|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
W takim razie przy okazji, jak będę w rosmanie to poproszę o tę kartę
![]() U mnie dziś na obiad dla odmiany zupa ogórkowa, którą zagotowałam w słoik przed świętami ![]() Trzeba odpocząć od tego świątecznego jedzonka. |
|
|
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma śliczny smoczek
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się w grudniowy wątek wkręciłam
![]() Co do chusty to planuję, ale jeszcze nie mam. W ogóle jeszcze nic nie mam, żadnych butelek, smoczków, laktatora, podgrzewacza a o wanience póki co nawet nie myślę Jakoś w lutym zacznę zbierać takie rzeczy
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie chyba zlapala biegunka.. ale oby mi sie wydawalo!!!
Ja w styczniu planuje pokupowac juz wszystko. W lutym to my sie mozemy powoli rozpakowywac aaaa Szczegolnie te z poczatku marca |
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, dlatego że Wy w styczniu takie zakupy planujecie to mnie nie dziwi, ale ja jeszcze jestem poza takimi tematami ![]() A co do porodu, mam wielką nadzieję na poród sn. Będę bardzo rozczarowana jeśli jednak będzie cc. |
|
|
|
|
#1086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale najlepsze jakie jadłam to na Węgrzech Nigdzie nie ma nawet podobnych w smaku![]() Ja mam nadal wizyty póki co, co miesiąc. Jeszcze w sumie mnie czeka tylko 2 wizyty z położną. Mam przed połową stycznia i przed połową lutego i tyle Później nie wiem co![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jestem przerażona, że już tak mało czasu zostało do marca
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wciąż szpitalnie!
Nadal mam magnez w kroplówkach i no spę czekam na nefrologa bo jeszcze nie dotarł na konsultację..Ja większość rzeczy już mam bo obawiałam się właśnie, że mogę wylądować w szpitalu na finiszu a chciałam sama wybierać i kupować Zostały detale.. termometry, inhalator, kosmetyczne rzeczy i kombinezon no i dla mnie szpitalna wyprawka ![]() Co do rozpakowywania to ja na pewno w lutym bo tutejszy lekarz też mówił, że zaleca wcześniej ciążę rozwiązać
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Załamałam się.. Właśnie dostałam e-mail, że na wysyłkę wózka muszę czekać około 4 tygodni
![]() Jedyne pocieszenie, że materacyk jeszcze w tym tygodniu będzie do mojej mamy dostarczony, ale na łóżeczko jeszcze też 2 tygodnie trzeba czekać, ale o tym wiedzieliśmy i dlatego zamówiliśmy wcześniej, a z wózkiem czekaliśmy, bo nic nie wskazywało na tak długi okres oczekiwania
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm.. może to tylko tak jednorazowo taka wizyta u mnie będzie. Wiem tylko, że lekarz chce wtedy mi zrobić posiew na paciorkowca.
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
monia a ja mam pytnie do Ciebie w sumie - ale jak ktoś inny wie to poproszę
![]() dostałam wczoraj nowe witaminy - poprosilam tate zeby mu kupił po drodze pregne. ale nie powiedzialam mu jaka i kupił mi pregne plus i pregne DHA bo mu pani powiedziala a aptece że obie sa dobre Czy ja moge brac np. 1 tabletke pregne plus plus jedna tego pregna DHA dziennie ?? bo ta pregna dha zawieza tylko te DHA a zalecana dawka 500 niby ( i pisze ze brac 1-2 tabletki dziennie) |
|
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że teraz będziemy się spotykać częściej i zapisał mnie wcześniej na wizytę o tydzień. Mówił, że przed porodem tak już będzie, że wizyty będą częściej się odbywać.
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.aptekagemini.pl/lovi-kraz...-60-sztuk.html
to sie przyda nie ?
|
|
|
|
#1093 |
|
Zadomowienie
|
Misia ja przyjmuję DHA w dawce 500 dziennie (2 kapsułki) +tabletkę witaminową (bez dha w składzie). Lekarz zalecił mi zwiększyć dawkę dha w 3 trymestrze.
I też kupiłam krążki laktacyjne z lovi ale żelowe, przejrzałam opinie że lepiej trzymają wilgoć ale ile w tym prawdy to wyjdzie w praniu
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obejrzałam tam apteke gemini I NIE WIEM CO MAM TAM BRAĆ nie wiem czy mam sie śmiac czy płakac... może jakaś dobra dusza wrzuci co kupowała bo ja nie wiem... krązki żelowe z lovi... brzmi lepiej niż zwykle hmm gdzie zamawiałaś ?????nawet pampersów jest tyle rozmiarów ZE NIE WIEM |
|
|
|
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lista lista ![]() APEL DO MAM KTORE SIE ZNAJA dajcie jakaś liste porządna co kupić z jakich firm polecacie bo ja sie chyba załamanie i schowam w szafie ![]() np. te majtki po porodowe ?? jaki rozmiar ? jaka firma? wkladki laktacyjne jakie.. co do mycia po porodzie.. help kapturki do karmienia piersia... jaki to ma miec rozmiar jak mam to niby zmierzyc ??
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-12-28 o 13:12 |
|
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
krążki laktacyjne
