|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Ale Bonku masz te oliwke dla dzieci, czy 'fur mama' na rozstępy? Ja mam te dla mam i jest obrzydliwie tłusta, nie lubię takich kosmetyków .. I dziecka tez nie chce nasmarować i mieć świadomość, że się męczy a skóra nie oddycha.
Moooniaaaa - dzięki, zobaczę. Z tego co widziałam to u mnie nie ma tych dużych paków. Musze poszukać zdjęcia, to będzie łatwiej ogarnąć:-D
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
O tak hippa też kiedyś lubiłam
Ale mi tłusta warstewka po kąpieli nie przeszkadza (a znowu po prysznicu tak) ![]() Dark Te chusteczki dzisiaj wyłożyli, przynajmniej u mnie. Wczoraj ich na pewno nie było. |
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, zdzierstwo
![]() No otwieram wszystkie i nic. Może się jeszcze zrehabilitują ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Jutro się przejdę do biedry, bo cena fajna
|
|
|
|
#1174 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
---- Ja wizyty miałam wcześniej co 3 tyg. Ale odkąd miałam akcje szpitalne to się pozmieniało . Z tego co wiem to teraz będę co 2 tyg chodzić. Tylko, że w karcie ciąży mam chyba 3 rubryczki jeszzce ![]() Kosmetyki z babydream też w większości zakupię.
|
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark mam 2 i obie sa bardzo tluste, ja ta dla mam stosowalam na włosy bo na blogu wlosomaniaczka anwen ja polecala bo zawiera olej makadamia i migdalowy a baby dream do naszego masazu krocza z mężem
wlasnie dlatego ze taka tlusta i nie raz cala po niej taka tlusta zostaje hehehe
|
|
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam fotki załączyć
|
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy Wy bardzo sugerujecie się tym, co na blogu ta sroka pisze?
Ja tylko pobieżnie przejrzałam i zdziwiłam się, że np.firmy niby niemowlęce typu pampers czy johnson nie są wcale najlepsze. Cenią się, jednak skład czasem pozostawia wiele do życzenia ;-) |
|
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
o ja mam biedronke i pepco kolo siebie to jutro skocze bo już się nosiłam z zamiarem od jakiegoś czasu
|
|
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
hej Wam
W koncu Was nadrobiłam Święta minęły spokojnie, bez szaleństw, ogólnie to nie lubie świąt BN i się ciesze, że już jest po nich ![]() Byłam dziś w biedronce i zakupiłam właśnie ten 6-cio pak tych chusteczek nawilżanych Fitti ![]() Ostatnio moja kruszynka tak mocno mnie kopie, az jestem w szoku że ma tyle siły ( wczesniej zwykłe kopniaki). Sylwester spędzamy w domu i do nas przyjdą znajomi ![]() Zauważyłam że podczas zwykłych codziennych czynności brzuch mi twardnieje... nic nie boli tylko nagle jest twardy jak skała i po chwili puszcza
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
macie jakieś pomysły co podać na sylwestra??
|
|
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zadomowienie
|
któraś dziewczyna pytała o gry - zapomniałam zaznaczyć
my gramy w dixit, małego księcia, scrable, kolejka ponoć fajne jest tabu czy 5 sekund z imprezowych ale ja nie grałam. dziewczyny weszłam teraz na info o chusteczkach i trochę się podłamałam, zdecydowana większość ma złe opinie a te co mają lepsze to zmieniają im składy ![]() zgłupiałam - no i czy jak teraz kupie tyle chusteczek to one nie wyschną? jeszcze 2 miesiące zanim zacznę ich używać? poskarżę się też na ból brzucha i pleców. Bolały mnie w nocy i teraz w dzień - brzuch mnie ciągnie na lini pępka a plecy bolą po bokach na wysokości nerek - myślicie że to normalne czy mam się stresować? mam też trochę wzdęcie i odbija mi się |
|
|
|
#1185 | |||||
|
Zadomowienie
|
widze, ze zakupy wyprawkowe pelna para
![]() ja dopiero dosiadlam kompa pozniej wybralismy sie na promocje do Nexta Cytat:
![]() Cytat:
