|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
.a ja nic nie smaruje, tylko łydki po goleniu ( bo mi włosy tak śmiesznie rosną, ze tylko na łydkach i to nie wszędzie ).Ud i pupy nie smaruję wcale .
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. czasem sobie przypomne, jeszcze na etapie 4-5 miesiaca to mi się zdarzało co 2-3 dni, a teraz tylko jak mi się skóra przesusza czyli od dwóch tygodni nie dotarłam do łazienki po krem do ciała ![]() Zrobiłam sobie http://www.kwestiasmaku.com/drinki/d...a/przepis.html i odpływam ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Za to mam mega cellulit na pupie :p |
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz pozeram cebule a co do Koreanców to nie przyszli ![]() jeden z nich podpisal umowe o kupno domu 22 grudnia i zwerbował ich wszystkich zeby przez swieta polozyc panele itp w tym domu... obiecali ze przyjada jak mała sie urodzi
|
|
#1024 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja lubię herbate czarną parzoną z plasterkami imbiru, do tego plastry cytryny, pomarańczy i posłodzoną sokiem malinowym ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
. znając ich pracowitość to przez te parę dni to by cały dom wyremontowali nie tylko panele położyli |
||
|
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa...na pewno..potrafi tylko narzekać na to czego nie zrobię...a co zrobię to nie widzi... ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Ja też nie smaruje...jestem masakrycznie pocieta ale prawdę mówiąc wisi mi to... |
||
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem od czego zależy to puchnięcie, bo czasem widze i czuję, że woda mi się gromadzi, że ledwo kostki na nogach widac i skarpety się odciskają, a zaraz nastepnego dnia wszystko wraca do normy
.Mi się prawie cały czas chce pic, ale też dużo biegam na siku. |
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :cool :kurcze wstałam z łózka na chwile tylko i juz mnie poty zimne zalały i nie mam siły stac na nogach
|
|
#1029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko mój na odwrót- po co tyle robisz? daj spokój- nie gotuj, jest co jeść, nie sprzątaj, bo jest czysto itd. Ja jak dorastałam, to bardzo szybko skoczyłam do góry i zrobiły mi się rozstępy, ale takie dziwne, bo przy biodrach, pod kolanami(od tyłu)- takie właśnie po długości i od razu jasne były i cieniutkie . ani w pierwszej ciąży, gdzie dużo przytyłam ( i błyskawicznie mi spadło) mi się nie zrobiły ani teraz.ale takie co się robiły podczas dorastania to wiem, że i dużo moich koleżanek ma. Też mi to wisi
|
|
|
|
|
#1030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie ma że mi się nie chce, bo odczuwam taki dyskomfort po prysznicu, że no lepiej już sie posmarować niż drapać do krwi ![]() Cytat:
Co do cellulitu, to w ciąży ponoć króluje ten wodny, schodzi po porodzie. A przynajmniej koleżankom ten kalafior poschodził ![]() U mnie jeszcze aż tak nie wylazł, ale od tygodnia puchną mi całe nogi, więc juz leze i czekam aż zawita
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja brzuch i cycki smaruję z tolpy dla mam lub babydream.. A reszty mo sie nie chce. Po narkozie mam taka sucha skore ze zlazi a ja dalej tylko brzuch i cycki lol
|
#1033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, u nas woda mega twarda a mnie nic nie rusza , zero swędzenia, łuszczenia itd.U, to jest pociecha dla mnie , kupiłam cos na cellulit z eveline, ale nie lubię się niczym smarować i tak sobie stoi , zresztą nie wiem, czy takimi preparatami można w ciąży się smyrać?---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
( na brzuchu, biodrach i cyckach nawet), on u mnie nie widział i się przeraził, że można być tak potrzaskanym- gdyby nie widział, to pewnie by nie uwierzył - a tak jak każdy chyba facet nie wiedział, co to sa rozstepy, co to cellulit .
|
||
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
tak, wiedziałam wczesniej o tym ze nie przyjada to na szczescie sie nie narobiłam
![]() juz jestem z powrotem w łóżku. Wzielam sobie lapka i leze pod kołdra. Co do rozstepow to poki co nie mam ale mam tk mega napieta skore na brzuchy ze kilka razy dziennie ja smaruje w razie co mam tylko pełno pryszczy na brzuchu mam nadzieje ze zejda po ciazy... bo i tak bedzie blizna po cc i pewnie flak zamiast brzucha... a jeszcze pół roku temu był taki ladny
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy po cesarce jest szansa ze zaloze jeszcze taki strój kapielowy? gdzie oni robia ta blizne ?
