|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Ja też nie
|
|
|
|
#1112 |
|
Zadomowienie
|
32
Ja mam wanienke z ikei ze wzgledu na mala lazienke teraz lezy na szafie no miejsca nie mam prawie wcale reczniki mam tylko z ikei i uwuelbiam bo nie sa bardzo grube wiec szybko wysychaja i nie zaczynaja po.jednym uzyciu brzydko pachniec ![]() Co do kosmetykow to kupilam hipp brat uzywa dla malutkiej.i jej przypasowalo sklad maja super i opinie rowniez. Sprawdzimy i my. A ze dostalam kupony -20 do rosmana na hipp do konca roku to skorzystalam Nie mam zadnego doswiadczenia co do kosmetykow dla dzieci ale sporo poswiecilam na szukaniu inf. Nie skorzystam z oilatum ani emolium jesli mala bedzie miala ladna skore i zero problemow. Brat dodaje emolium do kapieli malej, ktora nie ma problemow ze skora i wlasnie o tym czytalam ze to nie jest dobre ze wzgledu na to,ze dziecko.pozniej reaguje alergicznie na kosmetyki jesli.skorka sie przyzwyczai. W dodatku parafina zatyka pory i niekorzystnue wplywa na skore tak.czytalam pewnie wy macie wiwcej doswiadczen.i swoje spostrzezenia ale mysle ze i tak zweryfikujemy wszystko na malenstwach dla jednych cos bwdzie super dla drugich to samo nie bedzue przynosilo efektow.Jednak w pierwszych tyg zdecyduje sie na maczke ziemniaczana do kapieli i linomag do pupy
|
|
|
|
#1113 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu jest fajnie wyprawka opisana http://www.bliskodziecka.com.pl/wyprawka-noworodka/
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
BN byłaś w szpitalu tak ![]() Mi zostało kupić jeszcze wyprawkę dla siebie ale co za radocha kupować podpaski i podkłady Na razie skupiam się na wyprawce dla dzidka, a nie mam jeszcze wielu rzeczy- tych aptecznych jeszcze w ogóle nic nie mam. Pieluchy widziałam tanie w Tesco.
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie zastanawia, czy dziecko trzeba w ogóle smarować jakimiś kremami.. Na półkach mamy kremy - jak wspomniałam wyżej - ale to chyba tylko okazyjnie, na odparzenia??? I są jeszcze oleje np. Oliwka babydream. Używa się jej codziennie? No nie wiem, pewnie się będziecie śmiały ale ja normalnie nie wiem! :-P
Czyli ze jaki jest ten proces kąpania- kapie w płynie do kąpieli (albo bez?), potem smaruje dziecko, czy nie smaruje dziecka? To po jakiego grzyba są te oliwki i kremy łagodne, nawilżające itd? Kiedy się dziecku zasypuje pupę pudrem/mączka? Po każdej kąpieli? zmianie pieluchy?okazyjnie? Ale jestem głupia :-P
|
#1117 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz po USG! Synus rosnie wspaniale, wszystko ma ok, wazy 1440g. Ja oklamalam pania ginekolog co do wagi
odjelam kilogram, kurde przeciez by mnie chyba zabila :pCzytam o waszych zakupach, no masakra ja jeszcze nie mysle o tym
|
#1118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczeperka wkładki laktacyjne też kupuję z Lansinoh bo siostra też je chwaliła. Monikmi czapeczki z Pepco. Miały takie słodkie te uszka, że nie mogłam sobie odmówić ![]() Misia ja też oczadziałam jak stałam pod tą półką w Rossmannie i wzięłam takie podstawy co mi się wydawało. Jak nie podejdzie dziecku to wymienię na co innego. Ale myślę Oilatum jest OK na początek, Bepanthen OK, jakiś talk wzięłam na wietrzenie pupy , chusteczki do podmycia pupki wodą po kupie, chusteczki pampers. Pampery wezmę te wypasione na pierwszy raz na 2-5kg w wielopaku w Tesco widziałam tanie. Jak coś zabraknie to mąż poleci, daleko do sklepu nie ma ![]() Będę chciała przejść na kosmetyki babydream rossmannowskie jak dziecko podrośnie. Są dobre, chrześnicy służą OK. Malinka ja też nie chce nic na pewno z Nivei, Johnsona itd. Bonku Ty masz jeszcze 2 miesiące Będziesz przede mną ![]() Lewek kciuki za przeprowadzkę ![]() Darkanddark ja żadnego smarowidła do ciała nie kupuję. Jak jest rumień noworodkowy to Alantan zasypka, jak sucha to właśnie nawilżający Oilatum płyn do kąpieli czy inne, albo maść na suche rączki i stópki. A tam jest taki wybór, że ja zgłupiałam pod półką odparzenie pupy- sudocrem, kąpiel w nadmanganianie, ale takie rzeczy to na bieżąco w szpitalu poradzą czy w przychodni, aptece.Muszę jeszcze kupić te apteczne, wodę do przemywania oczek, Octenisept do psikania pępka, gaziki, Tormentiol na odparzenia. Myślę, że każda sobie wypracuje swój sposób na pielęgnację swojego dzidka ![]() verrerie dobrze, że u Was wszystko OK. Ja już też czuję się jak mały grubasek, zwłaszcza po świętach
