|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Oglądam Wasze zakupy i mnie korci
Strasznie :P Obiecałam sobie, że dopóki nie poznam płci nie szaleję z zakupami ;]
|
#1802 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A moje dzieci noszą aktualnie rozmiar 134, nie mogę się doczekać znowu malutkich ciuszków Tak I bardzo mnie to uspokoiło. Nie powtórzyło się to niestety- chyba musi mnie znowu ktoś wkurzyć
|
||
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
SLIWECZKA ja się nie podejmuje zeby Cię denerwować
![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1804 |
|
Rozeznanie
|
znowu muszę Was nadgonić z czytaniem hihihih ostatnio dni tak szybko lecą, bo rodzice są...
widzę,że sporo z Was zrobilo juz pierwsze zakupy.. oczywiscie nie mogłam się opanować przed i po świętach ... szaleństwo zakupowe z mamą zaowocowało w .... a same zobaczcie ![]() ps. spodeneczki na dole nie są rozowe, a łososiowe, taka morelka bardziej wszystko na wyprzedażach, w roznych rozmiarkach 56 (malutko) / glownie 62-68. te zwiniete materialy to cos ala tetra, duze chusty ktorymi mozna latem okryć malucha
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-12-28 o 20:43 |
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1807 |
|
Rozeznanie
|
o i jeszcze tutaj spiochy do spania
i smoczki ![]() _________________ GRATULUJĘ kolejnych ujawnionych bliźniaków!!!!! pytanie do tych, które używaly zestaw palmersa kiedyś. od dawna używam balsamu, ale na święta dostałam też skoncentrowane masełko do brzucha oraz oliwkę - pokico uzyłam masełka kilka razy - uczyla mnie coś i nie wiem czy wlasnie palmers moze byc przyczyna, czy moze fakt,ze mam nowy płyn do płukania? a moze jedno i drugie..
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-12-28 o 20:47 |
|
|
|
#1808 |
|
Konto usunięte
|
LaLaRe, piękne ciuszki!
Ja póki co jakoś mam obawy przed kupowaniem czegokolwiek dla Maleństwa. Poczekam jeszcze trochę
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/elegancka-spodnica...165380428.html ten sprzedający ma też leginsy ciążowe więc chyba zaryzkuje i wezmę spódnice ciązową i leginsy - jednak kwota za przesyłkę będzie ![]()
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze też nic nie kupiłam- poczekam aż poznamy płeć
|
#1811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no wlaśnie... dziś bliska mi osoba, jak pokazalam co kupilam powiedziala,ze wszystko pieknie ladne, ale CZY TO NIE ZA WCZEŚNIE? uważam, że tylko my, mamuśki mamy prawo do decydowania o tym... byłam w dwóch sklepach.. trafiło się, niektore rzeczy za doslownie 20zł.. w końcu od tych prenatalnych badan cieszę się ciąża, bo po przejsciach z pozamaciczna ciagle czulam niepokoj.. i teraz czujac się taka spokojna, szczesliwa bliska mi osoba sugeruje, że jednak nie wszystko moze pojsc tak ladnie i w ogole.. mam nerwa od kilku godzin to tylko kilka ciuszkow... mama tez miala radosc wybierajac i kupujac cos dla pierwszej wnusi.. co innego jakbym wózek kupiła czy cały pokoik wyremontowała nie chce i nie jestem przesądna, JESTEM DOBREJ MYŚLI!
|
|
#1812 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś próbki dostałam i własnie zapach mi się spodobał.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
ale dla mnie to za szybko, aby kupować ciuszki dla maluszka. Płci jeszcze nie znam, pewnie poznam w styczniu. Cieszę się, że mam pod serduszkiem maluszka, wierze że będzie zdrowy, ale przez uciążliwe objawy ciążowe jeszcze nie potrafię się aż tak cieszyć Mam nadzieję, że już niedługo minął te dni i w końcu będę mogła się cieszyć ciążą pełną parą![]()
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2015-12-28 o 21:16 |
|||||||||||
|
|
|
#1813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też w pierwszej ciąży zaczęłam kupować ubranka dla Zuzi jak tylko poznałam płeć i nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogę coś zapeszyć (ja też przesądna nie jestem!). Jakoś w 36 tc. spotkałam sąsiadkę w h&m i zobaczyła, że kupuje ubranka. Złapała się za głowę z niedowierzeniem jak ja mogę kupować JUŻ dla dziecka skoro jeszcze się nie urodziło Jak jej powiedziałam, że cała wyprawka już czeka w domu włącznie z wózkiem, łóżeczkiem, fotelikiem no po prostu wszystko to zrobiła wielkie oczy ze zdziwienia.Niby miałabym to wszystko kupić po porodzie, tak??? Dodam, że sąsiadka nie starej daty! Ma ok. 42 lat
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy nową mamusię
ale fajnie, że bliźniaki! Chociaż sama bym chyba nie chciała mieć (a szczególnie teraz w drugiej ciąży), ale fajne są bliźniaki Cytat:
|
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1816 | |
|
Ania
|
Cytat:
Ja czekam na plec, ale tez kupilam kilka rzeczy bo nie moglam sie powstrzymać I w sumie sama myslalam kiedys podobnie, a ze to wlasnie zapeszanie.. Ale w sumie cale zycie ze wszystkim mozna tak myśleć bo przeciez zawsze sie moze cos stac.. Czy w ciazy czy po niej.. To mamy nic nie robic, nie kupowac bo sie cos moze stac,? Przeciez zwariowac mozna od takiego myslenia. Takze smialo pojde do sklepu jak poznam plec dzidziusia i zrobie większe zakupy, i poprzegladam rzeczy od siostry I swietne rzeczy zakupione
