bolą niemiłosiernie, czasem podobnie jak na okres, ech...
|
#1046 |
|
Rozeznanie
|
Zazdroszczę cukrów. U mnie w druga stronę , nawet po rannej insulinie mam pow. 100. I mam nadzieje ze dostanę insulinę przed każdym posiłkiem, bo juz naprawdę mam dosyć tego zamartwiania sie.
|
|
|
|
#1047 |
|
Rozeznanie
|
Bylam wczoraj na chwile w H&M zobaczyc przeceny i sie niezle zawiodlam. Przecenione jest malo co, dla chlopcow wlasciwie nic. Beznadzieja. Nic nie kupilam. Pokupowalam jakies uzywane pajacyki na allegro i to wszystko.
|
#1048 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zastanawiałam się nad tym zestawem, ale stwierdziłam, że za duży jest chyba, skoro nie chcę podawać dziecku butelki ciągle Cytat:
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Moje plany na dziś to przygotowanie listy z niezbędnymi akcesoriami dla dziecka i dla mnie. Wózek mamy wstępnie wybrany, ale musimy jechać go obejrzeć do sklepu z wózkami,a może wpadnie w oko inny ;-) Co do kp też będę karmić, ale kupię sobie laktator elektryczny i butelki do tego, bo w razie czego będę karmić z butelki swoim mlekiem. Zobaczymy, jak to będzie. Też marzę o tym, by powrócić po porodzie do swojej wagi i figury. Przyznam, że bardzo długo miałam kompleks małych piersi, później to mi się zmieniło,a teraz dziękuję za to, że mam takie malutkie i zgrabniutkie. Urosły, ale są jędrne, proporcjonalne i ładne-musiałam się pochwalić, że z tym nie mam problemu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Mąż z tatą popiją, a my z mamą zrobimy coś pysznego 

przy drugim emma może tego ominiesz ja przy 1 to chyba nie uniknione ehhhh 

to juz +8kg!! O matko i corko!! Boje sie ze moja gin mnie opierdzieli. U mnie to ma zwiazek z dawka heparyny jak przytyje trzeba zwiekszyc, a kazde zwiekszenie to wieksze ryzyko krwotoku. Nie wiem moze na jakas diete przejsc czy cos :/
ala: to juz +8kg!! O matko i corko!! Boje sie ze moja gin mnie opierdzieli. U mnie to ma zwiazek z dawka heparyny jak przytyje trzeba zwiekszyc, a kazde zwiekszenie to wieksze ryzyko krwotoku. Nie wiem moze na jakas diete przejsc czy cos :/