![]() ![]() IMG_0035.jpg
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
Paula blizna jest zaraz nad spojeniem łonowym więc jest szansa na taki strój
moja siostra ma taką bliznę że ja jej nie widzę ale to chyba zalezy jak cię zszyją
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, w takim razie dobrze, że sie nie narobiłaś
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-12-28 o 12:14 |
|
|
|
#1040 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1041 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez smaruje tylko cycki i brzuch, więcej mi się nie chce. Mało tego, jak Tż jest w domu to on mi smaruje, krzywi się przy tym niesamowicie bo nie lubi tłustego, ale jakoś to robi. A, jeszcze cyckow się boi smarować bo mi czasem siara leci i boi się zePoleci, a mnie aż dusi z jego miny. Codziennie smaruje brzucha bo moja mama ma takie fatalne rozstępy po ciąży, że przykro patrzeć.
Śliczne wszystkie cuda dla dzieciaczkow 😊 Dziś pierwszy raz pani w lab chciała mnie przepuścić w kolejce. No i odebrałam wyniki posiewu, nie mam już bakterii.
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2015-12-28 o 12:45 |
|
|
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() A ja się wyjątkowo wyspałam ![]() Ja się smaruję się ale chyba mam skórę z tendencją bo widzę jak wygląda brzuch mojej mamy. Chociaż ona przytyła tylko po 10 kg z nami. U mnie takich głębokich już widocznych jest najwięcej na biodrach. A na brzuchu to takie sinawe coś ale na pewno to nie żyły więc przynajmniej może nie będą takie głębokie. Póki co cycki i pupa są całe. Celulitu też brak. Dziewczyny- kurujcie się, żeby ten katar w kaszel nie przeszedł bo to niefajnie kaszleć mając już taki duży brzuch. Ja w pierwszej ciąży 2 tyg. przed tp. się rozchorowałam i myślałam, że z kaszlu akcja się zacznie....
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe nom ![]() wyjdzie w praktyce ![]() ![]() musialam odkrys sie z pod kołdry bo juz pływam normalnie
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
Do mnie dzisiaj mój przełożony przyjeżdża w odwiedziny...a ja jeszcze w piżamie.
W sumie miło ale też boję się, że po odejściu mogłam jakiś syf w pracy zostawić. Jeszcze mi kuchnia została do ogarnięcia..ale mam taką niemoc...Najgorsze, że u nas poza łazienką nie ma drzwi i jakby co to wszędzie musi być ogarnięte.
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Ugotowalam ogórkowa i mam w du***. Nie robię juz nic
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
całkowicie wystarczy
idz sie poloz do łóżka z jakas ksiazka i zamknij drzwi za soba ![]()
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
I w dupie a po co wiecej masz robic
dzieci umyte najedzone i jest super.Ja pomyłam lazienkę i usiadlłam na zadzie. świadek tż z dziewczyną mają wieczorem przyjść. dobrze ze ze świąt tyle zarcia zosrało to nie musze nic robic ![]()
|
#1048 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie? Czy którąś męczą wymioty?
U mnie już od ponad tygodnia co zjem wszystko mi stoi w przełyku i tak mnie wymęczy aż zwymiotuję i przechodzi. Nie czuję w ogóle głodu. Pojawiło się to u mnie jak Zuza przekręciła się z pośladkowego na główkowe i chyba tak uciska żołądek że nie dma rady nic zjeść a jak już to wsytzko wymiotuję. Czy któraś z Was ma coś takiego albo wie jak sobie z tym poradzić? Tak samo ze zgagą, Pani Dr przepisała mi Mallox (do 3 saszetek dziennie) wcześniej pomagało i wystarczyły 1-2 a teraz tylko wezmę i upłynie może 4-5 min i od nowa zgaga... :/ |
|
|
|
#1049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Paula nie mam drzwi...zreszta jak bym się tak sama z siebie położyła to by miał do gadania...mi nie wolno...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Ale smaruję 
.
( bo mi włosy tak śmiesznie rosną, ze tylko na łydkach i to nie wszędzie 
.
. znając ich pracowitość to przez te parę dni to by cały dom wyremontowali
jestem mega opuchnięta
ja dzis tylko pranie wstawiłam, ugotuję jakąś zupę i chyba placki ziemniaczane zrobię, bo mam ochotę 

mam nadzieje ze zejda po ciazy... bo i tak bedzie blizna po cc i pewnie flak zamiast brzucha... a jeszcze pół roku temu był taki ladny