Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-28, 18:29   #1171
Darkanddark
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Ale Bonku masz te oliwke dla dzieci, czy 'fur mama' na rozstępy? Ja mam te dla mam i jest obrzydliwie tłusta, nie lubię takich kosmetyków .. I dziecka tez nie chce nasmarować i mieć świadomość, że się męczy a skóra nie oddycha.

Moooniaaaa - dzięki, zobaczę. Z tego co widziałam to u mnie nie ma tych dużych paków. Musze poszukać zdjęcia, to będzie łatwiej ogarnąć:-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 18:30   #1172
moooniaaaa
Zakorzenienie

O tak hippa też kiedyś lubiłam i nie ma parafiny
Ale mi tłusta warstewka po kąpieli nie przeszkadza (a znowu po prysznicu tak)

Dark
Te chusteczki dzisiaj wyłożyli, przynajmniej u mnie. Wczoraj ich na pewno nie było.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 18:38   #1173
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
toż to pełne 3 tygodnie- ja tak mam wizyty od początku ciąży
Ja też, zdzierstwo

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Trzeba otwierać maile od programu rossnę
No otwieram wszystkie i nic. Może się jeszcze zrehabilitują

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Jutro się przejdę do biedry, bo cena fajna
Stary 2015-12-28, 18:39   #1174
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Aaa laski w biedrze jest bodajże 6pak chusteczek + pojemnik, produkuje Eco Wipes, za 2 dychy
(http://www.srokao.pl/2015/10/detekty...e-czyli-o.html) , skład mają fajny, opłaca się kupić.
Ja kupię jutro bo dzisiaj tylko zdjęcie producentowi zrobiłam, żeby wiedzieć czy warto. No i warto
Mnie tz kupil ten wcześniejszy 3-pak z pudełkiem za 17 zł (byłam szpitalu wtedy, a i on się nie przyznał, że kupił) i teraz trochę w brodę pluje, że tamte wziął, bo tam tylko 3 paczki

----
Ja wizyty miałam wcześniej co 3 tyg. Ale odkąd miałam akcje szpitalne to się pozmieniało . Z tego co wiem to teraz będę co 2 tyg chodzić. Tylko, że w karcie ciąży mam chyba 3 rubryczki jeszzce

Kosmetyki z babydream też w większości zakupię.

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 18:40   #1175
Bonku
Wtajemniczenie

Dark mam 2 i obie sa bardzo tluste, ja ta dla mam stosowalam na włosy bo na blogu wlosomaniaczka anwen ja polecala bo zawiera olej makadamia i migdalowy a baby dream do naszego masazu krocza z mężem wlasnie dlatego ze taka tlusta i nie raz cala po niej taka tlusta zostaje hehehe
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 18:41   #1176
Bonku
Wtajemniczenie

Zapomniałam fotki załączyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151228_18_37_42_Pro.jpg (56,6 KB, 12 załadowań)
Stary 2015-12-28, 18:48   #1177
milenujdka
Wtajemniczenie

A czy Wy bardzo sugerujecie się tym, co na blogu ta sroka pisze?
Ja tylko pobieżnie przejrzałam i zdziwiłam się, że np.firmy niby niemowlęce typu pampers czy johnson nie są wcale najlepsze. Cenią się, jednak skład czasem pozostawia wiele do życzenia ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 18:50   #1178
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

o ja mam biedronke i pepco kolo siebie to jutro skocze bo już się nosiłam z zamiarem od jakiegoś czasu
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 19:11   #1179
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej Wam
W koncu Was nadrobiłam Święta minęły spokojnie, bez szaleństw, ogólnie to nie lubie świąt BN i się ciesze, że już jest po nich
Byłam dziś w biedronce i zakupiłam właśnie ten 6-cio pak tych chusteczek nawilżanych Fitti
Ostatnio moja kruszynka tak mocno mnie kopie, az jestem w szoku że ma tyle siły ( wczesniej zwykłe kopniaki).
Sylwester spędzamy w domu i do nas przyjdą znajomi
Zauważyłam że podczas zwykłych codziennych czynności brzuch mi twardnieje... nic nie boli tylko nagle jest twardy jak skała i po chwili puszcza
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 19:18   #1180
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
A czy Wy bardzo sugerujecie się tym, co na blogu ta sroka pisze?
Ja tylko pobieżnie przejrzałam i zdziwiłam się, że np.firmy niby niemowlęce typu pampers czy johnson nie są wcale najlepsze. Cenią się, jednak skład czasem pozostawia wiele do życzenia ;-)
Ja skladami interesuję się od jakichś 6 lat, wiec dla mnie oczywiste było, że jak bedzie dziecko to też bedę korzystała z analiz i patrzyła co warto kupić, a co nie
Stary 2015-12-28, 19:19   #1181
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bonku Pokaż wiadomość
słoneczko tz bedzie jej potem mowil liwko liwko skocz po piwko
:d
Stary 2015-12-28, 19:21   #1182
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