|
|
|
#1119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że z dzieckiem wszystko dobrze. Mnie w święta zdenerwowało pytanie jednej osoby-pierwsze ile przytyłaś do tej pory,a drugie no to ile teraz ważysz? Nie rozstrząsam tematu, ale zastanawiam się po co komu ta wiedza. Moje odpowiedzi pozostały bez komentarza ani że dobrze ani że źle, więc tym bardziej nie rozumiem takiego pytania. Tym bardziej, że to nie był lekarz
|
|
|
|
|
#1120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie nikt nie pyta o wage raczej, ale tez uwazam ze to nie jest pytanie na miejscu.
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Bonku zazdroszczę tego sexu bo ja się czuję jak zasapany słoń i ciężko mi już robić fiku-miku.
no i zastanawiam się czy nie mam przeciwwskazań bo to już zaawansowana ciąża, zapytam o to ginekologa na następnej wizycie ale kurde się wstydzę ![]() Milenujdka mi wszyscy mówią, że wyglądam kwitnąco w ciąży ale ja tam swoje wiem Już czekam tego marca jak zbawienia i chce wrócić do formy.Taktownie nikt nie pyta o wagę. Ale mąż wie ile ważę bo się razem ważymy mówi, że zrzucę po porodzie kochany
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-12-28 o 14:33 |
|
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że po wizycie jesteś spokojna. Co do wyprawki to ja się nie sugeruję raczej firmą,a ceną. Wychodzę z założenia, że czasem tylko trzeba zapłacić więcej za metkę, co nie idzie w parze z jakością. Trochę jest potrzebnych tych higienicznych rzeczy, więc warto mieć konkretną listę. |
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kontroluje wage informacyjnie - sama chce wiedziec ile tyje haha
No trudno po porodzie nastawiam sie na fitnessy Ma to swoje plusy, igorek z tata w domu a mama na wygibasy haha taki czas dla siebie Ja tez raz chcialam oszukac gina z waga ale o pol kg haha i zjadlo mnie sumienie Ale moj mi mowi, ze nie przytylam ZA DUZO tylko normalnie i nie ma sie czym przejmowac. Ze dzidzia,wody itp tez waza pozatym bylam chuda to gdzies to musialo wyjsc. Ze kobiety roznie tyja i nie ma sie co zalamywac lubie jak mi tak mowi hahaha
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
No juz tak nie brykam jak kiedys aleee radzimy sobie, teraz zakrywam sie kołdrą bo nie moge się skupić jak widzę tyyyle cielska hahaha
a maz wniebowzięty bo mam duże cycki i na nich sie skupia hahaha A czasem fasolka razem możemy rodzic ja później Ty wczesniej chociaż nie ukrywam ze wolałabym wczesniej bo po terminie to juz masakra, najlepiej psychicznie jak sie ma planowana cesarkę bo oczekiwanie na sn to jak siedzenie na bombie mysle ze damy rade z ta wyprawka a jak czegos braknie to sie wysle TZ i raz dwa kupi mamy teraz wypas nie to co w PRLU ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Tez sie gole w ciemno ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Verrerie super ze wszystko ok juz bliżej niż dalej
|
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
Ja z waga nie kombinuje u gin
bo co za miesiac zamiast 2kg bede zmuszona podac 3kg hehe Po szpitalu schudlam i jak wyszlam ze szpitala to za 2 dni mialam wiz i tam polozna kazala sie zwazyc i to waga elektroniczna i pokazala 1,2 kg wiecej niz jak wychodzilam ze szpitala. Mowie do nuej ze to nie mozliwe ze przytylam w sumie w 1,5dnia 1,2kg. To ta waga taka ale coz i tak.mi tak w karte wpisala
|
|
|
|
#1127 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam 14kg na + takze to tyle ile nie jedna z Was bedzie miala na porodówce ja pewnie dobije do 20 jak nic ehh