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem na etapie kompletowania wyprawki do szpitala i jestem przerazona
Ja od prenatalnych zaczelam kupowac ciuszki itp !!! Zeby koszty rozlozyc. A teraz sa mega mega wyprzedaze! Np w smyku zaplacilam dzis 5 dych za 3 pary rajstopek, skarpety i przescierdelko!! Warto kupowac na takich okazjach
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie, chodzi też o rozkład kosztów bo jednak jak ktoś nie ma dostępu do uzywanych to jest spory wydatek..
A co do mazideł, to ja mam krem z Bielendy, super pachnie i szybko sie wchłania nie to co oliwki :-P |
|
|
|
#1820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z drugiej strony wiem, że będę miała z tego niesamowita radośćMam średni dostęp do używanych, siostra TŻ ma 4 letniego szkarba coś może nam pożyczyć, ale nie gadaliśmy jeszcze konkretnie co i jak.
|
|
#1821 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
Mnie tata też czasami mówi czy to nie za wcześnie... ale wierzę że moja Mamcia w niebie czuwa nad nami ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
Chore chore chore ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- A co u mnie ... chyba dobrze. Trochę zmartwień mam , ale trzeba sobie z nimi poradzić... Rosnę do przodu , brzuszek już widać i nie da się go ukryć Codziennie wstaje o 9,30 ale też zauważyłam że chodzę późno spać. Teraz muszę zacząć się uczyć do egzaminu a ja na prawdę nie mam ochoty i chęci na to a wiem że to muszę zrobić Sąsiedzi to tylko wielkie oczy robią ![]() Zimno prawie zeszło - bardzo pomogła maść cynkowa. Będzie na zaś ![]() Dzisiaj w końcu zjadłam lody
|
|
#1822 |
|
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny!miło rozpocząć dzień wiedząc, że ma się wsparcie..mi też chodzi o rozłożenie kosztów,a że akurat są wyprzedaże to korzystam..wiekszosc ubranek uzywanych mam po chłopcu... więc to sama radość kupić coś swojego,nowego czy to w serduszka, z kokardką czy falbanką
![]() jeszcze dzis i jutro do pracy... i znów trochę wolnego, wziełam urlop w sylwestra oraz 4-5 stycznia potem tylko tydzien pracy i mykam do domu...
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
MOTYLEK pas ciążowy nie ciśnie na brzuch więc polecam ![]() MIQESI kupiłam jeszcze jedne od tego sprzedawcy takie cieńsze i tez sa ok ![]() a jak aktywność maluszka po soku z czarnej porzeczki? ![]() SOFFINKA ja mam 170 i sa ok HONCIA super ze z maluszkiem ok twój tak sami ruchliwy jak mój to może tez będzie chłopak LALA ale się obkupiłaś a opiniami takich ludzi się nie przejmuj. Zawsze jest ryzyko i nie tylko związane z ciążą. jakby człowiek wiedział że coś się przytrafi to zostałby w domu chodź i tam zdarzają się różne wypadki. A myślenie że może się coś stać złego przyciąga właśnie takie zdarzenia. Myśl pozytywnie a będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- a dziewczyny, jeśli chodzi o smoczki - jakie są najlepsze? czym kierowac się przy zakupie? czy to nie ma znaczenia??
|
#1824 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
I dlaczego sąsiedzi robią wielkie oczy? Kobiety w ciąży nie widzieli? ![]() Cytat:
Ja smoczki używałam z Aventa, bo podobno mają taki kształt że nie zaburzają kp i można je podać dziecku też do góry nogami, co w nocy na śpiocha było wygodniejsze
|
|||
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ktos mnie jeszcze pamięta? 😊
Troszkę mnie nie bylo, najpierw odwiedziny teściowej, potem szycie prezentów dla dzieci i kupowanie, generalne porzadki w donu, potem święta, a teraz obie chorujemy z Zuzia i jeszcze wychodzi jej 6zebow Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po cichutku liczę, że synek będzie mniejszym uparciuchem... choć przynajmniej z Zuzią ominęło mnie odstawianie od butelki i od smoczka
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze po prostu nie uciska
|
|
#1828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj właśnie myślałam gdzie Ty się podziałaś
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat jechaliśmy z mężem do teściów i zahaczyliśmy o stację benzynową Ależ byłam szczęśliwa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1830 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zdrówka Cytat:
. Płakała biedna i prosiła żeby naprawić ale nie przyznałam jej się wtedy, że mamy jeszcze 2 takie same Tak więc problemów z odzwyczajaniem też u mnie nie było.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

Strasznie :P Obiecałam sobie, że dopóki nie poznam płci nie szaleję z zakupami ;]

)

Za chwilę zaczynam 18 tc 

Jak jej powiedziałam, że cała wyprawka już czeka w domu włącznie z wózkiem, łóżeczkiem, fotelikiem no po prostu wszystko to zrobiła wielkie oczy ze zdziwienia.