macie jakieś pomysły co podać na sylwestra??

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 19:31   #1183
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
macie jakieś pomysły co podać na sylwestra??
Koreczki z sera i wędliny, tartę warzywną,kabanoski, jakąś sałatkę. Zależy czy mają być to ciepłe czy zimne przekąski ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 19:48   #1184
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

któraś dziewczyna pytała o gry - zapomniałam zaznaczyć
my gramy w dixit, małego księcia, scrable, kolejka
ponoć fajne jest tabu czy 5 sekund z imprezowych ale ja nie grałam.

dziewczyny weszłam teraz na info o chusteczkach i trochę się podłamałam, zdecydowana większość ma złe opinie a te co mają lepsze to zmieniają im składy
zgłupiałam - no i czy jak teraz kupie tyle chusteczek to one nie wyschną? jeszcze 2 miesiące zanim zacznę ich używać?

poskarżę się też na ból brzucha i pleców. Bolały mnie w nocy i teraz w dzień - brzuch mnie ciągnie na lini pępka a plecy bolą po bokach na wysokości nerek - myślicie że to normalne czy mam się stresować? mam też trochę wzdęcie i odbija mi się
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 19:48   #1185
eeyesblue
Zadomowienie

widze, ze zakupy wyprawkowe pelna para
ja dopiero dosiadlam kompa rano ogarnelam bajzel po swietach, niby nas nie bylo a prania cala sterta, musialam 3 wlaczyc pozniej wybralismy sie na promocje do Nexta obkupilismy nasza ksiezniczke na wakacje, bralam ubranka na 3-6, ale bylo tez tyle pieknych kurteczek, ogrodniczek ahhh, tylko nie wiem jak mala bedzie rosla i czy sie to zda akurat na ten czas

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Malinka ja kupię 2 małe Avent Natural bo też mają służyć w sytuacjach awaryjnych ��
ja tez kupilam dwie avent, w tym jedna szklana

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Pisalyscie o pekaniu/nacinaniu krocza.. Czy ktoras z was zamierza je masowac? Slyszalam od paru osob ze to bardzo pomaga...jest tez z Weledy specjalny olejek do masazu krocza..no i tak sie wlasnie zastanawiam...
ja planuje, tym bardziej, ze w UK nie nacinaja krocza, wiec albo pekne albo urodze bez pekniecia.. kolezanka mowila, ze robila masaz regularnie od 34 tyg po 2 min codziennie i duzo jej to dalo, nie pekla wcale i bardzo poleca oczywiscie masaz wykonywal maz, bo latwiej, wbrew pozorom nie jest to przyjemny masaz

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
za to uświadomcie mnie jakie smoczki wziąć najlepiej ?
ja mam dwa firmy MAM, takie jak emma wzielam, bo mi sie spodobaly, tak zeby miec, ale chcialabym nie uczyc smoczka malej

Cytat:
Napisane przez nyny15 Pokaż wiadomość
A w ogóle mój organizm mnie zadziwia, przy świątecznym obżarstwie żadnych dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego, a teraz dopadła mnie zgaga - po owsiance i jabłku
u mnie identycznie! cale swieta przetrwalam a dzis po sniadaniu (jedynie bulka z maslem i szynka) jak mnie zgaga dopadla tak trzyma wzielam rennie, troche pomoglo, ale znow czuje lekko

malinka9191 wspolczuje z tymi dostawami.. wystraszylas mnie! my jutro zamawiamy wozek i na allegro, mialam czekac do promocji, ale juz wole zamowic jakby mialo nie dojsc na czas..a juz przy takich wydatkach te iles zlotych niech strace

verrerie duzy zdrowy synus

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
depiluję się już w ciemno i ostatnio mało nie odcięłam sobie bożeny
ja tez w ciemno, to jest straszne a maz sie tylko smieje i mowi: "no trudno jakos przezyje.."