oczywiscie masaz wykonywal maz, bo latwiej, wbrew pozorom nie jest to przyjemny masaz ja mam dwa firmy MAM, takie jak emma wzielam, bo mi sie spodobaly, tak zeby miec, ale chcialabym nie uczyc smoczka malej Cytat:
wzielam rennie, troche pomoglo, ale znow czuje lekkomalinka9191 wspolczuje z tymi dostawami.. wystraszylas mnie! my jutro zamawiamy wozek i na allegro, mialam czekac do promocji, ale juz wole zamowic jakby mialo nie dojsc na czas..a juz przy takich wydatkach te iles zlotych niech strace ![]() verrerie duzy zdrowy synus ![]() Cytat:
sloneczko4477 ciesze sie, ze wszystko z cora dobrze obyscie szybko wyszly a propo dzis kolezanka mowila, ze jej siostra nie moze sie zdecydowac na imie dla syna i ona jej doradza Mieszko (tak na zarty ) mowiac "Mieszko Mieszko moj kolezko, co w brzuchu mieszko" ![]() Cytat:
a co do sylwestra organizujemy u nas co nie bardzo mi sie usmiecha, marzylam o sylwestrze we dwoje.. aczkolwiek jedni znajomi organizowali wigilie, drudzy 1 dzien swiat, wiec nam pasowalo zaprosic na sylwka chcac nie chcac. maz obiecal, ze zajmie sie wszystkim przed i po i w trakcie, wiec ja planuje i co dam rade to pomoc, bo ani nie mam ochoty ani sil.. tym bardziej, ze bedzie nas sporo plus rozdarte dzieci, ani zabawek nie mamy, miejsca tez nie za wiele, na sama mysl
Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2015-12-28 o 19:53 |
|||||
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nad Dixit i 5 sekund też się zastanawiam. ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Skończyłam właśnie z TŻ oglądać 2 część gwiezdnych wojen. Obiecałam obejrzeć całą sagę i na rocznicę pójdziemy do kina na nową część.
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka
a jak Ci mają wyschnąc fabrycznie zapakowane chusteczki? myślisz, że w hurtowniach i sklepach krocej leżą?
|
|
|
|
#1188 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
KĄPIEL Żel Hipp lub babydream, potem smarowanie ciała Linomag A+E, przemycie oczu solą fizjologiczną, do noska disnemar i finito. Oliwka moim zdaniem jest zbędna ZMIANA PIELUCHY Po przetarciu chusteczkami, smarowanie Linomagiem A+E, po kupie Bepanthen. Zero pudru, krochmalu czy czegokolwiek innego Zabawa z oliwkami, kremami, pudrami itp zaczyna się dopiero gdy dzieje się coś niepokojącego. W większości te wszystkie rzeczy są zbędne, im mniej tym lepiej bo dzieci mają ładną delikatną skórę bez polepszaczy Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzisiaj to mialam dzięki wam co czytać i ten blog sroki przegladalamWidze, ze zakupy ida pełną para ja się chyba wstrzymam do lutego, bo termin mam na koniec marca także jeszcze trochę czasu jest ;-) a pewnie i tak będę zamawiać przez internet Teraz się zajme skompletowaniem ubran dla malucha ale najpierw muszę zrobić miejsce w sypialni ![]() Czytając ten blog sroki o chusteczkach trochę sie podlamalam, bo malo jest tych które są naprawdę dobre Wczesniej uzywalam nivea sensitive i jak dla mnie były najlepsze, tami miałam raz ale jakoś mi nie podeszły Na sylwestra idziemy na domowke do znajomych ale maja być przebrania ;-) impreza jest skladkowa a ja zrobię ciasto ![]() Czuje się juz z lekka słoniowato, niby nie przytylam (póki co) wiele ale widzę, ze sylwetka sie zmieniła (poszło mi w biodra i uda) i brzuch zaczyna przeszkadzać :-( tez marzę o odzyskaniu ciała dla siebie ;-)
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-12-28 o 20:34 |
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wróciłam z galerii
ludzi od groma.. ale mojemu mężowi rozwaliły sie papcie/lacie jak kolwiek kto to nazywa no i kupił za 2 dychy zadowolony jak dziecko oj te chłopy :Pja za to napadłam na smyka i kupiłam 3 pary rajstopek po 12 zł były i skarpetki i prześcieradełko ![]() i jedne body ![]() jestem zadowolona ![]() ale mega zmęczona - myślałam, że nie dam rady dokulać sie do auta chce juz urodzic i wrócic do formy bo to zaczyna być moim koszmarkiem ![]() my na sylwestra idziemy do mojej kuzynki i dzieciaków zabiramy tez moją mama, bo tata ma nocke to przecież sama w domu nie będzie siedziała. Ustaliliśmy dziś że zamawiamy koryta mięsne na 10 osób, ktoś zrobi załatke, moja mama ciasto, ja zrobie pizzerinki i jeszcze krewetki ma kuzyn zrobić bo robi pyyyyszne
