|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Hej
powiedzcie mi gdzie jeszcze moge zrobic zakupy dla Zuzi online bo zrobiłam w , reserved, zara i h&m i prócz smyka i next to gdzies jeszcze można ? Ps. Dostalysmy becikowe wiec szaleje i jakas ladna kurtkę na wiosnę szukam jakby ktoras jakas polecila
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
Hej, u nas po świętach dojadamy wszystko :-P więc tyłek rośnie :-/ z prezentów to ja dostałam bluzkę z reserved w sumie wszyscy dostali ciuchy z tamtąd ;-) mały dostał ciuszki, zabawki no i muszki dj ktora powtarza się wystraszył.
Wczoraj dałam się przekonać dlaTż i pojechaliśmy do jego rodziców, to był wielko błąd... Oj wielki, szlag mnie trafił jak mi dziecko z rąk szmaciuga wyrwała, później Tż chciał od niej Małego wziąć to odwróciła się do niego plecami i udała że nie słyszy go... No i cenne rady teścia że mam lepiej trzymać Małego (no przecież krzywdę dziecku zrobię i kto przedłuży ród i nazwisko tych idiotów???) przy ubieraniu Małego oczywiście łapy wsadziła szmaciuga, zaczęła się pchać poprawiać, no ale Tż nic nie powiedział, gdzież obrazi mamusie... no a najlepsze to było to jak Mały dostał od nich prezent... Grzechotka do wózka no i batony, czekoladę, mikołaj z bombkami z czekolady, pomarańcze... Tak takie dobroci dla 5miesięcznego dziecka... Ja online kupować nie lubię :-P a do sklepów teraz mam daleko :-( |
|
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
U nas nie jest problem w odstających uszach, tylko płatki małżowiny usznej ma troszkę odstające, podobno opaską można to skorygować, choć wydaje mi sie ze taki jego urok
|
|
|
|
#905 | |||
|
Rozeznanie
|
Też się w niej zakochałam
Długo szukałam kurtki, która będzie miała podszewke w rękawach cos jak ortalionoważeby łatwo rączki się wkladaly, żeby była wycięta pod szyją, bo te które mierzylismy to po zapięciu kończyły się na oczach małego. No i żeby była w miarę miękka, bo pozostałe, które mi się podobały, to były tak sztywne, że Mati wyglądał jak pluszowa zabawka No takie wymagania były No i kolor ładny.Cytat:
Wzięłam 74, jest dobra. Ale inne firmy to 68 było za duże, a 62 ciasne Cytat:
Tak tesco. Mnie się też takie podobają, sobie też bym kupiła. BLW słyszałam, ale nie wiem czy Mały będzie tak jadł, bo muszę doczytać o tym. Dzięki za link Cytat:
Jadę na kolejne łowy, dla siebie też coś chcę
|
|||
|
|
|
#906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas też teściowa przesadzała z noszeniem małego, ale jak tylko widziałam że mały robi się śpiący to jej go zabierałam, czasem mimo sprzeciwów ( "Jak to JUŻ jest śpiący???" po czym mały po 5 min spał i mina nie do opisania )Wczoraj na chrzcinach też mało go sobie z moją mamą z rąk nie wyrywały Ale że młody był w dobrym humorze i mu to nie przeszkadzało to luz, szczególnie że moja mama będzie w Polsce znów dopiero w marcu.Ja też nie lubie zakupów online, ale dla spokojności sumienia przejrzałam różne sklepy, nic mi się nie spodobało, a tu trzeba uzupełniać garderobę. Dziewczyny rozglądacie się już za następnym fotelikiem i spacerówką?? O tyle o ile spacerówkę już wybrałam na 99% ( joie litetrax 4) tak z fotelikiem mam problem, chciłabym taki tyłem do kierunku jazdy, bo bezpieczniejszy i w większym przedziale kg, ale jak widzę ceny to głowa mała, może macie jakieś typy?? Dobra koniec przerwy, lecę dalej dom ogarniać, ma być dziś koło 15 osób
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio, to kretynka z tej Twojej T. a dla Tż należy się
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzi ostatnio bardziej odstają uszka dlatego proszę poleccie nam gdzie kupimy fajne opaski
My wracamy, ja rano chorowałam bo wypiłam pół butelki Baileys i butelkę wina Zuzia w nocy ślicznie spała, wstała dopiero po 5 na butlę i dospała do 8.Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory jest problem z czapką, którą zakładam Mu w drzwiach wyjściowych i zdejmuje zaraz w samochodzie... Igor czapkę toleruje tylko na spacerze ale do rzeczy... zastanawiało mnie to, czy zakładać Mu na siłę opaskę, bo bałam się tego, że np w wieku 15 lat uszy mogą być Jego kompleksem, ale doszłam do wniosku, że nie będę dziecka teraz męczyć... i nie zakładam, a uszka powoli się same korygują ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- tu jest fajny artykuł na ten temat : http://olkafasolka.pl/sposob-na-odst...szy-u-dziecka/ (tylko bez urazy,bo nie chcę nikogo obrazić każda i tak zrobi jak uważa)---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- zagłębiłam się w temat i patrzcie co znalazłam : http://www.babyboom.pl/forum/temat/s...ce-uszy.15661/ one tam serio piszą o taśmie???? ![]()