sloneczko4477 ciesze sie, ze wszystko z cora dobrze obyscie szybko wyszly

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Słoneczko TZ bedzie jej potem mowil Liwko Liwko skocz po piwko
dobre a propo dzis kolezanka mowila, ze jej siostra nie moze sie zdecydowac na imie dla syna i ona jej doradza Mieszko (tak na zarty ) mowiac "Mieszko Mieszko moj kolezko, co w brzuchu mieszko" tez mnie rozbawila

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
U nas coraz częściej planowane imię Marcel budzi wątpliwości czy to aby na pewno to chociaż już się trochę przyzwyczaiłam
nasze budzi tez rozne emocje, najczesciej zdziwienie i skad taki pomysl na imie choc uwazam, ze jest normalnym prostym imieniem co bardziej utwierdza nas w tym, ze dobrze wybralismy

a co do sylwestra organizujemy u nas co nie bardzo mi sie usmiecha, marzylam o sylwestrze we dwoje.. aczkolwiek jedni znajomi organizowali wigilie, drudzy 1 dzien swiat, wiec nam pasowalo zaprosic na sylwka chcac nie chcac. maz obiecal, ze zajmie sie wszystkim przed i po i w trakcie, wiec ja planuje i co dam rade to pomoc, bo ani nie mam ochoty ani sil.. tym bardziej, ze bedzie nas sporo plus rozdarte dzieci, ani zabawek nie mamy, miejsca tez nie za wiele, na sama mysl

Edytowane przez eeyesblue
Czas edycji: 2015-12-28 o 19:53
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 20:08   #1186
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
któraś dziewczyna pytała o gry - zapomniałam zaznaczyć
my gramy w dixit, małego księcia, scrable, kolejka
ponoć fajne jest tabu czy 5 sekund z imprezowych ale ja nie grałam.
To ja pytałam.
Nad Dixit i 5 sekund też się zastanawiam. Taboo mam, bardzo fajna, imprezowa gra.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Skończyłam właśnie z TŻ oglądać 2 część gwiezdnych wojen. Obiecałam obejrzeć całą sagę i na rocznicę pójdziemy do kina na nową część.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 20:09   #1187
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dorka
a jak Ci mają wyschnąc fabrycznie zapakowane chusteczki? myślisz, że w hurtowniach i sklepach krocej leżą?
Stary 2015-12-28, 20:10   #1188
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Ja juz po USG! Synus rosnie wspaniale, wszystko ma ok, wazy 1440g. Ja oklamalam pania ginekolog co do wagi odjelam kilogram, kurde przeciez by mnie chyba zabila :p

Czytam o waszych zakupach, no masakra ja jeszcze nie mysle o tym
Gratki, duży chłop

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
A mnie zastanawia, czy dziecko trzeba w ogóle smarować jakimiś kremami.. Na półkach mamy kremy - jak wspomniałam wyżej - ale to chyba tylko okazyjnie, na odparzenia??? I są jeszcze oleje np. Oliwka babydream. Używa się jej codziennie? No nie wiem, pewnie się będziecie śmiały ale ja normalnie nie wiem! :-P
Czyli ze jaki jest ten proces kąpania- kapie w płynie do kąpieli (albo bez?), potem smaruje dziecko, czy nie smaruje dziecka? To po jakiego grzyba są te oliwki i kremy łagodne, nawilżające itd? Kiedy się dziecku zasypuje pupę pudrem/mączka? Po każdej kąpieli? zmianie pieluchy?okazyjnie?

Ale jestem głupia :-P
U nas do tej pory sprawdza sie:
KĄPIEL
Żel Hipp lub babydream, potem smarowanie ciała Linomag A+E, przemycie oczu solą fizjologiczną, do noska disnemar i finito. Oliwka moim zdaniem jest zbędna

ZMIANA PIELUCHY
Po przetarciu chusteczkami, smarowanie Linomagiem A+E, po kupie Bepanthen. Zero pudru, krochmalu czy czegokolwiek innego

Zabawa z oliwkami, kremami, pudrami itp zaczyna się dopiero gdy dzieje się coś niepokojącego. W większości te wszystkie rzeczy są zbędne, im mniej tym lepiej bo dzieci mają ładną delikatną skórę bez polepszaczy

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Monopoly mamy. Zastanawiam się właśnie czy zamówić Scrabble czy karciankę Sabotażysta +Rozszerzenie.