|
|
|
|
#1128 |
|
Wtajemniczenie
|
Verrerie, gratuluję udanej wizyty
![]() My się będziemy podglądać w środę o 14.45 Już się doczekać nie mogę co tam u mojej Kruszyny słychać![]() Pytałyście o ręczniki z ikei: nam te z kapturkiem (swego czasu były zielone) teraz są niebieskie i kremowe sprawdziły się genialnie. Mała w marcu będzie miała 3 lata a my cały czas je używamy, od porodu mamy 2 sztuki i mimo ciągłej eksploatacji nic się z nimi nie dzieje i są chłonne. My kąpaliśmy Małą w Oilatum i teraz też zamierzamy to stosować. A buziakia kremem smarowaliśmy również z Oilatum. Po jakimś czasie zaczniemy schodzić z kosmetyków aptecznych. Smoczki najlepiej sprawdziły nam się nuka, mimo tego że testowaliśmy przeróżne-tomme tippe, avent, Młoda załapała nam tylko Nuk i teraz chyba też pójdziemy w kierunku nuka. A z podpasek poporodowych nie pamiętam nazwy ale jedne są podklejane klejem tak jak standardowe podpaski i je polecam wlasnie. Bo bella są ruchome bez kleju
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
Ja 2 tyg temu.mialam na plusie 4,5 kg
mysle ze do 8 kg dobije zostalo w sumie 2 miesiace. Mama tez miala 8 kg ze mna a ja uridzilam sie z waga 3460
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
verrerie,
![]() Dziewczyny, polecicie mi jakieś fajne planszówki/karcianki?
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję!
|
|
|
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
My gramy w monopol albo chinczyka
u znajomych w skrable A z kart to lubie mega pograc w remika mamy tez fajne niemieckie karty skibo podobne do uno ale tylko troche w to gramy z moimi rodzicami
|
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
Bonku Ja też pod kołderką teraz tylko wchodzi w grę bo nie mogę się skupić
oj ciężki los ciężarnej gdyby dzieci wiedziały ile sobie odmawiamy dla ich dobra Teraz miałam tydzień posuchy -przez tą infekcję. Ale dramat. Pierwszy, drugi trymestr było dobrze, a teraz mam infekcję za infekcją ![]() Ja będę miała planowaną cesarkę ale jeszcze nie wiem jaki termin, będziemy pewnie ustalali termin w styczniu. Mąż zachwycony, a ja spokojniejsza. Ale wiadomo, że wyjdzie kiedy będzie chciało, oby jak najdłużej sobie siedziało i rosło. No z tym goleniem to jest jakaś joga pod prysznicem. Po ciąży chyba zainwestuję w depilację laserową, moja kosmetyczka to wykonuje, a już mam do niej trochę zaufania. Katka dzięki za informację w sprawie podpasek, będę szukała takich z klejem. Polly z planszowych to ja mam tylko Monopol ale w Smyku jest dużo fajnych gier My graliśmy na wakacjach zawsze w "Pana"
|
|
#1135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się właśnie czy zamówić Scrabble czy karciankę Sabotażysta +Rozszerzenie.![]() Cytat:
Przepłaciłam tam za Jengę i Taboo.
|
|
|
#1136 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki
|
#1137 |
|
przyczajony tygrys
|
Tez robie dzis liste zakupow. Tz szukam dzis loveli w biedrze, ale nie bylo. Pasuje poprac juz. I jeszcze sie poklocilismy
|
#1138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie mąż goli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane dajcie proszę linka na te ręczniki z Ikei bo wpisalam i jest ich dużo..
|
|
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Widzialam wczoraj lovele w auchan w promocji cos druga za 1grosz. Sprawdzcie na necie bo nie podchodzilam blizrj kupilam w grudniu i po nowym roku biore sie za pranie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

reczniki mam tylko z ikei i uwuelbiam bo nie sa bardzo grube wiec szybko wysychaja i nie zaczynaja po.jednym uzyciu brzydko pachniec
czekam na nefrologa bo jeszcze nie dotarł na konsultację..
Zostały detale.. termometry, inhalator, kosmetyczne rzeczy i kombinezon
BN byłaś w szpitalu tak
Na razie skupiam się na wyprawce dla dzidka, a nie mam jeszcze wielu rzeczy- tych aptecznych jeszcze w ogóle nic nie mam. Pieluchy widziałam tanie w Tesco.