|
|
|
|
#1191 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak pobieżnie czytam te blogi itd te dziewczyny dostają kupę kasy za polecanie danych artykułów nie wątpię ze wiele opinii jest szczerych itd ale miedzy tym wszystkim sprytnie sa wplecione reklamy
|
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
wróciliśmy ze świąt od teściów przed chwilą
![]() ja chusteczki dla bobasa mam różnych firm także będę sprawdzać po których dzidzi sie nic nie dzieje ![]() w sumie to do kupienia zostaly mi tylko jeszcze te nieszczesne majtki poporodowe a dla bobo to co do nosa i do pempka i pieluchy jakies w ciagu 2 tygodni mamy juz kupic lozeczko z materacem i wózek, mam nadzieje ze sie uda, bo z wózkiem dalej nie wiem co robic czy 3 w 1 czy osobno fotelik innej firmy albo moze sama gondole a spacerowke za pol roku dopiero i tez porzadniejsza jakas bo slyszalam ze te z bebetto takie sobie , za duzo tego wszystkiego na rynku i mozna occcipiec
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie slyszalam o bebetto ze takie sobie. Raczej ze fajne
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
też dziś byliśmy w galerii, te tłumy - masakra.. ale coś tam się udało upolować dla małego. Wanienka za 21 zł
do tego komplet lepszych pieluch z motherhood za 30 zł i dwa 5paki body z krótkim i długim rękawem za niecałe 4o zł każdy ![]() po tych naszych dzisiejszych wyprawkowych rozmowach "załadowałam" koszyk na allegro za 300 zł i tylko czekam na wypłatę żeby zamawiać. Apteczno-kosmetyczne rzeczy zamówię, jak się księgowej zechce rozliczyć mój pobyt w szpitalu i dostanę kartę apteczną, zawsze to parę groszy do przodu ![]() Przemyśleliśmy też z TŻ sprawę ustawienia mebli w pokoju i zdecydowaliśmy się na drastyczny krok wywalenia biurka do drugiego pokoju dzięki temu spokojnie zmieści się łóżeczko, szafka na rzeczy dziecka i wąska komódka Także jestem zadowolona, bo będzie tak jak chciałam ![]() miałam mieć wizytę jutro, ale ginowi coś wypadło i jednak będzie w środę... echhh a już tak tęsknie za widokiem Jureczka
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakich sprawdzonych sprzedawcow na allegro? Dajcie link
|
|
|
|
#1196 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1197 |
|
przyczajony tygrys
|
Mam pytanie o lovelę: będziecie prac w żelu/ proszku. Ale co później? Dodatkowe płukanie czy będziecie dawać płyn do płukania?
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Szaleństwo zakupowe na wątku nabiera tempa
zaraz będziemy wszystkie zaopatrzone w wózki, łóżeczka, pieluchy i chusteczki ![]() Ja już skompletowałam koszyk na Gemini, masakra ile to wszystko kosztuje Zamówiłam też tego szumiącego misia, znalazłam oryginalnego whisbear tylko że w kształcie jakiejś kurki zdecydowanie bardziej mi się spodobał niż głowa miśka z mackami zamiast brzuszka i jego cena to 83zł ![]() Dziewczyny, chwaliłam się Wam w grudniu że moja jedyna siostra urodziła córeczkę więc pozwólcie że teraz pochwalę się przynajmniej chwilkę moją śliczną siostrzenicą
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i prasowanie gorącym żelazkiem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

. Z tego co wiem to teraz będę co 2 tyg chodzić. Tylko, że w karcie ciąży mam chyba 3 rubryczki jeszzce

wzielam rennie, troche pomoglo, ale znow czuje lekko
i co dam rade to pomoc, bo ani nie mam ochoty ani sil.. tym bardziej, ze bedzie nas sporo plus rozdarte dzieci, ani zabawek nie mamy, miejsca tez nie za wiele, na sama mysl