:
Sabotażysta jest super, ale w bardzo dużym gronie osób. W dwie osoby nie ma co grać

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Miałam badania ginekologiczne Liwka waży prawie 1800 g i wszystko u niej okej szyjka mieści się w granicy normy, ok.3cm.. parametry nerkowe nie wiem jakim cudem pospadały ale czekają jeszcze na wynik z posiewu moczu czyli trochę tu jeszcze posiedzę zrobią mi wszystkie badania których wymagają w poradni patologii ciąży w Krakowie żebym już miała bo przez okres świąteczny na oddział tam biorą tylko z realnym zagrożeniem porodu.. Więc dopiero jak skończą diagnostykę to mnie skierują tam na poradnię i szybciej będę miała termin przyjęcia Jestem zadowolony, że w taki sposób to rozwiązali
verrerie Super, że u was też okej też sobie kilo odejmuję :P
Przydają się te wasze porady na pewno z wielu skorzystam
Bardzo dobrze z ich strony, fajnie że wszystko w porządku i kciuki za szybkie wyjście. A waga powalająca

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 20:31   #1189
moonunit
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Dzisiaj to mialam dzięki wam co czytać i ten blog sroki przegladalam

Widze, ze zakupy ida pełną para ja się chyba wstrzymam do lutego, bo termin mam na koniec marca także jeszcze trochę czasu jest ;-) a pewnie i tak będę zamawiać przez internet

Teraz się zajme skompletowaniem ubran dla malucha ale najpierw muszę zrobić miejsce w sypialni
Czytając ten blog sroki o chusteczkach trochę sie podlamalam, bo malo jest tych które są naprawdę dobre Wczesniej uzywalam nivea sensitive i jak dla mnie były najlepsze, tami miałam raz ale jakoś mi nie podeszły

Na sylwestra idziemy na domowke do znajomych ale maja być przebrania ;-) impreza jest skladkowa a ja zrobię ciasto

Czuje się juz z lekka słoniowato, niby nie przytylam (póki co) wiele ale widzę, ze sylwetka sie zmieniła (poszło mi w biodra i uda) i brzuch zaczyna przeszkadzać :-( tez marzę o odzyskaniu ciała dla siebie ;-)

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2015-12-28 o 20:34
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 20:31   #1190
misia880
Zakorzenienie

ja właśnie wróciłam z galerii ludzi od groma.. ale mojemu mężowi rozwaliły sie papcie/lacie jak kolwiek kto to nazywa i on jedzie do ccc bo jest wyprzedaz i kupi sobie nowe
no i kupił za 2 dychy zadowolony jak dziecko oj te chłopy :P

ja za to napadłam na smyka i kupiłam 3 pary rajstopek po 12 zł były i skarpetki i prześcieradełko
i jedne body
jestem zadowolona

ale mega zmęczona - myślałam, że nie dam rady dokulać sie do auta chce juz urodzic i wrócic do formy bo to zaczyna być moim koszmarkiem

my na sylwestra idziemy do mojej kuzynki i dzieciaków zabiramy tez moją mama, bo tata ma nocke to przecież sama w domu nie będzie siedziała. Ustaliliśmy dziś że zamawiamy koryta mięsne na 10 osób, ktoś zrobi załatke, moja mama ciasto, ja zrobie pizzerinki i jeszcze krewetki ma kuzyn zrobić bo robi pyyyyszne

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 20:36   #1191
Bonku
Wtajemniczenie