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alan ma tak samo odstajace uszka zreszta mozecie zobaczyc na zdj w K ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstające uszy chyba się dziedziczy? Moje dzieci nie mają odstających ale ja i tz tez nie mamy Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- No tak niby się dziedziczy , ale u nas nie problem w małżowinie usznej bo są idealnie przylegające, tylko płatki małżowiny odginają się |
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia nie znam się na tym
może się podwija przy karmieniu? Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Przyszla mi paczka z Mango m.in z kurteczka dla Małego, przepakowana przez DHL w inne pudełko i w środku coś rozlane
![]() Wszystko zaplamione Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-12-28 o 17:40 |
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Igorek męczyłby się w opasce, dlatego nie widzę sensu... Lulla uszy można odziedziczyć nawet po pradziatkach... a Iguś ma taki sam kształt uszek jak dziadek męża ale mój mąż też miał takie w wieku niemowlęcym, a teraz na normalne... same Mu się ukształtowały i widzę, że Igusiowi też zaczynają przylegać... pewnie na starość znów Mu się zmienią, jak dziadkowi ale jak będzie stary to już nie będzie na spodobanie
|
|
#918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam dzisiaj doszedł niekapek i wydaje się być fajny ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
przed rehabilitacją moje dziecko szyi nie miało
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sąsiadka mi odebrała paczke ![]() Pewnie, ze moge reklamowac Tym bardziej, ze DHL otworzyl oryginalnie zamknieta paczke Mango i sami ja zapakowali w karton DHL
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak mu sie podoba??? My na urlop jedziemy i bedzie zimno, wiec tez bedziemy musieli spacerowke wziac i na plasko malego wozić, bo ze śpiworkiem w gondoli się nie mieści
|
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-( cóż zrobić. Adam też podostawal od Tz mamy do paczki czekolady, pomarańcze, rodzina jak przychodziła (kuzyni tz) to tez mieli dla Mai i Adama czekolady właśnie. Tak bardziej by po prostu nie przyjść z pustą ręką chyba. Nie robiłam z tego problemu jakiegoś. Liczy się gest. Choc wiadomo, czekoladki byly też te droższe wiec cenowo nie jedna grzechotke by kupili. Ale nie o to chodzi. U nas słodycze nie zginą ;-) Cytat:
ja chcę spacerówkę McLaren ale to jeeeszcze. Ta nam na dwa lata pewnie wystarczy. Cytat:
jak było? Cytat:
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
My niedlugo tez spacerowke wyciagamy. Coraz mniej miejsca jest. Wlaasnie malemu metkowca uszylam. Zabawka soe podoba bo dodatkowo szelesci.
|
|
|
|
#927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale poimprezowałas ja to bym się tak cydru napiła.My w gondoli mamu ponad 10 cm luzu. Myślę że do wiosny Pola w niej pojeździ. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-12-28 o 18:03 |
|
|
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obralam nowa taktyke. Jak pytaja ile zamierzam karmic to mowie ze minimum 3-4 lata.;d miny bezcenne |
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zastanawiam czy już nie wskoczyć do spacerówki. Adam ma już bardzo ciasno. Dotyka głowa góry a nóżkami dołu. Jeszcze jak wychodzi w cienkiej kurtce i spodniach na to kocyk to w miarę. Ale w kurtce nie ma już miejsca na rączki. A zsunie się ciut i nogi podwiniete są.
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

powiedzcie mi gdzie jeszcze moge zrobic zakupy dla Zuzi online bo zrobiłam w , reserved, zara i h&m i prócz smyka i next to gdzies jeszcze można ? Ps. Dostalysmy becikowe wiec szaleje
i jakas ladna kurtkę na wiosnę szukam

Długo szukałam kurtki, która będzie miała podszewke w rękawach cos jak ortalionowa
cieżko przewidzieć co bedzie dobre na wiosnę

ala:
do tej pory jest problem z czapką, którą zakładam Mu w drzwiach wyjściowych i zdejmuje zaraz w samochodzie... Igor czapkę toleruje tylko na spacerze 

może się podwija przy karmieniu?