http://www.smyk.com/lovi-krazki-lakt...t-niemowlaka-p pampersy http://www.smyk.com/pampers-premium-...t-niemowlaka-p chusteczki http://www.smyk.com/pampers-sensitiv...t-niemowlaka-p majtki poporodowe http://www.smyk.com/canpol-majtki-po...t-niemowlaka-p podkłady poporodowe http://www.smyk.com/canpol-podklady-...niemowlaka-p#e Ja wszystko biorę na smyku, dlatego nie wszystko jest teraz dostępne ale znajdziesz sobie w aptece jak coś ja nie mam żadnego doświadczenia, sugeruję się opiniami i testami znalezionymi w internecieedit: do mycia własnego ciała mam mydełko w płynie dzidziuś, bo wyczytałam w mądrej książce że niemowle nie lubi mocnych zapachów płynów pod prysznic , więc będę go używać do higieny ciała. Do mycia krocza u mnie tylko laktacyd z obniżonym ph, ale ja nie nastawiam się na poród sn więc nie pomogę w tej kwestii
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-12-28 o 13:20 |
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie
dzieki ![]() a co kupujecie do kąpieli noworodka ?? bo z tym mam chyba problem... bie chce używac chemi za dużo wiec co na początek ? słyszałam ok opinie o tym Oilatum nie wiem czy dobrze pisze.. ale srako napisala ze nie zbyt... |
|
|
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
Wanienkę planuję kupić tą w IKEI malutką na początek, a potem mam większą od rodziców
![]() Z kosmetycznych rzeczy już trochę zakupiłam w Rossmannie. Ta karta Rossnę jest całkiem fajna, ostatnio dostałam płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży z AA za 1 grosz Myślę, że jak już dzidek będzie to będę częściej z niej korzystała. nnnn.jpg Ostatnio zakupiłam też parę czapeczek i 3 pary niedrapek na pierwszy tydzień dopóki jej pazurki nie odlecą. Jak się nie przydadzą to trudno, grosze to kosztowało. unnamed.jpg
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
A który z tych trzech kremów jest najlepszy - linomag bobo, sudocrem czy bepanthen?
|
#1101 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkladki laktacyjne w kolejności od najlepszych:
Lansinoh Avent Lovi, j&j, babydream premium z rossa - wszystkie tak samo dobre Majtki poporodowe http://www.ceneo.pl/28669353?se=GbUR..._wcB#tab=click rozmiar zależnie jak dupa urośnie, im później kupisz tym lepiej Kapturki miałam avent rozm m dobrane na oko Do mycia po porodzie: tantum rosa, żel biały jeleń z korą dębu najlepiej i do tego jednorazowe ręczniki kosmetyczne z allegro lub rossa
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy jak się sprawdzi. Do kąpieli babydream albo hipp, zdam się na analizę składu wg bloga sroki. Wybiorę się do rossmana w styczniu i coś wybiorę, ale bardziej skłaniam się w kierunku hippa, oliwkę stosuję na brzuszek i jest ekstra. Fasolka te czapeczki to z pepco? super są, też chce
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-12-28 o 13:30 |
|
|
|
|
#1103 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia mam to samo co Ty komplenie nie wiem co jakie kupic.. I nawet się za to jeszcze nie zabieram ciągle mysle ze mamy grudzień gdzie tu do marca... Z tym ze grudzień sie konczy a ja mam termin z usg na 5.03 eh w styczniu siądę do tego, siostra bardzo polecala oilatum najlepiej w tej aptece gemi czy gremi bo dużo taniej niz w stacjonarnych mowila ze bardzo wydajny, pójdę z nią na zakupy chemiczne bo sama oszaleje ale właśnie jeszcze kocyki reczniczki pieluszki kapturki i pielęgnacja w pologu masakra ile tego jest.. W dawnych czasach baby wszystko szarym mydlem ogarnely pieluchy tetrowe i jazda
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kąpieli Małej, to wybiorę coś tutaj chyba z Musteli albo z Mixy, zobaczę jeszcze co aktualnie na promocji będzie Na pewno nie chcę nic z Nivei ani z Johnson'a
|
|
#1105 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja rozmyślam zakup wiaderka zamiast wanienki. Zabieram się od samego rana za listę zakupów, ale nie mam na to siły. Nie chce mi się,a wiem, że dziś muszę ;-)
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do kąpieli babydream,przy Zuzi stosowalam i się sprawdziły.
|
#1107 |
|
Zadomowienie
|
Misia mam jeszcze chusteczki do pielęgnacji biustu: http://www.smyk.com/chicco-chusteczk...niemowlaka-p#e
nie wiem czy to przydatne, mama mi kupiła, z resztą kosztuje niewiele i jeszcze płyn do mycia butelek: http://www.smyk.com/nuk-plyn-do-myci...niemowlaka-p#e na tym chyba koniec moich "chemicznych" zapasów
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę używać bepanthen chyba, że pojawi się coś ostrzejszego na skórze to wtedy linomag albo sudocrem.---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ja też chciałabym wiaderko, ale wszystko zależy od kasy. Ok, wchodzę na gemini i zobaczę ile wyniesie mój koszyk
|
|
|
|
|
#1109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do przeprowadzki to tz właśnie wymontowuje zmywarkę cześć mebli juz zawieziona. Ale to dopiero początek. Myślę że do czwartku powinno się udać. Cytat:
Ooj biedny. Cytat:
Cytat:
No dobra. Trochę Was nadrobilam teraz lecę na zakupy jakieś. Musze nowy czajnik kupić do nowego domu i jeszcze parę rzeczy.
|
||||
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że z kremów w recencjzach Srogi Linomag bobo ma właśnie bardzo dobre opinie :yes:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Sroki**
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Jakoś w lutym zacznę zbierać takie rzeczy 

może jak przymknę oko na godzinę, to będzie lepiej.

Zostały detale.. termometry, inhalator, kosmetyczne rzeczy i kombinezon 

cześć mebli juz zawieziona. Ale to dopiero początek. Myślę że do czwartku powinno się udać. 
i jeszcze parę rzeczy.