Ja tak pobieżnie czytam te blogi itd te dziewczyny dostają kupę kasy za polecanie danych artykułów nie wątpię ze wiele opinii jest szczerych itd ale miedzy tym wszystkim sprytnie sa wplecione reklamy
Stary 2015-12-28, 21:01   #1192
fjolek
Zadomowienie

wróciliśmy ze świąt od teściów przed chwilą

ja chusteczki dla bobasa mam różnych firm także będę sprawdzać po których dzidzi sie nic nie dzieje
w sumie to do kupienia zostaly mi tylko jeszcze te nieszczesne majtki poporodowe a dla bobo to co do nosa i do pempka i pieluchy jakies

w ciagu 2 tygodni mamy juz kupic lozeczko z materacem i wózek, mam nadzieje ze sie uda, bo z wózkiem dalej nie wiem co robic czy 3 w 1 czy osobno fotelik innej firmy albo moze sama gondole a spacerowke za pol roku dopiero i tez porzadniejsza jakas bo slyszalam ze te z bebetto takie sobie , za duzo tego wszystkiego na rynku i mozna occcipiec : help:
Stary 2015-12-28, 21:04   #1193
misia880
Zakorzenienie

Ja nie slyszalam o bebetto ze takie sobie. Raczej ze fajne

Stary 2015-12-28, 21:08   #1194
trzydziescidwa
Zakorzenienie

też dziś byliśmy w galerii, te tłumy - masakra.. ale coś tam się udało upolować dla małego. Wanienka za 21 zł do tego komplet lepszych pieluch z motherhood za 30 zł i dwa 5paki body z krótkim i długim rękawem za niecałe 4o zł każdy

po tych naszych dzisiejszych wyprawkowych rozmowach "załadowałam" koszyk na allegro za 300 zł i tylko czekam na wypłatę żeby zamawiać. Apteczno-kosmetyczne rzeczy zamówię, jak się księgowej zechce rozliczyć mój pobyt w szpitalu i dostanę kartę apteczną, zawsze to parę groszy do przodu

Przemyśleliśmy też z TŻ sprawę ustawienia mebli w pokoju i zdecydowaliśmy się na drastyczny krok wywalenia biurka do drugiego pokoju dzięki temu spokojnie zmieści się łóżeczko, szafka na rzeczy dziecka i wąska komódka Także jestem zadowolona, bo będzie tak jak chciałam
miałam mieć wizytę jutro, ale ginowi coś wypadło i jednak będzie w środę... echhh a już tak tęsknie za widokiem Jureczka
Stary 2015-12-28, 21:10   #1195
misia880
Zakorzenienie

Macie jakich sprawdzonych sprzedawcow na allegro? Dajcie link

Stary 2015-12-28, 21:17   #1196
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Macie jakich sprawdzonych sprzedawcow na allegro? Dajcie link
http://allegro.pl/listing/user/listi...22926&id=11763
Stary 2015-12-28, 21:21   #1197
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Mam pytanie o lovelę: będziecie prac w żelu/ proszku. Ale co później? Dodatkowe płukanie czy będziecie dawać płyn do płukania?

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 21:28   #1198
monikmi
Zadomowienie

Szaleństwo zakupowe na wątku nabiera tempa zaraz będziemy wszystkie zaopatrzone w wózki, łóżeczka, pieluchy i chusteczki

Ja już skompletowałam koszyk na Gemini, masakra ile to wszystko kosztuje ale zdecydowałam się na kosmetyki dla Maluszka z hippa.
Zamówiłam też tego szumiącego misia, znalazłam oryginalnego whisbear tylko że w kształcie jakiejś kurki zdecydowanie bardziej mi się spodobał niż głowa miśka z mackami zamiast brzuszka i jego cena to 83zł

Dziewczyny, chwaliłam się Wam w grudniu że moja jedyna siostra urodziła córeczkę więc pozwólcie że teraz pochwalę się przynajmniej chwilkę moją śliczną siostrzenicą siostra podrzuciła mi zdjęcia z sesji, pozuje Wiktoria (17 dni) jestem zakochana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-12-20 19.01.40.jpg (68,6 KB, 55 załadowań)

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 21:33   #1199
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Mam pytanie o lovelę: będziecie prac w żelu/ proszku. Ale co później? Dodatkowe płukanie czy będziecie dawać płyn do płukania?
A nie masz normalnego codziennego programu? Bo ja na takim bede brała, bez żadnego podwojnego plukania czy płynu. Tak samo jak zazwyczaj piorę nasze rzeczy. Proszek/płyn, 40 stopni i wsio
Stary 2015-12-28, 21:34   #1200
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Ja wyprałam w proszku i dwa razy płukałam, bez płynu do płukania i prasowanie gorącym żelazkiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości